Голодомор-геноцид мав знищити українську націю

Голодомор-геноцид мав знищити Українську націю -
Останні та актуальні новини України та світу, новини дня онлайн - Україна
Молода (
umoloda.kyiv.ua)
Я належу до останнього покоління, батьки і матері якого особисто пережили Голодомор-геноцид 1932 – 1933 рр. і розповіли про це своїм дітям.
Голодомор-геноцид мав знищити  Українську націю

Чому Україні потрібна ядерна зброя?

Чому Україні потрібна ядерна зброя? - № 15 (22440) четвер 6 квітня 2023 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)

Держава, яка не володіє ядерною зброєю,
коли інші володіють цією зброєю,
не володіє власною долею.
Шарль де ГОЛЛЬ.

Україна територіально затиснута між потужною економічно, але не надто сильною політично Європою і слабкою економічно, але вкрай агресивною Московією. Агресивність нашого північного сусіда цілком компенсує його економічну слабкість і робить вкрай небезпечним для всього цивілізованого світу.

Свобода чи рівність?

Свобода чи рівність? - № 13 (22438) четвер 23 березня 2023 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)

Свобода або рівність: чи може прагнення рівності поліпшити життя людей | Народний Оглядач (ar25.org)

Кого з нас у молодості не хвилювало романтичне гасло «Свобода, рівність і братерство»? Воно було провідним для Французької революції 1789—1794 років і ніби відкривало шлях до ідеального устрою суспільства.

Формула влади і вибори в Україні

Формула влади і вибори в Україні - № 87-88 (22410-22411) четвер-субота 10-12 листопада 2022 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Формула влади і вибори в Україні

Хто ми є з погляду нашої багатотисячолітньої історії — нащадки рабів чи вільних людей? Тисячі років тому останніх на Землі було не так багато. Вибори — це певний тест на нашу ментальність, на наш генотип. Наскільки ми близькі або далекі від більшості братніх нам народів Європи?

Імператор черні

Імператор черні - № 69-70 (22392-22393) четвер-субота 8-10 вересня 2022 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Імператор черні | Народний Оглядач (ar25.org)
Імператор черні

За Вікіпедією, чернь — це простолюд, низи, люди з непривілейованих класів, у поетичній мові — народ, позбавлений високих інтересів.

«Найбіліший» народ білої раси, або Ентропія крові

«Найбіліший» народ білої раси, або Ентропія крові - № 57-58 (22380-22381) четвер-субота 28-30 липня 2022 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Найбіліший народ білої раси або ентропія крові | Народний Оглядач (ar25.org)
«Найбіліший» народ білої раси, або Ентропія крові

«Найбіліший народ білої раси» — ці слова належать одному з провідних ідеологів сучасного російського націоналізму*. Стосується він так званого російського народу — московитів. Саме московитів Петро Хомяков вважає тим рафінованим народом, який став стартовим майданчиком при виникненні білої раси і подальшому її розповсюдженні планетою. Саме московити, з його точки зору, зберегли етнічну і расову чистоту в бурхливому морі сучасного світу з інтенсивним перемішуванням різних етносів і рас.

Мапа розселення слов'ян та угро-фінів

З ювілеєм, професоре!

З ювілеєм, професоре! - № 31-32 (22354-22355) четвер-субота 28-30 квітня 2022 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
З ювілеєм, професоре!

Народився ювіляр 28 квітня 1947 року в мальовничому українському селі на Тернопільщині. У семилітньому віці з родиною опинився на Одещині. Багато успішних, шанованих людей виплекав цей великий і потужний рід, що розсіявся всією Великою Україною, але його найбільшою гордістю, безумовно, є Ярослав Ілліч Лепіх.

У зозулі нема гнізда

У зозулі нема гнізда - № 23-24 (22346-22347) четвер-субота 31 березня-2 квітня 2022 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Війна. Гніздо зозулі | Народний Оглядач (ar25.org)
У зозулі нема гнізда

Як назвати цю війну так, щоб передати її головну суть? Російсько-українська війна? Замало. Така назва прийнятна у тому разі, коли держави воюють за якусь територію, не ставлячи під сумнів факт подальшого існування кожної з них. Вітчизняна війна українського народу? Ближче до істини. Оскільки ворог, у разі перемоги, намагається знищити Україну як незалежну державу. Але й така назва не повністю передає суть, бо агресор прагне закріпити за собою не тільки нашу територію, а й нашу історію, нашу ет-нічну приналежність і навіть наше ім’я. Адекватною назвою нинішньої війни, на мою думку, є національно-визвольна війна українського народу.