Профіль

victor_M

victor_M

Україна, Миколаїв

Рейтинг в розділі:

Україна очима росіян

Вирішив переглянути статистику, оскільки, вважаю, що в Україні є хоч декілька джерел незалежної інформації, які дають суспільству інформацію, для роздумів, вважаю, що в РФ, таких джерел значно менше.

Статистика сайту політика і культура, про сприйняття ситуації росіянами.


43% росіян, які чули про останні події в Києві, вважають, що в Україні відбувається спроба насильницького державного перевороту.

Ще 23% вважають, що в сусідній країні точиться громадянська війна, і 16 – що це протест проти корумпованого режиму Януковича.

Висновки, робіть, самі, але ми то знаємо, проти кого ми стояли, а там показують геть інші картинки. І крім, того майже всі мої друзі, кажуть, що ми збираємося вступати в ЄС, але всі при цьому геть забувають, що ми навіть асоціацію не підписали.

Більшість опитаних (41%) також вважають, що людей вивів на акції протесту вплив Заходу, який прагне втягнути Україну в орбіту своїх політичних інтересів. Ще 27% кажуть про націоналістичні настрої мітингарів і лише 9% думають, що українці обурені корумпованим режимом Януковича.

Якщо коротко, то свідомих людей які не дивляться телевізор в РФ, дуже мало. Та що говорити, мені, здається, що і в Україні набагато краще не дивитися телевізор, так і нерви будуть в порядку, і відпочивати буде простіше.

Головна емоція, яку викликають у росіян події в Києві – це обурення (36%). 16% – співчувають, трохи менше – відчувають страх, 14% байдужі і 12% – роздратовані. Водночас переважна більшість – 65% – опитаних відзначили, що не мають симпатій ні до однієї, ні до іншої сторони.


Більшість моїх друзів з РФ, переконана, що у нас революція виникла через те, що захід вирішив відділитися, і Україну ділять пополам. Також, я багато чув, про те, що у нас революцію проводять бандерівці, які хочуть заборонити російську мову, а також напасти на Москву, я не сильно уявляю, як 200 чоловік з бітами може це зробити, але мої друзі в це вірять, що для мене є найвищим показником пропаганди.

Новий кабінет міністрів

Сьогодні було затверджено 331 голосам склад нового кабінету міністрів, при чому влада е жаліла посад, і роздавала посади на право й наліво, в результаті чого посади отримали, громадські діячі, журналісти, просто хороші люди, які в цілому адекватні і віддані своїй справі. Але в майдан була вимога уряд спеціалістів, менеджерів-керівників.


А от не бачу, як Чорновіл буде створювати Антикорупційне бюро, ну як журналіст це буде робити, ну от просто не уявляю. Також не бачу, яким чином Булатов створює, нову програму для молоді доступне житло, чи після того, як він прийде наші спортсмени будуть показувати кращі результати.

Майдан вимагав уряд технократів, людей, які вже мали б плани, і готові були їх впроваджувати вже вчора! Але сьогодні я не бачив ще опубліковану програму, жодного з новопризначених міністрів(крім, Яценюка, але до неї більше питань, ніж вона дала відповідей), а це значить, що всім потрібен час на те, щоб створити її, опублікувати, розподілити обов*язки, подати на розгляд до ВРУ. На це все потрібно, декілька місяців, і за цей період може статися все що завгодно, гривня зараз взагалі знецінилася просто катастрофічно, і підтримати її необхідно зараз, тому часу на розкачку новим міністрам не буде.

Працювати потрібно плідно і багато, реформувати міліцію, ЖКГ, економіку і принципи її ведення, освіту, науку, медицину, соціальні виплати… напевне простіше сказати де не потрібні реформи. І все це потрібно проводити вже, і люди, які прийшли мають це робити одразу. І ще одна маленька деталь, у них все це має виходити добре, бо, якщо будуть якісь сумніви, щодо якості міністра, або якості його роботи, його попросять піти, при чому це зробить майдан.


Просто можлива ситуація, коли через декілька місяців, коли вже сформуються програми, і почнуть їх впроваджувати у життя, критики буде колосально багато, і їх всіх попросять піти, щоб на їх місце прийшли старі професіонали, які покажуть, як треба працювати.

Загалом кредит довіри, надто малий для того, щоб повністю ним скористатися, а тому маємо надію, що у цього уряду все вийде, бо інакше ми просто приречені. 

Российско-грузинский сценарий в Украине.

Сегодня я в поддержку солидарности между Востоком и Западом , напишу свой пост на русском языке , несмотря на то , что для меня родной язык украинский.

Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу сообщил, что «Президент РФ Владимир Путин приказал Минобороны осуществить внезапную комплексную проверку боеготовности войск и сил Западного и Центрального военных округов, а также других войск».


Таким образом, как начали бить тревогу все СМИ, РФ готовится к тому, чтобы провести грузинский сценарий в Украине. Я не исключаю, что такое возможно, но мне кажется, что тогда РФ действует не последовательно. Несколько дней назад, прибыли в Крым, депутаты госcдумы РФ, с заявлением, что граждане Украины, могут получить паспорт по упрощенной процедуре. Но на следующий день, сразу это опровергли.

В последние дни РФ ведет довольно неоднозначную политику по отношению к Украине, нарушая практически все международные договора, которые были заключены между нашими странами, а также договора, где присутствовали третьи стороны.

Так несмотря на то, что на западе Украины и в центре ситуация уже стабилизировалась, и перешла в стены ВРУ, в Крыму, и на востоке, такое впечатление она сейчас только доходит до своего пика.

Проверка боеготовности, как для меня это тонкий блеф от Путина, чтобы проверить сломается Украине с середины. То, что это блеф обнаружить очень легко, ни одна армия, которая имеет служащих, уволенных в запас, и если бы началась всеобщая мобилизация, то весь срок такой мобилизации может достигать двух недель, а потому, к боевым действиям, РФ явно не готовится. Зато, такие заявления, просто приводят людей в шок, когда они прочитают в журналистских изданиях, Путин готовит нападение на Украину.


Истерия, которая сейчас происходит в Крыму, это тот плацдарм, который может дать толчок для РФ активно действовать. Но мне кажется, что этого пока что не произошло, в отличие от моих русских друзей, которые утверждают, что у нас началась гражданская война, и нужно ехать спасать Крым.

Часто возникает мысль, что: «революцию начал Запад, а завершать будет Восток». Причем финал революции, будет намного тяжелее на востоке, чем на западе, или в столице. Это обусловлено, тем, что в Крыму структура населения сильно отличается от других областей, и в придачу поднимаются старые конфликты.


Коли чекати новий майдан?

Сьогодні більшість політичних лідерів, задіяна у формуванні нового уряду, але це відбувається, без тих вимог, які висунув майдан. А отже, кандидати на певні посади людям не сподобаються, як і те, що опозиція не виконує своїх зобов’язань перед майданом.

Це наштовхує на думку, що новий майдан не за горами, і якби вчора не лунали гасла, що майдан йде у ВРУ, то напевне і далі нічого не працювало.


Після того, як опозиція почала присвоювати собі всі здобутки майдану, люди на майдані почали змінювати своє ставлення до опозиційних політиків. Тимошенко взагалі отримала відкоша від людей, бо ті сказали, що вона мала б очолити якийсь фонд чи посаду, але у президенти йти, після того, як 5 хвилин вийшла з тюрми це вже занадто.

Перспективи створення нового майдану, «вже нова» влада створює самотужки, шляхом прийняття законів, які не відповідають стану речей.

Більше того, те що Яценюк і компанія розпочали не з економічних питань(бо спочатку необхідно налагодити банківську систему, а вже потім решту галузей), а з політичних питань наводить на думки, що з початку все буде ділитися, а потім вже будуть працювати, якщо буде з чим…

Також питання чому не ловлять членів ПР, не судять їх, не дістають з-під Донецька Януковича, хоча всі знають точно де він знаходиться, невже і справді у Януковича є щось таке, чого так боїться опозиція?


Цілі майдану - це змінити систему, цілі опозиції - це зайняти ключові посади, це різні цілі, які чомусь опозиція видає, за свої, і більше того, вона вважає, що випустили Тимошенко, і ми їх досягли.

Система не може змінитися сама по собі, зміни мають прийти з зовні. Саме тому, ля мене зараз очевидно, що майдан має залишатися, і бути тою складовою, яка забезпечить виконання умов Майдану опозицію, бо інакше, це буде новий майдан, і виявиться, що опозиція піде по світу разом з Януковичем.

Піррова перемога майдану

Сьогодні до влади прийшла опозиція, але те що я побачив в перші дні мені геть не сподобалося.

Розпочну одразу з найболючішої теми, за що на мене накинуться з кулаками, я проти того щоб зносили Леніна. Скільки таких пам’ятників залишилося? Ніхто не скаже, за те всі знають скільки їх уже знесли. Я питав, для чого зносять пам’ятник, мені відповіли, що це символ поваленого режиму. Тоді давайте зруйнуємо метро, будинки де ми живемо, бо то все є символом комуністів. Для довідки, саме при Леніні Україна сформувалася в державу, це було ще в 1920 році.


Парламентська більшість, яка була сформована з тих самих депутатів ПР. Тобто, ті самі люди, які штампували в сліпу диктаторські закони Януковича, зараз так сам штампують закони опозиції. Тобто це люди без своєї думки, які тільки чекають доки підвернеться шанс, і вони перейдуть до іншої сили.

«На рахунках у казначейства грошей немає»,- це слова Турчинова у неділю у ВРУ, а вже сьогодні в.о. президента України Турчинов виділяє, на вибори 1,9 млрд. грн., що більше ніж у 2012 році коли було витрачено 1,2 млрд. грн., і виникає питання на що підуть ці гроші? У києві 16 мостів які перебувають у аварійному стані, і наці гроші, якщо не повністю реконструювати, то хоча б полагодити їх можна було.


Закони приймаються для людей на майдані, щоб вони «відчепилися». Для мене ситуація в ВРУ зараз саме так і виглядає, опозиція, уже влада, відміняє закон про мови, роздає посади, звільняє з посад, але жодного важливо закону прийнято не було. Досить показово, що на сьогоднішніх банківських котируваннях долар сягнув позначки 9,32 грн., що є одним з рекордів, і судячи по тому, як влада вирішує ці питання, то їй зараз не до цього. Як на мене, то найперше, що потрібно було зробити, це одразу направити в НБУ нового управлінця, але чомусь Яценюк цього не зробив, хоч він мав би це в першу чергу зробити.

Я думаю, що ситуація проясниться в найближчі декілька днів, але якщо опозиція і далі буде приймати «ліві» закони, то їх скоро самих попросять піти. 

Діяльність опозиції

Думаю, що вже можна обговорювати те, що зробила опозиція після того, як прийняла владу від Януковича. Звичайно у них часу тепер багато, але як справжні лідери, вони повинні розуміти, що у них часу тепер ще менше ніж у Януковича, оскільки приклад президента показав, що народ може впливати на владу, і доволі ефективно.


Призначили на пост в. о. президента - Турчинова, це посада тимчасова, тому рішення нормальне. Але от наступні рішення, вже будуть даватися опозиції не так легко.

Зараз буде точитися боротьба за пост прем’єр-міністра України, і оскільки Тимошенко відмовилася від цієї посади, то вся боротьба буде між двома кандидатами, це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і позафракційний народний депутат Петро Порошенко.

Сьогодні вже були перші негативні моменти, коли під час голосування за відміну закону Колесніченка-Ківалова про мови, голосували без роздачі законопроектів фактично в «сліпу», і тут же проводяться паралелі до 16 січня, коли таким самим чином були прийняті «диктаторські» закони Януковича, ситуація один-в-один. Це та сама Верховна Рада, яка слухняно під дудку ПР штампувала оті закони, які тепер відміняє. Тому, хочеться спитати у Яценюка, що він мав на увазі, коли сказав, що повноваження ВРУ закінчуються у 2017 році?


Я не знаю, з чим це пов’язано, але мені здається що люди на майдані не помирали, за те щоб закони приймалися в сліпу, а за те щоб система була змінена, щоб правила були одні для всіх, а не різні правила, для різних категорій(вчора Яценюк, і Тимошенко зупинили, і Яценюк майже одразу почав протестувати проти того, але як тільки їх почали знімати він почав погоджуватися з людиною з самооборони хоч і реакція на його лиці свідчила протилежне).


Також мене цікавить, коли на кінець-то на огляд людей будуть представлені ті реформи, які мають бути виконані в найкоротший термін, а також звіти, про наш економічний стан.

Щось мені підказує, що шини далеко вивозити з майдану не потрібно, і заклики «зека геть!» ще не втратили своєї актуальності.

Як кинули Кличка

Сьогодні подій було не менше ніж вчора, чи будь-який інший день. Тимошенко вийшла з тюрми, Януковича визнали таким, що не може керувати країною, Кернес і Добкін втекли у Росію і т.д.

Та мені, здається, що окремої уваги заслуговує заява Тимошенко про те, що вона йде у президенти.


Особисто для мене, це хоч і не було несподіванкою, але я вважаю, що поки в Україні траур, від таких гучних заяв варто було утриматися.

Тепер, про тих осіб, хто від цього постраждає, це звісно Кличко, оскільки на революції він ризикував набагато більше ніж той самий Яценюк, чи Тягнибок, не боявся ходити до внутрішніх військ і з ними домовлятися про перемиря, а також відчув на собі всю лють мітингувальників, коли ті мало не напали на нього(про побиття не йдеться, оскільки, навіть 8 мітингувальників не впоралися б з чемпіоном світу з боксу в рукопашну).

Про фінансові зобов’язання, які були між Кличком, Яценюком і Тягнибоком, я не знаю, але мені здається, що вони були пропорційні.

Далі про те, що Кличко збирався в президенти знали всі, і численні опутування свідчили про те, що саме Кличко буде президентом, Яценюк міг вийти в другий тур, але не міг перемогти. Щодо Тягнибока, то у Симоненка і Порошенка, був більший рейтинг ніж у нього.

Далі коли писали проект нової Конституції, то там було вже чітко видно плани сторін, Яценюк хотів бути прем’єром при президентові Тимошенко у парламентсько-президентській республіці, а Кличко хтів навпаки розширити повноваження президента, і залишатися у президентсько-парламентській республіці.


Тепер же, з виходом Тимошенко, ситуація міняється, оскільки, навіть перебуваючи у тюрмі Тимошенко мала значний рейтинг, щоб вийти у другий тур, а якщо пішов Янукович, і вийшла вона, то значить що її рейтинг виросте напевне у двічі, а це поразка для Кличка. А отже, всі амбіції, можна знову перенести у спорт, в політиці йому тепер нічого не світить, максимум міністр фізичної культури і спорту.


Час коли плачуть чоловіки…


І тільки мертвих людей уже ніхто не поверне…

Висловлюю свої співчуття, всім жертвам режиму, яку полягли за нашу свободу, за сонячне небо над головою, за те щоб наші діти виросли в кращій країні. Слава Україні!!!

Позаду важкий тиждень, хоч він ще і не закінчився, але вже можна зробити деякі висновки, 100 трупів, 1000-чі покалічених за дві доби, Київ пережив за останні 2 дні, напевне те саме, що пережив період війни…


Кульмінацією усієї трагедії стала угода між Януковичем і опозиційними лідерами, за засвідченям від ЄС: Федеральний міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр, Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський та керівник департаменту континентальної Європи Міністерства закордонних справ Французької Республіки Ерік Фурн’є.


Текст угоди:

Стурбовані трагічними випадками втрати життів в Україні,

Прагнучи негайно припинити кровопролиття,

Рішуче налаштовані прокласти шлях до політичного врегулювання кризи,

Ми, сторони, що нижче підписалися, домовилися про таке:

1. Протягом 48 годин після підписання цієї угоди буде прийнято, підписано і оприлюднено спеціальний закон, який відновить дію Конституції України 2004 року зі змінами, внесеними до цього часу. Підписанти заявляють про намір створити коаліцію та сформувати уряд національної єдності протягом 10 днів після цього.

2. Конституційна реформа, що врівноважуватиме повноваження президента, уряду та парламенту, буде розпочата негайно і завершена у вересні 2014 року.

3. Президентські вибори будуть проведені одразу після прийняття нової Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року. Буде прийнято нове виборче законодавство, а також сформовано новий склад Центральної виборчої комісії на пропорційній основі відповідно до правил ОБСЄ і Венеціанської комісії.

4. Розслідування нещодавніх актів насильства буде проведено під спільним моніторингом влади, опозиції та Ради Європи.

5. Влада не запроваджуватиме надзвичайний стан. Влада й опозиція утримаються від застосування силових заходів.

Верховна Рада України прийме третій закон про звільнення від відповідальності, який поширюватиметься на ті ж правопорушення, що й закон від 17 лютого 2014 року.

Обидві сторони докладатимуть серйозні зусилля для нормалізації життя в містах і селах шляхом звільнення адміністративних та громадських будівель й розблокування вулиць, скверів і площ.

Незаконна зброя має бути здана в органи Міністерства внутрішніх справ України протягом 24 годин з моменту набрання чинності вищезгаданим спеціальним законом (п.1 цієї Угоди).

Після зазначеного періоду всі випадки незаконного носіння та зберігання зброї підпадатимуть під чинне законодавство України. Сили опозиції та влади відійдуть від позицій протистояння. Влада використовуватиме сили правопорядку винятково для фізичного захисту будинків органів влади.

6. Міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Польщі та Спеціальний представник Президента Російської Федерації закликають до негайного припинення всіх видів насильства та протистояння.

м. Київ, 21 лютого 2014 року

 

Перемога чи поразка час покаже , я зараз не беруся оцінити, оскільки ще всі на нервах, і не відійшли від того шоку, що відбувався на протязі останніх днів у столиці.


Мені здається, що така угода це скоріше поблажка для Януковича, можливо я радикально настроєний, але за цю сотню трупів необхідно судити(смертна кара в Україні відмінена!).

Далі про угоду, деякі пункти як на мене, мають а ж надто білі плями, зокрема, перевибори президента, весь майдан люди вимагали негайної відставки, а опозиція сказала про перевибори які можуть відбутися а ж у грудні місяці, а новий президент фактично почне працювати після інавгурація, а ж у лютому. Я вважаю це неприйнятним, і перевибори мали б відбутися одразу, після того, як підпишеться нова Конституція Януковичем.

Також, після того як Янукович підпише закон про нову Конституцію, потрібно одразу вирішувати питання з виборчим законодавством, бо як показують події, з довиборів, опозиція може мати непогану підтримку, але через виборче законодавство можуть програти на рівному місці. І мене ще цікавить той момент, що дострокові вибори в нашій країні можливі тільки згідно Конституції, коли президент, або подав у відставку, або не може виконувати свої зобов’язання через хворобу, або вбитий. Наскільки мені відомо, жодної з цих умов на сьогодні не виконано, а тому, це ще одна біла пляма на цій угоді.

Далі розслідування, спільно з ЄС, це добре, але для початку необхідно затримати було тих регіоналів, які вже покинули територію України, і які зараз можуть бути вже де завгодно, бо ж близько 60-ти регіоналів місцезнаходження є невідомим.

Тому, я думаю, що сьогодні ще не останній день революції, і є дуже багато питань, які необхідно вирішити, але головне щоб це відбувалося мирним шляхом.


Чи ще має владу ПР?

Вчора мені мій друг розповів цікаву історію, про те, як він працював на ПР. Розпочалося все декілька місяців тому разом з початком майдану, коли він розпочав роботу, він збирав інформацію, про майдан, хто підтримує, хто не підтримує і т.д.

На час роботи був створений робочий ящик, на який надходили вказівки з верху, і раз в місяць були повідомлення, про те, куди і о котрій потрібно було прийти за грошима.


На виконання завдання дається 1-2 дні, хоча можливі і більші терміни, все залежить, від складності завдання та масштабів роботи.

Значить суть системи, ПР наймає на кожну дільницю, згідно виборів,(чому так не зрозуміло, видно не хотіли змінювати сфери впливу на кожній дільниці), одну людину, яка має відповідати за певний перелік питань. Людину звичайно оформлюють по трудовій угоді, там обов’язково потрібен був паспорт і код, для того щоб отримати з/п.

Також вже можу трохи розповісти про завдання, з появою майдану, різко підвищилася кількість запитів, по роботі з трудовими колективами, зокрема, агентам необхідно було дізнатися:

-     хто з керівників підтримує майдан;

-     хто з керівників відпускає на акції своїх підлеглих;

-     чи відпускають за свій рахунок;

-     які колективи збираються на мітинг у Київ;

-     які перевізники будуть везти людей на мітинг.

Тепер же, там де він отримував гроші, де був офіс, зараз пусто, договір оренди достроково розірвали, і де зараз знаходяться організатори, які винні гроші моєму другу наразі не відомо.


Все схоже на те, що ПР починає згортати свою діяльність, але перед тим, як згортається офіційна діяльність спочатку зачищають «неофіційні офіси», для того, щоб потім не мати з ними проблем. Також мені здається, що таким чином, ПР готується до поразки і до виводу всіх капіталів, або з України, або переведення їх у якийсь захищений фонд. 

Діалог в ім’я України

Сьогодні в ситуації в Україні вже значний ступор, оскільки. Не видно яким чином можна вийти з кризи, і цей спосіб має вдовольнити всі сторони. Правий сектор, вже говорить нарівні з опозиційними лідерами, опозиція наказує Самообороні… Згадується прислів’я. коли з початком будь-якої революції кількість експертів збільшується у двічі, так само і в нас, кількість лідерів збільшується удвічі.

Ситуація виглядає наступною, президент тягне час, а опозиція, ніяк не може придумати, що робити, бо те що вони вимагають президент не може виконати. Виходить замкнуте коло, допомогти може ЄС, але поки, що ЄС "занепокоєні ситуацією, що склалася", і не можуть нам допомогти.


І так сталося, що діалог між політичними лідерами вже нагадує президентську гонку.

Кличко хоче повернутися до Конституції 2004 року, але залишити повноваження президента набагато ширшими ніж вони є зараз, скільки ймовірно він буде президентом.

Янукович, хоче дотягнути до президентських виборів, і потім заручившись підтримкою РФ, виграти їх(трохи оптимістично, але цілком ймовірно).

Яценюк, розповідає, що буде з людьми до кінця, і отримає, «кулю-в-лоб», але поки, що на політичне самогубство він не готовий, що свідчить про те, що він також збирається в президенти, або леді Ю, відповідна норма в Конституції від БЮТ є. Найбільш вірогідно, що готується заміна політичних гравців, але хто кого і коли буде змінювати залишається загадкою. Можливо при Конституції 2004 року, Яценюк хоче бути прем’єр-міністром, а леді Ю президентом.

Тягнибок, у нього зараз є підтримка, хоч і не така велика, але перемогти Януковича теоретично можна, хоча на практиці, Тягнибоку дуже важко довести всій спільноті, що він готовий бути президентом. Не в образу Свободівцям, але його не виберуть, бо так буде спокійніше.

Також в останній час різко піднявся рейтинг лідерів, серед яких Гриценко, Порошенко, Симоненко, той самий Гацько, хоча останній поки, що на президентство не претендує, але от на місце в парламенті, то 100%.


Якби когось вибрали вже завтра, то в залежності від особи Україна вибрала такий курс розвитку, який вибрала б особа, а не програма, яку ця особа пропонує. Кличко, це зближення з США, Яценюк з ЄС, Янукович з РФ, Симоненко також РФ, Порошенко зі всіма б намагався підтримувати зв'язок, Тягнибок ???. 

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна