хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Найнезвичніші аеропорти світу.

Необычные аэропорты

Усі вже напевно звикли що аеропорт - зона суворого контролю,порядку і відповідальності. Але напевно і тут бувають вийнятки.В житті взагалі часто серйозне і кумедне ходить разом.Ось на ваш розгляд декілька, я би сказав,курйозних аеропортів.
"Princess Juliana International Airport" (острів Сен-Мартен)
Створення цього незвичайного аеродрому безпосередньо пов'язано з недавньою історією. А починалася вона так: ще за часів Другої Світової війни на одній частині острова Сен-Мартен був побудований голландський аеропорт, тому що південна частина належала Голландії, а північна частина була в правлінні Франції. У наш же час цей аеропорт носить горду назву міжнародного аеропорту принцеси Джуліани і є самим перевантаженим аеропортом Карибського моря. Просто біля незвичайного аеропорту розташований курорт, і коли літаки заходять на посадку, а виходить це з боку моря, то вони пролітають над пляжем курорту і головами сотень туристів, приземляються на злітно-посадкову смугу. Вона розпочинається за невеликим парканом після пляжу.
Аэропорт Princess Juliana
Така картина є абсолютною нормою для цього аеропорту.На острів постійно збирається багато любителів таких видовищ і відчуттів. Ну і як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути, тому пропоную ще подивитися відеоролик:


"Аеропорт Гібралтара" (Заморська Великобританія)
Airport, Gibraltar
В основному диво-аеропорти будують не для того, щоб їм милувалися люди або просто по «приколу», а тому, що інфраструктура міст дуже завантажена, щоб хоч якось її розвантажити, архітекторам доводиться придумувати різні варіанти, щоб поєднати несумісне. До одного з таких випадків і відноситься споруда незвичайного аеропорту Гібралтару.Так вже вийшло що його злітно-посадкова смуга перетинає жваву автомобільну магістраль. Десятки людей в машинах стоять у пробці, щоб пропустити літак який злітає . Дуже дивно і цікаво, чи не так?!

Аеропорт на острові Мадейра.
Airport, Madeira
А Ви можете собі уявити  людину, яка боїться літати в літаках, та ще й опинитися саме на літаку, що летить в аеропорт острова Мадейра? Справа в тім, що весь португальський острів має гористий рельєф. І тільки маленьку смужку суші вдалося випрямити і трохи витягнути, простяґнувши прямо над морем і зміцнивши на 180 колонах. А тепер повернемося до того пасажира, який дивиться в ілюмінатор і бачить як вони летять прямо на гори, а потім різко повертають направо і починають сідати на злітно-посадочну смугу. Дуже захоплююче!

Аеропорт "Гісборн"(Нова Зеландія)
Airport, Gisborne
Можливо це єдиний  аеропорт у світі, де літакам періодично доводиться зупинятися і чекати поїзда, щоб пройти. Злітно-посадкову смугу регіонального аеропорту перетинає залізнична колія, яка обслуговує вантажні і пасажирські лінії. Здавалося б, два несумісних види транспорту «уживаються» на одній смузі. Куди ще дійде прогрес через десятки років, якщо вже тепер можна з ілюмінатора помахати пасажирам у поїзді. Напевно літати будуть не літаки, а поїздиlol

Париж "Шарль де Голль"
Airport, Paris Charles de Gaulle
Це один з найбільших аеропортів у світі - шосте місце по жвавості, а в Європі він займає друге місце - основний повітряний вузол. Біля самого аеропорту знаходиться готельний комплекс. Там надаються різні послуги: від няньок до доглядальниць, цілодобове обслуговування номерів. А якщо захочеться грунтовно розслабитися, то для цього існують теніс і фітнес-центр. Що говорити, готель Парижа, як може бути там по-іншому. Все з шиком і блиском!

Аеропорт "Мале" (Мальдіви)
Airport-Maleh
Створюється враження, що острів Хулуле, на якому побудований цей аеропорт, спеціально для нього і створений. Так можна сказати, якщо подивитися зверху і побачити його подовгасту форму, яка ідеально підходить злітно-посадкової смуги. Аеропорт Мале - це єдиний аеропорт на Мальдівах. Тому всі туристи і мандрівники можуть побачити його невимовну красу.Злітно-посадкова смуга розпочинається прямо біля води. Дуже красиво і оригінально!

"Куршевель (гірський курорт)"
Airport, Courchevel
Коли ми чуємо назву Куршевель, всі чомусь одразу представляють в голові гірськолижний курорт, але ні в кого це слово не асоціюється з незвичайним аеропортом Куршавель, який є одним з найнебезпечніших аеропортів в світі для приватних літаків. Все це тому, що садити літак або злітати доводиться на схилі, кут нахилу якого 18,5 градусів. Дуже екстремально, але так само цікаво. Пілоти повинні володіти бездоганними навичками і великим досвідом, і все буде в порядку.
24

Коментарі

117.09.12, 20:41

    217.09.12, 20:43

    Триндєц...

      анонім

      317.09.12, 20:43

        417.09.12, 20:57

        "аеропорт - зона суворого контролю,порядку і відповідальності"
        Та лааадно...
        У нас казали "Де починається авіація - там закінчується порядок!"
        Ще есть гарний аеропорт ТОНКОНТИН - ось у мене відео захода на посадку: http://video.i.ua/user/295100/33183/155920/

          517.09.12, 21:06

          ух! аж дух перехопило!

            617.09.12, 21:07

              717.09.12, 21:09

              Стрьомно.

                817.09.12, 21:21

                Це ж яка якість дороги, якщо лайнери злітають....

                  917.09.12, 21:27Відповідь на 4 від Богдан Ляшко

                  Ну це вже небезпечний аеропорт. Це тема наступного допису.

                    1017.09.12, 21:30Відповідь на 5 від Люстерко

                    ух! аж дух перехопило!Коли літак знижується - здається ніби нін летить просто на тебе.А вони собі купаються

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна