Жінки у війську .... польському

  • 16.01.15, 11:34

З інтернету:       огляд польських медіа       [для власного навчання]

 

Tomasz Siemoniak: celem MON jest 5 proc. kobiet w siach zbrojnych

  PAP |  dodane 2013-10-22 (15:35)

 Томаш Семоняк:  ціллю МНО є 5 процентів жінок у збройних силах

 

Szef MON Tomasz Siemoniak ;                                      WP.PL / ukasz Szeemej

Ціллю, яку хочемо досягти,є наявність в армії 5 проц. жінок, повідомив шеф МНО Томаш Семоняк на конференції, присвяченій чверть віку військовій службі жінок.

За останні два роки відсоток жінок в збройних силах  (які лічать неповне 100 тис. жолнежів) зріс з 1,9 до 2,9 

[ Читати далі ]




Ліки на іміграцію...

  • 13.01.15, 14:35

З інтернету:     огляд польсьмедіаких медіа      [для власного навчання]


jako lekarstwo na demografi - raport Fundacji Republikaskiej

Dodane przez Lipinski ;   Opublikowano: roda, 24 grudnia 2014 o godz. 16:04:54

            

                         Репатріація як ліки для демографії…

Фундація Республіканська  опублікувала рапорт “Поляки на сході й імміграційна політика RP .  Діагноз і пропозиції змін”, стосовно польської репатріаційної політиці.

     Головні висновки, а заразом й пропозиція, що виникають з рапорту, це м. і. впровадження безтермінової дії Карти Поляка, скорочення часу очікування польського громадянства для осіб з Картою Поляка, ліквідація Закону про Репатріацію, а також потреба корегування польської еміграційної політики.

[ Читати далі ]

я.

 

ні польської меншини в Німеччині....

  • 11.01.15, 12:40

З Інтернету:     огляд польських медіа     [для власного навчання]


 „Nie” dla polskiej mniejszoci w Niemczech

Dodane przez wachmistrz_Soroka Opublikowano: Poniedziaek, 10 listopada 2014 o godz. 08:08:42

“Ні” – польської меншині в Німеччині

 

Німецьке МВС відвергло звернення Союзу Поляків про признання Полякам, які мешкають в цієї країні, статусу національної меншини. Невиключно, що фінал тієї справа може відбутися в Європейським Трибуналі з Прав Людини в Страсбурзі.

[ Читати далі ]

 

три найважніші події В Польші ...

  • 10.01.15, 14:04

З Інтернету:   огляд польських медіа                  [ для власного навчання]

Trzy najwiksze wydarzenia 2014 roku w Polsce

Три найбільші події 2014 року в Польщі

 

1. Конфлікт в Україні

 

 Події в Україні не могли не вплинути на життя в Польщі. Ці події мали як позитивний так і негативний вплив.

 

[ Читати далі ]

Поляки з Донбасу досі не можуть вибратись .. (вже до Харкова

  • 02.01.15, 13:51

З інтернету:    огляд польських медіа

 mog wydosta si z Donbasu 

 

 S problemy z ewakuacj z Donbasu blisko 150 osb polskiego pochodzenia. O tym dziennikarze Polonews dowiedzieli si od Polskiego Radia.

 

 Mimo obietnic i owiadcze polskich wadz, do tego czasu ich nie udao si dostarczy do Polski. Micha Dworczyk, prezydent funduszu "Wolno i demokracja", ktra organizuje dla nich pomoc, zaznaczy, e wiele Polakw przebywajcych na Donbasie, zawiodo sie. Oficjalny termin ewakuacji mia nastapi w poniedziaek.

 

 Decyzja o przyjedzie do Polski bya dla tych ludzi bardzo trudna, owiadczy Micha Dworczyk. Jednoczenie doradca polskiego prezydenta Tomasz Nacz powiedzia, e sprawa naley do kompetencji rzdu, lecz prezydent moe lobbowa to pytanie. On zaakcentowa, e Bronisaw Komorowski bdzie "popycha" rzd do tego, eby ten dotrzymywa si obietnicy. On doda, e prezydent "sercem" jest z polskimi mieszkacami wschodniej Ukrainy.

 

 Ministerstwo spraw zagranicznych Polski nie zawiadamia na ktrym etapie jest sprawa ewakuacji ludzi polskiego pochodzenia z Donvasu. Zdaniem Dworczyka, spodziewa si nie ma na co, przecie sytuacja w Donbasie jest skomplikowana. On pryzpomnia, e ukraiska wadza utrudnia przekaz artykuw ywnociowych na terytorium, kontrolowanym przez separatystami, mieszkacy rwnie nie otrzymuj emerytur.

 

Поляки не можуть вибратися з Донбасу

 

 Є проблеми із евакуацією з Донбасу близько 150 осіб польського походження. Про це журналісти Polonews дізналися від Польського Радіо.

 

 Попри обіцянки та заяви польської влади, до цього часу їх не вдалося доправити в Польщу. Міхал Дворчик, президент фонду «Свобода і демократія», котра організовує для них допомогу підкреслив, що багато-хто зневірився і розчарувався. Офіційний термін евакуація мав відбутися в понеділок.

 

[ Читати далі ]

 

 

 

чи війна на мапах - МЗС України чи..

  • 31.12.14, 13:12

  З Інтернету:    огляд польських медіа  [для власного навчання]


Publicystyka   Opinie     Porozmawiajmy o Wielkiej Polsce – w odpowiedzi na mapy ukraiskiego MSZ

Поговоримо про Великопольщу -  у відповідь на мапу українського МВС

джерело:   профіль МЗС України на Фейсбуку

Porozmawiajmy o Wielkiej Polsce – w odpowiedzi na mapy ukraiskiego MSZ

Dodane przez Marcin_Skalski        Opublikowano: Niedziela, 07 grudnia 2014 o godz. 20:08:00

“Напевно, не стане нам встановити, “що мало, на думці українське МЗС”, публікуючи мапу, на якій Пшемишль і Хелм “[тут далі так будуть подаватись польські назви цих міст: в української топоніміки минулого і сучасного це міста Перемишль і Холм - перекладач  ]” були позначені як Україна.  Безсумнівне однак то, що коли б Україна рахувалась в абиякий спосіб з Польщею, то мапа ця, що є підтекстом, що державний кордон України на заходе не обіймає усі “українські землі”, не оказалась би на профілі українського МЗС та амбасад в США і Німеччини”

 Коли у квітня поточного року письменник і поет Марцин Галас отримав відмову в’їзду на територію  України за авторство книжки “Віддайте нам Львів”, то не викликало в широких колах великого зацікавлення, повз те, що Галас не наголошував ніяк на повернення Львову в кордони Польщі, а єдине-но домагався повернення пам’яті про Львів як про місто польське, хоча воно й знаходиться з відомих причин в кордонах української держави.  Та отримали ми незвичайно гостру демонстрацію з української сторони. Київ, вбиваючі Галасові в пашпорт печатку з забороною в’їзду, вислав Варшави однозначний сигнал.  – Не жадаємо собі розмов про польський Львів. Узагалі, в нашому часі пам'ять про Львів та Кресах є умовою (sine qua non – латина/ від перекладача) потрібною нашого існування як національної спільноти.

З усього того, досконале здавали собі справу вболівальники Легії Варшави, який підчас матчу з Металістом Харків в Києві вивісили прапори плакати з написом “Вільно -  Львів”.

 Одиноким голосом була оцінка співпрацівниці  Телевізії Республіка, яка назвала вболівальників “громадянами Росії, направлених Путином”.  Абсолютно так, якби самому то Путинові дійсно залежало на тому, аби ж Львів був польським, та аби Поляки узагалі пам’ятали про те, що є народом, питаючим 600-річною історією Львова і тільки.

Тож не дивина, що опублікування українським Міністерством Закордонних справ історичних мап, на яких Пшемишль і Земля Хелмська  були означені як “Україна”, пройшло без луни і що, наголос на той факт як на висування територіальних претензій, зустрілось з знайомим до нудоти звинуваченням о проросійськісь.

Напевно, не стане нам встановити, “що мало, на думці українське МЗС”, публікуючи мапу, на якій Пшемишль і Хелм “[тут далі так будуть подаватись польські назви цих міст: в української топоніміки минулого і сучасного це міста Перемишль і Холм - перекладач  ]” були позначені як Україна.  Безсумнівне однак то, що коли б Україна рахувалась в абиякий спосіб з Польщею, то мапа ця, що є підтекстом, що державний кордон України на заходе не обіймає усі “українські землі”, не оказалась би на профілі українського МЗС та амбасад в США і Німеччини.

Завдяки публікації офіціальній агенції української держави та амбасад у двох найбільш впливових західних країнах пересічний користувач на Заході дізнався, що ще недавно Земля Хелмська і Земля Пшемиська біли українськими, а сьогодні з якійсь причини не є.  Оминаючи факт, що пропагандою такого типу не мусять бути в захваті мешканці сьогоднішній східний Польщі, то виробництво їх українським міністерством в рамах проекту названого просто “картографічна пропаганда” надає цієї справі найвижчий  ранг.

У 2008 році в телевізійному виступі президента Леха Качинського появилась мапа Німеччини в передвоєних кордонах.  Одним з “земляцтв” в наших західних сусідів ця мапа була знайдена в інтернету, і що для Польщі обернулось загрозою німецького ревізіонізму.  Тому не є прецедентом звернення уваги на цього типу загрози, що напливають з країни порубіжній, - тим більш, що у тому випадку під мапами про польську приналежність части території Річіпосполитої, підписується неурядова організація, як у випадку REN  [модель фотоапарата - перекладач] , а міністерство сусідньої держави в рамах пропагандового проекту.

 У

[ Читати далі ]

 

щодо імперської Росії - різні народи мають різні підходи ...

  • 26.12.14, 11:10

З інтенету:  огляд українських медіа:    [для власного навчання]

 

РОЗБУДУВАТИ СЕРЕДНЮ ЄВРОПУ!

Нещодавно в ЗМІ з’явилося повідомлення про створення Альянсу Балто-Чорноморських Націй (АБЧН), який ініціювали представники політичних і громадських організацій шести країн – Естонії, Латвії, Литви, Білорусі, України та Грузії. У «Меморандумі» Альянсу визначено як стратегічні цілі «проводити регулярні міжпартійні консультації, наради з найважливіших питань регіональної безпеки в Європі та міждержавного співробітництва і залишити відчинені двері Альянсу для політичних та громадських організацій скандинавських, балканських, кавказьких та інших народів щодо приєднання… »

 Наголошено на потребі в рамках Альянсу «динамічної співпраці у міжнародній політиці, геополітичних стратегіях, формуванні спільних збройних формувань, інноваційних технологій у різних галузях культури, освіти, торгово-економічних відносин, створення міжнародного механізму протидії російській інформаційній загрозі».

 

Наголошено на потребі в рамках Альянсу «динамічної співпраці у міжнародній політиці, геополітичних стратегіях, формуванні спільних збройних формувань, інноваційних технологій у різних галузях культури, освіти, торгово-економічних відносин, створення міжнародного механізму протидії російській інформаційній загрозі».

 Зауважимо, що ідея Балто-Чорморської співпраці вперше зародилася в бурхливі революційні 1917-1920-і рр., на руїнах Російської імперії Романових, і тоді ж вона завмерла під збройним тиском реанімовано імперії російських комуністів. Однак латентно ця ідея завжди існувала у вигляді теоретичних розпрацювань різних незалежних мислителів і політиків із цього геополітичного простору.

 

[ Читати далі ]

ідея творення антиросійського блоку...

  • 24.12.14, 11:45

З Інтернету:    огляд польських медіа   [для власного навчання]

 

Porzumy utopijn ide tworzenia antyrosyjskiej midzynarodwki

Dodane przez Marcin_Skalski   Opublikowano: Sobota, 20 grudnia 2014 o godz. 18:06:38

Відкинемо утопічну ідею твореня антиросійського блоку



У часі свого виступу в Сеймі RP президент України Петро Порошенко визначив, що Крим для його країни є кривавою раною.  В інтересах Польщі є аби та рана кровоточила яка мого довше, аби Українці витрачали сили на спроби затримки тієї кровотечі, та щоб водночас Захід звинувачував  за це Росію.

Вбрів тому, про що звичайно говорять в багатьох польських медіа, воююча Україна не боронить Європу  перед Росією.  Це пояснення для декого є спрощене і корисне, що має заангажувати емоціональне Поляків на сторону Києва, а в прийдешному може створити ґрунт для суспільної згоди на втручання самої польської держави в той конфлікт.

[ Читати далі ]

 

кий на бандерівське рило...

  • 17.12.14, 08:27

https з Інтернету:       огляд польських медіа    [для власного навчання]

 

"Znajdzie si kij na banderowski ryj" - w Przemylu przeszed Marsz Orlt Przemyskich i Lwowskich [+VIDEO]

Dodane przez Marcin_Skalski     Opublikowano: Poniedziaek, 15 grudnia 2014 o godz. 20:08:34

 

з Інтернету:       огляд польських медіа    [для власного навчання]

Понад три тисячі осіб  взяли участь перемиському  Маршу Орлят Перемиських і Львівських.

При цьому скандувались між іншими гасла “Честь і слава Героям”.  Також з'являлисть такі заклики як-от 

[ Читати далі ]

вимоги залізничників...

  • 15.12.14, 11:22

З інтернету:   огляд соціальних мереж [для особистого користування]


Президенту Украины, Председателю СНБО, Верховному главнокомандующему ПОРОШЕНКО... «Зеркало недели. Украина» №35,

3 октября 2014

Стороннее сообщение

Уважаемый Петр Алексеевич!

Состояние железнодорожного транспорта Украины — финансово-экономическое и техническое, давно близкое к критическому, в 2014 г. стало катастрофическим. Не только из-за ухудшения экономической ситуации, аннексии Крыма, с ней — потери Крымской дирекции ж.д. перевозок Приднепровской ж.д., объемов грузопотоков через порты и пассажиропотока на курорты; ситуации на Донбассе, ухудшения экономических отношений с РФ и странами ТС, падения международного транзита через Украину, многолетнего хронического невнимания государства к железнодорожному транспорту.

К этим бедам железных дорог прибавилась новая напасть — кадровая чума. "Укрзалізницю", крупнейшее государственное предприятие Украины и одно из крупнейших в Европе, всего за полгода на грань уничтожения привели действия нынешнего руководства "Укрзалізниці" и Министерства инфраструктуры — Б.Остапюка, М.Бланка, А.Лозинского и министра инфраструктуры М.Бурбака.

[ Читати далі ]