хочу сюди!
 

Лариса

51 рік, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 38-57 років

ВР зробила перший крок до переведення в тінь частини тендерів

Верховна Рада прийняла за основу проект змін до низки законів з питань держзакупівель. Опозиція заявляє про загрозу повернення корупційних схем.За проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель №9634 в першому читанні проголосувало 246 карток народних депутатів.Згідно з документом, на державні, казенні, комунальні підприємства, господарські товариства, у статутному капіталі яких державна або комунальна частка перевищує 50%, поширюється дія закону про держзакупівлі в тому випадку, якщо закупівлі вони здійснюють за державні кошти.Виступаючи під час обговорення даного законопроекту, віце-спікер парламенту Микола Томенко зазначив, що пропозиції логічні в тому, що стосується, наприклад, культурних або спортивних організацій. У той же час, він звернув увагу на те, що норми документа дозволяють купувати або орендувати, минаючи процедуру держзакупівель, землю, будівлі та інше нерухоме майно.«Ви що, смієтеся? Ми і так Вісник державних закупівель читаємо як вісник корупції. Ви ще хочете все майно, нерухомість та будівлі вивести з-під тендерних закупівель?!... Я абсолютно впевнений в тому, що цілий ряд обмежень, які стосуються закупівель без тендера, повинні бути зняті. Я розумію аргументацію спортивної частини та частини установ культури і мистецтва. До всього іншого є великі зауваження», - сказав Томенко.Він також звернув увагу на те, що на сьогоднішній день публічність процесу держзакупівель забезпечується виключно за рахунок обов'язкового інформування у Віснику держзакупівель.«Тепер в законі передбачена страшна, на мою думку, з точки зору корупції, стаття. Цікаво було б автора її знайти. Оскільки уряд - це установа велика, колективна. А бажано було б одну людину знайти - тепер необов'язково оприлюднювати на веб-порталі уповноваженого органу інформацію про закупівлі в одного учасника. Що ви робите?! Тепер ви будете визначати, що можна публікувати, чого не можна публікувати - це повністю перевести в тінь значну частину тендерних закупівель. Ми категорично проти цих норм, які посилюють корупційну складову в тендерних закупівлях», - підкреслив він.
8

Коментарі

19.02.12, 20:27

Верховна Рада перестала виконувати свою функцію! Верховну Раду геть!

    29.02.12, 22:17

    А що, ці схеми десь були, що зараз повернулись? А звідки повернулись? З бурових у Чорному морі? Чи з укртелекому, чи з обленерго. Хіба, може із межигір'я, сухолуччя, 9000 га у заповідних лісах біля алушти?

      анонім

      310.02.12, 10:22

      А то до цього у нас тендери були відкритими і справедливими! Просто ПРимати хочуть узаконити існуючу впродовж багатьох років практику -- тендери для своїх. Тому міняти треба усю систему влади.

        410.02.12, 15:58

        Наблюдаю, как Томенко растет как политик, хотя и без пиара. Коля молодец, зауважала.

          511.02.12, 19:43

          Все правильно! Дерибанити дозволяється лише партії регіонів, усім іншим - зась!