Прощаємося з Windows. :(

  • 12.07.08, 18:57
Microsoft недавно оголосила строк кінцевого припинення поставок Windows 3.11, древньої операційної системи, заснованої на DOS. 15-річна ОС завершить своє існування 1 листопада 2008 року. Її вже давно не використовують вдома чи в офісі, але машинки банкомати чи автомати працюють під керівництвом цієї ОС.

Windows 3.11.





Я її ще застав.  А ви?


50%, 9 голосів

44%, 8 голосів

6%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Мистецтво у долонях.

  • 10.07.08, 16:27
Декілька легких натисків пальцями, і творіння природи чи людських рук зберігається у наночасточках флеш-пам'яті вашого телефона. 




Ненавиджу домашнє відео. А ви чому віддаєте перевагу

75%, 9 голосів

8%, 1 голос

17%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Скільки треба платити за собачі фекалії?

  • 09.07.08, 22:57

Такі собачатка понатикувані на всіх газонах у Відні.
Судячи з того, як пани і панянки старанно визбирують фекалії своїх улюбленців, саме стільки за нього там і платять.

Скільки нам заплатити / на скільки  нас оштрафувати повинні комунальні служби, щоб ми хоч трішки уподібнилися європейським стандартам культури утримування домашніх тварин.  

23%, 3 голоси

46%, 6 голосів

8%, 1 голос

8%, 1 голос

15%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

П'ята баянна симфонія.

  • 27.06.08, 22:41
Гра проста.
Коментарем висловлюєте все, що ви думаєте про того, хто відписався вище.
Починаєте з мене.
Поїхали.

Геопатогенні зони або "Зуби Дракона".

Опубліковано в газеті "Метро", № 90 від 05.12.2003р.


З прадавніх часів люди помічали постійний шкідливий вплив на здоров'я певних місць. Такі місця китайці назвали "Зуби Дракона", а західні дослідники - геопатогенні зони.

Протягом останніх 70-ти років вчені уважно вивчали питання впливу геопатогенних зон на оточуючі об'єкти.

Виявлено, що самі по собі геопатогенні зони - це гравітаційно-електромагнитні випромінювання Землі, які скоріше за все призначені утримувати земну поверхню в твердому стані. Що ж до їхнього впливу на біологічні об'єкти, то ці зони руйнують тонку, а потім і фізичну оболонку, ніби драконові зуби. Будь-яка культура клітин через 7 днів змінює свою поляризацію і структуру, якщо знаходиться в радіусі випромінювання цих зон. Кімнатні рослини в більшості випадків з часом засихають. А от у дерев стовбур або неприродно викручується, або ж має нарости. Що ж до небіологічних об'єктів, то німецькі вчені дослідили, що навіть капітальні будівлі в таких місцях слугують на 30 років менше. Тонка електронна техніка, що знаходиться в радіусі впливу геопатогенних зон, також потребує частого ремонту або, навіть, швидко згорає. Багаточасовий вплив на людину цих зон спричиняє зниження імунного статусу, а з роками - появі таких хвороб, як злоякісні пухлини та важкі запальні процеси (головний біль, судоми, киста, нервово-психічні та серцево-судинні захворювання) у відповідній проекції випромінювання геопатогенних зон на тіло людини.

Здебільшого люди не відчувають ці випромінювання або просто не звертають уваги. А от малюки постійно плачуть, якщо їхнє ліжко знаходиться в радіусі такої зони. Чутливі люди в таких місцях також почуваються незручно або навіть нервуються...

Що ж таке геопатогенні зони?

Уявіть собі аркуш з клітинками. Так от геопатогенні зони утворюються трьохвимірними конструкціями, що при проекції на поверхню виглядають подібними до клітинок в зошиті. Лінії, які утворюють ці клітинки-сітки, називають геопатогенними лініями, а їхні перетини - геопатогенними зонами. Саме ці зони й шкідливі здоров'ю людини. Взагалі геопатогенних сіток в практиці нами налічується в різній місцевості Києва й передмістя від 4 до 5. Це так звані сітки Хартмана з шириною клітинок від 1м. до 4м., Каррі - від 2,5м. до 5м., Віттмана - від 7м. до 13м. У всіх цих сіток геопатогенні зони мають вигляд стовпчика діаметром 25-40см. різної інтенсивності випромінювання. Крім того існують так звані стометрові сітки, в яких зони набагато більші й шкідливіші щодо здоров'я людини й роботи електронної техніки.

http://rivne-surenzh.com.ua/ua/research/geo/9

Дощик. Мегадощик.



це лише так мило виглядає, вже не треба їхати в тропіки, щоб побачити їхню зливу, достатньо було заглянути до Львова сьогодні.

Вітамінчики для блогерів.


Харчова, вітамінозна, лікарська, танідоносна, косметична рослина. Плоди вживають у їжу свіжими, сушеними, використовують їх також для приготування варення, джемів, начинки для цукерок, тіста-пюре для інших кондитерських виробів, соків, екстрактів тощо. Ягоди суниць є прекрасною сировиною для фруктово-ягідного виноробства, для виготовлення різних типів високоякісних вин. Вина з лісових суниць мають тонкий аромат і приємний смак.

Свіжі ягоди мають неповторний аромат, прекрасно діють на організм людини, причому в продуктах переробки суниці зберігають аромат, властивий свіжим плодам.

Плоди суниці містять цукри (до 10 % ), лимонну, яблучну й саліцилові кислоти (1,6 % ), дубильні й фарбувальні речовини, пектин. Крім того, вони відзначаються високим вмістом заліза, мікроелементів, біологічно активних речовин, ефірних олій.

Плоди і листки суниці багаті на вітаміни, у плодах містяться вітамін С (до 60 мг% ), каротин (0,08 мг% ), вітамін В1 (0,03 мг%), вітамін В2 (0,1 мг%), вітамін К (0,1 мг % ), РР. Листки суниць теж можуть використовуватись як джерело вітаміну С (400 мг% ), їх вживають як сурогат чаю.


Ця солодка ягода не тільки смачна, а й корисна. Плоди черешні містять білки, вуглеводи (фруктозу, сахарозу і глюкозу), харчові волокна, яблучну, лимонну, бурштинову й інші кислоти, калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, провітамін А, вітаміни В1 і В3, РР, С. Порівняно багато в черешні міді, марганцю, цинку, кобальту, заліза.

Основна перевага черешні як дієтичного і лікувального продукту в тому, що вона дозріває раніше від інших плодів, які мають протинабрякову, сечогінну, судинозміцнюючу, жовчогінну, протианемічну дію, і добре очищає організм. Сік черешні поліпшує травлення, має в’яжучі і тонізуючі властивості, корисний при ревматичних захворюваннях. З лікувальною метою його вживають по 1/3 чи 1/2 склянки тричі на день до їди.


По вмісту вітаміну С полуниця уступає тільки чорній смородині. У п'яти ягодах середньої величини вітаміну С стільки ж, скільки в одному великому апельсині. А фолієвої кислоти в полуниці більше, чим у малині й винограді.

В 200 г свіжої полуниці міститься 60 калорій, 4.6 г клітковини, 0 г жиру, 1.2 г білка, 14 г вуглеводів, 28 мг кальцію, 0.8 мг заліза, 20 мг магнію, 38 мг фосфору, 54 мг калію, 1.4 мг селену, 113.4 мг вітаміну С , 35.4 мкг фолієвої кислоти, 54 мг вітаміну А.

Також полуниця допомагає в лікуванні гіпертонії й використовується в медицині, що як очищає засіб для травної системи. Полуниця має потужну протизапальну й протимікробну дію. Тому при хворому шлунку її прописують як ліки.

Полуниця пригнічує розвиток вірусу грипу. Наявність у її складі йоду компенсує його недолік у повсякденній їжі й питній воді. Полуниця має цукрознижувальну дію. Тому її включають у харчування хворих цукровим діабетом. Полуниця дозволяє заповнити дефіцит заліза при малокрів'ї

Згідно з новітніми дослідженнями, споживання в їжу полуниці суттєво підсилює лібідо. Причому це твердження слушне як для чоловіків, так і для жінок. Причиною усьому цинк, високий відсоток якого міститься в насіннях ягід. Цинк є важливим елементом, що сприяють сексуальному збудженню.

Але: Полуниця - сильний алерген. Підданим алергії потрібно зменшити її споживання або запивати її будь-яким кисломолочним продуктом. Полуниця також протипоказана при підвищенім виділенні шлункового соку, тривалих шлункових і печінкових кольках і апендициті. Маленьким дітям і вагітним жінкам полуницю й напої з її листя треба вживати особливо обережно.


Харчова, медоносна, лікарська, фарбувальна рослина. Ягоди чорниці вживають свіжими, перетертими з цукром, у суміші з молоком і вершками. Вони є сировиною для різних галузей харчової і кондитерської промисловостей. З чорниць готують соки, морси, екстракти, сиропи, джеми, варення, компоти, мармелад.

У фруктово-ягідному виноробстві з чорниці готують вино, яке має високі смакові й дієтичні властивості, а також наливки і настойки. Сік чорниці використовують для підфарбовування плодових вин і як харчовий барвник.

До складу ягід чорниці входять цукри (до б %), лимонна, яблучна, молочна, янтарна, щавлева, хінна кислоти (1-1,2%), глюкозид гліконін і барвник міртилін, дубильні й пектинові речовини, мінеральні солі, вітаміни А, С, В1, В2, РР. Пектини надають кондитерським виробам з чорниці високої якості, а в свіжому вигляді сприяють виведенню з організму людини шкідливих радіоактивних сполук.

Чорниця - добрий весняно-літній медонос, що дає переважно підтримуючий взяток. За один день бджоли збирають до 2,5 кг меду на вулик, медопродуктивність від 30 до 80 кг з 1 га. Мед прозорий, ароматний, мас лікувальні й дієтичні властивості.

У науковій медицині використовують ягоди і листки чорниці - Fructus et Folium Myrtilli. Висушені ягоди застосовують як в’яжучий засіб при гострих і хронічних проносах, особливо у дітей; Листки, що містять глікозид поліміртилін, використовують як засіб при лікуванні початкових форм цукрового діабету.

У народній медицині сухі плоди чорнИці вживають як в’яжучий засіб у вигляді чаїв, компотів, киселів при лікуванні різних хвороб кишково-шлункового тракту. Сироп з ягід вживають при запаленні печінки, при недокрів’ї, зниженій кислотності шлункового соку. Рослину використовують при маткових кровотечах, водянці, жовчнокам’яній хворобі, недокрів’ї, цукровому діабеті. Є вказівки, що ягоди запобігають розвитку силікозу, поліпшують зір. Антоціани, що містяться в плодах, використовують для виготовлення препаратів, що застосовуються Для профілактики променевої хвороби.

Сік і ягоди чорниці мають бактерицидні властивості, кислоти ягід поліпшують процеси травлення і запобігають відкладанню в порожнині суглобів солей щавлевої кислоти. Велике значення ягоди чорниці мають в нормалізації процесів обміну речовин, лікуванні подагри і ревматизму запаленні слизових оболонок носоглотки. Плоди застосовують для забарвлення тканин у синій колір.

Про смаки не сперечаються, але я найбільше люблю:

6%, 2 голоси

33%, 12 голосів

8%, 3 голоси

28%, 10 голосів

25%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Лігейя

...Красою обличчя з нею не могла б рівнятися жодна з казкових дів. В ньому була осяйність опіумних марень - ефірне видиво для піднесеного духу, куди божественніше за всі шалені фантазії, що витали колись над дрімотними душами Делосових дочок. А проте в рисах її не було тієї правильності, яку ми нерозважно привчилися звеличувати у класичних витворах язичників. «Не існує витонченої краси,- цілком слушно зауважує Бекон, розмірковуючи про форми й типи краси,- без деякого неладу в пропорціях». І хоча я бачив, що риси Лігейї не мають класичної правильності, хоча розумів, що її врода саме «витончена», і відчував, що найпершу роль тут грає отой «нелад», а однак намагався, марно намагався відшукати ту неправильність і довести до ладу власні уявлення про той «нелад». Я вдивлявся в її високе бліде чоло - воно було бездоганне (яке ж холодне це слово, коли стосувати його до такої божественної величі!), а кольором могло б змагатися з найчистішою слоновою кісткою - широке, лагідно-опукле й владно-спокійне.... Я вдивлявся у делікатний обрис її носа - ніде не бачив я такої довершеності, хіба на вишуканих давньо-іудейських медальйонах: такі самі витончені лінії, такі самі плавні дуги ніздрів - ознака трепетної душі. Я милувався чарівливими вустами. От де вже справді торжествували небесні чари! Вишуканий вигин невеличкої верхньої губи... під нею м'яко, розслаблено, чуттєво спочиває нижня... Я доскіпливо вивчав форму підборіддя - і тут теж знаходив ту лагідну помірність, ніжність і величавість, повноту та одухотвореність, що були в давніх греків,- такі обриси, либонь, бог Аполлон навіяв уві сні Клеоменові, синові афінянки. І тоді я заглядав у величезні очі Лігейї...

уривок з оповідання Едгара Аллана По, повна версія

Болонський процес. Здав. 5.

  • 20.06.08, 18:00
Процес об'єднання Європи, його поширення на схід і на прибалтійські країни супроводжується формуванням спільного освітнього і наукового простору та розробкою єдиних критеріїв і стандартів у цій сфері в масштабах усього континенту. Цей процес дістав назву Болонського від назви університету в італійському місті Болонья, де були започатковані такі ініціативи.
Розглянемо головні принципи Болонського процесу та відповідність вищої освіти України його вимогам з огляду на перспективу інтеграції нашої системи в європейський освітній і науковий простір. І далі бла-бла-бла.

Коротше, Ви відчули позитивні зрушення в освітній галузі у зв'язку з участю України у цих процесах? Ви стали більш конкурентноспроможними? Вам стало легше знайти роботу тут чи в Європі?

Хто не в курсі, слухає музику.

33%, 2 голоси

50%, 3 голоси

17%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дзвінок з минулого...

  • 18.06.08, 13:09
Вже рік нас не пов'язують почуття. Цікава штука в багатьох мобільних є. Вона групує і рахує кількість вхідних дзвінків. Вже рік у мене цей телефон. Вона дзвонила до мене сьогодні 365-ий раз...