Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

“Блакитні носили лише незаміжні”:

  • 21.05.20, 16:35
 


“Блакитні носили лише незаміжні”: 10 найцікавіших фактів про вишиванку...
[ Читати далі ]

З Днем вишиванки, Україно !!!...



  

21 травня в Україні святкують День вишиванки.

Жінка, яка вміє вишивати, здавна вважалася справжньою берегинею домашнього вогнища, адже вишиванка – це оберіг від злих думок та лих.

Ще у часи Русі існувала вишивальна школа, де дівчата вчилися вишивати справжнім золотом та сріблом.

  

[ Читати далі ]

П’ять ключових змін в українському правописі

Индик, Атени і унтерофіцер: п’ять ключових змін в українському правописі 
 

  Кабінет Міністрів схвалив Український правопис у новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису.

[ Читати далі ]

Монастирище ...

  • 18.05.20, 18:50

Монастирище

На крайньому півдні Кіровоградської області, біля села Завтурове Устинівського району, знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення “Монастирище”. Це мальовниче місце, відоме в народі як “Український Стоунхендж”. Воно оповите безліччю легенд та теж вважається потужним місцем сили. Тут місцева річка Інгул прорізає гранітний щит і утворює крутий каньон, посеред якого знаходиться велика прямокутна скеля, що розділяє русло річки на дві частини. З трьох боків вона має прямовисні стіни, а з четвертого – пологий підйом, загромаджений великими брилами сірого граніту. Біля підніжжя скелі лежать окремі брили, а на вершині знаходиться ще кілька брил значних розмірів.

За однією з легенд, колись давно місцевим паном на скелі була поселена дівчина-кріпачка, яка не хотіла вийти заміж за нелюба. Жила вона в невеликій халупі самотньо, як у монастирі. Звідси й назва Монастирище. За іншою версією цієї легенди, у дівчини від пана народилася дитина, тому й заховалася від сорому перед людьми на скелі. Там і прожила самотня до смерті, бо дитина померла ще маленькою. Люди ж зверталися до неї, як до ворожки та віщунки.

А ще розповідають про печеру, де сховані були давні скарби – чи то козацькі, чи то татарські. Вхід до неї нібито десь згори на скелі прихований, а вихід знаходився під водою.

Опишіть ваше життя...))

  • 17.05.20, 20:00
  


[ Читати далі ]


36%, 4 голоси

55%, 6 голосів

9%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Володимирська гірка...

  • 16.05.20, 09:17


Володимирська гірка...
Володимирська гірка в центрі Києва вважається “місцем сили” ще з дохристиянських часів. Наші предки вірили, що тут знаходиться енергетичний тунель, який сполучає Землю з Космосом, тому, кажуть, саме на Володимирській гірці знаходився пантеон язичницьких богів – древні кияни приходили до них із найрізноманітнішими проханнями.
Енергетика Володимирської гірки позитивна, багато хто вірить, що вона гармонізує емоційний стан та відновлює сили так само, як служба в храмі.
А найбільш сприятливими у всій парковій зоні Володимирської гірки вважаються дві альтанки – одна з них розташована неподалік від Андріївської церкви, в кінці алеї художників, а інша на алеї за Михайлівським Золотоверхим монастирем.