хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Хто такі ушкуйники?

Я частенько купляю книжки у Книжковому клубі "Сімейного дозвілля", і ось натрапила мені книжка кацапського письменника Ю. Щербакова "Ушкуйники Дмитрия Донского. Спецназ Древней Руси", - звичайно зацікавила, так як я люблю читати оповідання на історичну тематику про Русь, тільки одне мене зупинило у купівлі цієї книжки - не люблю коли про історію пишуть кацапи, причини думаю усім зрозумілі. Ось опис цієї книжки, приводжу мовою оригіналу:

Описание:


В XIV веке их величали ушкуйниками (от названия боевой ладьи-ушкуя, на которых новгородская вольница совершала дальние речные походы), а сегодня окрестили бы «диверсантами» и «спецназом». Их стремительные
пиратские набеги наводили ужас на Золотую Орду даже в разгар монгольского Ига. А теперь, когда Орда обессилена кровавой междоусобицей, и окрепшая Русь поднимает голову, лихие отряды ушкуйников на службе московского князя становятся разведчиками и вершителями тайных замыслов будущего Дмитрия Донского. Они отличатся при осаде Булгара, взорвав пороховые погреба и предопределив падение вражеского града. Они рассчитаются за
предательство с мордовским князем и заманят в ловушку боярина-изменника Вельяминова. Они станут глазами Москвы в Диком Поле, ведя дальнюю разведку и следя за войском Мамая, которое готовится к вторжению на
Русь.Они встанут плечом к плечу с русскими дружинами на Куликовом поле, навсегда вписав свои имена в летописи боевой славы!

Погодьтесь - вражає. А тепер - ось що я знайшов про ушкуйників:

У 14-му столітті на Волзі і її притоках появились так звані ушкуйники - річкові пірати. Вони плавали на невеликих кораблях, ніс яких часто прикрашала голова медведя ("уш" в деяких фіноугорських мовах означає "медвідь"). В 1360 році, коли після смерті Джанібека в Золотій Орді розгорілася боротьба за престол, ушкуйники вирішили скористатися смутою і увірвалися в межі Волжської Булгарії, пограбувавши багате місто Жукотин (Джакетау) на річці Камі (поблизу нинішнього Чистополя). Захопивши велику здобич, вони розмістилися на зимівнику в Костромі. Тим часом жукотинці пожалілися на піратів ХизрХану, новому правителю Орди, і за його наказом князі Дмитрій Константинович Суздальський і Владімірський, Андрій Константинович Нижегородський і Константин Васильович Ростовський рушили на Кострому. З допомогою місцевих жителів вони захопили більшість ушкуйників і видали їх хану. Але частині розбійників вдалося втекти. Вони організували нове військо, яке неодноразово грабувало Нижній Новгород і Кострому в помсту за співпрацю із невірними. Ось така реалія.
29

Коментарі

119.11.11, 13:01

Москальська пропаганда будь які історічні події перекрутить на свою користь.

    219.11.11, 13:05

    А ще кажуть що США в плані фантазії немає рівних.

      анонім

      319.11.11, 14:08

      Москалі знатні брехуни та хвальсифікатори! Тут їм рівних нема, як і в пянці!

        419.11.11, 14:12

        Вот такой бредятиной и промываются мозги москальской биомассы. А заодно и украинцам пытаются мозги промыть, мордва брехливая.

          Гість: modus vivendi

          519.11.11, 14:29Відповідь на 1 від Davigadoff

          любимое занятие..а не перекрутят будут..

            Гість: Shiver2005

            619.11.11, 15:04Відповідь на 4 від Gaydamaka

            Вот такой бредятиной и промываются мозги москальской биомассы. А заодно и украинцам пытаются мозги промыть, мордва брехливая.

            Тюрки рулез?

              719.11.11, 15:09Відповідь на 6 від Гість: Shiver2005

              тюрки+угрофинны=истинна русския

                819.11.11, 15:14

                Як завжди...

                  919.11.11, 19:31Відповідь на 8 від eto*ia

                  Як завжди...Эко у них всё хитро.

                    1020.11.11, 07:51

                    У Росії все велике, все значуще. Все із знаком "мінус" перетворюється на "плюс". На жал в Україні все Велике ми паплюжимо і перетворюємо на мінус. Ми тримаємо на міністерській посаді горн історика. Дозволяємо друкувати на російських рублях історичну постать України. А самі у себе ставимо пам"ятники губителям України. І що ми за Народ? Раніше нас нищили, а тепер самі себе.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна