Бракує місця для Поляків з України...

  • 04.12.14, 12:33

З інтернету:  огляд польських медіа   [для власного навчання]



Brakuje miejsca dla Polakw z Ukrainy? „Nie mamy przepisw i procedur by przyj Polakw”

 

Бракує місця для Поляків з України?  “Не маємо приписів і процедур, щоби прийняти Поляків”

Побіля ста осіб з Картою Поляка звернулось до сенатській комісії у справах міграції та зв’язку  Поляків з-за кордону, аби уможливити їм проживання та працевлаштування в нашій країни.

[ Читати далі ]

Польські волонтери в АТО їх враження...

  • 03.12.14, 10:59

З інтернету:   передруг з польських медіа    [для власного навчання]



Лекція життя – кому і як треба помагати в зоні АТО


Оля Соляр ПОДІЇ №48, 2014-11-30

Кілька днів тому я повернулася з зони АТО (антитерористичної операції – ред.). Вже вдруге їздила з гуманітарною допомогою до бійців батальйону «Айдар». Це була моя приватна ініціатива, яку я розпочала ще літом, адже хотіла допомогти друзям, які воюють у східному реґіоні України. Першу подорож здійснила у вересні, другу – минулого тижня.


Волонтерка Оля Соляр з «айдарівцями»

Останнім разом я везла півтонни теплого одягу для афганської роти «Айдар», адже попереднім разом, коли я перебувала на базі, солдати розповідали, що з головного складу їм нічого не виділяють. Отож і вирішила допомогти саме їм. З Києва я [ Читати далі ]


українці в Польщі - передрук для навчання

  • 03.12.14, 10:38

З інтернету:  огляд польських медіа

 

Антиукраїнські афіші  [в Польщі - вже після виборів в органи місцевого самоврядування]

 

(см) ПОГЛЯДИ №48, 2014-11-30

 

Солтис підбартошицького села Поленча Софія Бриль уранці 17 листопада (в понеділок) побачила кілька розвішаних на деревах антиукраїнських плакатів. Були вони вироблені, тобто написані і розмальовані вручну з використанням українських національних барв. На намальованій шибениці красувався німецький

[ Читати далі ]

залізничники АТО

  • 19.11.14, 08:27

Вимоги пересічних залізничників в зоні АТО  

 

Чи становище залізничників Донецькій залізниці не є показовим як в роботі, так і в побуті …  ;  чи не є зарозумілим відношення до Укрзалізниці Уряду та галузевого міністерства транспорту та інфраструктури, бо залізнична мережа є власністю держави, а громадяни іншої держави перевозять на свій розсуд вантажі та техніку безперешкодно і безоплатно…

З життя профспілки залізничників Донецької залізниці  … отої, що за деяким коментарями в соціальних мережах є “ватною” та “московською”.  Ніде правди діти, ці якості такі виразно проглядаються,  (хоча, героїзм цивілів в умовах окупації терену ворожим військом – штука досить суперечлива), та придивимось ближче, саме із середовища отих ватних та московських…., зайдемо на сайт дорожній профспілки залізничників.  Профспілка найпотужніша з усіх 6 залізниць Укрзалізниці України, звичайно  це не польська  профспілка “Солідарність”

[ Читати далі ]

Чим нинішні гетьмани відрізняються від “папєрєдніків?

  • 16.11.14, 13:28

 

            Чим нинішні гетьмани відрізняються від “папєрєдніків?

Невиплачені пенсії та соціальні допомоги конкретним громадянам і сім’ям будуть покривати витрати на забезпечення зони АТО електрикою, газом  (централізованим теплопостачанням…)       тоді до біса тут розмови про констуційні права і свободи громадян та про гаранта конституції,  та будівництво якби-то європейського типу держави, геть правової та до того ж ще й соціальної…

Стисло, критично, про соціальний блог політичній програми партії-переможця   парламентських виборів 2014  -  “Народний Фронт”  , яку  очолює насьогодні чинний прем’єр міністр України високодостойний пан Яценюк [друковані слова та перші кроки]

Спочатку друковані слова програми:

- Стратегічна мета партії – сильна, незалежна Україна, здатна своїми силами захистити себе від зовнішнього ворога, гарантувати безпеку, забезпечення прав і свобод своїх громадян, здійснити всебічні реформи, необхідні для досягнення європейських соціальних стандартів. Людина, її інтереси і потреби лежать в основі нашого політичного курсу.

Далі:

Попри всі проблеми, які переживає Україна, ми не маємо права не взяти до уваги малозабезпечених, знедолених, тих, хто не може подбати про себе сам.

Держава повинна зробити все можливе для того, щоб навіть зараз ці люди не відчували себе покинутими. На законодавчому рівні мають бути створені умови для поширення меценатства, благодійного руху. Це той час, коли бізнес повинен виявити солідарність і соціальну відповідальність.…

 Добрі слова християнина і відповідального політика. На папері.

   

[ Читати далі ]

 

 

немає тиші на кладовищі... в Донецьку

  • 06.11.14, 07:58

З Інтернету:     огляд польських медіа     [для власного навчання]

 

Ostrza nie oszczdzi cmentarza [+VIDEO]

Dodane przez Zyga        Opublikowano: Wtorek, 04 listopada 2014 o godz. 23:11:50

 

Обстріл не пощадив кладовище

 

[ Читати далі ]

 

 

 

 

- праця залізничників в зоні АТО

     ВІДКРИТИЙ  ЛИСТ до керівництва і профспілки залізничників України

Із  зони АТО про умови праці та її оплати за особливих умов АТО

 

Ґречно просимо засоби масової інформації розповсюдити це звернення

залізничників за умов інформаційної блокади зони АТО

Заздалегіть щиро дякуємо

повний текст допису викачати з мережевого диску   http://files.i.ua/user/1596777/00429/

 

Генеральному директору Укрзалізниці

Панові Остапюку Б. Я.

Укрзалізниця. 03680, м. Київ-150, вул. Тверська, 5.

 

Голові Ради Профспілки залізничників і транспортних будівельників України

Панові Ткачову В. М.

03049 м. Київ, Повітрофлотський пр-т, 15 А

тел. (044) 465-00-80; тел/факс(044) 465-00-78

 

 

                                                               З В Е Р Н Е Н Н Я

 

23 вересня 2014 року на зібранні трудового колективу вагонного депо Дебальцеве-сортувальне Донецькій залізниці, яке розташована за поштовою адресою:  м. Дебальцеве Донецької області, вул.. Фестивальна 83,  керівництво депо усно оголосило про зміну робочого графіку і умов та розміру оплати праці, починаючи з 23 вересня поточного року й на невизначений час.

•Вводиться чотириденний робочий тиждень з тривалістю робочої  зміни  8 годин з 8 год. до 17 год. з перервою на відпочинок і харчування з 12 год. до 13 год.

•Оплата праці буде  провадиться  як при простої усього підприємства у розмірі 2/3 тарифної ставки, посадового окладу тільки тим працівником, яку будуть мати нову повну робочу зміну.  Інши працівники мають оформлювати відсутність на роботі поданням заяви про сімейні обставини, щось інше в межах 15 календарних днів на рік.

•Наказ працедавця про зміну умов індивідуальних трудових договорів та погодженнях Правил Внутрішнього Трудового Розпорядку вагонного депо не був оголошений/наданий для ознайомлення, чим грубо порушуються права найманих працівників на конституційну тривалість робочого дня  та визначений законом про оплату праці розмір оплати при повному простої усього структурного підрозділу.

Дійсно, потреба регулювання працедавцем за погодженням з профспілковим комітетом умов робочого часу та оплати праці є нагальною, к тому ж вона ускладнюється тим, що Законодавець, профільні міністерства і відомства  навіть теоретично не уявляли й не врегулювали роботу найманих працівників в умовах надзвичайного/воєнного стану, як-то є у місці Дебальцевому та усієї Донецькій залізниці.

 

           

[ Читати далі ]

 

 

 

 

 




Наш Євген Голибард- невтомний український Поляк ...

  • 09.10.14, 12:44

Огляд українських ЗМІ           [для власного навчання]


Звинувачую російськомовних!


Пані й Панове російськомовні, прочитавши цей заголовок, не поспішайте ображатися. Не треба нервувати, а спокійно поміркуймо. Поміркуймо з позиції українських національних інтересів, тобто в інтересах нашої рідної Батьківщини, в інтересах всіх патріотів України.

Щороку восени починаючи викладати мій курс у новій групі дуже дорослих студентів, уже на першій ввідній лекції чую, як хтось в аудиторії запитує тоном претензії і невдоволення: “А нєльзя лі по-русскі?”

Відповідаю миттєво: “Льзя! Обов’язково льзя — у Росії!”

І тут-таки додаю питання: “Чи уявляєте собі, щоб у подібній ситуації в Росії, хтось запитав у викладача на першій лекції: А чи не можна по-українськи?” Можна собі уявити, яким був би наслідок такого запитання”.

[ Читати далі ]


знов Євген Голибард...

  • 29.09.14, 10:06
Готуватися до тотальної, народної війни


Мою пропозицію про необхідність термінової підготовки населення до ведення партизанської війни проти російських окупантів було надруковано у “Слові Просвіти” ще у квітні.

У тій публікації я попереджав, що згідно з кремлівським сценарієм, саме на окупацію всієї України розрахована унікальна антиукраїнська пропаганда, яку од листопада 2013 року Москва будує виключно на брехні, щоб переконати росіян у необхідності захистити їх та “соотєчєствєнніков на Донбасє” від “бандеровцев, тєрорістов, бандітов і фашистов, коториє совєршілі государствєнний пєрєворот і захватілі власть в Києвє”.

[ Читати далі ]