Благодійний аукціон на підтримку українських політв'язнів


       Сьогодні, 13 серпня, в Києві відбудеться благодійний аукціон на підтримку українських політв'язнів, які утримуються в Росії. Аукціон стартує о 18: 00 в столичному кафе "Піца "Ветерано". Його організовують громадська організація "Євромайдан-Крим" та радник міністра закордонних справ України з питань політв'язнів Геннадій Афанасьєв. Пише «Крим. Реалії».

Ротація


      З Тернополя в АТО у місто Попасна поїхали військовослужбовці, щоб змінити побратимів. Керівники зонального відділу військової служби правопорядку поінформували, що хлопці повністю забезпечені всім необхідним. Пише TERNOPILTRAVEL.

«До перемоги»


       Уманські волонтери відремонтували та відправили для 59 бригади 11 батальйону авто ВАЗ. Окрім автомобіля, волонтери  підготували для наших бійців одяг, засоби гігієни та продукти харчування. Уманські волонтери також нагадують, що усі, хто бажає підтримати воїнів на Сході, можуть звертатися у волонтерський штаб «До перемоги». Про це повідомляє сайт міста Умань, а пише «ВиЧЕрпно». 

Україна на Чемпіонаті Європи з воднолижного спорту


      Українська збірна на Чемпіонаті Європи з воднолижного спорту серед юніорів у Іспанії. завоювала 15 медалей шість золотих, п'ять срібних і чотири бронзових. Повідомляє «Дніпро Вечірній».

Переможець Сергій Стаховський


      Український  тенісист Сергій Стаховський став переможцем турніру Асоціації тенісистів професіоналів (ATP) серії Challenger Tour у Порторожі (Словенія) із призовими фондом 43 тис євро. Пише Укрінформ.

The Artist Series


Український фотограф Борис Михайлов візьме участь у проекті фешн-бренду Helmut Lang, який отримав назву Seen by: The Artist Series. В його рамках сучасні художники протягом року будуть створювати для бренду постери, футболки та інші "спеціальні роботи". Опікуватиметься  проектом буде креативний директор Helmut Lang Ізабелла Берлі головний редактор журналу Dazed. Пише UA-Modna.

"Нобл партнер" – "Гідний партнер"


       У Грузії завершилися міжнародні військові навчання "Нобл партнер" – "Гідний партнер". Їх проводили на військовій базі "Вазіані", неподалік Тбілісі. Участь у тренуваннях взяли майже 2800 військових із восьми держав. Серед них – і українські Збройні сили, повідомляє "5 канал". Пише Експрес.

"#збереженняКарпатськихпралісів"


  Руслана Лижичко повідомила у Facebook, що зараз знімається в Карпатах для соціальних відеороликів "#збереженняКарпатськихпралісів". 


      Дослівно співачка пише: «В горах не буває двічі однакових вражень. Хто зараз у Карпатах? Набирайтесь енергії. Хто ще не був у горах, їдьте і не думайте!».

    (Фото Ksyu Oniskevych)

Фільм "Межа" встановив рекорд!


      Словацько-український кримінальний трилер Петера Бебяка "Межа" встановив рекорд у словацькому прокаті. Так, стрічку, яка вийшла 3 серпня 2017 року, за перший вікенд подивилися понад 69 тис. глядачів, що є найкращим результатом в історії словацького кінопрокату. Повідомляє видання FNE, а пише UA-Modna.



Зарубіжна демократія в дії


     Посол Канади в Україні Роман Ващук добирається на роботу демократично у метро.