Пустіть колядувать!

Раз вже залогінилася - не змогла не привітатися.

По-перше, зі святами вас, народе ай.юа! Будьте здорові, щасливі та багаті. Ви круті, згадую наші блоги, як свою малу батьківщину. Саме блоги мені в далеких 2014-15 роках не дали задепресувати та спонукали до боротьби. Як показують події, через які я теж тут, нам треба бути терпимішими одне до одного, та цінувати за життя ближніх, як би пафосно це нині не звучало.

По-друге, трохи про себе. Спробую коротко. Вже мінус майже 64 кг. Шкіра, як бачите, встигає підтягуватися, організм молодець. Живу нарешті в своїй просторій квартирі, доробляю ремонти потроху. Забрала маму до себе. Розформувала котячий питомник, покаструвала тих, хто не пішов в чужі гареми. Вакцинована, звісно, сама, та вся моя сім'я. Здається, я в процесі зміни роботи, сподіваюсь, все якось владнається на краще. Помоліться за це, хто може, бо в мене на утриманні кілька двоногих та чотирилапих, треба всім забезпечувати гідне життя. Оце, наче, все. Кому цікаво детальніше - в попередній замітці лінк на мою інсту, можете попідглядати або підписатися.

По-третє, часто вас згадую. Навіть не підозрювала, що тут стільки втрат, причому молоді відносно працездатні переважно чоловіки. Не буду філософствувати на тему смерті, я мало в тому тямлю, тож просто прошу вас, живих, берегти себе. А померлим Царство Небесне.


Хто мене ще не забув - цьомаю вас та міцненько обіймаю. Шануймося!

ПиСи. Фотку запостила, щоб похвалитися власноруч зв'язаною модною павутинкою, можна хвалити, мені десь там буде приємно, коли прочитаю. 

Я без маски :)



Привіт!
Я вам рада!

Завантажилося боком, щоб ви шийку розім'яли)



тиць сюди якщо попідглядати, поспілкуватися чи похейтити   kiss

Або по пошуку в інстушечці @ya_xudnu


А ви квасите?

Тримайте рецептик квашених бурячків.
1. Маринад: 2 ч.л. солі, 1 ч.л. меду, залити тепленькою водичкою грам 100, нехай розчиняється.
2. Бурячки чистимо, ріжемо кільцями або як хочемо.
3. Беремо ємність (пластиковий судок як варіант) щоб зручно було в холодильник поставити, ємністю на 0,5 літра.
4. На дно ємності вкладаємо пів лимончика, гарно подрібненого, імбиру тертого 1 чайну ложку, часничку зубок.
5. Зверху вкладаємо бурячок, заливаємо вже не гарячим маринадом, додаємо водички, щоб покрила наші бурячки і несемо в холодильник.
Завтра буде правильний холодний супчик з маринованого сирого бурячка, парового індичого філе та ще чогось приємного. Назву ще не придумала, хто має ідеї - стукайте по рейках два зелених свистка. 


Я в реал, там круто! Всім добра kiss

Зізнавайтеся!!


Кажуть, лисі чоловіки більш темпераментні та щедрі на подарунки. Поговоримо? smutili

5%, 2 голоси

9%, 4 голоси

2%, 1 голос

35%, 15 голосів

2%, 1 голос

2%, 1 голос

5%, 2 голоси

14%, 6 голосів

9%, 4 голоси

16%, 7 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Тане в роті

Знову сама видумала рецепт))
Заливний пп пиріг з грибами, куркою та сиром.
Збираємо продукти:
- три яйця;
- кефір (ряжанка 4%) 300 грам;
- розпушувач пакетик;
- нутове борошно 250 грам;
- сода 0,5 ч.л.;
- імбир сухий дрібка;
- олія кокосова 1 столова ложка;
- шампіньйони грам 300;
- філе куряче 500 грам;
- цибуля ріпчаста;
- сіль сванська;
- кунжут (в мене не було).

Тісто: Нутове борошно сіємо, змішуємо з розпушувачем та імбиром. В кефір додаємо соду, перемішуємо, лишаємо гаситися. Два яйця розбиваємо, з третього беремо білок сюди ж, а жовток відділяємо окремо. Яйця збиваємо, додаємо сіль 0,5 ч.л., вливаємо кефір, знову змішуємо міксером, потихеньку всипаємо суху суміш, робимо густину як на оладки. Лишаємо тісто відпочити.
Начинка: у сковорідку 1 ч.л. кокосової олії, розтопиться - філе куряче туди, цибулю, як трохи почало смажитися - вкидаю гриби, накриваю кришкою. Коли м'ясо готове - додаємо сванську сіль і вимикаємо. Накриваємо кришкою ще на пару хвилин, далі відкриваємо, щоб вичахало. 
Збираємо. Розтопила залишки кокосової олії, помазала форму. Вилила трохи більше половини тіста, розрівняла,  рівномірно посипала половиною тертого сиру. Виклала начинку зі сковороди, зверху знову сир тертий. Залила залишками тіста, зверху помазала отим жовтком, що залишила спочатку. Якби не забула купити сезам - була би молодець.
В духовку на сереній вогонь, хвилин за 40 провідала. За 55 хвилин вимкнула газ. 
Вийшло божественно! Тане в роті, сім'я не зрозуміла, що воно пп))))


Хвилина мовчання

  • 13.05.20, 13:51
Сьогодні Саші могло би виповнитися 49 років.


 Світла пам'ять.

Планувався брауні...

...але виявила в холодильнику сирок, що міг скоро померти, тож вийшло що вийшло podmig

- 12 фініків, 1 яблуко, 1 апельсин - перемішала блендером на пюре; 
- 300 сиру кисломолочного 5%, 300 г кефіру - теж все на пюре; 
- 6 яєць міксером заколотила в піну;
- 5 ст.ложок гарбузового борошна, 1 пакетик розпушувача, 1 пакетик ваніліну (не цукру, а ваніліну), 5 ст.ложок керобу, дрібку сухого імбиру, дві дрібки сухої кориці - все перемішала між собою. 

З'єднала все, перераховане вище, в однорідну масу, густина як на оладки. Далі намазала форму кокосовою олією і вилила масу. В духовку до готовності. Смачного!



Висновок: яєць можна дати більше, ще 4 буде не зайвими. І якраз оцей пиріг гарно пасуватиме з ягодами накшталт смородини. 

Про те, що не відкладеться в дупку

Знову пп рецепт. Цього разу кекси. Сама придумала вранці та втілила ще до обіду. Як завжди, пишу для себе, але буду рада тим, хто втілить/обкатає/покращить рецепт.


Тож беремо:
- 5 середніх бананів;
- 3 яблука сорту "Семиренко";
- 1 апельсин невеликий; 
- 10 яєць;
- сир кисломолочний 5% грам 400;
- кефір ( в мене протерміноване молоко ) 2,5% 200 грам;
- кокосове борошно грам 100 (скільки візьме тісто);
- розпушувач 1 пакетик;
- ванілін 1 пакетик;
- дрібку меленого імбиру;
- дві дрібки кориці;
- кокосову олію для змазування форми.

З фруктів блендером робимо пюре, з сиру  з молоком - однорідну пасту, яйця міксером, сухі речовини теж перемішуємо. Все мокре з'єднуємо. До нього сіємо сухе. Перемішуємо, робимо густину як на оладки або як на звичайні кекси. Нехай відпочине тісто хвилин 20, ми за цей час розтоплюємо кокосову олійку, беремо кондитерський пензлик (в мене новий силіконовий), мажемо форму, без ентузіазму мажемо)) . Накладаємо тісто на 2/3 - і в духовку на 200 градусів на 20 хвилин. Хвилин за 5-7 до готовності приємно запахне на всю квартиру. Із вказаної вище кількості продуктів я отримала 24 милих сердечка. 
Пригощайтеся podmig



КБЖВ не рахувала, але думаю, що до 12.00 пару-трійку штучок можна навіть тим, хто худне)

Як довго я тебе шукала...

podmig промовила я рецепту пп пасочок, що знайшла майже напередодні світлого дня Великодня.
Отож запишу його тут для себе, кому треба - теж можете користуватися, мені не шкода.



Робила на основі оцього рецепту https://forum.say7.info/topic92851.html , але трохи по-своєму.

1. Борошно нутове 3 столові ложки + борошно кокосове 5 столових ложок + розпушувач 1 ч.л. + стевія 1/3 ч.л., ванільний цукор пакетик, все перемішуємо.
2. Сир кисломолочний 5% 150 грам + йогурт 2,5% 150 грам + лимонна (краще апельсинова, але я забула купити) цедра. Все блендером в однорідну пасту подрібнити.
3. У склянку наливаємо грам 100 апельсинового соку, туди штук 30 родзинок, на 350 на 1 хв.
4. Два яйця збиваємо в піну.
5. До яєць обережно додаємо п.2, далі туди просіваємо сухі інгредієнти. Густина має бути як на оладки. Регулюємо густину апельсиновим соком (якраз оті 100 грам з родзинок я влила) та кокосовим борошном.
6. Форму краще змазати кокосовою олією (я не зробила, а дарма).
7. Накладаємо тісто в форми на 3/4, в духовку на малу температуру, щоб трохи піднялося, хвилин на 10. Далі робимо 180 градусів і лишаємо хвилин на 30.
8. До холодного яєчного білка додаємо лимонного соку кілька крапель, дрібку стевії, збиваємо до твердих піків.
9. Гарячі пасочки мажемо білком, прикрашаємо на свій смак. В мене ягоди Годжі, кеш'ю та сезам. 



В розрізі теж сподобалася, домашні взагалі в захваті, сказали, що мало зробила, і вже замовили подібні кексики на наступні вихідні. smile



Христос воскрес! Здоров'я вам і 36,6 kiss kiss kiss
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
517
попередня
наступна