Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Польша взяла на особый контроль дело Тимошенко

  • 28.01.12, 15:47

 

Адвокаты Тимошенко подали апелляцию  в отношении ее приговора -  семь лет лишения свободы, к которому бывший премьер-министр Украины была приговорена в октябре прошлого года за злоупотребление, при заключение газовых контрактов  с Россией в  2009 году, - сообщает польское издание Rzeczpospolita.

 Об этом изданию сообщил один из адвокатов  Тимошенко  - Александр Плахотнюк, но он не смог сказать, в какое время состоится слушание в кассационной инстанции. Известно лишь, что оно будет проходить в Верховном суде Украины.

Ранее, в декабре прошлого года, апелляционный суд поддержал решение Печерского суда, оставив приговор в силе.

На днях, второй адвокат бывшего премьер-министра Сергей Власенкосказал, что вскоре  состоится  еще один суд над его подзащитной, который может приговорить Тимошенко уже к 12 годам лишения свободы. На прошлой неделе Служба безопасности Украины объявила о завершении расследования по уже закрытому ранее делу относительно энергетической компании ЕЭСУ. 

Юлия Тимошенко была основным соперником президента УкраиныВиктора Януковича на президентских выборах в начале 2010 года. Оппозиционерка утверждает, что Янукович стремится устранить  ее из политики. Согласно украинского законодательство, осужденный не может принимать участие ни в президентских, ни в  парламентских выборах.

В дополнение ко всему, суд запретил Тимошенко занимать должности в правительстве в течении 3 лет после отбывания срока.  

Приговор  Тимошенко ухудшил отношения между Украиной и Европейским Союзом. Брюссель решил, что приговор бывшему главе правительства является выражением избирательного применения закона. Это привело к тому, что в декабре прошлого года не было парафировано Соглашения об ассоциации Украины с ЕС, - акцентировало внимание издание. 

P.S. Следует отметить, что польское издание Rzeczpospolita не упускает из вида ситуацию с экс-премьером Тимошенко, и регулярно информирует читателей о происходящем.

 

 Катерина РИЗАНЧУК

Тимошенко хочуть видавити з країни.Це підніме рейтинг Президента

  • 28.01.12, 14:10
Тимошенко хочуть видавити з країни. Це підніме рейтинг Президенту - політолог

10 січня столичний Шевченківський райсуд визнав законним порушення 12 жовтня 2011 року кримінальної справи проти Олександра Тимошенка, чоловіка екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Його звинувачують у розкраданні державних коштів під час роботи в "Єдиних енергетичних системах України". Тимошенко на початку місяця отримав притулок в Чехії. Назвав справу провокацією та помстою. Політолог Віктор Небоженко вважає, що так влада намагається вирішити проблему із екс-прем'єром.

Навіщо порушили справу проти Олександра Тимошенка?

- Нарешті хтось пояснив Віктору Януковичу, що треба вирішувати питання із Юлією Тимошенко. Це можна зробити трьома шляхами. Перше, знищити її і сказати, що так трапилося, буває таке в Україні. Ось нещодавно у Лук'янівському СІЗО загинув хлопець, доторкнувшись до стіни. Виявляється, там була розетка. Друге, визнати, що це все було помилкою, і виправити ситуацію через Конституційний Суд. Третє, влаштувати возз'єднання сім'ї, як це робили із дисидентами у Радянському Союзі. Тобто, Юлію Володимирівну відправляють на лікування за кордон, прямо кажучи, що назад ми вас не пустимо.

Найімовірніше, відкриття справи проти Олександра Тимошенка – це спосіб остаточно позбавити його можливості повернутися в Україну, а дружині сказати: "Ви можете возз'єднатися із чоловіком". Для цього їм спочатку треба його залякати. Зараз же не важко відкрити кримінальну справу проти будь-якої людини.

Яка вірогідність того, що Юлія Тимошенко опиниться за кордоном?

- Їй пояснять: "Ти пообіцяєш, що більше ніколи не будеш ображати Януковича, а ми тебе амністуємо через царське помилування". Це підніме рейтинг президенту і знизить її. Важко сказати, як вона відреагує, адже знаходиться у в'язниці. Хоча Тимошенко – вольова людина. На неї тиснуть кожного дня: то воду відключають, то вночі вмикають світло. Це робиться, аби зламати. Люди, які цим займаються, добре розбираються у тюремних тортурах.

Тому хочуть видавити Тимошенко із країни. Тоді вона не бере участь у виборах та агітаціях. Вони по можливості позбавлять її громадянства указом президента. Тут принциповість на першому місці, адже ця жінка ледь не виграла у нього президентські вибори. Хоча треба ще враховувати тиск Заходу на Януковича. Він стає багатим та самотнім. Коли в тебе всі гроші за кордоном, Заходу легше з тобою говорити, аніж населенню України. До осені вони будуть йому пояснювати, що треба вирішити проблему із Тимошенко.

Янукович готовий до того, аби Тимошенко відправили за кордон?

- Він починає розуміти ситуацію. В Давосі був змушений проводити час із своєю охороною та чиновниками із Адміністрації президента. Тоді зрозумів, що щось не так. Раніше йому здавалося, що розмови про те, що він може потрапити в ізоляцію, були лише словами. Це дуже принизливо, коли збирається 45 країн і обходять 44-го. Після Давосу він буде іншим.

Президент Польщі зустрівся із нашим главою держави.

- Це така ситуація, коли всі домовляються і відправляють парламентаря. Такий європейський спосіб роботи із авторитарним політиком. Парламентар пояснює: "Бачите, порожня зала, а маршрути так побудовані, аби ви ні з ким навіть не привіталися. Робіть висновки".

Деякі експерти говорять, що виїхавши в Чехію, Олександр підставив свого батька та інших фігурантів справи, адже їх можуть заарештувати.

- Це штучна точка зору. Чому справу не відкрили, коли він був тут? Дочекалися ж виїзду. Хоча Олександр не знав про їхні наміри. Він же не ходив до Адміністрації президента. А "бютівці" навряд чи йому про це говорили, бо думають, як себе зберегти. Тому що як тільки проблема із Тимошенко буде вирішена, почнуться серйозні питання по БЮТу. Люди будуть змушені стати "тушками" ще до депутатства. Інакше арешт.

Ольга Москалюк

Адвокати Тимошенко подали касацію на вирок у «газовій справі».

  • 26.01.12, 19:23

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко подав касацію до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на вирок у газовій справі.
За словами адвокат екс-прем'єра Олександра Плахотнюка, це касація адвокатів, а не самої Ю.Тимошенко.


Адвокат утримався від прогнозів, коли буде розпочато касаційний розгляд на рішення Апеляційного суду Києва.

Це є єдина мета мого життя

  • 22.01.12, 14:55

Цікаво тепер спів ставити, що ми мали, та що отримали, по моєму Ностердамус "вихідний" в своїх пророцтвах.І тепер хай мені хтось скаже, що людина яка так може прогнозувати майбутнє, недостойна посади президента.

Канадські лікарі готові обстежити Тимошенко

  • 20.01.12, 20:10
Посольство Канади в Україні має намір надіслати офіційні пропозиції щодо надання дозволу групі канадських лікарів провести медичне обстеження ув’язненої екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Згідно з повідомленням, сьогодні відбулася робоча зустріч керівництва Державної пенітенціарної служби з послом Канади в Україні Троєм Лулашником на прохання Міністерства закордонних справ України за запитом Міністра закордонних справ Канади пана Баірда.

«Під час заходу канадська сторона порушила питання щодо надання дозволу групі канадських лікарів провести медичне обстеження ув’язненої Тимошенко Ю.В. За результатами зустрічі пан Посол поінформував, що Посольством Канади в Україні буде надіслано відповідні офіційні пропозиції з цього питання. З іншого боку, українською стороною поінформовано делегацію про необхідність урахування процедур, що визначені національним законодавством», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сама Тимошенко та її захист неодноразово говорили про вимогу обстеження екс-прем'єранезалежними лікарями.

14 січня Державна пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко письмово відмовилася від прийняття призначених раніше фахівцями МОЗ України медичних препаратів, а також від спілкування з медичним персоналом установи.

Тимошенко собираются перевести из Качановской колонии

  • 18.01.12, 15:25

Волынец: Тимошенко собираются перевести из Качановской колонии



Власть разрабатывает план по переводу экс-премьера Украины Юлии Тимошенко из Качановской исправительной колонии в Харькове в СИЗО в другом городе
Украины, не принимающем Евро-2012.
Об этом заявил народный депутат Украины Михаил Волынец (фракция БЮТ-Батькивщина»).
«В субботу ее должны были вывезти из Харькова, но не в Киев. Рассматривался вариант Днепропетровска или другого города, который не принимает Евро-2012. На мой взгляд, утечка информации остановила этот процесс, но решение принято, и этот вопрос сейчас разрабатывается властью и силовиками», - сказал М.Волынец журналистам у входа на
территорию Качановской колонии в среду утром. Он не назвал источник информации о планах перевода Ю.Тимошенко из Качановской колонии, но подчеркнул, что эти сведения являются проверенными и достоверными. Кроме того, М.Волынец, который сейчас ежедневно приходит с коллегами, народными депутатами от «БЮТ-Батькивщины" Андреем Павловским и Александром Дубовым, к колонии, где содержится Ю.Тимошенко, заявил, что готов к захвату колонии с целью освобождения экс-премьера и для этого «достаточно десять боевых депутатов».

"ВВ"

Тимошенко можуть дозволити особистого лікаря й медсестру!?

  • 17.01.12, 23:11
Мойсеєнко повідомила, що канадські лікарі до Тимошенко потраплять не скоро.

Питання про допуск канадських фахівців до обстеження Юлії Тимошенко буде вирішене лише за наявності документів, що свідчать про їхню достатню кваліфікацію. Про це повідомила на брифінгу у Качанівській виправній колонії голова комісії МОЗ з питань обстеження Тимошенко заступник міністра охорони здоров'я Раїса Мойсеєнко. За її словами, питання про допуск канадських фахівців до обстеження Тимошенко може бути розглянуто у разі офіційного звернення, однак поки його не було. "Але навіть якщо таке звернення буде, то питання буде вирішено лише при наявності відповідних сертифікуючих документів, що свідчать про кваліфікацію іноземних фахівців", - заявила Мойсеєнко. Відповідаючи на питання, чому до оглядів Тимошенко не залучають того ж Миколу Поліщука, Мойсеєнко заявила, що Тимошенко оглядають лікарі різного рівня та спеціалізації. У Києві, за її словами, до огляду Тимошенко залучалися до 30 різних лікарів, у Харкові до оглядів Тимошенко залучалися вже 19 фахівців. Мойсеєнко також додала, що в Київському СІЗО огляд Тимошенко здійснювали її особистий лікар і медсестра, і якщо буде відповідний запит, то може розглядатися варіант, що і в Качанівській колонії за її станом здоров'я стежитиме її особистий лікар. Нагадаємо, ще в минулому році уряд Канади запропонував відправити до Тимошенко своїх медичних фахівців. На початку цього року фракція "БЮТ-Батьківщина" закликала парламент ухвалити рішення про надання невідкладної медичної допомоги Юлії Тимошенко, яку їй запропонував уряд Канади.

Інформаційний бюлетень.

  • 10.01.12, 20:47
Випуск №113 від 10 січня 2012 року



ТИМОШЕНКО НА 2 ГОДИНИ ВТРАЧАЛА СВІДОМІСТЬ

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 6 січня знепритомніла приблизно на 2 години після вживання ліків від гострого респіраторного захворювання.
Про це заявив у вівторок перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.
За його словами, це сталося близько 22:30 п'ятниці. "Приблизно о 22:30, одразу після прийому ліків проти ГРВІ – ця хвороба додалася до проблем з хребтом, – Юлія Володимирівна втратила свідомість. Ліки були надані лікарями колонії (де екс-прем’єр відбуває покарання)", - заявив Турчинов. За його словами, співкамерниця Тимошенко 20 хвилин стукала у двері, намагаючись викликати охорону.
"Безперервно грюкала в двері, намагаючись викликати охорону… Це відбувалося в камері, де, як ми знаємо, ведеться цілодобове відеоспостереження. Тільки через 20 хвилин двері камери відчинили – і охоронці викликали медичних працівників колонії", - сказав Турчинов.
Він повідомив, що медики "тільки після 24-ї години змогли вивести Юлію Володимирівно з критичного стану, протягом цього часу тиск у неї був 60/40".

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/10/6899359/

В центре Донецка требуют уволить Януковича за профнепригодность

Активисты в Донецке заклеили центр города листовками, в которых президент Виктор Янукович обвиняется в невыполнении предвыборных обещаний
Группа активистов расклеила в центре Донецка листовки, в которых в стиле предвыборной кампании Виктора Януковича образца 2009 года указаны обещания президента, а поверх них поставлена печать "не выполнено".
"Инициативные жители Донецка, которые решили никак не оформляться организационно и не придумывать себе никаких названий, распространили заявление и расклеили листовки с призывом освободить президента Януковича за не выполненные им предвыборные обещания", - написала у себя в блоге одна из активисток.

Більше про це читайте: http://delo.ua/ukraine/v-centre-donecka-trebujut-uvolit-janukovicha-za-profneprigodnost-171462/

Юлія Тимошенко: закликаю українську владу притримати свій запал і не чіпати ГТС та інші стратегічні об’єкти

У 2007 році я стала автором закону про заборону будь-яких маніпуляцій із українською газотранспортною системою. Я продумала та обґрунтувала заборону всіх можливих юридичних форм зміни державної власності на українську ГТС.
Я пам’ятаю, що тоді за цей закон проголосувало більше 400 депутатів. Тоді всі розуміли, що ГТС є не просто трубою із якоюсь кількістю кранів, а є енергетичною основою нашої політичної незалежності. Це - сила і значущість України на світовій політичній арені. Це історичний скарб, яким не може розпоряджатися будь-який Кучма, Янукович або інший політичний невіглас, що випадково дірвався до влади.
... А зараз ми дожили до того, що чим вища посада – тим вища безвідповідальність та аморальність по відношенню до національних інтересів. Саме тому сьогодні ми впритул підійшли до втрати ГТС.

Б і ль ше про це читайте: http://www.tymoshenko.ua/uk/article/e595nwww

Банк Сашка Януковича перекредитував «Донецьку залізницю» 40 мільйонами

ДП «Донецька залізниця» 30 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» на залучення однорічного кредиту у розмірі 40 млн грн. під 19% річних. Вартість обслуговування кредиту складе 7,60 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».
Кредит отримано для перекредитування діючих кредитних договорів. Єдиним конкурентом «ВБР» на тендері був «Експрес-Банк», який контролюється «Укрзалізницею» та структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького.

Більше про це читайте: http://nashigroshi.org/2012/01/10/bank-sashka-yanukovycha-perekredytuvav-donetsku-zaliznytsyu-40-miljonamy/

Екс-посол Чехії: Українська влада мститиме за притулок Тимошенку

Екс-посол Чехії в Україні Павел Маша вважає, що українська влада мститиметься чехам за надання політичного притулку Олександру Тимошенко.
Про це він заявив у інтерв’ю "Deutsche Welle", коментуючи надання притулку чоловіку засудженої екс-прем’єра України.
Екс-посол сказав, що поділяє думку тих дипломатів та коментаторів, які вважають, що це "позначиться неодмінно" на взаєминах України та Чехії.
"Насамперед на відносинах економічних. За тої урядницько-бюрократичної сваволі, яка панує в Україні, чеським підприємцям, які зацікавлені в тих чи інших державних замовленнях, обов’язково встромлятимуть палиці в колеса", - вважає Маша.
"Мститимуться, як мстилися за політичний притулок Богдану Данилишину", - переконаний екс-посол Чехії.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/10/6898243/

Украина вооружается: на Волыни совершено очередное нападение на бигборд с Януковичем

В Волынской области неизвестные испачкали зеленой краской рекламный щит с пожеланием от Виктора Януковича "Процветания в Новом году".
Бигборд расположен возле автодороги М07 или Е373 Киев - Варшава, на подъезде к городу Ковель со стороны Луцка ( Волынская обл.),- сообщает Цензор.НЕТ.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/photo_news/193573/ukraina_voorujaetsya_na_volyni_soversheno_ocherednoe_napadenie_na_bigbord_s_yanukovichem_foto