Поэт поэту

  • 10.11.11, 19:13
"Киса, разрешите спросить вас как художник художника... 
Вы рисовать умеете?"
И.Ильф, Е.Петров "Двенадцать стульев"


Ода посвящаеться моему "коллеге" поэту http://narod.i.ua/user/903861/

Гением он был, он был герой,
Такой себе патриотический ковбой,
Но лишь в одном была беда
Не признавала этого молва

Стишки писал, поэмы слал
Но плебс считал, что это спам.
"Тупые, недалекие хохлы
Не оценили красоты строки

Он бредил Русью, Путиным, Москвой,
Союзом с дешевой колбасой
Кричал: "Товарищ, друг, давай к Москве, на Украину плюй"
Но лишь сухой ответ: "Иди ты на х...й"

Эх, малы были ему штаны
И город Киверцы был мал
Не заценили красоты игры
А все считали: "Как он за...ал!"

А ведь кругом одни лишь бездари
И он, ну прям архангел Гавриил
Но не внят его словам, как глухари
А он им говорил...

Как ножом по сердцу мова
Как капкан на ноги незалежнисть
А русский уж и не священная корова
И кругом сплошная нехристь

Но ты, мой друг, не сдавайся 
Слова правды из души куй
Просто, друг, товарищь, брат, собери чемоданы, одевайся
И в Москву пи...дуй

Трохи сатири (продовження)

  • 08.11.11, 19:33
В продовження попередньої фантасмагорії

Газета "Київський улус":

"Сьогодні в день свята "великого об'єднання та перемоги над русько-слов'янськими загарбниками" активісти громадського об'єднання "Братство народів Русі та Монголії" та партія "Монгольський блок" мали намір провести урочисті заходи в Галичі, де планували символічно в честь свята знести усі захисні вежі Галицько-Волинського князівства. Несподівано князь Данило Галицький та галицька громадськість вчинили опір активістам акції. "Ані астановілі караван, білі караван нагамі, толкать люді монгольскіє, убівать монгольскіє люді. Еті западенці шайтани" - обурюється активіст Монгольского блоку Казил. Гнівну заяву зробив лідер "Братстсва народів Русі та Монголії" Касим Чечьотка: "Ці люди неошайтани, вони всі "данилівці". Вони вигадали, що начебто існує якісь русини, хоча ми знаємо, що це є вигадка Заходу, зроблена задля розвалу Великої Орди. Це все польські інсинуації, адже всі більш менш пристойні люди знають, що слов'яни пішли від монголів, і довгий час братські народи маломонголів та великомонголів були підступно роз'єднані заходом, але завдяки великим героям Чінгісхану та Батию вони знову були об'єднані у Велику Орду, котра знову підіймається з колін". Радикальну заяву зробило МЗС Золотої орди: "Золота орда не допустить наруги над спільною історією маломонголів та великомонголів, зокрема над світлим святом Великого воз'єднання братських народів, та відродження неошайтанізму в Галицько-Волинському князівстві". На пресс-конференції хан прокоментував дії Данила Галицького та його поплічників так: "Це харам!". В той же час західні політики також відреагували на дії Данила Галицького і особливо на його заяву про зраду західними союзниками, адже ті не оказали допомоги Данилу. Пресс-секретар угорського короля зробив заяву, відповідно до якої: "Так дійсно Європа розуміє, що саме завдяки русичам монголи не покорили Європи та ми обіцяли допомогу, однак нас дуже турбує стан демократії в Галицько-Волинському князівстві. Ми вважаємо, що влада Данила Галицького має риси тоталітарних режимів. Задля отримання нашої допомоги Данило має провести структурні демократичні реформи". Також стурбований станом демократії Вождь Об'єднаних Південноамериканських Індіанських племен Томагавк Білий Яструб, який заявив: "Ми пильно стежимо за станом демократії за Великою Водою, зокрема у державі коло Великих гір Карпат. В разі, якщо нам не сподобається демократія там, ми відправимо душу диктатора до предків в храм Великого Ведмедя".

Газета "Руський ярлик":

На 24 вересня 1362 року біля річки Сині Води запланований масовий мітинг прихильників євроінтеграції проти монгольскої влади. Однак лідер опозиції стурбований можливістю появи на мітингу провокаторів. Опозиція зробила офіційну заяву: "Відповідно до нашої інформації на нашу заплановану мирну акцію можуть з'явитися провокатори, зокрема за нашими даними це можуть бути литовські провокатори на чолі з їхнім лідером Ольгердом Гедеміновичем. Опозиція заявляє, що до діяльності литовських радикалів і особисто до провокативної діяльності Ольгерда ніякого відношення не має і закликає своїх прихильників бути пильними, поводитися мирно, не піддаватися на провокації Ольгерда та його поплічників"

Трохи сатири

  • 07.11.11, 22:35
Так би мовити трохи сатири. Уявімо собі, що в різні періоди часу Україну населяли сучасні українці, то як би виглядали новини того часу
....................................................................................................................................................................................
Газета "Давеча":

"Сьогодні народне віче полян виступило з різким засудженням агрессії князя Святослава проти народу Хазарського каганату. На думку депутатів дії Святослава "створюють геополітичну небезпеку в регіоні та переривають економічні зв'язки між братнімі державами". На думку експертів найбільша партія Віче "Партія князівств" має спільним бізнес з работоргівлі слов'янами. Зокрема лідер Партії князівств Абдурахман Рюрик-Моїшеєвич заявив: "Здорожчання цін на рабів стане колапсом руської економіки, адже тепер прийдеться купувати втричі дорожче у греків замість дешевої слов'янської рабсили. Тисячи ринків зупиняться". Оппозиційні партії Блок Плачущої Ярославни та Наша Русь також засудили дії Святослава як не помірковані. "Треба було провести консультації з Папою Римським та західно-європейськими королями" - заявив лідер Нашої Русі Віктор Хоружівський. Нагадаємо також, що з різкою критикою дій Святослава виступили західно-європейські політики, зокрема імператор Свяченої римської імперії Оттон І заявив, що "дії Святослава носять антисемітьский характер, вони не демократичні та протирічать європейським цінностям, зокрема толерантності. "За нашою інформацією у військах Святослава не було жодного мусульманина, єврея або афро-слов'янина, що свідчить про расиський характер влади князя. Також усі прояви гомосексуалізма топилися у річці, що свідчить про жорстоке стявлення до осіб нетрадиційної орієнтації. Це неприпустимо!" - обурився Оттон І. Князь Святослав дав короткий коментар на всі закиди: "Іду на ви!".

Газета "Русь Монгольська":

"Сьогодні лідери оппозиції "татаро-монгольскій навалі" партія "Русь демократична" провели пікет під стінами Київа з вимогою до монголів залишити Київ. У пікеті прийняло участь близько тисячі мешканців Київа, а також як не дивно з десяток монголів. За данними наших журналістів киянам видавали гречку, а монголам - кумис. Вимоги були дуже радикаліьні - негайно звільнити намісника Київа і призначити його з числа слов'ян, або хоча б з числа монголів - учасників мітингу. Було вивішено величезний плакат: "монголи забирайтися геть" та спалено чучело хана Батия. Після чого мітингувальники під проводом монгольскої варти прослідували до резиденції монгольского намісника та передали листа зі своїми вимогами. Також відбулося урочисте запущення поштового голуба з листом особисто до хана Батия. "Йусь свабодна, аднака" - заявив нашим журналістам один з мітингувальників Хушбілай. Не обійшлося і без сутичок між мітингувальниками та представниками партії "Єдіная Монголія", однак вправні дії монгольскої варти завадили кровопролиттю.

...................................................................................................................................................................................

Ну досить на сьогодні. Думаю продовження буде

Про терпіл та лицарів

  • 07.11.11, 20:10
"Мені правоохоронні органи кажуть, що зараз йде скупка зброї і підготовка до збройних нападів на органи державної влади. Люди втратили страх і совість. Хто це організовує? Не ті кому найважче живеться. Ті кому найважче живеться мовчать, чекають, терплять" - президент України Віктор Янукович.

Після таких слів вартує зазначати позначку "no comments". Однак вони дають привід замислитись значно глибше за обивательське обурення, що можуть викликати.

На мові, близькій до Януковича, "ті кому найважче живеться" визначаються, як "терпіли". На дипломатичній мові - "порядні громадяни". Це улюблений сегмент будь-якої влади. Ті хто "чекають та мовчать", ті хто чекав "комунізм у 1980 році за завітами Хрущова", це ті хто "мовчав коли за сусідом приїзджав "воронок", а кричав і плескав на "первомає". Це ті, хто у 1991 році зважав, що треба бути обачними і не треба різких рухів, це ті хто, проводили з владою круглі столи, визначали пріоритеті, ті хто обговорював програми національного і регіонального розвитку, визначалися з програмами.

Ви їх напевно також знаєте. Ну вам казали, що "не спішить, треба визначити пріорітети, знайти національного лідера, створити осередки і бла,бла, бла...І так, головне - не треба провокацій!!!"

Наполеон казав, що йому легше мати справу з рояліськими повстанцями, ніж зі своїм поплічником Талейраном, адже той діяв, а повстанці шукали "під яку таку визначну дату підкинути імператору вибухівку". Це ж символічно.

Так і в нас. Влада любить "таку оппозицію", яку шукає який ще круглий стіл зібрати.

В середні віки у Франції насправді термін "порядний громадянин" - "un habitant honnete" визначався як мешканець міста або селища, котрий "не мав честі", тобто той, хто не буде захищати свою честь та достоїнство мечем, в обіході їх називали "Жак простак - "Jacques bon homme". Звісно "Жак простак" міг виступити збройно, коли в нього одбирали останній кусень хліба, як це було під час Жакерії. Звісно ті бажали себе називати "tiers etat" - "третій стан". Як в нас віддають перевагу "порядному громадянину" перед "терпілой".

Той хто "мав честь" і міг її відстояти зброєю звався "chevalier" - "лицар". Причому звання лицаря не стосувалася майнового стану. Героєм середньовічної поеми завжди був "бідний лицар", той в якого за душею не було нічого, окрім честі та достоїнства. Причому основною біллю можновладців завжди було лицарство, під час боротьби феодалів, обрізших жирком, з королем, що спирався на "третій стан" першою чергою обидва табори "мочили" лицарство, як найбільш небезпечний політичний сегмент як для одних, так і для інших.

Лицарство уособлювало собою особистість як вищий її прояв, це був відголосок епічних поем античності, де в центрі стояв воїн - Одиссей і середньовічний Лоенгрін був його наступником. Новий час поставив нове питання - "суспільство особистостей" чи "суспільна особистість" і "Бунт мас" переміг і загнав "лицарство" на маргінес.

"Лицарів" зараз лишилося обмаль і всі вони "провокатори", "терористи", "екстремісти", а "порядних громадян" більшість і їх так любить наша влада, бо вони  мовчать, чекають, терплять.

Ну що ж... "порядним терпілам" ще більше терпіння, а "провокаторам" сил і наснаги.

Карфаген має бути знищений

Насправді сьогодні було приємно дивитися новини. Народ зруйнував паркан навколо Верховної Ради і знову намагався взяти штурмом парламент. Це вже вдруге. Було приємно дивитися на біле перелякане обличчя Єфремова, котрий здавалося, даючи інтерв'ю подумки згадував, яку нерухомість має за кордоном і наскільки швидко йому зроблять російський паспорт.

І саме пікантне в тому, що майже в цей же час Янукович виступав і в своєму виступі зазначав, що народ має відкинути радянські стереотипи і відстоювати свої права. І вони відстояли...зірвали паркан, за яким депутати намагалися сховатися від людей.

Приємно було дивитися, як один з мєнтів спочатку намагався побити чоловічка років з 45-50, а сталося так, що сам получив люлєй, та якби не кореші, його б там забили. Це ще раз доводить, що мєнти страшні тільки на плакатах і на шпальтах газет, а ось коли їх б'ють, вони бояться. Напевно впадлу за півторушку бути розірваним розлюченим натовпом. 

Радісно те, що до народу не вийшли "опозиційні політики" різні там бютівці, нунсівці і проча нечисть, бо вони б кричали, що треба заспокоїтись. Їм було страшно не менше за Єфремова чи Литвина, адже хто б питав їхній партбілет? Хай краще вішають плакатики "випустіть Йулю" у парламенті і кидаються крашанками один в одного.А потім, колись, їм можна буде спорудити пам'ятники - посмертно.

Якось, після первої спроби штурму, Савко Шустрий заявив, що "парламент це символ демократії і його чіпати не вартує". Але це не так. Будівля парламенту це дійсно символ - символ зрадництва, шкурництва, продажності. Тож "Карфаген має бути знищений". 

Велика Французька революція почалася зі взяття Бастилії і тому 14 липня державне свято Франції. Можливо і в нас колись буде державне свято - "День взяття Верховної Ради". У великих подіях народжуються великі постаті і можливо і в нас буде свій Наполеон.

Тож Viva La Revolution!

                                                     

Про гаранта, Юлю, рух в Європу, доміно з Росією та ЄВР(о) шабаш

У минулу п'ятницю вирішив згаяти найбільш цінне, що в нас є, тобто свій час та подивитися політичне ток-шоу, які вже доволі довгий час не дивлюся. Враження - шкода часу та нервів, тож певно ще на тривалий час закодувався від цієї поганої звички. Однак декілька слів з цього приводу все ж скажу. Розкладу свої тези по пунктам.

Отже - перше. Враження від виступу пана колишнього президента. То ж начебто пан Ющенко все вірно сказав. Насправді всім, хто більш менш тверезо здатен оцінити ситуацію, зрозуміло, що угода була здачею національних інтересів і не треба тикати на те, що Юля забезпечила Європу газом і не дала поморозити європейські дупи взимку за рахунок України. В тому разі, якщо панам й панянкам з ЄС холодно було, треба було підіймати свої філейні частини і їхати домовлятися з Путіним. А пані Тимошенко відстоювати українські, а не російські чи єесівські інтереси. От тільки до Віктора Андрійовича одне питання: а що власне ви зробили для відстоювання національних інтересів? Окрім базікання та беззубого рішення РНБО? Ми ж Вас обирали як гаранта національних інтересів України. А я нагадаю, що в кримінальному праві особа, яка знала про злочин і не зробила нічого задля того, щоб його відвернути підлягає також кримінальній відповідальності, як і сам злочинець. За Вашими словами, Ви знали про злочин з 2009 року, то чому Ви ще не на лаві підсудних?

Друге. Європа та рух. По - перше обурило питання, яке Савко Шустрий задав залу - не пам'ятаю дослівно, але щось на кшталт "чи може Європа диктувати свої правила Україні". Це що таке? Ми що якесь Кабо Верде чи Зімбабве, щоб хтось нам щось диктував? Що за постановка питання в суверенній та незалежній країні? І що це таке: Європа вимагає (!!!), щоб ми звільнили Тимошенко? Ну уявімо ситуацію, що завтра посадять Яника і Росія буде вимагати, щоб його звільнили. Що заспівають в таборі БЮТу та НУНСу? Тиск, посягання на суверенітет і т.д. То яке право має прем'єр Чехії від нас щось вимагати? Чому вже 20 років мєнти ловлять на вулиці людей, катують їх, вбивають і не один європейський керманич не заступився за звичайного українця? Невже прокинулися? Хтось заступився за Анатолія Рафальского, звичайного українця, якого мєнти катували ще у 2001 році? За Якова Строгана? За Світлану Помиляйко, дівчину, котру мусора душили пакетом? Не думаю, що Юлю душили пакетом та голок в пальці не сували. Хоча дійсно, що тим гламурним євродепутатам до пересічних українців, вони ж не забезпечують транзит газу.

І взагалі, я на передачі разі зо двадцять чув "рухаємось в Європу". Ну що за абсурд? Україна в центрі Європи і тут буде, а ЄС лише політичний союз. А про цінності хай краще помовчать. Європейські цінності це Кант, Гьоте, Ніцше, Бах, Бетховен, Сент-Екзюпері, Хемінгвей, Кіплінг, Лючано Паваротті, Річард Левине Черце, Філіп ІV, а не гей-паради, мусульманські паранджі на вулицях, шаурма у закавулках, які нав'язує нам ЄС. Це не мультикультурність, а честь та достоїнство, це культура, а не негритянські погроми в Парижі. Польща вже он в парламенті має депутата - трансвестита, а нам це куди? У нас і так в парламенті 450 підарасів, ще якби жіночі панчохи наділи.

Третє. Зона. Стосовно зони вільної торгівлі одне питання - на фіга? Ну як полякати Європу, тоді це чергове свідчення того, що наша влада не вміє грати в шахи, ба навіть в шашки, а лише в доміно. Явно, провокативно і пахне тухлою рибою. Якщо це, як сказав Азаров, "вигідно торгувать", то...Ну я розумію, що Кровосіся публічна людина і виступає в ефірі, однак для терміну "торгувати з Росією є гарний синонім "найо... лохів". Лохи в даному випадку наші доменярі. Дограються, що країні буде повна..."риба".

Четверте. Ну і на останок, щоб вже остаточно стратити свого настрою, на зле, вже ніччю, увімкнув передачу Кісельова. Ту частину де обговорювали те, що якогось там єврея виміняли на тисячу палестинців. Зібралися в студії росіянин Кісельов, "рюсскій" Колєсніченко, єврей Червоненко і "такі да одеський українець Порошенко" та добродій зі Свободи. На жаль забув прізвище пана зі Свободи, але йому респект. Всі ці пани "інтервенти" почали обговорювати, який таки Ізраїль хороший і гуманний і як він до палестинців гарно відноситься, а ось коли пан зі Свободи сказав, що взагалі навіщо євреям відноситись до палестинців, дайти їм державу котру вкрали і залиште їх в спокої. Отут ця весела компашка і налетіла. Червоненко морду обіцяв набити за братів по-крові, Колесніченко кричав "праклятиє фашіскіє націоналісти - терорісти", Поршенко з умним виглядом казав, що "ти не прав, євреї маладци" і хамив увесь час. Ще й подвиг собі записав, що Петро Порошенко герой України, через те, що на своїх заводах людям зарплатню платить. Це вже подвиг. Рабовласники підкормлюють своїх рабів. Варто було б голодом морити... А Кісельов піддакував, що "во всьом вінавати терористи палестінци". "Да, да - кричав Колесніченко - а євреі палестинцам свєт і воду правєлі". Ну прям як Ленін елекрифікував Радянський союз. Герой!!! А Червоненко закликав "фашиських українців" вибачитися за Бабин Яр перед євреями. Напевно треба ще й гроші виплатити, щоправда Євген Альфредович про це промовчав.

Нічого не змінилося. Ба більш того, дожилися, що в ефірі з п'яти людей лише один українець, якого гноблять люди сумнівної національності. Ну а Червоненко показав, хто тут хазяїн в Україні. 

Пам'яті генерала!

  • 21.10.11, 20:02
Було офіційно пітвердженно - один з останніх героїв ХХІ століття та кістка в горлі жидомасонів Муамар Каддафі загинув від рук несвідущого натовпу. 

Світла пам'ять, генерал Каддафі!



...

  • 19.10.11, 22:40

У фільмі "Чужі" п’ята частина

Про те, як країна зливає себе

П’ята колона більша за решту

Абідна, канєшна, за молоде

(Т.Н.М.К.)

Наступний кадр. Місто Дніпропетровськ, центр міста, пам'ятник Леніну, біля нього чоловік з дитиною.

- А це хто? - дитина показує на Леніна.

Логічна відповідь, що це вбивця та кат.

- Так чого ж в центрі міста йому стоїть пам'ятник вбивці? - обурюється малий.

І що відповісти? Ви знаєте? Я ні. Влазити в довгу філософію про владні відносини, тяжке насліддя режиму...дитина не зрозуміє В неї все чітко - добро і зло.

А знаєте, що саме огидне? В дитячих очах є обурення, в нас вже не має. І в неї скоро не буде. Ну хіба, що для проформи. Саме огидне, що скоро вона звикне до того, що так є. Це буде нормально.

Зараз звісно дехто скаже типу нафік тратити гроші на боротьбу з пам'ятниками, коли грошей в державі немає і так далі. По-перше гроші в державі є, тільки в державі де пам'ятник вбивці в центрі міста стоїть, грабувати також нормально, тому і грабують. По-друге здається ми, українці, вже відвикли підіймати свої відчуття вище за шлунковий тракт. Піклування про народ це з виміру етики, естетики та культури, за що в людині відповідають інші органи, але не шлунок і не спинний мозок. То чому ж хтось вважає, що перебуваючі на рівні собак Павлова, там на горі коаліція у складі Будди, Ісуса та Махатми Ганді?

Які джерела ми створюємо для наших дітей? Повернувшись з прогулянки, малеча втикне у ящик, який "Всі кінескопи показують жопи ... Або натякають на те, що it’s true" (Т.Н.М.К.). Подивишься, а з екрану заспіває якийсь гламурний підар про те, що "мне уже 20 и мне пора жениться", притрушене бісером російське гівно, що копіює гівно американське. "Па, а Саша Бєлий він хто?" - "Бандит" - "Так він же хороший, його ж Сергій Бєзруков грає". А як пояснити, чому власне в цій країні в авторитеті Саша Бєлий?

А кого власне звинувачувати? Це проблема не тільки і не стільки українська, як загальноєвропейська. Не можна казати про загальноєвропейські цінності, коли Вагнера змінила Леді Гага, Хемінгвея та Кіплінга змінили Космополітан на Менс Хелс, органні зали та сцені театрів змінили Макдональси. Саме тому європейців тіснять мусульмани, бо ж ті ще вірять у стару книжечку "Коран", а вона оперує до центрів, що вище за шлунок. Ті центри, котрі в європейців вже майже атрофовані.

А ми, українці, вливаємось в загальний мейнстрім. І власноруч вирощуємо те, що матиме назву п'ятої колони - українці в Україні, для яких пам'ятник кату в центрі міста буде нормальним, цілями життя буде "кинути лохів", а дозвілля прикрашатиме завивання підараса на сцені.

Велика вітчизняна чи громадянська?

За офіційною російською історіографією (на жаль і за українською також) роки 1917 - 1920 вважаються в Росії громадянською війною, а роки 1941-1945 "велікой отєчєствєнной войной". Однак в усьому цьому саме цікаве то цифри.

Отже, в роки громадянської в складі "Збройних сил Півдня Росії" Деникіна разом з добровольчими формуваннями Колчака в самі кращі часи воювало близько до 200 тисяч вояків. Ну добре скинемо ще 100 тисяч на червону пропаганду, однак навіть з цим до півмілліона не дотягує.

В роки "вєлікай..." загалом за офіційними (!!!) даними в складі РОА та Вермахту налічувалося 1,5 млн вояків. Навіть не будемо скидувати на пропаганду, оскільки все ж їх більше було.

То чому ж одна "громадянська", а інша "отєчєствєнна"?

Стосовно того, що за спиною РОА був Вермахт, то з іншого боку за спиною Колчака була Японія, за спиною Денікіна Англія та Франція. Те що німці діяли на территорії Росії більш ефективно ніж англійці у Мурманську, то питання більше до власне "інтервентів". Та й не забуваємо, що червоні не гидували інтернаціональною допомогою: латиші, китайці, всіх лідерів "революції" завезли у вагонах та на пароплавах із Західної Європи при допомозі західних спецслужб, а на сході так входили в тісний контакт з місцевими басмачами, котрі допомогали "звільняти" наприклад Грузію.

І не забуваємо, що зараз на Кремльом ріє триколор РОА . А все одно Денікін герой, а Власов зрадник. 

Напевно панове тикать на підручники вартує все ж не в українців, а в росіян і вимагати нарешті в Кремлі визнати факт того, що визвольна війна була в Україні та Білорусі, а в Росії чергова громадянська.

                              

Власне пропозиція до МЗС України звернутися офіційно до "МИД России" з вимогою терміново відновити історичну справедливість і внести в підручники з вивчення історії Росії зміни, якими перейменувати несправедливо обізвану війну з "отєчєствєнної" на "Другу велику громадянську". А в конституцію РФ внести зміни, яким нинішню владу (враховуючи герб і прапор) визнати правонаступницею Тимчасового уряду та визвольних змагань Власова.

Адже якось несправедливо: сусіди увесь час турбуються за нашу історію і її правильне висвітлення, а нам ніби і плювати на "братів наших менших".

89%, 8 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

11%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

В продовження теми "ху єсть ху": Тігіпко

Сергій Леонідович Тігіпко, хто ж він насправді? 

Я вже давно і неодноразово казав: Тігіпко це ставленик банківського капіталу, групи "Приват" і власне Генадія Боголюбського та Ігоря Коломойського.

Кар'єра Тігіпка почалася з крісла голови правління "ПриватБанку" у 1992 році. Невеличкий банк у Дніпропетровську, створений за рахунок завезених з Нью-Йорку хасидами доларів, за декілька років перетворився на найбільшу інвестиційну групу "Приват", а Боголюбського, Коломойського та власне Тігіпка перетворив в одних з найбагатших людей України.

У 1997 році, з посиленням єврейського лоббі при Кучмі займає посаду віце-прем'єра з питань економіки в уряді Лазаренка. Після перемоги єврейського лоббі над промисловими лоббістами на чолі з Лазаренком, в уряді ставленика банківського капіталу Віктора Ющенка займав посаду міністра економіки.

У 2001 році Тігіпко створює на базі "Київ - Приват" фінансово - промислову групу "ТАС Комерц Груп", що займалася банківською справою (ТАС Комерц Банк та ТАС ІнвестБанк, з 2007 року - Swedbank), страхуванням (страхова компанія ТАС), медициною (ТАС - Клініка сімейної медицини), нерухомістю (Самсон), промисловістю та таке інше.

Завдяки лоббіюванню груп "Приват" та "ТАС" у 2002 році стає головою Національного банку України, котрий в цей час остаточно перетворюється з державної установи по регулюванню українського фінансового ринку на приватну установу по захисту інтересів банківсько - фінансових груп, особливо інтересів "Привата".

Ця невеличка довідка для тих, хто голосував у 2010 році за Тігіпка, як "за нове обличчя в політиці". Нагадав, що обличчя не нове, а дуже поношене.

І зараз головне питання: чому саме Тігіпко відповідає в уряді за реформи?

І дійсно, пересічна людина може запитати: "Ну яке відношення має пенсійна реформа до банківського капіталу?".

Для відповіді на це питання давайте почнемо з того, що власне таке банківська система?

Просто на прикладі. Уявімо таке собі невиличке селище в якому живуть Петро, Остап та Ізя. Ось живуть вони в своєму селищі, Петро тримає корову, Остап ростить город, а Ізя лежить на грубі. І ось коли мешканцям селища надоїв натуральний товарообмін, адже нелегко увесь час обмінювати молоко на картоплю, Остап та Петро домовилися заснувати еквівалент товару - гроші. І домовилися, що 1 літр молока дорівнює 1 кг картоплі і все це дорівнює одному  золотому гривеннику. Домовилися, що вони викують разом гривенників в кільості, що буде дорівнювати кількості товарів в селищі та поділять їх між собою відповідно до кількості товарів в кожного. І ось жили вони не тужили, допоки до Остапа не прийшов Ізя і не попросив один гривенник, а за це через місяць віддасть два. Остап звісно погодився на таку вигідну угоду. Потім Ізя пішов до Петра і запропонував тому дати гривенник в користування при умові, що той віддасть через місяць три. Петру терміново потрібні були гроші і той погодився. І ось через місяць Петро віддав Ізі три гривенники, а Ізя віддав Остапу два. І з цієї оборутки Ізя, в котрого не було не господарства, ні города, який нічого не виробив матеріального ортимав за місяць прибуток у гривенник, тобто отримав гроші з повітря. 

І що головне - кількість товарів в селищі не збільшилася, в Остапа залишився 1 літр молока, в Петра 1 кг картоплі, а ось грошей стало на 1 гривенник більше. Це призвело до того, що гроші знецінилися і тепер товари стали вдвічі дорожчі. А хто від цього постраждав? Остап та Петро, адже за ту кількість грошей, що в них були вони стали менше купляти, а Ізя, котрий за рахунок своїх оборуток отримував "чистий капітал" тільки виграв, адже тепер мав змогу давати в борг суми грошей, регулюючи свої доходи за рахунок відсоткових ставок за взяття в борг (депозити) та надання в борг (кредити), при чому кредитні відсотки завжди були більше.

І цієї "казки" можна зробити декілька висновків. Перше: банки не працюють власним капіталом, а працюють з чужим, тобто з грошима громадян, котрі ті кладуть на депозит. І капіталізація банка залежить перш за все від кількості грошей, котрі Ізя (Банк) вилучив з реального сектору економіки. А реальний сектор, це власне те, що є матеріальним. Тобто на той мілліард, який банки вилучили з реального обороту, буде вироблено менше реальних товарів. Друге: ставки по кредитах (тобто грошей в борг) завжди більше, що створює побічних доход - гроші з повітря. Третє: гроші з повітря це є основний фактор інфляції - тобто коли кількість грошей перевищує кількість товарів.І стражадють від цього звичайні громадяни, адже на свою кількість грошей вони з часом можуть купити менше товарів.

І зараз при чому ту все ж таки пенсійна реформа?

Хто казав про страхові пенсійні внески? Правильно Тігіпко. От дивимось. Кожний громадянин сплачує пенсійні внески. Вони йдуть до державного бюджету. А після реформи гроші громадян підуть спеціальні рахунки, котрі безумовно будуть відкриті в приватних банках. І уявіть масштаб капіталізації банків. Скажім громадянину Х 25 років, до пенсії ще 40 років, тобто протягом сорока років банк матиме змогу оперувати грошима цієї особи у власних інтересах. Ці гроші будуть інвестовані частина в держоблігації (котрі будуть давати відсотки до кишені тих же банкірів), частина в ризикові фондові операції.І в разі втрати чужих грошей теж не страшно, адже безумовно гроші будуть під державними гарантіями, тобто якщо банк "прогорить" платники податків заплатять зі своєї кишені. І безумовно те, що великий об'єм реального капіталу, заробленого з праці звичайних людей, перетіче з держбюджету до приватного банку і за рахунок цієї "капіталізації" мильна булька нічим не забезпечених грошей на ринку, призведе до ще більшого знецінення реальних грошей на ринку, безумовно ані банкірів, ані Тігіпка не турбує. 

І власне ось цього Тігіпко так обстоює пенсійну реформу в інтересах крупних страхових компаній та банківського капіталу.

Це ж стосується й інших реформ, пояснювати не буду, користуючись логікою, я думаю зрозумієте сутність податкової реформи.