Генсек чи каудільйо

Все що я зробив, всі мої дії, всі труднощі  які я переміг, все це я присв"ячую Богу і Чілі, тому що я спас Чілі від комунізму.           

                                                                                 Генерал Аугусто Піночет
Пролог
10 грудня 2006 року він відійшов у вічність. Для одних він був втіленням "темних сил", "фашиського реваншизму", утискуачем свобод і прав людини. Для інших патріотом країни та символом офіцерської честі. Основне, що йому ніколи не пробачать ліві всіх мастей, так це те, що в роки всесвітньої комуністичної екпансії він доказав що комунізм не є всесильним, що з ним не тільки треба боротися, але і можна перемагати!
"Наша країна повстала проти комунізму і нанесла йому нищівну поразку за останні 30 років" - слова з декларації військового уряду Чілі. Аугусто Піночет був унікальний у тому, що "не словом, а ділом" доказав, що традиційні християнські цінності, вірність країні, сім"ї і релігії прекрасно можна поєднати  з відкритою ліберальною економікою, а ніціоналізм з максимальною відкритістю на міжнародній арені. ( Хоча теперішні українські ЗМІ, відомо ким контрольовані, через сумнозвісних "політологів"  зомбують населення України, що якщо націоналісти прийдуть до влади, то це буде катастрофою для країни і наступить її міжнородна ізоляція).
Але повернемось до Чілі. Сальвадор Альєнде прийшов до влади в 1970 році. Він не був аж надто видатним політиком, він аж тричі в 1952, 1958 і 1964 роках висувався кандидатом на пост Президента від блоку соціалістів і тричі програвав вибори!!! ("Переплюнув" його мабуть тільки наш "рідненький комуняка - Симоненко", ще б закінчив так само як Альєнде, Господи прости грішні думки). На виборах 1970 року соціалісти від блоку "Народна єдність" набрали всього-навсього 36,3% (знайома цифра, як треба узурповувати владу), і був призначений на посаду Президента рішенням Парламенту (хіба періодично не втюхують і нам таку думку) завдяки кандидату від християнсько-демократичної партії, кандидат якої зайняв третє місце у рейтингу на виборах після правих.
І тут проявився звірячий оскал комунізму! З всієї марсисько-ленінської галіматьї  Альєнде усвоїв одне і єдине правило : "екпропріація експропрійованого"!
Об"явивши аграрну реформу забрали землю у поміщиків-латифундистів і роздав її селянам, а далі все по радянському примусово-добровільному принципу, але замість колгоспів - САРА.
За перші місяці правління націоналізовано 350 найбільших приватних компаній, включаючи приватні банки, іноземні компаніїї гірничо-добувної сфери діяльності. Дуже часто навіть без натяку на законність, підприємства захоплювались лівими активістами (читай теперішніми рейдерами - ще одна аналогія) і оголошувались націоналізованими.
На цьому фоні розвинулась гіперінфляція, але не дивлячись на страшенний ріст цін, продовольство змітали з полиць в буквальному розумінні слова і країна опинилась на грані голоду. Почались стихійні забастовки, які паралізували роботу транспорту, помисловість і сільське господарство. Вантажними перевезеннями продовольства зайнялась армія. Країна перейшла до режиму військово-бюрократичного управління. Армія рік не отримувала зарплатню, тобто військовий переворот був неминучим. (Теж хороший приклад, чому у людей які володіють зброєю більш-менш пристойні зарплати. Узурпатори всіх мастей прекрасно розуміють де причаїлась небезпека!)
24 червня 1973 року повстав столичний полк, військова техніка рушила с сторону президентського палацу але А. Піночет завдяки своєму авторитету відправив його у казарми. Попередній Президент Фрей сказав : "Це не криза, це повноцінна катастрофа". 22 серпня 1973 року обидві палати парламенту ( в якому ліві мали лише 80 мандатів з 200) звинуватили С. Альєнде в створенні тоталітарної системи. В країні назріли умови для громадянської війни : з одного боку люди, в яких забрали власність з іншогобоку ліві екстремісти, яких "про всяк випадок" готовили інтруктори з Куби. Країна знаходилась на грані громадянської війни!
Комуністична пропаганда  старалась переконати цілий світ після перевороту що путч виник на голому місці і не був обумовлений соціально-економічними причинами. Але це не так! Парламент, суд склали свої повноваження ще до 11 серпня. Державна влада була паралізована. Обидва табори і праві і ліві збирались до вияснення стосунків аж ніяк не дипломатичними методами! Радикально налаштовані комуністи закликали Альєнде прийняти екстренні міри по збереженні влади, нагадували про Леніна, ЧК, червоний терор, про відміну прав і свобод, закриття правої преси.

Переворот:
11 вересня 1973 року вранці  на зашифрованій армійській хвилі пролунала кодова фраза : "В Сантьяго іде дощ". Якась схожість з приходом до влади Франко, коли в ефірі прозвучала фраза : "Над усією Іспанією безхмарне небо". На вулицях з"явились танки "Шерман" з солдатами. Штурмом були взяті штаб-квартири соціалістичної і комуністичної партій, потім - президентський палац Ла-Монеда. А. Піночет запропонував С. Альєнде літак для вильоту з країни з сім"єю. Але політичний банкрот не був потрібен ні в Гавані ,ні в Москві, і  С. Альєнде це добре розумів. Він віддав перевагу рознести собі черепа з АК подарованим  Ф. Кастро встромивши собі його до рота.

Епілог.
В минулому президент Чілі, Габріель Гонзалес Відела : " У мене немає слів щоб віддячити збройні сили за те, що вони вирвали нас з пазурів марксистів". І цю думку поділяло 2/3 населення країни! (Є чому повчитися у цього диктатора багатьом президентам обраних "демократичним" шляхом).
1978 рік всенародний референдум - рівень підтримки ВДУМАЙТЕСЯ! 75 %
1980 рік плебісцит по проекту конституції 67% підтримки!
1986рік легалізована політична діяльність
1989 рік передача влади цивільному президенту Патрисію Ейлвіну, який набрав 55,2% голосів виборців, А. Піночет залишається на посту головнокомандувача.
11 березня 1988 року А. Піночет пішов у відставку, але залишився пожиттєвим сенатором з правом недоторканності.
Піночет для Чілі був історичною необхідністю, і це потрібно визнати.

18.07.2012                          Рівне

По мотивах Роберта Шеклі

 "Білет на планету Транай"

На цій планеті будь-яка державна посада, в тому числі і президента з Урядом не була виборчою - її міг зайняти будь-який бажаючий. Символом влади був спеціальний медальон, який містив певну кількість вибухової речовини. Заряд контролювався з Громадської приймальні. Доступ до Громадської приймальні був у кожного громадянина, якщо він мав бажання висловити свою негативну думку з приводу роботи Уряду і Президента. Ба-бах! І все. Посада була знову вакантною! Транайці вважали що при такій системі народ ніколи не втрачає контакту з Урядом а Уряд ніколи навіть не задумається при присвоєння собі диктаторських повноважень.

Питання
Чи хотіли б ви жити на планеті Траян?

63%, 10 голосів

19%, 3 голоси

19%, 3 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

КраSSная Армія. Штрихи до портрету "визволителів".

Пропоную шановному товариству  уривок з книги
Йозефа Оллергерга "Німецький снайпер на Східному фронті".
 Москва. Видавництво "Яуза-пресс", 2011 р.


стор 19
 В куті (тунелю) на вприсядки сиділо двоє росіян. А недалеко від них - ретельно законсервовані залишки двох людських тіл, які лежали на ящиках для патронів. Консервували їх, судячи з усього закоптивши на вогні. В іншому куті за купою екскрементів лежали їх кишки, які вже почали розкладатися і обгризені кістки. Трясучись від відрази, один з піхотинців,який трішки знав російську, спитав у двох вцілілих (після бою), що тут відбулось.
Вони відповіли, що їх, тридцять п"ять бійців, залишили у цьому тонелі, коли росіяни відступали, з строгими вказівками залишатись в укритті і утримувати позиції до початку контратаки Червоної Армії. Йшов місяць за місяцем, але контратака не починалась, і у них дуже швидко закінчились всі продовольчі запаси. Офіцер, який залишався з ними, тим не менше наполягав щов вони дотримувались наказу. А коли багато солдатів стали вимагати негайного відступу, він застрелив двох найбільш молодших (їм було всього-навсього по шістнадцять років) щоб утримати решту. Він холоднокровно вбив їх пострілами в шию,  а потім під дулом пістолета наказав решті випотрошити їх, розчленувати тіла і коптити над вогнем. Він заставив солдат розділити печінку трупів і з"їсти їх сирою.

стор 63
Ввійшовши я був шокований страшною жорстокістю побаченого. В бліндажі знаходились пятеро наших товаришів, який росіяни взяли в полон декілька годин тому назад. З бульканням і піною з перерізаного декількома хвилинами раніше горла кожного з них витікала кров. Втікаючи, почувши звуки німецьких пострілів, росіяни, які охороняли полонених, вирішили не брати їх з собою. Ноги вмираючих сіпалися в агонії, їх руки безпорадно дряпали землю. Ми не могли їм допомогти.

стор 91
Махнувши рукою своїм солдатам [сержант] і показавши на поранених, він віддав наказ :
-Переріжте їм горлянки, як вівцям.
Німецькі піхотинці затремтіли, побачивши диявольський блиск в очах двох монголів які підійшли. Вони вірогідніше всього були досвідченими пастухами і м"ясниками, оскільки витягнули із-за халяв своїх чобіт ножі, котрі явно взяли з собою з дому. І вони знали. як ними користуватися. Ці ножі були ідеальним знаряддям прийдешньої розправи. Без найменших ознаки емоцій монголи обходили поранених і зі знанням справи закидували голови своїх беззахисних жертв і перерізали ім горло.

стор 194
Щось пронизливо кричучи угорською і відчайдушно жестикулюючи, він [старий угорець] підштовхував піхотинця увійти у погріб. Заледве опинившись там, німецький солдат миттєво вискочив назад. Його лице стало зеленим. Прихилившись до стіни він почав рвати. Я і  інший мій товариш, побачивши це, спустились у погріб і зразу не просуваючись  далі, почали оглядатися. Від побаченого у нас перехопило подих. В погребі лежала жінка на останніх місяцях вагітності. ЇЇ живіт був розрізаний доки вона ще була жива, а малюк вирваний з неї. Жінка померла від крововтрати. А малюк, який виглядав повністю розвиненим був приколотий багнетом до стропил. Я разом з товаришем зняли вбиту дитину, загорнули у плащ-палатку  разом з матір"ю і закопали у їхньому саду.

стор 196
Двоє солдатів підтягнули його [чоловіка] до ліхтарного стовба і прив"язали його до нього за шию  та руки. Решту росіян тим часом полали його жінку, яка верещала на капот першого джипу. Один тримав її за руки, а інші розвели їй ноги. Їхній командир, у званні старшого лейтенанта, скористався своїм правом першості. Він витягув із-за халяви свого чобота ножа, і сказавши декілька вульгарних жартів, які визвали серед його солдатів страшенний регіт, розрізав і зірвав труси з угорки. Після цього він спустив штани і під регіт своїх товаришів став гвалтувати її, несамовито рухаючи своєю сракою............ Росіяни один за одним по черзі, згідно своїх звань, продовжували гвалтувати беззахисну жінку, яка нерухомо лежала на капоті. Їх молочно-мутна сперма стікала по її ногах і капала на землю, сповзаючи з капоту........... Декілька росіян знову згуртувалися навколо жінки. Вони знову про щось сперечались. Потім двоє з них підхопили ноги жінки і розвели їх, а тим часом третій витягнув з кобури сигнальний пістолет, зарядив його і засунув строл жінці між ноги. З стогоном вона прийшла до тями за мить до того, як він натиснув на спусковий гачок. Червона сигнальна ракета з свистом ввійшла в її тіло і запалала. Я ніколи раніше в своєму житті не чув такого виття, який вирвався з горла жінки, коли коли рідка вогненна лава полилась з її піхви. Збожеволівши від болю, вона скотилась з капоту і почала корчитись виючи і тремтячи. Я був паралізований жахом , але російським солдатам, як мені здалось, було до вподоби це дійство.

Німці каяться  на кожному кроці, вже навіть міністром зовнішніх справ став(ла) чоловік нетрадиційної сексуальної орієнтації, а Стокгольмський синдром німецькій нації гарантований ще на років 50.
Може пора поговорити і про "визволителів", хай теж покаяться, бо як бачимо є в чому каятися і є про що говорити! 
І розповіді які тихенько розказували на кухні мої батьки у радянські часи про відрізування статевих органів у радянських солдатів під час революції в Угорщині 1956 року, мабуть мали підгрунтя.
Тай можливо такі згвалтування як згвалтування Оксани Макар  в Миколаєві навіяні онукам розповідями "дєдов, які асвабаділі Європу"?
Хто зна, хто зна...... На жаль запитань більше чим відповідей....


12.07.2012р                                            Рівне

Русскій мір. Медичні аспекти.

Всі багато говорять про гундяєвсько-путінську сексуальну фантазію під назвою "русскій мірь" де їм самим місця мало і вони когось хочуть туди затягнути насильно. (вибачте за каламбур і гру слів)
Пропоную своє бачення "русского міра" з медичної точки зору.
Для наглядності я взяв Росію, як носія "нових цінностей", власне Україну, нашого найближчого сусіда - Польщу - країну Євросоюзу, та потужну індустріальну країни Францію.
 Пропоную статистичні дані за 2006, 2008 та 2010 роки Колір на діаграмі відповідає кольору шрифту, окрім України, на діаграмі  жовтий колір, у тексті фіолетовий, бо жовтий погано читається.
Отже :

1.% населення у віці 0-14 років





                                                        2006    2008    2010

Франція                                            18.33   18.28    -
Польща                                            16.01   15.38
Росія                                                14.78    14.76
Україна                                             14.34    14.08  14.2

Зверніть увагу у якому дисбалансі Україна і Росія!

2. Загальний коефіцієнт смертності




                                                        2006     2008    2010
Франція                                            8.38      8.57
Польща                                            9.69      9.95
Росія                                                15.21    14.62
Україна                                             16.27    16.37   15.28

І знову ж таки, як невдало "відрізняє" смертність у наших сусідів.

3. Очікувана тривалість життя при народженні


                                                        2006      2008    2010
Франція                                            81.16     81.43
Польща                                            75.38     75.73
Росія                                                66.67     67.99
Україна                                             68          68.07   70.32

Навіть у сусідній Польщі тривалість життя вища порядка на 7-8 років.

4. Очікувана тривалість життя у віці 65 років




                                                            2006    2008     2010
Франція                                                20.81   20.98 
Польща                                                17.04   17.3
Росія                                                    14.01   14.42
Україна                                                 14        14.3    14.53


5. Мертвонародженість на 1000 пологів


                                                          2006    2008   2010
Франція                                                -          -         -
Польща                                              4.76     4.65     4.17
Росія                                                  12.86
Україна                                               9.7       6.46

Зверніть увагу у якому варварському стані Росія! Варвари! Не атомні ракетоносці треба будувати, а пологові будинки!!!

6. Судинні ураження мозку


                                                                2006    2008   2010
Франція                                                    29.42   27.45
Польща                                                    83.23   76.09
Росія                                                        273.18  241.9

Україна                                                     172.21 166.04  159.43

Росія vs Франція - різниця майже в 10 разів!!!

7. Злоякісні новоутворення на 100 тис населення


                                                        2006     2008   2010
Франція                                           171.72   168.21
Польща                                           210.24   204.71
Росія                                               181.23   180.41
Україна                                            161.65   159.08 158.24

8. Травми і отруєння на 100 тис населення


                                                     2006   2008   2010
Франція                                         45.98  44.37
Польща                                         61.27  60.67
Росія                                             188.3  161.07
Україна                                          130.33 124.01 88.44


9. Хвороби органів дихання на 100 тис населення


                                                     2006    2008    2010
Франція                                         27.56   27.66
Польща                                         40.67   40.06
Росія                                             53.85   50.36
Україна                                          44.03   41.37  33.5

10. Туберкульоз всі форми на 100 тис населення



                                                     2006    2008   2010
Франція                                        0.68     0.56
Польща                                        1.81     1.91
Росія                                            18.93    16.73
Україна                                         21.29    21.25  15.6

Дивіться, аналізуйте і вибирайте куди краще прямувати.

11.07.2012р                                           Рівне



Роздуми...

Сьогодні ще раз переглянув фільм Олеся Янчука "Нескорений". Чому саме цей фільм?..... Сум навіяли повідомлення про прийнятття мовного законопроекту Колєсніченко-Ківалова.

Запам"яталось декілька фраз.....

"Колись це мусіло статися. І це сталося. Вони свій хліб даром не їли."


Це я про сьогоднішній день, про день прийняття закону про "язики".

"Брутальність  влади щодо українців перейшла будь які межі. Ми мусимо голосно, на весь світ запротестувати проти закриття українських шкіл".


Це теж про сьогоднішній день.

"Ти свої умниє ізрзчєнія астафь для слєдаватєля, ані тєбє панадабятса!".

Це я про авторів законопроекту... Хочеться так думати.

03.07.2012.             Рівне

Страйкбол

  • 24.06.12, 18:34
Сьогодні вперше у житті грав у страйкбол. Неперевершені відчуття. Один мій знайомий, любитель розбитих жіночих сердець підбивав мене на секс двох чоловіків з однією жінкою :) Я не погодився. Думаю що я втратив не багато. Я звичайно не пробував, але думаю що по викиду адреналіну секс далеку позаду. Коли ти цілишся і стріляєш в таку ж тварину під назвою людина як і ти, і коли ти чекаєш автоматну чергу яка готова прорізати тебе впоперек, я не думаю, я вже знаю, що це викид адреналіну, з яким не може зрівнятися будь-що!:))))

24.06.2012                                                                                                                         Рівне.

Закон про "п"ять колосків"

Про охорону майна державних підприємств, колгоспів та коопереції і зміцнення громадської (соціялістичної) власності.

Постанова ЦВК та РНК СРСР


Останніми часами збільшилися скарги робітників та колгоспників на розкрадання (Крадіжки) вантажів на залізничному та водному транспорті, а також на розкрадання (крадіжки) кооперативного й колгоспного майна хуліганськими і взагалі протигромадськими елементами. Так само збільшилися скарги на насильства й загрозикуркульських елементів колгоспникам, які не бажають вийти з колгоспів та чесно й самовіддано працюють над зміцненням їх, ЦВК та РНК Союзу РСР вважають, що громадська власність (державна, колгоспна, кооперативна) - це основа радянського ладу, вона священна й недоторканна і людей, які чинять замах на громадську власність треба вважати за ворогів народу, тому рішуча боротьба з розкраданнями громадського майна - найперший обов"язок органів радянської влади.
Беручи це до уваги і йдучи назустріч вимогам робітників та колгоспників ЦВК та РНК Союзу РСР ухвалюють :

 І.
1. Прирівняти своїм значенням вантажі на залізничному та водному транспорті до майна державного і всебічно посилити охорону цих вантажів.
2. Застосовувати, як захід судової репресії за розкрадання вантажів на залізничному та водному транспорті вищу кару соціяльного захисту - розстріл із конфіскацією всього майна, заміняючи при пом"якшувальних обставинах позбавленням волі на строк не менше 10 років з конфіскацією майна.
3. Не застосовувати амнестії до злочинців, засуджених у справах про розкрадання вантажів на транспорті.
 І І.
1. Прирівняти своїм значеням майно колгоспів та кооперетивів (врожай  на ланах, громадські запаси, худоба, кооперативні склади та крамниці тощо) до майна державного і всебічно посилити охорону цього майна від розкрадання.
2. Застосувати, як захід судової репресії за розкрадання колгоспного та кооперативного майна вищу кару соціяльного захисту - розстріл із конфіскацією всього майна, заміняючи при пом"якшувальних обставинах позбавленням волі на строк не менше 10 років з конфіскацією майна.
3. Не застосовувати амнестії до злочинців, засуджених у справах про розкрадання колгоспного та кооперативного майна.
     І І І.
1. Провести рішучу боротьбу з тими протигромадськими, куркульсько-капіталістичними елементами, що вдаються до насильства й загроз, або провокують застосування насильства й загроз до колгоспників, щоб змусти їх вийти з колгоспу, щоб силоміц зруйнувати колгосп. Прирівняти ці злочини до державних злочинів.
2. Застосувати, як захід судової репресії в справах про охорону колгоспів та колгоспників від насильства й загроз куркульських та інших протигромадських елементів, позбавленню волі від 5 до 10 років з ув"язненням в концентраційному таборі.
3. Не застосовувати амнестії до злочинців, засуджених у цих справах.


Голова ЦВК Союзу РСР М. Калінін
Голова РНК Союзу РСР В. Молотов (Скрябін)
Секретар ЦВК Союзу РСР А. Єнукідзе.

І ще декілька фото в тему:












Замітка навіяна відвідуванням Музею Голодомору у с. Межибіж Вінницької області.

23.06.2012

Поставки із США в СРСР

Поставки із США в СРСР з початку дії договору про ленд-ліз до 30 вересня 1945 року.
(згідно даних 21 го звіту Конгресу США по операціях ленд-лізу)


Відповідь кремлядям, які стверджують що вони, і тільки вони, "только русские без чьей либо помощи" перемогли нацизм.

Літаки    14 795 шт
Танки     7056 шт
Автомобілі підвищеної прохідності   51503 шт
Вантажні автомобілі    375883 шт
Мотоцикли   35170шт
Трактори    8071 шт
Гармати   8218 шт
Кулемети    131633 шт
Вибухові речовини    345735 тонн
Будівельне обладнання на суму   10910000$
Залізничні товарні вагони    11155шт
Локомотиви   1981 шт
Транспортні судна   90 шт
Протичовнові кораблі і катери   105 шт
Торпедні катера    197 шт
Корабельні двигуни   7784 шт
Продовольчі товари    4478000
Станки та промислове обладнання на суму    1078965000$
Кольорові метали   802 тонни
Нафтопродукти    2670000 тонн
Хімічні речовини    842000 тонн
Бавовна    106893000 ярдів
Шкіра    49860 тонн
Автомобільні покришки    3786000 шт
Армійське взуття    15417000 пар

20.06.2012

Зброя України. Штурмова гвинтівка ВЕПР

  • 19.06.12, 07:58


Тактико-технічні харектеристики

Калібр  5,45х39
Вага  3,45 кг (без патронів)
Довжина  702 см
Початкова швидкість кулі   900 м/с
Темп стрільби   600-65- вистрелів/хв
Ємність магазину   30 патронів

Дана штурмова гвинтівка чи автомат (перший термін є англомовним, другий більш поширений у російськомовному середовищі) є розробкою Науково-технічного центру точного машинобудування Національного космічного агенства 2003 року.
Був створений як модернізація АК-74, виконаний по схемі "булл-пап".
Це схема при якій ударний механізм і магазин розміщені позаду спускового гачка у прикладі. Завдяки такій компоновці можна збільшити довжину ствола без збільшення загальної довжини зброї.
Запобіжник виконано окремим механізмом, у вигляді "поперечного движка" , який розміщено над спусковим гачком. Це надало можливість значно скоротити час на його виключення.
Рукоятку перезарядки зброї та запобіжник можна легко переставити на будь-чку сторону. При цьому рукоятка перезарядки зброї виконана окремим вузлом, вона нерухома при стрільбі, що дозволяє стріляти як з лівого так і з правого плеча, підвищує безпеку при поводженні із зброєю.
Рукоятка перезарядки виконана окремим вузлом також дозволила позбавитися від від довгого вирізу під неї у тілі ствольної коробки,що значно покращило захищеність гвинтівки від забруднення, і тим самим підвищило надійність зброї.
Це сприяє також кращій кучності стрільби.
Наступна особливість - елементи утримання зброї - вузол цівки  та пістолетна рукоятка кріпляться до ствольної коробки без опори на ствол. Саме це виключає некотрольоване прогинання ствола і підвищує точність стрільби.
Ствол закріплено у ствольній коробці консольно і сам ствол не несе ніякого навантаження.
Вузол цівки і пістолетна рукоятка від"єднуються від гвинтівки одним рухом за допомогою натиснення "вперед-вниз".
Цівка практично на всю довжину закриває ствол - тим самим захищаючи його від нерівномірного охолодження при боковому вітрі, що не зношує ствол, а також захищає руки від термічних опіків.
Пластикова накладка на прикладі ствольної коробки виключає контакт щоки з металом та покращує прицілювання.
Приціл діоптричного типу. Його стійка складається, що захищає приціл від механічних пошкоджень. На стійці є гвинт який дозволяє змінювати положення діотра по горизонталі в межах 2,5 мм вправо-вліво.
Передбачена можливість встановлювати встановлювати будь-які оптичні приціли на бокову прицільну планку.
Подібно до М16 передбачена можливість кріплення тактичного ременя за задню стійку мушки.
Модернізований гранатомет ГП 25 за лічені секунди може бути встановлений замість штатної цівки. Особливістю конструкції є те, що запобіжник гвинтівки є автоматично і запобіжником гранатомета.
Ручка управління вогнем знаходиться перед магазином, вона розміщена в центрі тяжіння , за пістолетним типом. основною перевагою такого розміщення є те, що зброя утримується однією рукою.
При стрільбі чергами не задирається ствол вверх-вліво, а вібрує паралельно лінії прицілювання, практично не змінюючи положення ствола.
У порівнянні з АК гвинтівка ВЕПР містить на 43 деталі меньше, вдвоє збільшені показники точності стрільби у порівнянні з АК.

18.06.2012

Зброя України. Снайперська гвинтівка TASKO 7E T3






Тактико-технічні характеристики

Патрон 12,7х108 або 12,7х99 (.50 BMG)
Вага кулі 51/40,4-45,81
Початкова швидкість кулі 890-860 м/с
Дулова енергія 20,1/16,27-16,93 КДж
Загальна довжина 1540 мм
Довжина ствола 900 мм
Загальна вага 16 кг (без патронів)
Емкість магазину 5 або 10 патронів
Прицільна дальність 2000 м

Великокаліберна снайперська гвинтівка розроблена українською компанією "ТАСКО" для ураження легко-броньованих цілей, транспортних засобів, засобів звязку, ППО, гелікоптерів та літаків на стоянках.а також для контснайперської боротьби на дистанції до 2000 м.
Боєприпасом служить патрон 12,7х108 кулеметний патрон або спеціальний снайперський боєприпас що подається з магазину ємкістю 5 або 10 патронів.
Розроблений також варіант гвинтівки під патрон стандарту НАТО 12,7х99 (.50 BMG).
Зброя напівавтоматична, комплектуться сошками, які приховані під стволом. Можливе коригування щоки прикладу для зручності стрільця.
Для зменшення сили віддачі на стволі розміщено дулове гальмо, яке зменшує віддачу.
Можна використовувати будь-які оптичні та нічні прилади.
Рукоятка для переносу зброї розташована точно по центру ваги гвинтівки, що дозволяє переносити її одній людині.

17.06.2012