хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

На Тернопільщині громада церкви перейшла з УПЦ МП до УПЦ КП

На Тернопільщині громада церкви перейшла з  УПЦ МП до УПЦ КП

На Тернопільщині громада села відмовилась від Московського патріархату

У селі Котюжини на Тернопільщині церковна громада села перейшла під юрисдикцію Української православної церкви Київського патріархату та відмовилась від служіння священиків, що представляють Московський патріархат. Про це повідомляє місцевий портал «Тернополяни».

Як стверджує видання, селяни звернулися до настоятеля храму на честь первомученика Стефана із проханням більше не відправляти там богослужіння, адже проповіді старослов'янською мовою їх не влаштовують. Згодом люди організували голосування, яким вирішили перейти громадою до УПЦ КП та запросили нового священика.

У день першого богослужіння під новою юрисдикцією, 12 лютого, селяни викликали представників місцевого осередку «Правого сектору» та поліцію, аби запобігти конфлікту з прихильниками Московського патріархату.

Церковна громада села Котюжини в Тернопільській області вирішила перейти під юрисдикцію УП КП

Наразі ініціативна група мешканців Котюжин готують документи для юридичного переоформлення релігійної громади.

Колишній настоятель з УПЦ МП, який до переходу громади багато років проводив служіння у храмі, разом із частиною вірних, які не поділяють релігійних поглядів решти селян, написали заяву у поліцію про те, що в селі «захопили» церкву. На сайті Української православної церкви Московського патріархату дії селян називають «рейдерським захопленням».

До слова, створення Єдиної помісної православної церкви підтримують понад 44% православних українців, проти висловилися 25%. Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Центру Разумкова».

«44,3% українців, які вважають себе православними, підтримують необхідність створення в Україні Єдиної помісної православної церкви, незалежної від інших церковних центрів за межами України», - зазначається у матеріалах дослідження.

За даними соціологів, 25% православних українців не підтримують цю ідею, а 30,7% ще не визначились. Згідно з результатами опитування 46,2% українців, які відносять себе до православних, підтримують звернення Верховної Ради до Вселенського патріарха Варфоломія із проханням надати автокефалію (незалежність) Православній церкві в Україні. Натомість 18,5% православних не підтримують, а 35,3% сказали, що їм важко відповісти.

12

Коментарі

114.02.17, 03:04

Знаєте чим обумовлюють свій вибір недалекі українці, що ходять в УПЦ МП? Вона В ЦЕНТРІ, а українська ЗАВЖДИ на окраїні села чи міста.
З цим щось треба робити, бо й до них доберуться "аслабадітєлі".

    214.02.17, 07:47

    А в Києві ходять до тієї, яка ближче...

      314.02.17, 11:56

      Процес пішов?

        414.02.17, 15:42

        Тому так говорить Господь Бог лжепастирям та лжепророкам :
        "За те, що ви лжею заподіяли біль серцю праведного, хоч Я не зробив йому болю, і за те, що ви зміцнюєте руки безбожного, щоб він не відвернувся від своєї злої дороги
        Ось .. повипускаю ті душі, ті душі, що ви ловите, щоб були вільні, як птахи, і врятую народ Свій з вашої руки, і не будуть вони вже в вашій руці за здобич, і пізнаєте ви, що Я Господь..."
        (з книги пр.Єзекіїль 13)

          Гість: Тираъ

          515.02.17, 20:48

            616.02.17, 16:13

            Коли придивитися поближче до діянь Патрірха Кирила ( а в писанні говориться що судити потрібно по ділам їх) то виникає думка що далеко від Бога вона відійшла. Її попи закликають до УБИВСТВА та захоплення чужих територій, перетворили цекву на торгівельну палатку та продають горілку, цигарки та навіть " Мясную тушёнку стерилизованную ПЛОТЬ ГОСПОДНЯ высший сорт" з Іісусом Христом на баночній етикетці! Це взагалі на САТАНІЗМ схоже, чи не так ?