Інтерв’ю з націоналістом

Інтерв’ю з націоналістом - № 5 (22123) четвер 23 січня 2020 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Інтерв’ю з націоналістом

Оскільки характер запитань зрозумілий зі змісту відповідей, то в статті наведені лише відповіді. Анонімність завжди провокує щирість, тому ім’я співрозмовника не називаю.

Формула свободи. Вибори

Формула свободи. Вибори - № 70 (22089) субота 14 вересня 2019 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Формула свободи. Вибори

Ця стаття кардинально відрізняється від інших моїх статей, надрукованих раніше в газеті «Чорноморські новини». Під тотальну неоднаковість українців і московитів мені, нарешті, захотілося підвести математичну основу. Я вже багато років займаюся спробами математичного моделювання суспільних процесів, хоча справжній мій фах — це квантова механіка і квантова статистика. Вибори в Україні і вибори в Московії є яскравим проявом ментальності народів, їхнього потягу до свободи, до уявлення про свободу тощо. Стаття вперше в моїй публіцистиці містить деякі математичні формули. Але результатом застосувань цих формул до реального життя є числа, які можна порівняти, і ці порівняння на користь українського народу. Публікації такого формату не характерні для «ЧН». Але хто знає, може, на часі саме такі статті?

Самовіддача вченого і політика

Самовіддача вченого і політика - № 35 (22054) четвер 9 травня 2019 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Самовіддача вченого і політика

Серед маси людей є ті, хто у багатьох як фахово-професійних сферах, так і в суспільно-політичних процесах займає лідируючі позиції. А коли їм притаманні ще й високі моральні та патрі-отичні чесноти, вони стають тими, кого називають особистостями.

Нинішній курс України — це здійснення мрій багатьох поколінь укр

Нинішній курс України — це здійснення мрій багатьох поколінь українців - № 21 (22040) субота 16 березня 2019 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Нинішній курс України — це здійснення мрій багатьох поколінь українців

Європейській вибір України — мрія багатьох поколінь українців. Це гасло на початку 1990-х збирало під прапори націоналістичних організацій України всіх національно орієнтованих українців. Тоді їх було не так багато. Врешті націоналізм дев’яностих у цьому гаслі переважно і полягав. Тепер цей вибір зафіксований у нашій Конституції. Тобто те, що було мрією небагатьох, набрало у Верховній Раді конституційну більшість.

Село як дзеркало епох, або Що я вичитав між рядками родоводу

Село як дзеркало епох, або Що я вичитав між рядками родоводу - № 8 (22027) четвер 31 січня 2019 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Село як дзеркало епох, або Що я вичитав між рядками родоводу

(Закінчення. Початок у номері за 26 січня)

Мабуть, селяни всієї України відчули подих свободи і кращого життя, чим і пояснюється феномен масовості селянських повстанських армій Махна, Зеленого та десятків інших ватажків. Десь у тих загонах воював і мій дід Петро — батько мого батька. Я на все життя запам’ятав його слова: «Я не воював ні за білих, ні за червоних». Слова, абсолютно незрозумілі в роки мого дитинства. На мою думку, більшість селян, які взялися за зброю, воювали за те відчуття свободи і власної гідності, що з’явилося у них в час конання старої Московської імперії. Вони не розуміли, що не може бути вільною людина, яка належить до гнобленої нації. Що імперії просто так не зникають, а повертаються ще в гіршій якості під новими гаслами. Реальна особиста свобода можлива лише як наслідок здобутої свободи для всієї нації.

Село як дзеркало епох, або Що я вичитав між рядками родоводу

Село як дзеркало епох, або Що я вичитав між рядками родоводу - № 7 (22026) субота 26 січня 2019 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)Село як дзеркало епох, або Що я вичитав між рядками родоводу

«Раніше ми жили при комунізмі, тільки ми цього не знали». Не раз у дев’яності я чув ці слова від літніх жінок сільського вигляду. У двохтисячні роки такі голоси вже майже затихли. Час узяв своє. Навіть ті, хто в молодості нищив ближніх своїх, виживаючи за їх рахунок, здебільшого відійшли в інший світ.

Сенс нашої боротьби

Сенс нашої боротьби - № 42 (21952) четвер 17 травня 2018 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Сенс нашої боротьби

Це були часи, коли боги розмовляли, як люди, і розмовляли з людьми, любили шанування, як люди, і вимагали його від людей. «… і зроблю нащадків твоїх, як пісок земний; якщо хто може порахувати пісок земний, то і нащадки твої полічені будуть», — так сказав Господь родоначальнику всіх арабів і євреїв Аврааму. «…встань, пройди по землі цій у довжину і ширину її, бо Я дам її тобі і нащадкам твоїм назавжди».

Сенс нашої боротьби

Сенс нашої боротьби - № 43 (21953) субота 19 травня 2018 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Сенс нашої боротьби

Продовження. Початок у номері за 18 травня.

Для найбільшої потуги світу — США — Московія є ворогом, але звичним і прийнятним. Московію як імперію могли цілком знищити ще на початку ХХ століття, після використання її як гарматного м’яса для перемоги над Німеччиною та Австрією у Першій світовій війні. Але оскільки ця війна не вирішила всіх глобальних проблем тогочасного світу і потрібна була ще одна війна, то Московії допомогли перефарбуватися у Радянський Союз, добре озброїли і знову використали в якості гарматного м’яса вже у Другій світовій війні для чергової, а можливо, й остаточної перемоги над Німеччиною та Австрією.

Сенс нашої боротьби

Сенс нашої боротьби - № 44 (21954) четвер 24 травня 2018 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Сенс нашої боротьби

Закінчення. Початок у номерах за 17 та 19 травня.

А що ж наші олігархи? Які передові технології вони подарували світу? Як посприяли звеличенню нашої держави, процвітанню українського народу? А ніякі й ніяк.

Чи потрібна Україні атомна бомба?

Чи потрібна Україні атомна бомба? - № 114-115 (21905-21906) субота 16 грудня 2017 року - Одеська обласна газета «Чорноморські новини» (chornomorka.com)
Чи потрібна Україні атомна бомба?

Держава, яка не володіє ядерною зброєю,
коли інші володіють цією зброєю,
не володіє власною долею.

Шарль де Голль.

Україна територіально затиснута між потужною економічно, але не надто сильною політично Європою і слабкою економічно, але вкрай агресивною Московією. Агресивність нашого північного сусіда цілком компенсує його економічну слабкість і робить вкрай небезпечним для всього цивілізованого світу. Слабкість же України не вичерпується лише її економічною неміччю. Останнє є підґрунтям того, що Україна сьогодні, як на мене, є предметом торгу між Московією і Західним світом.