Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Як російські нацисти палили українські книги

Спочатку гітлерівці палили книги. Потім вони знищували людей. Адепти "русского мира" робили так ще до нацистів. Саме тому в цій публікації ми вжили поняття нацисти щодо дієвих прихильників російської імперії. Тут поняття нацист — метафора, яка ілюструє суть шовінізму "великоросів" та їх неприйняття України.

У серпні-вересні 1919 року Київ захопили війська генерала Денікіна. До українського міста повернулася ніби стара влада, але це було захоплення. Бо 1918 року УНР проголосила незалежність, Німеччина то визнала й оце прихід старої-нової влади з Росії вже не вписувався ні в які рамки.

Ні в які рамки, бо з приходом білогвардійців у Києві почали ширитися антисемітські настрої. Євреїв асоціювали з більшовиками, яких не так давно вигнали з міста. Та дісталося не тільки євреям. Шовінізм імперської влади кинув камінь і в бік українців. При чому вдарив у дуже болюче місце.

Був такий журнал "Київська старовина". Неподалік від залізничного вокзалу творці журналу організували україномовну книгарню. Вона вже працювала 20 років та мала понад 40 тисяч книг українською мовою. Книгарнею завідував Василь Степаненко. І от до книгарні прийшов росіянин Борис Будилович і сказав, що потрібно вилучити шкідливу літературу. Цей Будилович був сином петербурзького професора-мовознавця й дуже не любив українців, називав їх малоросами.

Працівники книгарні були шоковані. Як це так — вилучити книги, закрити книгарню, коли он навіть у Петрограді, в Росії українська книгарня була. Але ні. Нова влада перевершила навіть більшовиків у шовінізмі та ненависті до українців. 40 тисяч книг було спалено.

Історик Віталій Скальський у статтях на "Історичні1 правді" та порталі "Деловая столица" наводить точну цифру - 40543. Книгарня, що розташовувалася на вулиці Симона Петлюри, перестала існувати.

Адепти російської імперії забули, що їх імперія розпалася. Її вже не було, немає і не буде. Все. Спалені книги не допоможуть. Заборона та репресії не врятують. З того часу минуло 100 років. А шовіністи з Москви та Петербургу й досі роблять те саме — знищують. Тільки тоді вони нищили книги, а тепер — людей у війні на Сході України. Сподіваємося, розпад імперії продовжиться. Таки продовжиться. Бо інакше просто бути не може.


Джерело Артефакт




13

Коментарі

127.09.19, 13:33

Ну то й що, скоро чорний воронок приїде до тебе з обшуком, а як знайде більше десяти книг кремля Великого та могучого посадять в тюрму або депортують до Сибіру?

    227.09.19, 13:37

    не надо спекулировать монархическими терминами описывая бандитскую власть = империя
    и сказав чесно что это всё была просто бандитская власть сразу получаем и ответ на все вопросы = как со стороны России так и со стороны Украины были бандитские захваты власти...которые делили сферы влияния и продолжают их делить до сих пор
    ...истинная Законность Государство возможна только при ГОСУДАРЕ-МОНАРХЕ...
    а не при бандитской выборщине-временщиках

      327.09.19, 14:27

      Долой империю зла,тюрму народов.

        Гість: Дякуювам

        427.09.19, 15:08

        Слава США!

          527.09.19, 16:43

          "Комунізм як вища стадія нацизму" - це не метафора. Якщо націонал-соціалістичні лідери вбили лише десятки мільйонів людей, то комуністичний "експеримент" - сотні мільйонів. СРСР, Китай з його "великим стрибком" та культурною революцією, "червоні кхмери" у Камбоджі, Куба, Вьєтнам... А цій круговерті смертей дали поштовх та масовість саме російські нацисти.

            627.09.19, 17:37

            Сілва, Будура чи як там тебе - читай про екстенсивну економіку та гугли "причини розвалу СРСР". Про "достаток ріс" - це твої темники трошки більше ніж повністю брешуть Особливо пікантно це розказувати тим, хто застав цей "достаток". Або тому "населенню", чиї близькі були вбиті у системі таборів, сибірських засланнях, тюрмах, психлікарнях, загинули в Голодомор... Китай з Вьєтнамом давно вже не ті прокомуністичні країни, які були раніш... Хоча - кому це я кажу - боту
            До речі, ти прочитала вже статтю Нечуй-Левицького, яку ж сама мені вказала? Може тепер трохи дійшло до тебе - про що там мовиться?

              727.09.19, 18:24Відповідь на 2 від atttonikam

              Ви маєте за взірець монархію Миколи 2 - самодержця всієї Імперії? Чи може його папєрєдніка -Павла 2? бездарні монархи зробили з Російської Імперії криваве місиво! Віддавши народи на поталу большовикам, які знищили 15 000 000 народонаселення Імперії! Чи може Ви маєте на увазі монархію Лівійського диктатора який створив для лівійців комунізм(навіть не знаючи такого слова вони лівійці жили при ньому). Опишіть вашу монархію. І запропонуйте достойного Монарха.

                827.09.19, 21:35Відповідь на 7 від Nikolka

                Ви маєте за взірець монархію Миколи 2 - самодержця всієї Імперії? Чи може його папєрєдніка -Павла 2? бездарні монархи зробили з Російської Імперії криваве місиво! Віддавши народи на поталу большовикам, які знищили 15 000 000 народонаселення Імперії! Чи може Ви маєте на увазі монархію Лівійського диктатора який створив для лівійців комунізм(навіть не знаючи такого слова вони лівійці жили при ньому). Опишіть вашу монархію. І запропонуйте достойного Монарха.Не варто реагувати! Цей дурнуватий монархіст вже пропонував "народного царя" - себе!

                  927.09.19, 21:42

                  Ніколай -2, (двоюрідний брат канцлера Германії) Цар Росімперії, був НІМЦЕМ. Російською імперією ЯК І сьогоднішньою Росією правлять закордонні зайди. В Україні - народ обирає українців на високі керівні посади.Так яка ж нація неповноцінна??

                    1027.09.19, 21:45Відповідь на 8 від Андрій1961

                    Так він не знає історії монархій, не читав навіть Чернишевського про монархічний устрій росімперії і його "переваги" а ратує за монархію.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      7
                      попередня
                      наступна