Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лапонька

37 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 35-42 років

Ще є у цьому світі люди і вчинки, які заслуговують нашої уваги

  • 04.06.21, 03:00
Pfizer, Moderna і Johnson & Johnson поставлять близько 3,5 млрд доз вакцини проти COVID-19 за собівартістю або зі знижкою для бідніших країн – в цьому і наступному році. Pfizer поставить 2 млрд доз протягом наступних 18 місяців, зокрема мільярд цього року. Moderna 95 млн доз до 2021 року і до 900 млн до 2022 року, в тому числі в рамках програми обміну вакцинами COVAX. Johnson & Johnson уклала угоду з COVAХ на 200 млн доз в 2021 році і обговорює "потенційну поставку додаткових 300 млн... до 500 млн доз". Європейський союз має намір пожертвувати щонайменше 100 мільйонів доз вакцин проти COVID-19 біднішим країнам до кінця цього року.

На початку грудня стало відомо, що багаті країни, які представляють усього 14% населення світу, закупили 53% усіх найбільш перспективних вакцин від COVID-19, а бідні країни можуть отримати недостатньо доз – і Україна в їх числі. (Джерело: УП)

П.С. Інколи кажуть, що краща новина – це відсутність новин. Гарні новини трапляються рідше, ніж погані, а ще є новини, які нас просто відволікають, їх найбільше. Є ж новини, які заслуговують уваги, про які хочеться нагадувати. Бо у цьому вирі подій можливо не всі на них звернули увагу - це ось ті дрібнички, про які я тут згадував. Хотів раніше про це нагадати, але кілька днів постійно щось відволікало…

На початку року ситуація з розподілом вакцин була невтішною, але буквально тиждень назад усе кардинально змінилося. Не знаю хто чи що спричинив такі зміни, але тішить те, що вони сталися. Ця хвороба це щось нове, незрозуміле і страшне, вона змінила весь світ. Паніка не дозволяла діяти обдумано, можливо вона й стала причиною ось тієї несправедливості. Політики, намагаючись убезпечити в першу чергу своїх громадян, забували про тих, хто не має доступу до вакцини. Це спричинило багато суперечок і навіть скандалів. Але в окремих країнах вже настав переломний момент в боротьбі з цією хворобою і там нарешті згадали про інших. Виробники поставлять 3,5 млрд вакцини за собівартістю, а ЄС пожертвує 100 мільйонів доз вакцин. Виробники надають знижку, а ЄС повністю оплатить. Як на мене, то це співвідношення показує, що страх таки глибоко засів у свідомості людей. Усе це дуже великі цифри і гроші, тому потрібно бути вдячним за таку щедрість.

Хочу нагадати про ще одну новину, яка стосується безпосередньо нас, бо подаровану картину при бажанні кожен зможе побачити. Мова йде про подаровану громадянином Швеції картину Свята Варвара. Ніби дрібничка, але приємно...


0

Коментарі