хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

У них все чесно...


Є така гра, вуличний лохотрон називається. Грати не раджу, але якщо ви не дуже азартна людина, то можна поспостерігати. Видовище не для слабкодухих, там і драми, і комедії, і все це не награно, а в живу. Якщо ж ви азартна людина, то краще минайте це дійство, від гріха подалі. Те саме стосується і борців за справедливість, не раджу втручатися, це небезпечно.  

Свого часу я майже щотижня з цим стикався, але не всі з цим стикалися, тому коротко розповім про цю гру, про цю схему. Участь у ній бере група підставних осіб: сам катала (наперсточник) і кілька помічників. Одні прикривають каталу, бо це все відбувається в людних місцях, де можна впіймати прохожого простака (лоха). Помічники стоять і на стрьомі, щоб завчасно попередити про наближення правоохоронців – маякнути (свиснути).

Інші ж заманюють довірливих перехожих. Гра не припиняється не на мить, навіть якщо немає лоха. Такою грою катала і підставні демонструють, як легко можна виграти. Гра проста, потрібно вгадати під яким з трьох стаканчиків маленький шарик. Але справа в тому, що кулька знаходиться під стаканчиком до тих пір, поки гра йде з підставними. Як тільки знаходять простака, кулька зникає з-під стаканчика.

Після завершення гри виграш ділять. Половину забирає організатор схеми (пахан), чверть дістається для катали, іншу чверть ділять між собою підставні. Навіть тут простежується несправедливість. Робота катали, як професіонала оплачується відносно чесно, оплата спів мірна ризикам. А от заради чого під статтю підставляються інші я не можу зрозуміти.

Такі ігри організовують переважно в великих містах, де люди багатші. В маленьких містах і селах про цю гру більшість людей й не чула, там грають в інші ігри. І невідомо що гірше, свідомо один раз усю зарплату програти і більше ніколи не грати. Чи, не усвідомлюючи цього, роками брати участь у схожих схемах. В грі, правила якої до кінця не розумієш, та й які там можуть бути правила, там по-панятіям все рішає пахан.

І там і тут є організатори, які нічим не ризикуючи, добре заробляють. Є катали, є й підставні, які невідомо заради чого ризикують. Адекватна людина не буде ось так ризикувати, тому часто в підставних просто немає вибору. Їм кажуть: або ти граєш з нами і щось будеш мати, або ми усі разом граємо проти тебе і ти програєш усе. Вербування підставних - це довгий процес. Він може тривати роками, перш ніж клієнт дозріє до ось такої взаємовигідної співпраці. На моїх очах ось так маринували - обробляли не одну людину і навіть не одну сімю. Кручу, верчу, обмануть хочу...”

І мене роками ось так обробляли, це не припиняється, а недавно розпочався новий виток. Майже щодня збираються ось такі підставні і організовують провокації. І при цьому не хочуть чути жодних аргументів, бо у них все чесно, як в тому лохотроні. Люди тиснуть, провокують, а коли розповідаєш про них, то вони мстять і навіть погрожують правоохоронними органами. Зауважте, я ніколи не займався політикою і не я до них приходжу. Ця схема в різних варіаціях застосовується майже у всіх сферах, в першу чергу в бізнесі і політиці. В політиці ці схеми називають сітками і якщо вам ось так погрожують, то це не спроста…

Саме тому я хочу пояснити усім, що це лише лохотрон і не важливо скільки людей бере участь у цих схемах. Маленький чи великий, алелохотрон”, з паханом, його довіреним -  каталою і з підставними, які за все віддуваються. І ви мені не втирайте про якусь там справедливість, бо ви зі своїми схемами поза законом. Просто в нас закон як дишло і цим дехто користується.


0

Коментарі