Профіль

Олег Ляшко

Олег Ляшко

Україна, Київ

Рейтинг в розділі:

Журналістика — це моє життя



Із 14 років я публікувався в районних газетах на Чернігівщині й Луганщині. Мріяв поступити на факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, але без блату і грошей простого інтернатівського хлопця у 1990-му туди не взяли. Та все одно я продовжив писати, працював кореспондентом, а згодом - редактором газет, які сам і створив. За правду влада мене завжди переслідувала і сажала в тюрму. Своє чесне ім'я і право на роботу я зміг захистити лише у Європейському суді з прав людини, бо наші суди як тоді, так і зараз виконують замовлення влади. Боротьба зробила мене тільки сильнішим і навчила цінити те, що маю.

Дорогі колеги-журналісти. Я як ніхто знаю, як важко іноді буває залишатися чесним, а головне - живим. Але ніколи не припиняйте боротися за правду. Влада змінюється, а ваша совість залишається з вами назавжди. Тому важливо, щоб ми могли завжди без сорому дивитися на себе в дзеркало! 

Вітаю з професійним святом і бажаю, щоб ваше гостре слово і перо ніколи не затупилося, щоб ви отримували достойні гроші за правду, а не за брехню.




Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Фальсифікують дату виборів, бо бояться програти!

Рішення ЦВК про призначення довиборів у парламент на 25 жовтня - незаконне і взагалі ставить під сумнів легітимність їх проведення!


Преса повідомила, що сьогодні ЦВК ухвалила цю Постанову. Відповідно до ст.12 закону про Центральну виборчу комісію, це рішення має бути оприлюднене невідкладно. З моменту оприлюднення - 60 днів до проведення виборів. Це означає, що вибори мають відбутися не в жовтні, а в серпні 2020 року. Будь-які інші дати є нелегітимними.

Чому ЦВК приймає незаконні рішення під тиском влади? По-перше, через те, що бояться програти. По-друге, створюють умови для визнання незаконними і нелегітимними цих виборів у випадку моєї перемоги.

Ми вимагаємо від ЦВК: не порушувати закон, не позбавляти українців, жителів Чернігівщини виборчого права і права бути представленими у парламенті своїм депутатом, негайно оприлюднити ухвалене рішення про дату виборів і дотримуватися закону. Інакше ЦВК, яка грубо порушує виборчі права громадян і українське законодавство, не має жодного права на існування. І це є підставою для визнання незаконними їхніх дій у суді і підставою для розпуску Центрвиборчкому.



Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Каструвати гвалтівників у погонах!


Те, що сталося у Кагарлицькому відділку поліції - жахливо. Немає слів, щоб висловити співчуття жертвам і описати тих, хто це зробив. Це кончені покидьки, які заслуговують на найсуворіше покарання, яке тільки може бути. Ґвалтувати нещасну жінку, використовуючи свої повноваження, прикриваючись погонами і своїм посвідченням - так можуть робити тільки кінчені тварі. Я хочу подякувати медикам, які не дали приховати цю історію, а також керівництву МВС і Нацполіції, які не покривали колег, а одразу розпустили відділення.

Гадаю, в цій історії треба глибоко покопатися, в тому числі, і психоаналітикам, щоб в майбутньому в університетах вчити правоохоронців, як не допускати цих злочинів. Це дуже трагічна подія, яка дискредитує нашу країну. Тих, хто це зробив, потрібно каструвати, щоб у майбутньому вони нікого не змогли більше згвалтувати, окрім самих себе. Також вважаю, що за такі злочини треба вводити смертну кару.Источник: 


Розрекламована владою «підтримка» тваринництва і бджільництва -

Виділених урядом грошей вистачить на часткове відшкодування вартості 6400 голів нетелів, 4800 свинок, 450 овець, 2500 бджолопакетів... У моєму рідному Білокуракинському районі, де я починав свій життєвий шлях пастухом, поголів‘я було більше.

Збитки фермерів від закриття ринків, посухи і травлі бджіл - в рази більші. Фермер із Одещини через борг у 900 тисяч грн наклав на себе руки. А скільки таких людей по країні? Тварин вирізають, бо тримати нема за що і випасати ніде, м'ясо продати не можуть - спочатку через закриття ринків, а зараз через те, що в людей грошей нема туди ходити. Лише за минулий рік в Україні закрилося 100 ферм!

Є ще одна біда. Через корупційні схеми, щоб отримати цю допомогу, треба занести мішки хабарів чиновникам. Саме тому мільярди бюджетних гривень отримують не фермери, а олігархи. Щоб прибрати цю корупційну схему - ми пропонуємо відновити спецрежим ПДВ для сільгоспвиробників.

Житиме село - житиме й Україна!


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Досить знущатися з медиків!

Замість того, щоб виконати обіцянку і підвищити зарплати тим, хто знаходиться на передовій боротьби з коронавірусом - влада шукає обхідні шляхи, щоб цього не робити. Вчора депутати могли б виправити помилку і загладити свою провину перед медиками швидкої допомоги, які отримали не втричі більші, а вдвічі менші оклади і через це вийшли на протести. Замість цього "слуги" проголосували за закон, який передбачає виплати у 1,5 мільйона гривень... померлим лікарям і 600 тисяч гривень тим, хто перехворів і отримав інвалідність упродовж року після хвороби. Ви чули про такі випадки? Я - ні. Уявляєте, скільки довідок треба зібрати і довести, що інвалідність наступила внаслідок COVID19?

А той, хто просто перехворів, виніс всі гроші з дому на лікування і одужав без наслідків - не заслуговує на підтримку? Чи це таке заохочення - працюйте до повного виснаження, ставайте інвалідами, помирайте, тоді ми вам віддячимо?..

Почитайте, що пишуть медики у своїх спільнотах. Вони не вірять вже жодному слову влади. Масово звільняються, бо не хочуть бути смертниками у цій війні з хворобою, наражати на небезпеку своїх близьких і все це - за копійчану зарплату.

Нагадаю, сьогодні з вини влади, через відсутність засобів захисту на коронавірус хворіє 2660 медиків, це кожен п'ятий з усіх заражених в Україні. Вони продовжують рятувати людей голими руками. А влада замість того, щоб реально підтримати - дражнить обіцянками, які не збирається виконувати.

Вимагаю припинити брехати нашим лікарям і підвищити зарплати всім без виключення і вже зараз! Бо земля кругла, колись і ви звернетеся по допомогу до цих людей, а вам скажуть - допоможемо тільки після смерті!




Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Карантин, так карантин. Для всіх!



Разом з командою примусово закрили ресторан Тищенка «Велюр», який працював попри карантин. Краще б влада базари відкрила, ніж це униле гівно, де «слуги» жруть і чай по 500 гривень п'ють. Фермери не можуть продати огірки, голодують, базари закриті, а ця сволота жирує. У Оруелла в «Скотному дворі» є чудова цитата: «Всі тварини рівні, але деякі рівніші». Не дамо цьому бидлу вважати себе рівнішими за інших людей!



Олег Ляшко, 
Лідер Радикальної партії

Закон про землю – це демонтаж державності!

  • 28.04.20, 18:24

Зеленський підписав закон про землю, а насправді - про обезземелення українців і демонтаж державності. Тепер влада за рахунок селян знову набере кредитів МВФ, розкраде гроші, а люди залишаться без землі і ще бідніші.

Перед виборами я попереджав українців: від того, хто переможе, залежить доля української землі. На жаль, мене не почули і ось жахливі наслідки.

Але не все втрачено! Після перемоги на дострокових виборах наша команда скасує цей антиконституційний закон і ми повернемо землю українській нації. Не буде в українців власної землі - не буде й нації та Держави! Ті, хто цього не розуміють, не мають права керувати Україною.





Олег Ляшко, 
Лідер Радикальної партії

Мої перші сто дубів

  • 22.04.20, 14:39


До Дня землі ми з Росітою висадили 100 дубів на своїй вулиці. На жаль, більшість у себе у дворі лад наводять, а за забором срач розводять. Це треба міняти!

Наша матінка-земля, на якій ми всі живемо, і природа варварськи знищується. Я впевнений, що цей коронавірус та всяка інша напасть - це відповідь природи на те, як людство ставиться до того, що нам дав Господь Бог.

І якщо для когось моя ініціатива стане прикладом і люди посадять хоч один дуб, одну квітку, один кущик – наскільки яскравіша та красивіша стане наша рідна українська земля. Чим більше зелені - тим менше горя на нашій землі!



Олег Ляшко, 
Лідер Радикальної партії 

Дурість влади на межі злочину

  • 22.04.20, 13:41
Я неодноразово попереджав про те, що запуск з 1 квітня другого етапу медичної реформи під час епідемії абсолютно шкідливий та призведе до колапсу в медицині. Скорочувати медичних працівників, особливо «швидких» - це абсолютна дурість на межі злочину! Це те саме, що вивозити з України захисні засоби в розпал чуми.

984 лікарні по країні мають недостачу фінансування ( https://informator.press/mynzdrav-zaiavyl-o-total-noy-nekhvatke-deneh-dlia-bol-nyts/ ). Всі ці заклади у 2020 році отримають менше грошей, ніж у 2019. У деяких дефіцит бюджету до 50%.

Як можна було на таке йти, коли в Україні епідемія? Чим рятуватимуть людей від вірусу, коли навіть на витратні матеріали коштів нема? Ця ситуація - доказ повної некомпетентності влади. Ніхто не здатен приймати адекватні рішення і брати на себе відповідальність. Тим часом наші медики голими руками, ризикуючи власним життям рятують людей.


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

На лінії вогню

Більше тижня наші рятувальники мужньо долають вогонь на Київщині, Житомирщині та у зоні відчудження. Найчастіше їм доводиться відпочивати між змінами саме так - спати на землі чи у наметі неподалік від місця загоряння. Причина банальна: щоб доїхати до частини, потрібен бензин, який видають в обмеженій кількості.

Я багато років боровся за покращення умов роботи рятувальників - придбання нової техніки, підвищення зарплат та збільшення фінансування будівництва житла. Щоб ідучи у пекло, вогнеборці відчували вдячність і підтримку держави. Завдяки цій боротьбі вони отримують зараз по 8 тисяч гривень і більше, а не 3-4 тисячі, як раніше.

Дякую, хлопці, за ваш щоденний подвиг. Ми цінуємо і поважаємо вас!








Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії