хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Степану Бандері виповнилось 106-ть

У Києві відсвяткували 106-ий день народження Степана Бандери 1 січня 2015 року
   


Прихильники "Свободи" та "Правого сектору", а також бійці добровольчих батальйонів провели смолоскипну ходу з нагоди 106­го дня народження ідеолога українського націоналізму. Всього було близько 5 тисяч людей. Традиційно колона рушила від пам'ятника Шевченку. На Майдані Незалежності провели віче.  

Тут цікаве відео, яке не грузиться у  блог
http://1tv.com.ua/uk/news/2015/01/01/63281

МОЇ ЖИТТЄПИСНІ ДАНІ

Частина автобіографії, написана в квітні 1959 року й призначена для американського генерального консуляту в Мюнхені, де Ст. Бандера безуспішно намагався одержати американську візу для поїздки до США. Про ці заходи є згадки в листах Ст. Бандери до Ігната Білинського (27 червня 1959), проф. Л. Добрянського та Ін.
Ця автобіографія була перший раз публікована в тижневику “Гомін України”, Торонто, чч. 42/648 - 45 651 з 14-го жовтня по 4-го листопада 1961 р.; передрукована, з доповненням д-ра Гр. Васьковича, в збірці матеріялів за редакцією Данила Чайковського “Московські вбивці Бандери перед судом”, Українське В-во в Мюнхені, 1965, стор. 439-445.

Я народився 1 січня 1909 року в селі Угринів Старий, повіт Калуш у Галичині, яка в той час належала до австро-угорської монархії, разом з двома іншими західноукраїнськими країнами: Буковиною і Закарпаттям.

Мій батько, Андрій Бандера, греко-католицький священик був у той час парохом в Угринові Старому (до парафії належало ще сусіднє село Бережниця Шляхетська). Батько походив із Стрия. Він був сином міщан-рільників Михайла Бандери і Розалії, дівоче прізвище якої було — Білецька. Моя мати, Мирослава Бандера, походила зі старої священичої родини. Вона була донькою греко-католицького священика з Угринова Старого — Володимира Ґлодзінського і Катерини з дому Кушлик. Я був другою дитиною моїх батьків. Старшою від мене була сестра Марта. Молодші: Олександер, сестра Володимира, брат Василь, сестра Оксана, брат Богдан і наймолодша сестра Мирослава, що померла немовлям.


9

Коментарі

12.01.15, 15:46

Степан Андрійович Бандера -- суперечлива постать. Він ніколи не об’єднає Україну. Ось цей юний воїн на відео, мабуть, себе вважає послідовником Бандери:

https://www.youtube.com/watch?v=P8NuCOQ8itQ

    22.01.15, 16:41Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Степан Андрійович Бандера -- суперечлива постать. Він ніколи не об’єднає Україну. Ось цей юний воїн на відео, мабуть, себе вважає послідовником Бандери:

    https://www.youtube.com/watch?v=P8NuCOQ8itQ
    Прочитав комент і обдумую: видаляти цього дебіла чи най лишається, щоб всі оцінили тупість тих, кого і справді не дай Бог об'єднати з тими українцями, які шанують Степана Бандеру та його мученика-батька святого отця Андрія Бандеру.
    Явно хлоп тільки назву прочитав і ту не повністю, а вже комент наваляв...

      32.01.15, 16:47Відповідь на 1 від Nech sa paci

      Чисто москальська методика: а "мабуть" він бандерівець.І певно що напевно якийсь злочинець...
      А ви, чоловіче, мабуть людина чи таки худобина? Чи доведете протилежне?

        42.01.15, 17:27Відповідь на 3 від Богдан Бо

        Худобина чи людина -- це переважно зовнішнє оціночне судження. Судіть самі, якщо хочете. Здається, що людина, хоч і з багатьма недоліками.

        Ще раз повторюся -- Бандера є суперечливою постаттю з точки зору державотворення, гуманності й т. д., як і ОУН узагалі. Є позитиви, є негативи. Тоді була мода на авторитаризм. Сталін, Гітлер, Муссоліні, Пілсудський... Напевно, варто розглядати всі плюси й мінуси, а не створювати ідолів за радянським зразком.

        Можете видаляти, якщо хочете.

          52.01.15, 21:16Відповідь на 4 від Nech sa paci

          А що таке "радянський зразок"? Дні народження не відзначати? Здобутки зневажати? Взяти і не згадувати - ось і не подібні до радянського стилю пошани своїх національних героїв... Як у кожного можна поганого визбирати, якщо хотіти, ось тільки навіщо хотіти бруд визбирувати?

            62.01.15, 21:47Відповідь на 5 від Богдан Бо

            Найгірший бруд щодо ОУН -- це події на Волині.

            Можна відмічати все що завгодно. Просто написав тут про своє особисте ставлення. До речі, ходіння з факелами теж навіває погані аналогії.

              72.01.15, 21:49Відповідь на 5 від Богдан Бо

              Так само якісь комуністи-росіяни можуть сказати: навіщо на Сталіна бочку котити? Він, бачте, промисловість підняв, війну виграв і т. д.

              Ясно, що ОУН -- це спроба побудувати українську державу. Просто методи не зовсім ті...

                83.01.15, 10:55Відповідь на 1 від Nech sa paci

                разные люди, есть россияне которые говорят так же как и он только по русски

                  93.01.15, 17:35Відповідь на 6 від Nech sa paci

                  Найгірший бруд щодо ОУН -- це події на Волині.

                  Можна відмічати все що завгодно. Просто написав тут про своє особисте ставлення. До речі, ходіння з факелами теж навіває погані аналогії.

                  Раджу спершу отримати знання, а тоді визначатись, бо особисто мене злостить, коли через те, що в Германії всього д10 років були нацики, вже зневажено вживання тисячолітнього привітання римлян підняттям руки або ще більш правічна свастика, а факельні походи мають також багатовікову символіку боротьби з силами зла, але ваші знання дуже куці, тому і негативні щодо цього. Те саме і про Волинь: що там не так? Поляків нищили? А що вони робили на українських землях? Спершу це питання дослідіть, а тоді - звинувачуйте когось. Коли українці заселяли терени Лемківщини, Підллящя, Надсяння - там були пустки!

                    103.01.15, 17:41Відповідь на 7 від Nech sa paci

                    Комуно-росіяни на Сталіна бочку і не катять, а навпаки вихваляють і портрети носять, отож порівняння не є вдале. Методи ОУН не ті, а які мали бути? Ваші тези де? Що не так конкретно і як треба було? Ля-ля кожен може.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна