Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Операція "Вісла"

Піонерська праця професора Едварда Пруса "Операція "Вісла”  - Факти-Фікція-Роздуми" - усуває ще одну білу пляму в історії Польщі.  Автор досить ретельно документував причини, перебіг та наслідки операції "Вісла". У результаті божевільної політики українських націоналістів на східних кресах Речіпосполитої було замордовано у спосіб жахливий понад пів мільйони Поляків. Але книжка, яку Видавництво "Nortom" надає Читачам, стосується не тільки трагедії польського народу. Заки націоналісти та фашисти українці з УПА приступили до масових мордів на Поляках,  вони раніше замордували тисячі Жидів. Як наслідок здійсненого геноциду на такому широкому рівні, проваджене операцію «Вісла”, яка втримала подальші злочини. Оскільки кільки  десятків років про це злочини українських націоналістів не писали й не говорили, - використовуючи незнання закордону та молодого покоління Поляків, декотрі Українці силяться забрехати історію останньої війни. Шкода, в цієї брехливій справі ним допомагають декотрі Поляки.  Це тим більш сумно, що жоден український злочинець дотепер не був покараний за злочини геноциду, подекуди попередженні немислимими тортурами, неприйнятними в цивілізованому світі.  Праця документує ґенезу операції "Вісла”, пригадуючи та підкреслюючи,  що була вона вимушена злочинною діяльністю банд УПА раніше на Волині і Подолу, й на тої час була єдиним результативним запобіжним заходом подальшому геноциду в південно-східній Польщі. Є вихідним фактом, що повз існування багатьох історичних осередків у вищій школі, в Польської Академії Наук і в різного роду наукових інституціях, - у жадному з тих закладів дотепер не здійсненне дослідження  такої суттєвій для історії Польщі проблеми.

  Скачати переклад книги професора Едварда Пруса «Операція Вісла”  - Факти-Фікція-Роздуми»

11

Коментарі

128.05.12, 23:51

Корисний переклад, який показує що за західним кордоном ще існують люди які намагаються одностороннє бачити історичні події, замовчуючи агресивну політику польских урядовців які винищували українців.
Тут http://vgolos.com.ua/blog/266.html читаємо: "Довгі роки польська націоналістична і комуністична преса змальовували тільки жахи (часто надумані), чинені УПА і суворо було заборонено, бодай щось розповідати про звірства АК і польської комуністичної влади."
Здається прохвесор Пруст з тієї самої кагорти модіфікаторів історії.
Варто згадати і Українських Січових Стрільців та іхню боротьбу з польським агресором в 1917-20 роках.

Тут http://www.istpravda.com.ua/digest/2011/03/22/32710/ читаємо:
напр., у Луцькому районі загинули в 1939-1944 рр. не менше як 1334 українці (поляків 173) і т.д.

    229.05.12, 00:02

    Де був шановний пан поляк 24 серпня 1991 року? Чи протестував він проти того, що Польща була першою країною у світі,яка визнала незалежність України? Кричав про це чи срав, перепрошую у штани, боячись щоб Україна не предявила претензії на деякі польські території. То пан бардзо смілим став, як НАТО прийняло тих лайдаків у свою організацію

      329.05.12, 00:22

      Мені досить було послухати дитячі спогади моєї свекрухи і свекра щоб зрозуміти причину такого ставлення українців до поляків і жидів. На побутову рівні поляки мали українців за ніщо, на відміну від німців, що жили в селі. Кожна жорстокість має свою причину, і все не так чорно-біло. І та економічна смута яка творилася на початку 30-тих на підпорядкованих полякам територіях тільки підігріла цю жорстокість

        анонім

        429.05.12, 02:49

        Цю книжку я не читав,але для оцінки треба мати не одне джерело.Теперішня влада взагалі приховує нашу історію.Перекручує її.Це одне джерело і його варто було б почитати.Питання суперечливе.Треба ще для розгляду додати совкові архіви.Вони містять багато правди.Вони частково розкриті,але не всі і не все.Про УПа та західні терени України у ті часи,дуже багато документальної літератури.Назву тільки одну з їх,це"Генеза українського повстанського запілля".Розкриті деякі державні архіви західних областей України,державний архів України.Розкрито,але не все.Спомини тих самих поляків,колишніх вояків УПА.Поляків та українців,що емігрували до інших країн.Саме велике вбивство поляків відоме,як"Волинська різанина".Було вбито близько 30000поляків.Але це була помста на масове вбивство українців.

          анонім

          529.05.12, 03:00

          Всього в ці книжці надається щось 650 документальних джерел.Дуже велике число,думаю,що перебільшене.Та й часу було замало.Можливо"допомагали"совкові партизани.Ти можеш відкрити у вікіпедії - Волинська трагедія та подивитися джерела,з яких було написано.Там є й польські джерела.Це було найпотужне,найчислене вбивство.УВАГА!!! - Не дивися тільки російську Википедию.Бо брехня.

            629.05.12, 06:00

            Дякую! Напевно що не один десяток років пройде, поки вимруть такі автори.

              729.05.12, 08:17

              Дякую усім Шановним Читачам

                829.05.12, 10:00

                Не читав, але поріцаю.

                  929.05.12, 10:03Відповідь на 8 від Nech sa paci

                    анонім

                    1029.05.12, 10:55

                    Щиро кажучі, я не можу назвати хоча б одну подію, де би українці виявили невмотивовану жорстокість, або жорстокість в чужих землях. Справді, усьог було в нашій історії -- і різанини українці влаштовували жахливі. Але всі вони були лише актом відплати. Тому і вивчати ці явища треба в комплексі усіх подій і неупередженно. Інакше можна нарватися на чергову різанину. І не треба після цього нас у чомусь звинувачувати. Ми меємо право на захисть власної гідності та ще й живучі на своїй, Рідними Богами данній землі!.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна