Вручення нагород

У Львівській області золоті, срібні та бронзові хрести за бойової заслуги  вручили шістнадцятьом родичам вояків УПА. Відзнаки виготовляли за кордоном, а спроби доправити їх адресатам були марними. Хрести є точними копіями автентичних 1944-го року. Історики кажуть, найважче було не визначити осіб, яких було представлено до нагород, а віднайти їхніх рідних.

Співуча Україна!


  Український тенор Валентин Дитюк став переможцем Міжнародного конкурсу вокалістів ім. Віргіліуса Норейки-2017 в Литві.

Дні Києва у Стамбулі


 У Стамбулі відбулися Дні Києва, в рамках яких було представлено туристичний та культурний потенціал столиці України.

Всеукраїнські змагання кінологів


     У Великих Мостах на Львівщині стартували Всеукраїнські змагання кінологів. Тут змагаються декілька десятків кінологів із п'яти регіональних прикордонних управлінь України. 

85-ччя Голодомору


      Українська громада в італійському місті Мілан провела низку пам'ятних заходів  на честь 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні. В заходах взяли участь усі небайдужі українці Італії.

Ігри Нескорених


       Україна виборола п’яту медаль на «Іграх нескорених», що тривають в Торонто.Так, 44-річний ветеран АТО Вадим Свириденко здобув бронзову медаль у змаганнях з веслування на тренажерах під час ІІІ Ігор нескорених. На даний час у скарбничці збірної України є п’ять медалей: дві золоті, одна срібна та дві бронзові.

     Українська діаспора в Торонто зібрала 100 тисяч доларів для ветеранів АТО, які беруть участь у змаганнях “Ігри нескорених”. 

     Про це на Facebook-сторінці повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Герої козацької України


В Музеї гетьманства відкрилася виставка реконстуруйованих портретів українських гетьманів "Герої козацької України". Так, київська художниця Наталя Павлусенко відтворила образи гетьманів зі старих зображень та літературних описів. В експозиціії є сім портретів гетьманів: Северин Наливайко, Іван Підкова, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Петро Дорошенко, Іван Мазепа та кошовий отаман Іван Сірко.

"Добробати"


Україна презентувала в Торонто книгу "Добробати". Книга розповідає про події 20142015 років, коли в МВД України була створена система добровільних підрозділів, щоб подолати російську агресію. Книга вийшла українською і англійською мовами.

Нацгвардія проводить навчання


 Нацгвардія проводить "протиповітряні" навчання. Так, українські зенітники Національної гвардії України беруть участь у навчаннях на Навчальному центрі протиповітряної оборони Сухопутних військ 223 загальновійськовому полігоні Збройних Сил України (військова частина А 4152). 

Українці вкотре стали Чемпіонами!


 Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк у ваговій категорії до 85 кілограм здобув золоту медаль на чемпіонаті світу серед військовослужбовців, який проходив у литовській Клайпеді. У фіналі перед натиском нашого борця не встояв росіянин Євген Салєєв. Також в категорії до 80 кг переможцем турніра став тернопільський борець Андрій Антонюк. Зазначаємо, що на турнірі українці завоювали чотири медалі дві золоті, срібну та бронзову. У загальному заліку наша збірна посіла друге місце.