хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Усе для фронту, усе для перемоги

Школярка винайшла тепловізор, який «бачить» крізь стіни
Олена Ярмолюк 26 листопада 2014, 21:39
 242
Школярка винайшла тепловізор, який «бачить» крізь стіни

Київська старшокласниця розробила тепловізор, який здатний «бачити» крізь стіни. Така здатність у тепловізора стала можлива завдяки додаванню в прилад деяких хімічних елементів. Про цю новину повідомляє Преса України.

15-річна київська школярка задалася метою удосконалити прилад таким чином, щоб він розпізнавав людину за серйозною перешкодою. Ідея виникла після обстрілу спецназівцями протестуючих на Майдані. Весь вільний час школярка експериментувала з різними хімічними елементами.

Дослідним шляхом було виявлено, що при додаванні до сенсора інфрачервоного випромінювання хімічного і ядерного аналізаторів, то тепловізор починає уловлювати в повітрі хімічні сліди присутності людини або застосування зброї, навіть якщо така людина перебуває за бетонною стіною.

Киянка сподівається, що її винахід допоможе врятувати життя добровольців, які зараз знаходяться в зоні АТО. Адже такий прилад дуже потрібен на блокпостах, на яких необхідно нести службу цілодобово. Як відомо, звичайний тепловізор дозволяє виявити засідку в кущах або людину за кілька сотень метрів, так як реагує на тепло живої істоти, навіть крізь дим або туман. Однак бетонні перегородження досі були для них непроникні.

Волонтери, які в основному і займаються постачанням різного військового обладнання в зону АТО, відзначають високу вартість потрібного на війні приладу. Так, найдешевші ціни зафіксовані в межах 6 тисяч гривень, але для більш чіткого бачення використовуються легкі, з більш витривалою батареєю пристрої, які коштують від 30 до 300 тисяч гривень. Існують також найбільш дорогі прилади, які кріпляться до зброї і дозволяють вести прицільний вогонь до декількох кілометрів при будь-якій погоді. Такі водозахисні тепловізори оцінюються від 400 до 600 тисяч гривень.

Раніше ми повідомляли: Український президент, перебуваючи з робочим візитом у Черкаській області відвідав науково-виробничий завод «Фотоприлад». Президент зазначив, що підприємство здатне виробляти сучасні прилади нічного бачення і тепловізори, які не поступаються за якістю іноземним аналогам, але коштують в рази дешевше.

16

Коментарі

126.11.14, 22:05

    226.11.14, 22:57

    Язик без кісток!
    Якщо це не є винахід безталанних журналюг, то його треба якнайшвидше засекретити і пустити в виробництво, а винних в розголошенні судити!

      326.11.14, 23:04

      і де це посилання на нашу пресу?
      той хто це написав- просто невіглас, як і през разом з черкаським директором, які всі разом поняття не мають про що звіздять.

        427.11.14, 01:22Відповідь на 2 від Кривовус

        Язик без кісток!
        Якщо це не є винахід безталанних журналюг, то його треба якнайшвидше засекретити і пустити в виробництво, а винних в розголошенні судити!

          527.11.14, 08:11

          *** Президент зазначив, що підприємство здатне виробляти сучасні прилади нічного бачення і тепловізори***
          Ну, тепер ХАНА ворогам! - років через 5 почнуть виробляти СВОЄ!
          *** А пока будуть купувати ЧУЖЕ - бо там є ГАРНІ "ВІДКАТИ"!
          ---
          А взагалі, як мені здається, це просто "жарене каченя" = ТАКІ винаходи одразу ЗАСЕКРЕЧУЮТЬ - і мовчать довго-довго - доки вони не попадуть в руки ворога...

            627.11.14, 10:30Відповідь на 3 від helsan

            Перепрошую, претензії висловлені нечітко і якось безадресно

              727.11.14, 12:42Відповідь на 6 від Характерник+

              Перепрошую, претензії висловлені нечітко і якось безадресноТа все дуже конкретно і адресно. Природу обдурити так, як дурять народ своїми обіцянками і всілякоого роду фейками, не можливо.
              Тепловізор працює в ІЧ діапазоні, "зняти" з людини одяг - ТГц діпазон, а "пройти" через стіну (гіпсокартон), навіть гама не допоможе.
              Україна наразі не здатна зробити в цій галузі нічого, як і рфія. окрім гама (до рентгенолога).

                827.11.14, 17:48

                Дівчина молодець
                Але навряд чи наші підприємці почнуть пристрій випускати
                Хіба вкрадуть якісь країни

                  927.11.14, 20:09

                  надо же

                    1027.11.14, 22:41

                    легко придание но вериться с трудом,чергове каченя.