Старі батьки

Поступово приходить розуміння, що таке жити зі старими батьками. Це не лише постійні сварки, глухота і загальмованість, а й загострення болячок. Ну батько ще тримається, хоча йому треба щось пояснювати по декілька разів (але все одно зробить по-своєму), а ось мама занепокоює. Думав, що не відкачаємо. Лише під кінець дня визначили діагноз. Мабуть, шлунок не перетравлює. І добре, що не викликали медиків. Вони б одразу запропонували декілька операцій або дали б ліки, від яких все скінчилося. Наші лікарі, вони такі, можуть лише швидше відправити на той світ.

Однак в такі миті одразу забуваєш і про сварки, і про образи.

Допомагав піднятись з ліжка. Так руки дряблі, наче без м'язів. Ще декілька днів нічого не їсть.

На щастя, все обійшлося (сподіваюсь), але замислився над купівлею підгузок і протигазу, бо прокинувся від того, що не було чим дихати.

А у мене ще й купа завдань по роботі. Та й треба готувати щось їсти.

Чутки про будівництво супермаркета

До 2020 року у нашому місті не було супермаркетів. А потім з'явились "Епіцентр" і "Сільпо". І от, ходять чутки, що будуватимуть ще один супермаркет. Кажуть, що "Новус". А раніше розповідали, що великі торгівельні заклади недоцільні. Що не буде достатньо покупців. Що простіше поїхати у Вишневе або на Кільцеву. А що тоді зараз змінилось? Переселенці? Я пригадую, що навесні 2022-го всі лише виїжджали. Але в будь-якому разі, чим більше супермаркетів, тим краще. Конкуренція, більше вибору (асортимент).

Поки шо дивитись нема на шо, але вже неспішно розчистили ділянку під будівництво.

Тривожний ранок

Було не тільки гучно. Можна було би звикнути. Але на додачу було і фаєр-шоу. Як казав Солов'ний послід: "Трєвожно как-то". 


Витривалі навушники

Зламались навушники. Причому несподівано. Вночі і зранку ще працювали, а ввечері вмикаю — одна сторона не працює. Але все одно, прослужили довго. Навіть, рекордно довго: більше 2-х років регулярного користування ще жодні навушники не витримували. Тоді як китайські ноунейми могли зламатись і через місяць.

Однак круто не лише тривала працездатність, а й якість звуку.

На заміну замовив ще крутіші, тієї ж фірми.

І чого вони до нас їдуть?

Казали, що скасують безвізовий режим ізраїльтянам, оскільки вони обмежують в'їзд українцям і не надають зброї. І що — в новинах розказують, що все одно приїхали. Причому своїм паломництвом підставляють не лише себе, а й Умань. До того ж, є ризик, що разом із хасидами до країни могли приїхати розвідники. Тим паче, в Ізраїль переїхало багато "хароших узкіх".

"Так у них же теж війна!" Але у них країна менше, її легше захистити. Та й Палестина — не рабсія.

В країні війна. Які паломники?! Я б ще зрозумів, якби хасидів призивали на військову службу до ЗСУ (так, це протизаконно, але якщо їм так подобається наша країна, нехай захищають).

Щось мені ці локшини нагадують-2 (відеоверсія)

Друга частина крайньої дегустації вермішелей швидкого приготування (першу частину відео можна глянути ТУТ). У цьому відео більш детальніше розповів.


Які тільки овочі та рослини не їдять!

Знайшов у супермаркеті консервовані артишоки, каперси, і навіть серцевину пальми. Чого тільки не їдять?!

Артишоки і каперси  — це бутони (!) рослин. Серцевина пальми — це стовбур пальми.

Думаю: спробувати, чи відкласти відкриття на "потім"? Тим паче, ціна ого-го.

Тепла осінь

Зазвичай, коли нема про що балакати, говорять про погоду. Ось і я вирішив щось написати. Наприклад, про те, що цей вересень доволі теплий. +24 - +27 для початку осені — майже літня температура (особливо, під прямими сонячними променями). Хоча про осінь нагадує нічна прохолода. Однак все одно виходить, що літо тепер триває не 3 місяці, а 5. А кажуть, що глобальне потепління — вигадка.

Довге літо означає, що знову буде нашестя кліщів, ускладнене овочівництво і садівництво. Та й для здоров'я спека впливає негативно. В цій ситуації може тішити лише сподівання на теплу зиму.

Український брейкбіт

Рекомендую! Незвичний музичний стиль. letsrock


Щось мені ці локшини нагадують... (відеоверсія)

Відеоверсія нещодавньої дегустації. Точніше, частини дегустації.