хочу сюди!
 

Лара

45 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 40-50 років

G07

G07

Запашна рибка

http://blog.i.ua/user/518748/2382286
Захотілося мені якось сюрстремінгу.
Відчути на собі креатив скандинавів в далекі періоди дефіциту солі. Багато хто бачив безліч риготних відео поїдання цієї квашеної риби. А мені чомусь це лише наганяло апетиту і азарту. Ну який він? Що, справді такий смердючий? Та ну, слабаки. На смак жеж ніби й нічого, судячи з реакції їдунів. Головне - перебороти ці перші потуги проблюватися на старті. А далі береш слизький шматочок, кладеш на хліб, жуєш. Ну цікаво ж. А шоякшо раптом мені цей запах навпаки "зайде"? В своїй професії і не такого нанюхалась. Все. Вирішено. Їду в найближчий маркет за 30 км від дому, беру омріяну баночку


 і до неї хліб Кака. 

Ну, щоб повний комплект був.
До гастрономічних тортур і самолюбування "їла неподобство і не кривилась" готова. 
Приїхала додому з цією банкою, розхвилювалась чомусь, як в гостях у стоматолога. Сиджу, дивлюся на неї, що робити не знаю. Як її відкрити ніби знаю, але боюсь. Але хвилювання були марними. Ех, ця наша українська експресивність... Думала от так просто: купила, помучилася і з'їла. Ага. 
Виявилось, квашений оселедець - це не сардини аквамарин. Зопалу місцеві до цих свячених баночок не наближаються. Місцеві взагалі нічого не роблять зопалу, сповідуюють свій принцип лагом. Поїдання цієї риби - ритуал. А для нього має бути привід зібратися. Приводом може послужити чиєсь бажання поїсти рибки. Як от моє. Але частіше, аніж двічі на рік, робити сюрстремінг-паті не можна. Шкідливо для здоров'я. І наодинці їсти цей смаколик то гріх. Ти втрачаєш радість контакту, спілкування. Так не цікаво. І люди не те подумають. Заради того, щоб зайвий раз зібратися, мабуть і була вигадана ця консерва. А ригачки на ютубі, думаю, для треш-контенту і від незнання глибини глибин. 
Так і цього разу зібрався клуб гурманів. Обережно, за 3 години до вживання, відкорковують під водою цю рибку, дають їй відпочити на свіжому повітрі, а тим часом спілкуюються за кавою. Пропускають пару чайників кави зі спеціальним сиром "до кави". 
Його нарізають шматочками і плавлять в чашці з гарячим напоєм. 
Аромат божественний, сьорбаєш і закушуєш одразу цим смачним сиро-кремом. 
І одночасно готують антураж для риби: маринують цибулю, готуюють картоплю, окремо картопляний салат, часниково-сметанний соус, салат з яєць, лаваші (даремно Каку купувала. Каку їдять з м'ясом), мітболи (саме мітболи, малесенькі такі курдуплики, бо наших людських котлет з долоню скандинави не розуміють) в білому соусі і лише потім приходить Його час. 
Він досі зберігає віддалено запах здихлятини. Але в цьому і є його цимес. З антуражем дуже навіть їстівний. 

Мружаться задоволено поїдаючи ото всьо. І я мружилась, щоб не образити. Але наступного разу не відмовляюся. Дуже сподобалась атмосфера. 
24

Останні статті

Коментарі

112.11.21, 01:35

ачо у тебе нема манікюру?

    212.11.21, 05:59

    Якщо ви вже там, роскажіть за лакрицеві цукерки :/

      312.11.21, 07:02Відповідь на 2 від NoTaRь

      Якщо ви вже там, роскажіть за лакрицеві цукерки :/Обожаю! Если они с цветными вставками могу весь день их есть)))

        412.11.21, 08:59


        привет соседи! и в каком городе швеции/финляндии вы временно проживаете?
        еда особая на вкус но привыкнуть можно

          512.11.21, 09:30

          Ви смілива людина.

            612.11.21, 09:43Відповідь на 5 від сказо4ник

            Ви смілива людина.Валькірія
            Зверніть увагу на пакет молока на останньому фото

              анонім

              712.11.21, 09:56

              Как ЭТО может находиться в помещении и на столе? Ведь людей с этой дрянью выгоняют на улицу.
              Что показывали в Орёл и решка.

                812.11.21, 10:21Відповідь на 7 від анонім

                Как ЭТО может находиться в помещении и на столе? Ведь людей с этой дрянью выгоняют на улицу.
                Что показывали в Орёл и решка.
                Ну "салат " олівє ж у нас їдять.

                  912.11.21, 11:30Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

                  ачо у тебе нема манікюру?В той час працювала багато (косила траву на болоті), жоден манікюр би не витримав

                    1012.11.21, 11:34Відповідь на 2 від NoTaRь

                    Якщо ви вже там, роскажіть за лакрицеві цукерки :/Ой нєєє, то не моє однозначно. Не знаю, чому люди так фанатіють від лакриці. Ти береш цукерку до рота в надії на солодкий смак, а воно гидке неймовірно. Є фінська лакриця, чорна пачка, от ті ще хоч якось заходять. Новачкам варто починати з них, мабуть.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна