Про співтовариство

Співтовариство створене для підтримки тих, хто стоїть на варті наших мирних снів.
Бійці мають знати, що їм вдячні, люблять, чекають і моляться за їхню удачу та здоров'я.
Тип відкритий, прохання до всіх дописувачів публікувати тільки мотивуючі речі. :)
Вірю, що наша підтримка тих, хто там, наблизить кінець війни і збереже чиєсь життя та здоров'я.
Вид:
короткий
повний

Молюся за Тебе, Солдате!

Снайпер. З перших вуст.


#снайпер

Коротка стрижка, невиразна зовнішність пацанчіка з району, в купі з пацанячою велюровою кєпочкою і чіпким поглядом людини, яка бачила смерть, викликають асоціації з криміналом і тільки невеликий камуфльований наплічник натівського зразка вносить дисонанс в загальний образ.
Йому з рівним успіхом можна дати і 30 і 40 років, дійсний вік мабуть посередині. Один з багатьох небагатослівних попутників які трапляються коли їздиш на далекі відстані.
Спека +36 робить свою справу, попутника вирубує на сон і перші 150 км його не чути, прокидається хіба попити холодної газованої води передбачливо придбаної перед поїздкою.
Після планової зупинки-заправки-перекуру попутник оживає і починається звикла дорожня розмова: погода-політика-війна.
Зачепившись за інфу що родич вчоного кота зараз в АТО під Мар'їнкою попутник зненацька видає 
- Та я теж там був на прохання 20 бату тероборони а так взагалі то ми в секторі М працюємо.
Вчоний кіт і раніше чув/читав про мобільні групи снайперів на східному фронті, тому асоціація виникла миттєво. На припущення вчоного кота щодо професії снайпера попутник відповів ствердно.
Подальша розмова дозволила пухнастій скатіні виловити деякі факти з біографії снайпера (буду його тепер так називати).
Він професійний військовий, вже на пенсії за вислугою років, патріот , уродженець одного з міст Західної України, працює в АТО по контракту в спецпідрозділі невідомої назви та підпорядкування, воював в різних гарячих точках починаючи з Косова.
Вчоний кіт просто не встані переказати більш ніж 3 годинну розмову, тому тезово пряма мова снайпера:
Снайпер про війну:
- Ця війна унікальна тим що основні бойові дії ведуться артилерією та снайперами. Ми (збройні сили України) дуже швидко прогресуємо в плані тактики та стратегії ведення війни.
- Ця війна дає неоціненний досвід молодшому командному складу який і буде кістяком армії на довгу перспективу.
- Американці та британці і близько не мають такого досвіду.
Про зброю (інструмент):
- Я починав вчитися на зразках совєцької зброї СВД, мосінка, дальність до 800м, зараз ми використовуєм американські та європейські зразки це нам дає змогу працювати до 1400м.
- Ціна на хороший інструмент за кордоном починається від 2500 баксів, у нас в три рази дорожче.
- Якби волонтери з усього світу та України, не забезпечували нас новітніми зразками зброї та оптики, ми би того навіть не починали.
Про боєприпаси:
- Патрон до інструменту коштує мінімум 120 грн, хороший патрон в 2 рази дорожче. Мої знайомі босяки, які виїхали в Америку ще в 90-х вислали мені лінію по виготовленню патронів, тепер крутимо самі. собівартість - 62 грн. За добу можна накрутити 2000 патронів, мені на три місяці вистачає 200 штук.
Про москальську армію:
- Всі розмови москалів про якуто сучасну суперзброю це чисте понтярство, перевага лежить в площині кількості бойової техніки і то це компенсується загальним рівнем долбоєбізму їхньої армії.
- Коли ми втремо носа москалям, а ми це обов'язково зробимо, нас буде боятися уся Європа.
Про роботу снайпера:
-Зараз акцент змістився від знищення цілей, до коригування вогню артилерії в реальному часі. Хороша оптика плюс відеокамери гоупро дають відмінний результат. Не раз буває так що снайпер на завданні навіть не стріляє.
- Одночасний залп трьох груп снайперів має сильний деморалізуючий ефект.
- На тій стороні профі дуже мало, в основному найманці-аматори, та й рівень бойової підготовки їх останньо відчутно впав.
Про політику:
- Останнім часом робляться спроби посіяти недовіру народу до армії щоби розколоти наше суспільство але ми однак переможемо.
- Президенти не вічні, сьогодні один завтра другий, а от народ український ніхто не здолає.

Нехайбудда любить вас усіх.


Харків'яни - воїнам. Ось гарний приклад.

Можна відзначити ось що. У вчорашній мозаїці новин на Цензорі харків'яни вписали аж два світлих фрагментика.

Завод ім. Малишева справно працює на виготовлення нових танків та у ремонті і модернізації пошкоджених бойових машин.

А ще розгортається фінансоване міністерством оборони житлове будівництво для забезпечення квартирами харків'ян - учасників АТО.

Хочеться сподіватися, що це перші 127 квартир. І що держава нарешті починає розвертатися лицем, а не філейною частью, до своїх захисників у забезпеченні їх міцної броні і надійного тилу.

про доброту

Якби в кожного в кишені був кіт - світ став би добрішим))





Геніально!

20 ПЛЮСОВ ТОГО, ЧТО ТВОЙ ПАРЕНЬ ПАРТИЗАН .

1. Никаких измен. Если он выбрал тебя-никогда не бросит.
2.Ты не обнаружишь его в клубе, лапающим девок. Потому что клубу он предпочитает утро выходного с винтовкой в поле.
3. Без вредных привычек, но с большими запасами алкоголя, курева. 
4. Партизан не позволит тебе впасть в зависимость от алкоголя и наркотиков. Если он увидит подобное-отпорет ремнем и заставит бросить, причем его «очистка» от зависимости будет действеннее наркологического диспансера
5. Настоящий партизан всегда честен и надёжен, ты можешь доверять ему, и полностью положиться на него. Но он никогда не ответит, куда он просирает половину второй зарплаты.
6.Феминизм? Что за вздор. Равноправие и вся [CENSORED]. Но равноправие во всем и армейская дисциплина вкупе с казарменным духом в кровати. 
7. У него куча таких же друзей-идиотов, как и он, которых он называет «камрады». Но стоит ему только свистнуть-прибудет полк этих бойцов в камуфляже с ружьями. которые готовы помочь в любом, от постройки дома и до смены подгузников ребенку.
8. Как тибетские ламы, так и он. Постоянно совершенствуется. Хотя это спорный момент, так как это влечет финансовые траты будьте готовы к скорой трате семейных сбережений.
9. Его «камрады» воспитаны также, как он. Так что, ряд пунктов повторяется и касательно их.
10. С партизаном ты никогда не будешь голодать, потому как у вас всегда под полом годовой запас тушенки и круп.
11. Его кумиром не будет какой-нибудь Дима Билан или Тимати, а слушает он исключительно металл и странную группу «Гражданская Оборона»
12. Лето для вас будет особенной порой. Выезд на дачу с копанием очередной землянки и схрона, а после на месяц в горы-оттачивать навыки выживания. Причем, для вас это будет реально отдых, так как он и палатку разобьет и еду приготовит. Восьмое марта целый отпуск.
13. При твоих подругах и на людях он постарается прослыть дураком и тюфяком. Хотя у него два образования, и он стреляет с пулемета «от бедра».
15. Он держит свое слово. Всегда.
16. Спортивно развит. Встает в шесть утра вместе с Гимном, пробегает 23 км с рюкзаком, принимает душ и закаляется. Не будя вас. 
17. С ним вы быстро выучите строение бронетехники войск. А вместе с американской техникой и вооружение всей Европы. Кроме того, он умеет сам стрелять из всего этого добра. Вас он тоже научит. А в тактическом плане-он серьезней советских генералов в 41-м.
18. Вы не сможете представить, как он будет рад, когда вы подарите ему охотничье ружье и новую разгрузку.
19. Феноменальная память. Знает на память все. От того, как сделать взрывчатку из содержимого вашей косметички, пакета порошка и пачки селитры и до дня рождения вашей тещи.
20. Если вы ему понравились-он будет завоевывать вас, как Берлин и защищать как Брестскую крепость. За ним вы как за каменной стеной.

Если у вас парень партизан, то абсолютно скоро вы станете его женой. Потому, как ему надо надежный тыл и вкусная еда. Хоть он и сам умеет готовить. может постирать, даже вручную и починит кран. И самое главное-ему не надо много-просто понимать и разделять его увлечения. Он будет вас носить на руках, потому как если партизан завел семью, то он будет драться за нее (то бишь за вас) до последнего вздоха.

Світлина від Сергія Блащука.
Світлина від Сергія Блащука.
Сторінки:
1
3
4
5
6
7
8
9
попередня
наступна