хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

З москалями нема спільної мови - Ст. Бандера

У 1951 і 1952 рр., коли в наслідок московсько-большевицької аґресії в різних частинах вільного світу виникла можливість вибуху третьої світової війни, на Заході, головно в Німеччині й США, появилася ще одна форма московського імперіялізму, звернена проти еміграцій поневолених Москвою народів. Так зв. біломосковські політичні групи, очолені А. Керенським, розпочали інтенсивну політичну акцію з програмою знищити большевизм, але зберегти імперію, затримуючи в дальшій неволі “всі народи Росії”. Для своєї диверсії вони здобули велику підтримку з боку американських кіл; тоді постали такі творива, як СОНР, АКВБ, КЦАБ і т. п. з спільним завданням звести до спільного кітла політичні сили еміґрацій поневолених народів, а їхню боротьбу проти Москви і її імперіялізму перетворити на боротьбу лише проти большевицького режиму й комуністичної системи.

Ці ворожі для української справи затії затаврував Ст. Бандєра у своїх статтях: “З москалями нема спільної мови”, та в двох наступних — “Первородний гріх проросійської концепції” і “Відкриті карти”. Провід ЗЧ ОУН видав дві заяви, підтримуючи спільні “Позиції українських політичних установ та організацій” з 27. 12. 1952 р. та спільну “Деклярацію національних політичних центрів і Національно-Виз-вольних Організацій” поневолених Москвою народів з 14. 12. 1952 р. (Див.: “ОУН у світлі постанов Великих Зборів, Конференцій та інших документів з боротьби 1929-1955 р.”, збірка документів, Бібліотека Українського Підпільника, ч. 1. Видання ЗЧ ОУН, 1955 р., стор. 264-282 “Наше становище до біжучих подій” і “Доповнююче становище Проводу Закордонних ОУН”).

Нижче наведена стаття була друкована за підписом Ст. Бандери в тижневику. “Український Самостійник”, Мюнхен, рік III, ч. 42/143 з 12. 10. 1952 р.



"З МОСКАЛЯМИ НЕМА СПІЛЬНОЇ МОВИ" - СТАТТЯ СТЕПАНА БАНДЕРИ

В українській політиці вже давно устійнилася однодушна негативна постава до всіх, явних чи замаскованих, намагань впрягти українську справу до московського імперіялістичного воза. Всюди, поза засягом московського насильства, українська національна спільнота ставиться до того роду московських затій так, як звичайно до ворожих починів. І кожна спроба з боку москалів зробити вилім в українському фронті є цілком безнадійна.

Тим часом за таке завдання — змінити цю послідовну поставу української політики, — приймають ті американські політичні кола, які в теперішній психологічній війні з большевизмом організують американські акції на цьому відтинку. Вони різними засобами намагаються звести в одно річище і визвольні змагання народів поневолених Москвою, в першу чергу України, і протирежимні, антикомуністичні тенденції серед московського народу, репрезентовані його політичною еміграцією. Базою спільної дії мало б бути передусім саме неґативне ставлення до большевизму, як до режиму і комуністичної системи, боротьба за його усунення та за встановлення на його місце демократичного ладу. Що ж стосується державно-політичного укладу на місці СССР, то мала б залишитись російська імперія в дотеперішньому складі, до якої далі належала б Україна й інші народи, хіба, що самі форми їхньої підлеглости були б у дечому змінені. Максимальні “концесії”, які допускала -б ця концепція народам, що борються за своє визволення від Москви, — це було б відкладення їхнього державного визначення на пізніше, після переможення большевизму спільними силами і встановлення демократії в російській імперії. До того часу Україна й інші народи мали б переставити свої визвольні змагання тільки на протирежимну, протикомуністичну боротьбу і провадити її в аспекті неподільности російської імперії, з пристосуванням до московських бажань.

Така концепція зустрілась з одностайним різким відпором усіх українських політичних середовищ на еміграції, коли московські чинники на еміграції пробували ввести її в дію, а американські аранжери й покровителі тримались за лаштунками. Після того американська політична акція в цьому ж напрямі почала виявлятись щораз виразніше, ставлячи цю проросійську, єдинонеділимську концепцію, як офіційну лінію політики США. Різні засоби політичного натиску і з'єднування мають зламати одностайність українського відпору та перетягнути слабкі і податливі на такі методи елементи серед української політичної еміграції. Настійливість американських чинників, які ведуть цю акцію, готова посунутись до таких меж, що, мовляв, становище української сторони до такої їхньої концепції вони будуть трактувати як чинник українсько-американських взаємин. Тобто, що керівні політичні кола США будуть так ставитися до українських політичних сил, як ці ставитимуться до їхньої проросійської політичної акції.



93%, 14 голосів

0%, 0 голосів

7%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
11

Коментарі

13.01.15, 10:02

Видео РУССКОГО исследователя Бориса Миронова истории УПА и Бандеры:
http://video.i.ua/user/295100/51651/425293/ = "Бандера - НЕ ФАШИСТ!"

В обвинувальному висновку гос.обвіненія від СРСР на Нюрнберзькому процесі, німецькі нацисти звинувачувалися в БОРОТЬБІ ПРОТИ ОУН, і в проведенні бойових і каральних операцій проти українських націоналістів – тобто в 1945 році СРСР ВИЗНАВ ОУНівців ЖЕРТВАМИ ФАШИЗМУ!
Але ось що цікаво: СРСР не згадав, як про ЖЕРТВИ – про Локотську Республіку, про армію РОА Власова і сотні тисяч донських та інших козаків, які воювали на боці фашистів проти СССР!
До речі, ОУН-УПА воювали ТІЛЬКИ проти каральної НКВД, а не проти АРМІЇ!
http://oleg-leusenko.livejournal.com/1413375.html = 2 мільйони росіян воювали ПРОТИ АРМІЇ СРСР!

    23.01.15, 17:03Відповідь на 1 від Богдан Ляшко

    Коли совєти кидали армійські частини, артилерію, танки і літаки - УПА билось і з ними. Як не потрібно забувати основне: Москва примусила українців битись з українцями і це було нашою найбільшою проблемою, як і причиною поразки УПА. все інше - то дурня. Пропаганда - фігня! Свій проти свого - ото значимо, щоб не було.

      33.01.15, 18:53Відповідь на 2 від Богдан Бо

      http://video.i.ua/user/295100/51651/432099/ = ХАЗАРЫ в УКРАИНЕ. Как им это удалось?
      Доки при РЕАЛЬНІЙ ВЛАДІ і в Україні, і в Московії будуть ЖИДИ-ХАСІДИ,
      які КЕРУЮТЬ СВОЇМИ ЛЯЛЬКАМИ = Жидом Путіним + Жидом Порошенко =
      ДОТИ НАШИМИ РУКАМИ БУДУТЬ ЗНИЩУВАТИ СЛОВ'ЯН З ОБОХ СТОРІН
      у "котлах", на радість жидам-"ляльководам"
      ---
      Горіховий наш український інтелект...
      Вибираємо тих самих, і З ТИХ САМИХ...–
      а потім самі собі жахаємось:
      ЩО ЦЕ ЗА ЧУДОВИСЬКА У НАС ПРИ ВЛАДІ ?
      \Ліна Костенко\

      У цій Війні Дурнів, слов'янське бидло ОСЛАБЛЯТИМЕ СЕБЕ –
      і ЗМІЦНИТЬ НАС, Головних Диригентів Смути, які НІБИТО стоять осторонь,
      і не тільки не беруть участі у кривавих подіях, але навіть і не втручаються в них...
      \Ребе Шнеерзон\
      http://poiskpravdy.com/aboutjews/

        43.01.15, 22:05Відповідь на 2 від Богдан Бо

        Коли совєти кидали армійські частини, артилерію, танки і літаки - УПА билось і з ними. Як не потрібно забувати основне: Москва примусила українців битись з українцями і це було нашою найбільшою проблемою, як і причиною поразки УПА. все інше - то дурня. Пропаганда - фігня! Свій проти свого - ото значимо, щоб не було.дійсно коли свій предае свого то є найгіршим злочином.