Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Незвичні снеки-2

Дегустація незвичних снеків, що була у попередньому фотозвіті, неочікувано отримала продовження. Річ у тім, що для огляду закупився з запасом, розраховуючи на відсутність деяких продуктів на полицях, однак на диво привезли все (хіба що замінили смак одного снека). Тому залишились дві закуски, які "не туди і не сюди". Звичайно, можна було б з'їсти мовчки — але я ж блогер! Тож, недовго думаючи, вирішив докупити ще і зробити продовження.

А ще у цьому пості я трохи відійду від концепції споживання нових різновидів, оскільки є два смаколика, які пробував раніше, але з якихось причин вони так і не потрапили у звіти. Це — брускети і чіпси з водоростей. Крім того, цей огляд відзначився найдорожчими снеками, які купляв на огляди.

1. Другу порцію незвичних снеків представляють картопляно-пшеничні пелети "Хрустата потата" зі смаком васабі, брускети "Maretti" зі смаком відбірних сирів, кукурудзяні чіпси "Amica" зі смаком бекону, кукурудзяно-картопляні палички "Lays Fritalle" зі смаком бекону, чіпси з насіння льону "Фьючіпси" Baby smart (лагідні), чіпси з тапіоки та креветки "Shrips" класичні, чіпси з водоростей норі "Clearspring" звичайні, чіпси з кокосу "Coco Deli" з апельсином і какао.

Ця підбірка закусок вийшла не менш епічною, ніж перша (хіба що, за виключенням кукурудзяно-картопляних паличок).
2. Розпочну з картопляно-пшеничних пелет "Хрустата потата" зі смаком васабі, яка залишилась з першої дегустації незвичних снеків (коштує 30,79 грн. за 50 г.).

3. Дві "Хрустати потати", які купив разом. Різних форм (кільця і фігурні пелети). Хоча обидві — картопляно-пшеничні.

4. Вони виготовлені в Україні. Але чомусь присутній склад російською. Ну а стосовно інгредієнтів, то тут "стандартний набір" з ароматизаторами, підсилювачами смаку, до якого ще додали синтетичні барвники.

5. При розпакуванні здивували не лише незвичний аромат, а й колір продукту.

6. Фігурні пелети були зеленого кольору.

7. Аромат слабкий і його важко описати. Я не знаю, як пахне справжній васабі. Але запах цих чіпсів схожий на хрін з оцтом.

8. Пелети закручені по-різному і нерівномірно посипані приправою. Вони хрусткі та дуже ламкі. Тануть у роті. Смачні, але пересолені. Та слабоароматні. Хоча, в цілому, непогані. Як мінімум, на смак і аромат незвичні. Тому оцінив на 4.

9. Брускети "Maretti" зі смаком відбірних сирів – 44,39 грн./140 г. Зроблені в Болгарії. Колись такі я вже їв, але не пригадаю, коли саме. Здається, навіть писав, хоча не знайшов у себе. Можливо, викладав їх лише на і.юашці?

10. Упаковка капітально задрукована різними мовами. Навіть з боків паперової упаковки.

11. Хизуються, мовляв, виробляємо з відбірних інгредієнтів (можливо, тому й назвали смак відбірних сирів), самі все робимо. А ще не використовуємо штучних барвників і консервантів (а що, інші так часто роблять?), не використвуємо пальмову олію.

12. Але при цьому у складі є ароматизатори та підсилювачі смаку. Плюс — кокосова олія.

13. Виробник називає ці штуки "запечені хлібні кружечки". За виглядом схожі на сухарі з багету. Тонкі. Твердуваті (але вгризти можна).

14. Круглі сухарики тоненькі. Мають власну форму. З одного боку присипані приправами та змащені олією. Самі брускети солодкуваті, наче зроблені з батону. А ось приправи дуже солоні. Пахнуть сиром. Аромат середньої інтенсивності.

15. Нажаль, є багато крихти. Але вони все одно чомусь мені сподобались, оскільки оцінив на 5.

16. Кукурудзяні чіпси "Amica" зі смаком бекону – 30,39 грн./35 г. Італійські.

17. Помітно, що першопочатково не планували продавати в Україні, оскільки українською написали відтиском. Здавалось би, дрібниця. Але раніше не зустрічав такого способу маркування.

18. Ці чіпси виглядають дуже незвично, оскільки схожі на смажене сало (шкварки).

19. Фотокамерою зі спалахом не вдалось передати справжні кольори. В реалі вони виглядають природніше.

20. Пахнуть копченим салом. Та й за виглядом схожі на шкварки. Смак кукурудзяний, помірно солоний. Проте складається враження, наче їси смажене сало. Я не люблю шкварки, але це чудова імітація смаженого сала. Тому моя оцінка — 5.

21. Кукурудзяно-картопляні палички "Lays Fritelle" зі смаком бекону – 58 грн./80 г. Крута торгова марка! Ще й вироблені в Бельгії.

22. На тильній стороні зобразили інші смаки (включно із цим).

23. Не обійшлося без підсилювачів смаку. Ароматизатори копчення (димку) і незрозуміло чого (мабуть, бекону).

24. На вигляд і за смаком паличок схожі на палички "Gonzo" зі смаком грибів. Напевно, тому ще один й той самий різновид снеків, просто від іншого виробника.

25. При зйомці мене не покидало відчуття дежавю.

26. А за ароматом більше нагадує кукурудзяні чіпси "Cheetos" з піцою. Реально, на бекон не схоже. Спочатку вони мені здались помірно солоними (самі палички прісні). Але потім дістався до приправ — і тоді стало солоно. Та попри це оцінив на 4. Можливо, переоцінив?

27. Чіпси з насіння льону "Фьючіпси" лагідні – 36,59 грн./50 г. Українські.

28. На упаковці вказали на переваги. Заодно розтлумачили, що фьючіпси, це від "future chips" — чіпси майбутнього. Вони й справді мають перевагу, оскільки зроблені без додавання ароматизаторів і глутаматів.

29. Вони також перелічили інші смаки.

30. Ось так виглядають чіпси. Пахнуть томатами. Хоча аромат слабенький.

31. Льняні чіпси дуже тонкі. Коричневого кольору. Якщо придивитись, видно насінини льону.

32. Шкода, що багато крихт. Та й на смак гіркуваті. Але відчуваються томати. Солі в міру. За що подяка. Оцінив на 4.

33. Ну а це вже справжня екзотика — чіпси з тапіоки та креветки "Shrips" класичні – 66 грн./50 г.

34. Основа чіпсів незвична — тапіока (крохмаль з маніока) і креветки. Мабуть тому вони на третьому місці за найбільшою ціною. Хоча і виготовлені в Україні.

35. Не міг не показати склад. Нажаль, у ньому є глутамат натрію:( Але в цілому більш-менш натурально.

36. Відкривши упаковку відчув сильний рибний запах, як у рибному магазині або на базарі. За несприятливих обставин такий запах може викликати ригачку.

37. За виглядом і смаком схожі на рисові чіпси з вкрапленнями. Вони об'ємні, проте легкі. Тануть у роті.

38. Пахнуть часником і креветками. Дуже жирні. На смак — солодко-солоні. Причому не пересолені. За незвичність і танення у роті поставив 5 балів. Чіпси з тапіоки та креветок мені сподобались. Але вони, напевно, на поціновувачів морепродуктів чи азіатської їжі.

39. Чіпси з водоростей норі "Clearspring", звичайні, виявились найдорожчими снеками з двох дегустацій — 62 грн. за 4 г! Виготовлені в Південній Корєї.
Для мене це не зовсім новинка, оскільки спробував їх у січні 2019-го року, коли востаннє їздив у Бровари. Тоді такими чіпсами, тільки гострими, мене пригостила подружка. Однак, знайшовши у продажу, вирішив продегустувати негостру версію, щоб згадати смак і поностальгувати.

40. На упаковці присутня наліпка з українським описом. Склад натуральний: водорослі, соняшникова олія, морська сіль.

41. Всередині — пластиковий кошик з чіпсами, що ще більше додає незвичності.

42. Пластинки-чіпси дуже тонкі та легкі. Якщо придивитись, видно, що зроблені зі спресованих смужок водоростей.

43. Чіпси з водоростями настільки тонкі, що просвічуються на сонці.

44. За смаком і ароматом схожі на хрустку пересмажену мойву. Але тягнуться, як гума (мабуть, це можна записати до особливостей, а не до недоліків). Помірно солоні. Мені сподобались. Тим паче, чіпси з морської капусти — це дуже екзотично. Тому дав найвищу оцінку — 5.

45. Чіпси з кокосу "Coco Deli" з апельсином і какао за 43-59,5 грн./30 г. на другому місці за ціною, попри те, що зроблені в Україні. Крім того, це перший десертний снек у моїх дегустаціях. Навіть незважаючи на те, що кокоси не люблю.

46. Довелося купити дві штуки. Не для того, щоб краще розпробувати (хоча це, мабуть, не завадило б), а тому що не можна було купити одну упаковку.

47. Склад приємно здивував. Нічого хімозного — лише подрібнена м'якоть кокоса, апельсин, какао, цукор, морська сіль.

48. Коли їси, відчувається аромат апельсинової цедри (шкірки). А ось какао не відчутне. І ще... на фото бачите весь вміст. 30 грам — це зовсім мало.

49. Кокосові чіпси виглядають, як висушені смужки кокосу, притрушені какао. Нажаль, чіпсинки різної форми і багато крихт.
Смак ледь солодкуватий, попри вміст цукру. Чіпси тонкі, хрусткі. Зовсім не тверді. Структура кокоса не така волокниста, як у кокосовій стружці. На смак цілком приємно і незвично, хоча не сказав би, що це щось зовсім фантастичне. Тому оцінив на 4.
Якщо кокос у звичайному вигляді і у шоколадних батончиках не люблю, то у вигляді чіпсів це видалось прийнятним.

У підсумку зазначу, що продегустовані чіпси у двох оглядах здивували незвичними продуктами і смаками, чи то ароматами. Тому незвичні чіпси можу рекомендувати. Звичайно, не для щоденного вживання, а щоб зрідка побалувати себе чимось смачненьким.

Ну і на додачу, відеоогляди цієї дегустації, "щоб не вставати двічі" (зняв їх раніше). Між іншим, довелося розділити на два ролика, бо не влізли в один відос.




2

Останні статті

Коментарі

116.04.23, 21:36

Цікаво, скільки всячини буває...

    217.04.23, 11:49Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Цікаво, скільки всячини буває...Це тільки те, що можна купити (або раніше продавали) у вітчизнях магазинах.
    Якщо підрахувати без повторень (один різновид від різних виробників), то вийде 14 цікавинок. Не знаю, багато це, чи ні.