хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Квартири в роках за стабільного устрою в Україні

У Львові та Києві, Одесі та Харкові або в Запоріжжі і Дніпрі істотно відрізняють не тільки ціни на житло, але і дохід. Отже, скільки років потрібно, щоб накопичити на квартиру, з огляду на середній дохід людей.

За підрахунками, найдовше на житло будуть збирати харків'яни - 16 років, а скоріше придбати однокімнатну квартиру вийде у жителів Запорізької області - за 7,8 року.

Скільки років потрібно, щоб накопичити на квартиру, з огляду на середній дохід громадян:

  • в Харкові - 16 років;
  • в Одесі - 11,8 року;
  • у Львові - 11,3 року;
  • в Дніпрі - 9,7 року;
  • в Києві - 9,9 року;
  • в Запоріжжі - 7,8 року.

Скільки років потрібно збирати грошей на квартиру в різних містах України фото 1

При підрахунку дорівнювали на гіпотетичного покупця, у якого є сім'я з 2 працюючими дорослими, які отримують середню заробітну плату. Щоб оцінити рівень доходів потенційного покупця житла, були взяті дані про середню зарплату по областях і місті Києві з Державної служби статистики України та вирахували з цієї зарплати податки. Передбачалося, що в родині двоє дорослих працюють і їх дохід помножили на два

Менше всіх отримують в Харківській області - 19 300 гривень на двох, а найбільше в місті Києві - 35,1 тисячі гривень.

При розрахунку суми, яку могла відкладати сім'я як заощадження на квартиру, взяли 40% від доходів. Зазвичай, цей відсоток використовують банки при розрахунку можливості кредитування громадян.

Вартість однокімнатної квартири в новобудові по містах за даними dom.ria:

  • в Харкові - 1 мільйон 479 тисяч гривень;
  • в Одесі - 1 мільйон 150 тисяч гривень;
  • в Києві - 1 мільйон 661 тисяча гривень;
  • у Львові - 1 мільйон 102 тисячі гривень;
  • в Дніпрі - 995 тисяч гривень;
  • в Запоріжжі - 823 тисяч гривень.
3

Коментарі

114.02.21, 12:12

не читал, только картинки глянул.
для сравнения в Польше, в городе где я живу -- Слупск. Зарплата у рабочего за 160 часов в месяц 3-4 тысячи злотых в месяц чистыми. На вторичном рынке достаточно двух-трёх комнатных квартир за 120-160 тысяч. Ипотека отдельная тема, НО ОНА РЕАЛЬНО ДОСТУПНА ЛЮБОМУ. Но семья из трёх человек где двое работают может и без ипотеки за 5-7 лет купить квартиру если есть где жить у родителей.

    215.02.21, 12:04Відповідь на 1 від old hobbit

    Отож "...если есть где жить у родителей" тобто немає комунальних витрат, а люди молоді переважно житло арендуюють і це дорого, тому відкладати немає що.

      315.02.21, 12:08Відповідь на 1 від old hobbit

      Також в Україні, як це не дивно звучить, але дороге харчування і від 1/3 сімейного бюджету йде на це. Якщо є діти - взагалі витрати стають неймовірно значні на просто життя як таке. Отож і житло дешеве, що мало хто і дешеве спроможний купити. Теоретично - дивіться вище, практично - не дивіться взагалі.

        415.02.21, 12:19Відповідь на 2 від Богдан Бо

        Отож "...если есть где жить у родителей" тобто немає комунальних витрат, а люди молоді переважно житло арендуюють і це дорого, тому відкладати немає що.Я говорю о Польше.
        Я арендую полуторку -- 50+ кв. м. Плачу 900 злотых в месяц. Все коммуналки за месяц около 200 злотых. Зарплата за месяц на руки около 4-4.5 т. злотых. То есть на коммуналки я трачу примерно 4,70% моей зарплаты в месяц. А на аренду + коммуналки примерно 25,88 % моей месячной зарплаты. Это не дорого Это аренда и коммуналки !
        В моём банке я сказал что плачу за аренду жилья столько, а мою зарплату они и сами видят и они мне расчитали два варианта чтобы я платил в месяц не больше чем я сей час плачу за аренду. Один вариант кредит и второй вариант ипотека.

          515.02.21, 12:25Відповідь на 2 від Богдан Бо

          Два фактора играют важную роль -- я около трёх лет стабильно получаю нормальную зарплату и я стабильно плачу аренду -- этого для банка хватает. Они хотят чтобы то что я плачу за аренду я платил им !
          Но продвинутые поляки уже не спешат с покупкой жилья -- всегда можно арендовать и есть социальное жильё которое можно жить и платить только коммуналки. Нужно быть гражданином Польши чтобы иметь социальное жильё. вышел на пенсию и нет своего жилья -- тоже государство оплатит социальное.

            615.02.21, 12:44

            Еда не так дорого -- мясо -- я покупаю по понедельникам или субботам -- распродажа в некоторых магазинах -- шикарная свинина, без костей, жира и сала до 10 зл. за 1кг. Хлеб от 2.5 зл. за 0.4кг, сыр и колбаса хорошие от 20 зл. за кг., картошка -- покупаю и цену не смотрю, лук тоже, и так все овощи -- цена не существенная. Яблоки около 3 зл. за кило, бананы от 4.5зл., макароны от 3 зл за 0.4кг, крупа так же.
            Еда в общем тоже не так дорого.
            бензин и солярка примерно 4.5 злотых за литр, газ до 3 злотых.
            наши дебилы тут себе во всём отказывают чтобы потратить деньги в тридорого в Украине. В результате у людей ни чего нет, а все деньги у тех кто при власти и владельцы торговых сетей.
            не везите деньги в Украину и не трать те их там !

              716.02.21, 19:38Відповідь на 5 від old hobbit

              Молодці поляце! Я за цей варіант! Тому що тривала іпотека і помешкання власне позбавляють мобільності людину, а час такий, що треба мати можливість шукати кращого заробітку в різних містах та місцях.

                816.02.21, 19:40Відповідь на 6 від old hobbit

                Дякую за такі коменти гарні. У нас навіть рейси булу вихідного дня до Польщі на закупини, але ковід все зіпсув.

                  916.02.21, 20:04Відповідь на 8 від Богдан Бо

                  Дякую за такі коменти гарні. У нас навіть рейси булу вихідного дня до Польщі на закупини, але ковід все зіпсув.Пожалуйста ! Мне не тяжело делится информацией и ещё я люблю задавать вопросы
                  Например в моём родном городе фабрика Чумак -- всякие кетчупы и майёнезы делают. Я одного из директоров спросил а как так получается что вы в Украине и за границей продаёте по одинаковой цене, даже в Украине бывает и дороже, а зарплата у ваших рабочих в несколько раз ниже чем даже в Польше ? Ну была бы ниже хотя бы в два раза ! Надо было видеть их рожи !

                    1016.02.21, 20:15

                    Про рейсы выходного дня.
                    Я когда жил в Гданьське , там на выходные приезжали из оккупированного москалями Кёнигсберга на закупы. Тогда ещё по выходным торговые сети работали. И была у меня такая развлекуха -- в Ашане какой то москаль тянет две тележки набитые колбасой, молочными продуктами от молока и йогуртов до твёрдых сыров и туалетной бумагой. Их легко узнать даже если они молчат -- они почти все тянут по две тележки на человека и в тележках примерно одинаковые наборы.
                    И я выцеплю одного -- если их несколько могут и побить, и спрашиваю :" Вы случайно не из России ?" и получив утвердительный ответ радостной морды что тут с ним говорят на понятном для него языке, продолжаю :" А как так сталось, что Россия не может своих граждан обеспечить едой и туалетной бумагой по нормальной цене?"

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна