Київська фортеця / Госпітальне укріплення

Хоч Київ знаю давно, та все одно є місця серед пам'яток, які я ще не бачив. Так, наприклад, про існування старовинної фортеці лише чув. Як вона виглядає дізнався рік тому. А на власні очі побачив тільки цього літа. Та й то, випадково — був в тих місцях по роботі. Побачене мене вразило і захотілося прогулятися і пофоткати музей. І ось на днях вирішив заглянути. І не пошкодував! Музей і сама фортеця просто чудові! Наче декорації до історичного фільму.

Та й вхідний квиток коштує недорого.

Північна напівбашта Госпітальних укріплень. В будинку якісь медичні установи.


Будівля ледве влізла в кадр.

[ Читати далі ]

Несподіваний сталк

Отак от — шукаєш заброшки по Києву і по областям, а виявляється, що в рідному місті, буквально під носом, є закинутий об'єкт, про який я навіть не здогадувався. Причому проходив десятки разів повз.

І не треба ніяких Урбанів, чи Вікімапії. Там цього абандону нема. Дізнався про місце з місцевої партійної газети, в якій розповідали про стан комунального господарства. Не повірив і вирішив подивитись чи справді підприємство закинуте. На перевірку виявилось, що об'єкт не тільки закинутий, а й роздестроєний.


Пилорама.

[ Читати далі ]


Сум і нудьга

 Кінець вересня. Похолодало. Природа теж стає понурою. В бложиках і на форумах нічого цікавого. Нудно і трохи сумно. Згадую минулорічну осінь, коли не стало нашого кота. І від цього стає ще сумніше. Хоча спогади — це добре. От тільки восени чомусь згадується сумне. Інколи роблю спроби розвіятись — наприклад, з'їздити на ярмарку чи в супермаркет. Але тут з'являються асоціації з минулим — і знову стає сумно. Що ж, тоді є варіант — пройтися місцями де дуже давно не ходив (треба було у справах). Але там пейзажі дуже депресивні. На додачу з роботою повний штиль. Пошуки ні до чого не призводять. На одній фірмі сказали, що керівництва нема і передзвонять протягом декількох днів. Так і не передзвонили. На другу фірму подзвонив: по одному номеру неможливо було додзвонитись, по другому номеру сказали, що зайняті і передзвонять пізніше. Теж не передзвонили. Це вже схоже на якийсь саботаж. А ще для повного щастя друзі стали якійсь занадто заклопотані. Ну, нічого. В усякому разі це не найгірша осінь.

Відео з параду ретро-авто в Києві

Нарешті змонтував і завантажив відео з літнього параду ретро-авто на Шулявці. Нажаль, засняв не все, що хотів. Але й так непогано вийшло — відео триває аж 4 хвилини. Попередні відео були коротшими. От тільки пролізло з третього разу. Чомусь пише, що на сайті не знайшлося кодеків для mp4. Дивно. Попередні відео були в форматі mp4 і завантажилися без проблем. Спробував тоді mov — завантажилося без питань.

Чомусь якість жахлива — що в mp4, що в mov. Можливо, при одній з невдалих спроб конвертування поколупався в налаштуваннях. Коротше, до відеоблогера мені ще далеко. Про пост-продакшн взагалі страшно думати. Напевно комп не потягне.


Ну а поки думаю, що мабуть треба реєструватись в Youtube. Бо тут ліміт відео обмежений. А у запасі є ще декілька відосів, які необхідно змонтувати і пристроїти на якийсь сайт.

Доти біля Юрівки: невдала вилазка

  • 19.09.16, 12:50
З'їздив подивитися на ДОТи в Юрівці. Благо, проїзд в маршрутці виявився недорогим. Та й цікаво було пройтися місцями, які тільки проїзджав на маршрутці або взагалі не бачив.Заодно зняв відео своїх походів. Голос ніби норм. Хоча помітно, що дрищ. Ну, не про те мова. В планах було дослідження ДОТів №№204 і 205. Вони не менш відомі, ніж ДОТ №401 у Білогородці і ДОТ №211 у Віті-Поштовій. Але не було інформації стосовно стану цих дотів. Чи можна по них полазити? Єдине, що можна було сказати — ці доти повинні бути у відкритому доступі.

Ідеальний варіант — з'їздити в розвідку і подивитись, чи можна оглянути доти з середини. Але це ідеальний варіант. Тому у мене вийшла фейлова прогулянка по дотам. Тому хочу показати вам прогулянку і запитати дещо.


ДОТ №204. Командно-спостережний пункт. Виглядає незвично, бо замість амбразур в казематі має два бронековпаки. Радує, що бронековпаки не попиляли на метал.
Схожі, ДОТи КиУРу з бронековпаками — ДОТ №131, ДОТ №429 АНП, ДОТ №482.

[ Читати далі... ]




92%, 11 голосів

0%, 0 голосів

8%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

В пошуках роботи...

Якщо раніше був в пошуках щастя, то тепер в пошуках роботи... Але щось не щастить. Якщо робота подобається (ну, більш-менш), то звільняють. Якщо робота не подобається, то сам звільняєшся. Інтуїтивно вже починаєш відчувати: де зможеш працювати, а де — ні. Однак від цього ще більше сумнівів в собі. Якщо велика зарплата — значить багато обов'язків і велике навантаження. Якщо мала заробітна плата — значить шукають бідолаг, яким нікуди дітися — інваліди або пенсіонери. А буває — бачиш, що вакансія класна. А дзвонити / писати не хочеться. От просто не хочеться — і все. Не хочеться вчергове розчаровуватись і даремно витрачатись на зв'язок.

Ось і зі свіженького. Кур'єр. Зарплата підозріло висока. Мені доводилося і за 3,5 тисячі горбатитись і весь день мотатася пішки по Києву з важкими клумаками, розносячи документи і невелику поліграфічну продукцію — плакати, флаєри, візитівки. А це начебто теж служба доставки. Тільки, окрім документів пропонує послуги з доставки з інтернет-магазинів, квітів, продуктів(!). Та все одно щось не віриться. До того ж, як правило, реальна зарплата менше обіцяною (це стосується кур'єрів).

Ну що ж, буду шукати далі...



Вакансія, з work.ua (якщо комусь цікаво).

Хто хоче на сталк?

Після того, як помер кіт, нічого не писав у цей блог. Але зараз виникла потреба. Справа в тому, що всі знайомі сталкери «злилися» — ні з ким зробити вилазки на заброшки. Може хтось бажає дослідити закинуті об'єкти?

В принципі, байдуже, хлопець чи дівчина. Головне, щоб в адекваті і цікавились заброшками.

Є декілька ідей — відносно безпалевних місць.



P.S.: Неповнолітніх прошу не турбувати.

Нудно і сумно

Щось нудно і навіть сумно. Нічого не хочеться робити. Може лінь? А може відсутність бажання щось змінювати?

Пошуки нової робити не вселяють оптимізму. По радіо казали, що на одне робоче місце 34-35 бажаючих. Зарплати не ростуть. Багато заробляють лише високласні фахівці. Та й то в міжнародних корпораціях.

У захопленнях теж розчаровуюсь. Зробив збірку української музики, але потім захотілось скласти підбірку за попередній період. А потім і ще, і ще. Так до музики 2012 року дістався. Треба зупинитись. Та й шукати старі пісні лінь. Розквіт вітчизняної музики відбувся лише минолого / цього року.

Про сни: сняться лише невдачі. То не вдалося сфотографувати, то прогулятись. Обломи. Що в реалі, що ві сні.

Українська музика 2014го

 Надихнувшись (т.е., вдохновившись) збіркою вітчизняної (тобто, української) музики, вирішив «заднім числом» зробити збірку пісень 2014 року. По-перше, тому що деякі композиції "торкали" ("Океан Ельзи - На небі" точно були саундтреком, "Скрябін - Порш пана мера", С.К.А.Й. ). По-друге, цікаво було пригадати (хоча це було важко) що слухали минулого року з україномовної музики. По-третє, виявилося, що багато пісень які нині розкручують — минулорічні. А ще фотозвіти закінчилися... Ну а про музику я і раніше писав.

  Отже, неофіційна підбірка популярної та найкращої укр музики за 2014й. Серед популярних — Океан Ельзи, Артем Мех, Арсен Мірзоян, Захар, Іван Дорн, Світлана Тарабарова, СКАЙ, Ірина Федишин, Христина Панасюк і Механічний апельсин, Анна-Марія, Анатолій Матвійчук. Із багато нерозкручених треків відомих виконавців (КиївЕлектро, НеМо).

UA Music 3_back.jpg

АУДІО-ВЕРСІЯ

До речі, як вам ідея збірки?

[ Детальніше... ]

Ну і запитання, чи сподобалась вам збірка і наскільки вона актуальна?


100%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Поки всі на дачі...

Вчиться!
Перед поїздкою на дачу відправив резюме... Поїхав на дачу... Розрядився телефон... Кіт покусав... Замість одного дня простирчав там майже три дні... Пропустив дзвінки (може по роботі)... Посварився з батьками.