161-річниця з Дня народження Івана Франка


      У Львові розпочалось відзначення річниці народження Івана Франка. Участь у покладанні квітів до пам’ятника Каменяру взяли міністр культури України Є. Нищук, голова Львівської ОДА О. Синютка, заступник міського голови Львова з питань розвитку А. Москаленко, викладачі та студенти ЛНУ ім. Франка й мешканці міста. Пише Zaxid.net.

50-річний ювілей Світового конгресу українців!


 Світовий конгрес українців відзначає 50 років свого існування. До Києва з’їхалися представники діаспор із понад 30 країн. До привітань долучились і перші особи держави. Світовий конгрес українців об’єднує мережу українських громад у 53 країнах та виступає від імені 20 мільйонів українців усього світу. Повідомляє Радіо Свобода.

Пам'ятна дошка Михайлу Гориню!


У Львові на фасаді будинку, в якому мешкав один із засновників Української гельсінської групи, політв’язень Михайло Горинь, відкрили меморіальну дошку пам’яті.

Україна починається з тебе!


      Черкащанка Ліда Криштоп разом із друзями створює у Черкасах майстерню із переробки пластикових відходів. Дівчина вже кілька років переймається налагодженням роздільного збору сміття. Своїм проектом та власним прикладом вона хоче довести містянам необхідність екологічного ставлення до відходів та користь, яку можна від цього отримати. Повідомляє Сherkassy today.

Козацький фестиваль

 У Броварському районі в селі Семиполки пройшов традиційний козацький фестиваль
 Пише Моя Київщина.

Марш "Не боюся" в Барселоні


Напередодні, 26 серпня, майже 500 тис осіб вийшли на марш "Не боюся" в Барселоні на знак протесту проти смертельно небезпечних терактів, які сталися в цьому регіоні 17-18 серпня. Вперше в історії у марші взяв участь іспанський король Феліпе VI, продемонструвавши свою національну солідарність із народом. Учасники маршу скандували гасло: "Ми не боїмося, тому що ми знаємо, кохання переможе ненависть". Про це повідомляє El Pais. Пишуть Українські новини. Джерело: Експрес.

Акція на підтримку Сенцова та Кольченка


 Сьогодні, у п'ятницю, 25 серпня, в Києві активісти готують акцію до другої річниці вироку українців Олега Сенцова і Олександра Кольченко в російському суді. Захід пройде перед будівлею посольства Росії в Україні. Про це повідомляють організатори, а пише Крим Реалії.

Марш Нескорених


      Напередодні, в День Незалежності України, після військового параду по Хрещатику пройшов Марш Нескорених. Учасники ходи тримали патріотичні плакати і вигукували "Слава Україні","Герої не вмирають". В колоні були люди з фотографіями загиблих на війні, а також люди з портретами зниклих безвісти в АТО. Люди зустрічали ходу оплесками. Про це пишуть всі ЗМІ, а також вичайні українці у соцмережах.

Герої не вмирають!

     З нагоди 26-ї річниці Незалежності України президент П. Порошенко присвоїв посмертно звання Героя України та удостоїворденом «Золота зірка» Євгена Лоскота. Капітана, що загинув на шляху до Щастя. У 2014 році він зупинив рух колони російських військ, а потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе. На прощання вигукнув: «Слава Україні!». 

     Нагороду отримала мати воїна Ксенія Лоскот та його син Тарас. Повідомляє Радіо Свобода. 


       Тарас Лоскот тримає нагороду свого батька – Героя України, капітана Євгена Лоскота, якого посмертно нагородили орденом «Золотої зірки». Поряд лейтенант Василь Тарасюк, який також був удостоєний звання Героя України та нагороджений найвищою військовою нагородою

Талановіиті українські студенти!


      Студентка технічного коледжу ім. Івана Пулюя Тамара Вощило з Тернополя створила макет, який допоможе зрозуміти глухонімих. Це руки, які озвучують мову жестів через смартфон. Пише UA-Modna.