Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Як "25% Порошенка" оновлюють перед парламентським виборами БПП

22.05.19 13:16 Як "25% Порошенка" оновлюють перед парламентським виборами партію БПП. ВIДЕО
Відразу після поразки Петра Порошенка на виборах президента України його прихильники почали говорить про об'єднання перед парламентськими виборами, щоб у Верховній Раді ІХ скликання партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність" отримала 25% депутатських мандатів. На який результат може розраховувати оновлена партія БПП, і кого прихильники Порошенка бачать в першій партійній десятці?

Про це дивіться в новому відеоблозі Олексія Братущака на каналі Цензор.НЕТ.

Підписуйтесь на  Youtube-канал Юрія Бутусова

Одразу після виборів прихильники Петра Порошенка ці "елітні" 25% почали говорити про необхідність об’єднання в рух або партію "25%". Щоб уже на наступних парламентських виборах партія Порошенка отримала чверть депутатських мандатів. Наступного після виборів дня на Банкові зібралася акція "Дякую". Під оплески Петро Порошенко оголосив плани: за рік повернутися на Банкову, а ще раніше перемогти на виборах до Верховної Ради.

Петро Порошенко: Ми об’єднуємося для того, щоб забезпечити наші спільні перемоги уже в найближчому майбутньому. Спільно ми йдемо перемагати на парламентських виборах.

Нині у команді Порошенка визнають: плану Б на випадок програшу на президентських він не мав. І згадують його відверту відповідь журналістам на прес-конференції 28 лютого 2018 року.

Петро Порошенко: Я не розумію, про який варіант Б ви говорите. Я не програв у своєму житті жодної виборчої кампанії

У підсумку після президентських Порошенко визнав помилки у кадрах. А його найближчі соратники оголосили роботу над помилками у партійних лавах. Далі цитата Ігоря Кононенка з його інтерв’ю газеті "Сегодня".

Ігор Кононенко: Зараз наша команда проводить роботу над помилками, результат виборів показав, де у нас слабкі місця. Ми готуємося до з'їзду. Можу проанонсувати повне перезавантаження нашої партійної вертикалі.

Насправді, вибори показали: партії БПП по суті не існує. Є окремі осередки, припартійна молодіжна та різні групи порохоботів. І нині це виглядає як плюс для Порошенка. Йому потрібно не перебудовувати партійну структуру, а створювати її. Що значно легше.

Після виборів Порошенко зустрівся зі своєю фракцією. Ось, що про неї розповідали нардепи БПП.

Олександр Бригинець: Говорили про створення нової політичної сили чи на основі БПП, чи як ще це буде.

І щось нове під 25% Порошенка вже створюється.

8 травня відбулася презентація руху 25%. 25% - це назва. Ініціатор – відомий порохобот Мирослав Олешко. Ось, що він розповів про свій рух.

Мирослав Олешко: Об'єднання людей зі спільними інтересами, поглядами і цілями в елітну політичну спільноту.

Іншим лідером руху став Роман Реведжук. Його представляють журналістом. Він ходить на телеефіри за квотою БПП.

Роман Реведжук: Наш рух відкритий для кожного, хто має проукраїнську позицію і готовий працювати на благо України.

Журналіст Реведжук став відомим у 2014-му, коли влітку поїхав до Донецька та отримав акредитацію так званої ДНР. Згадаймо деякі погляди цього журналіста зразка 2014-го.

Роман Реведжук (15 липня 2014 року в Запоріжжі): Щоб ви розуміли: Донбас – це не Росія. Донбас – це не Україна як така. Донбас – це щось окреме. Під чиїм крилом буде Донбас – залежить від наших політиків… Нам в країні потрібно розвивати нейтралітет. На Донбасі живе 90 національностей. Нав’язувати людям ідеологію героїзму і патріотизму, вибачте, у них свої герої… Майдан був проти олігархії, проти корупції. У результаті що маємо? Олігарх при владі, корупція у 3-4 рази збільшена.

Ось так. У 2014-му для цього журналіста Порошенко був олігархом, а тепер – надія нації.

Насправді, багато хто з команди Порошенка здивувався появі руху 25% від Олешка-Реведжука. Є інформація, що цей рух не погоджений на самому верху.

Деякі прихильники Порошенка відверто глузують з цього руху.

Андрій Полтава: Олешко мені вже більше не дружбан. – Шо ви бабки не поділили? – Олешко привіз про Полтаву говна тєлєжку.

Це був стрім ведучого телеканалу Прямий, відомого блогера Андрія Полтави. Стрім з першої акції громадської організації "Справа громад". Це така організація, створення якої нібито ініціювали знизу ось ті 25%. Насправді, це чергова спроба відомих порохоботів створити структуру, яка б реально конкурувала з іншими акціонерами партійного проекту Порошенка. Лідером цієї групи є радник Порошенка Юрій Бірюков.

Юрій Бірюков: Зараз готується з'їзд партії на початок липня. Готуються питання реформування партії.

Під реформою партії Порошенка мається на увазі зміна кадрів. Лідер має відмежуватися від дискредитованих соратників. Так, до виборчого списку точно не потраплять найвпливовіші депутати БПП. Ігор Кононенко, Сергій Березенко, Олександр Грановський підуть на мажоритарку. Вони вже давно годують округи під себе.

Натомість як про доконаний факт говорять про залучення до політичної команди та виборчого списку Порошенка нардепа Ганни Гопко та віце-прем’єра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Також новий список ряснітиме новими обличчями, зокрема, і тими ж блогерами та іншими лідерами суспільної думки. Хоча вони поки що прямо про це не говорять.

Андрій Полтава: Те, що я підтримую Порошенка не значить, що я підтримую всю партію БПП у тому вигляді, якою вона є зараз. +5.22 Якщо вони зараз переформатують, додадуть не те, що свіжої крові, а 80% увілють свідого подиху, то ця партія і підтримка на президентських 25%, цю підтримку Порошенка. Це може бути потужна партія.

На організаційну зустріч ГО "Сильні громади" завітала Марина Порошенко. А назва на світлинах дещо відрізнялася від анонсованої. Замість "Сильні громади" можна побачити "Солідарність сильних громад". Солідарність – назва партії Порошенка.

Нещодавно у Фейсбуці представники цієї ГО провели голосування, хто має увійти до виборчого списку Порошенка на парламентських виборах. Правда ж цікаво, кого ФБ-еліта бачить у новій команді Порошенка.

Перша десятка за кількістю набраних голосів така: сам Порошенко, Ірина Геращенко, Олександр Турчинов, далі - Супрун, Клімкін, Парубій, Полторак, Джемільов, Полтава, Кривонос.

А далі – найцікавіше. Лідер Вар’яти-шоу Сергій Притула. Тут головне не переплутати. Це Зеленський – клоун для еліти з 25%, а Сергій Притула – їхній представник у парламенті. Щоправда у команді Порошенка запевняють, що гуморист Притула до Ради не йде.

У другій десятці лідерів голосування: Яніна Соколова, Тарас Чорновіл, Юрій Бірюков, Володимир Ар’єв та кілька блогерів. Усі заслужені та авторитетні. В особливих колах.

Головна проблема ж Порошенка буде – як впихнути у прохідну частину усіх охочих. Бо насправді ні про які 25% на парламентських виборах у його штабі не мріють. Реальний робочий варіант – 10 відсотків і 30 місць у парламенті за списком. Плюс якась кількість мажоритарників. У результаті фракція Порошенка може зменшитися десь так у 5 разів.

І все через те, що на елітні 25% буде забагато претендентів на парламентських. Ось що мені в інтерв’ю розповіла нардеп та політтехнолог Вікторія Сюмар.

Вікторія Сюмар: На цьому полі буде топтатися така кількість людей, що це буде схоже на ординську навалу… Ми бачимо 6-7 гравців дуже потужних на одних 25%. Те що вони порвуть між собою голоси… можуть так порватися голоси, що представників майже не буде. Там буде питання з проходженням бар’єру. Кожен буде за свої 5% битися на смерть між собою.

Хто саме відбере у партії Порошенка левову частину з 25% поговоримо вже у наступному блозі. Не забувайте підписуватися на наш канал. Буде багато цікавого.

Нагадаємо, 20 травня, в ході інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради. За його словами, позачергові парламентські вибори будуть через два місяці. Протягом цього часу президент закликав депутатів ухвалити закон про скасування депутатської недоторканності та внести зміни до виборчого законодавства.

Зеленський також закликав членів Кабінету Міністрів подати у відставку.

21 травня, Президент України Володимир Зеленський офіційно розпустив Раду і призначив вибори на 21 липня. Забезпечити фінансування виборів доручено Кабінету міністрів.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій видав розпорядження, згідно з яким позачергове засідання Ради призначено на 22 травня 2019 о 12:00.

Радник Зеленського, а нині глава Адміністрації Президента Андрій Богдан у вівторок увечері повідомив, що узгоджений текст законопроекту про внесення змін до закону про вибори народних депутатів України буде підготовлений до 7 години ранку 22 травня. За його словами, зміни до виборчого законодавства стосуватимуться скасування мажоритарної складової і зниження прохідного бар'єру до парламенту до 3%. Зараз цей бар'єр становить 5%.

1

Коментарі

123.05.19, 18:18

Саме так. 10 % — їхня стеля.

    224.05.19, 20:50Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Саме так. 10 % — їхня стеля.
    Де чия "стеля" покажуть суто вибори.

      324.05.19, 21:05Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Само собою. Але запам'ятайте мій прогноз.