Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

За даними соціологів

Почти 70% украинцев не одобряют развитие ситуации в стране: опрос
11.06.2015 12:52
Печать
Около 75% опрошенных граждан Украины считают, что экономический кризис в стране в ближайшем будущем лишь усугубится

Почти 70% украинцев не одобряют развитие ситуации в стране: опрос













Только 14,3 % респондентов среди населения Украины считают, что ситуация в стране развивается в правильном направлении, а целых 67,6 % - что в неправильном. Такие данные исследования приводит социологическая служба Центра Разумкова. 

Как отмечают специалисты службы, это примерно столько же, сколько было и в 2013 году, однако процент тех, кто считает, что ситуация в Украине развивается правильно, сейчас существенно меньше, чем он был сразу после победы Майдана весной 2014 года. Тогда этот процент составлял 32,3 %. 

Кроме того, 26,9 % опрошенных придерживаются убеждения, что страна способна преодолеть существующие проблемы и трудности в течение ближайших лет. 41,3% считают, что это возможно в более отдаленной перспективе, а каждый пятый (20,2 %) оказался пессимистом, убежденным, что сложности Украине не преодолеть. 

По данным опроса, только каждый десятый украинец (10,4 %) считает, что экономический кризис закончится в текущем году, после чего начнется экономический рост. 21,5 % предполагают, что кризис больше не будет усугубляться, однако экономика страны до конца года останется в застойном состоянии. Еще 27,1 % уверены, что станет лишь хуже, но без катастрофических последствий, а 26,1 % - что произойдет коллапс экономики. 

Исследование проведено социологической службой Центра Разумкова с 22 по 27 мая 2015 года. В опросе приняли участие 2007 респондентов в возрасте от 18 лет во всех регионах Украины, за исключением аннексированного Крыма и оккупированных районов Донецкой и Луганской областей. Теоретическая погрешность выборки не превышает 2,3 % с вероятностью 0,95. 

Актуальні запитання

Хто замінить чинних лідерів країниВіктор Мороз _ Четвер, 11 червня 2015, 12:17

Віктор Мороз, журналіст, для УП




Україна останнім часом явила світу дві блискучі революції. Але при цьому не народила жодного сильного революціонера-реформатора національного рівня. В чому справа?

Справді, варто лише жителю нашої благословенної країни добратися до влади за допомогою обов’язкової ультрапатріотичної риторики і обіцянок негайно озолотити своїх виборців, як він враз забуває про свої обіцянки й негайно намагається владу конвертувати в приватну власність і якомога краще облаштувати власний хутір.

Може це не стільки провина, скільки біда українська, але це точно спадкова й закорінена століттями невіра у власну державу та її перспективу й прагнення убезпечити себе й свою родину в сприятливих умовах виживання.

Досі так вчиняли практично всі, хто займав високі кабінети на Печерських пагорбах. І від спокус негайно і якнайкраще влаштувати власний хутір за державний кошт мало хто втримувався. На бік пограбованого й знедоленого народу ставали лише тоді, коли самі опинялися жертвами свавілля.

Класичний варіант – історія Богдана Хмельницького. Успішний чиновник Речі Посполитої, учасник багатьох військових операцій, друг короля. У істориків є підозра, що він і українцем себе ніколи не ідентифікував, і мови української не знав, бо був із родини такого ж успішного польського чиновника. Хоч сім’я й була православного віросповідання.

І лише після того, як Богдану-Зіновію запалили його хутір, відібрали дружину, убили сина – тільки тоді він став національно свідомим патріотом. Але, як відомо, не до кінця. Бо в підсумку здав іншому пану національні інтереси власного народу.

Зрозуміло, що в генах українців досі сидить геноцидний синдром і всесвітній переляк тотального винищення. Колись цей жахливий спадок буде подолано. Якщо збережеться сама Україна до того часу.

Але сильні особистості, здатні об’єднати країну, акумулювати навколо себе силове поле будівництва модерної держави, потрібні вже сьогодні.

Несподівано виявилося, що сучасна владна еліта навіть маючи чверть столітній досвід державного управління, фатально неспроможна приймати стратегічні рішення, не розуміється на державній кадровій політиці, не вміє поступатися власними інтересами заради загальнонаціональних.

І коли країна опинилася на межі виживання перед зовнішньою агресією, жоден політик, а вони здебільшого є досить заможними людьми, великими бізнесменами, не вийшов з ініціативою про створення Фонду національного порятунку, який би сформували українські багатії.

Аби новоспечені олігархи, мільярдери, мультимільйонери потривожили б свої кіпрські і не тільки кіпрські рахунки й віддали бодай чверть власних статків на оснащення українських Збройних Сил.

І тоді не довелося б волонтерам збирати в пенсіонерів копійки на армію. І тоді не довелося б президенту ходити по світу з протягнутою рукою. В той час, коли в цій руці власних кілька мільярдів подзенькує. Ну не в руці, звичайно. Але є.

Хоч це зароблені гроші. Родина Порошенків, на відміну від інших українських олігархів, організували надзвичайно успішний бізнес із власною торговою маркою. Але мабуть саме тому і варто було б ініціювати створення такого Фонду і започаткувати особистий приклад пожертви.

Та й голова адміністрації президента – мільйонер і мав би чи не першим підтримати свого патрона, адже два роки тому всього за кілька сотень мільйонів доларів дуже вигідно продав власний медіа-холдинг ненависному режиму Януковича.

А міністри? А голови обласних держадміністрацій? А судді? А прокурори? А керівники СБУ, МВС до районного рівня включно?

Невже українці ментально не здатні самоорганізуватися? Звичайно здатні. Й історія рухів опору, героїчного самозречення, неймовірної жертовності задля загальної справи тому підтвердження.

Та й сучасна історія свідчить, що жодна країна в світі не може похвалитися таким масовим і ефективним рухом волонтерів, котрі спочатку утримували Майдан, а далі зібрали до купи українську армію, нагодували її, одягли, озброїли. І звідки все це взялося?

Все ж світова історія свідчить, що кардинальні реформи в суспільстві завжди пов’язуються з конкретним історичним персоналіями. Починаючи з Древньої Греції, де Солон, а вслід за ним Перікл створили не тільки суперуспішне місто-державу Афіни. Вони фактично створили середземноморську цивілізацію.

Але, то таке… Діло давнє.

Та модернізація США асоціюються з іменем Рузвельта. Франції – з де Голлем. Німеччини – з Аденауером. Сінгапура – з Лі Куан Ю. Китаю – з Ден Сяопіном. Врешті реформи Польщі – з Бальцеровичем. Чехії – з Клаусом, Словаччини – з Дзуриндою і Міклошем. Грузії – з Саакашівілі та Бендукідзе.

А з ким асоціюються реформи в Україні? Правильно, з Віктором Януковичем…

Гаразд, якщо в Петра Порошенка і Арсенія Яценюка нічого не вийде, хоч вони ще мають геть невеликий шанс для рішучих дій (!) чи просто вийде їхній час, хто може прийти їм на зміну? Юлія Тимошенко? Віталій Кличко? Андрій Садовий? Дмитро Ярош? Анатолій Гриценко? Єгор Соболєв? Борис Філатов? Олег Ляшко?

Справді, це все цікаві особистості. Але в жодного з них немає загальнонаціонального масштабу. Навіть у Юлії Тимошенко, котра в тюрмах втратила велику частину свого драйву, а потім не відчула зміни суспільних настроїв і досі не вписалася в них. І нині займає нішу маргінального лідера, борючись із урядовими млинами тарифів ЖКГ.

Всі щойно згадані українські сучасні політики не несуть нових ідей, інноваційних рішень для країни, вони не мають реального плану системних трансформацій. Принаймні, українцям невідомо про їхні задуми.

І вони, врешті, ні з чим не асоціюються. Хіба що з вилами. Або з тарифами. Або з перемогами на рингу. Або з досить успішним урядуванням в окремо взятому місті. Або зі створенням нового невеликого відомства, котре має боротися з тотальною українською корупцією. Або з успішним блогерством.

Що з усього цього може дати підстави на обрання офіційним лідером країни, котра потребує нагальних системних радикальних змін? Так, небагато. Але якщо вони всі зберуться гуртом і домовляться? Це звичайно надто фантастичний сценарій для України. Але…

Але, на всякий випадок, я б на місці президента, не чекаючи допомоги заклятих друзів, які готові за найменшої нагоди пустити йому "червоного півня", справедливо дорікаючи за процвітання його суперуспішного бізнесу в час кризи і війни, сам би своїми руками запалив би власний хутір і взявся б до нагальних державних справ.

На які, врешті, сам визвався. І щонайшвидше прагнув би показати результат. Так стають національними героями. Або ізгоями.

Власне, про це йому детально розповість Михайло Саакашвілі. Може, саме для цього Порошенко й призначав знаменитого грузинського реформатора губернатором Південної Пальміри?

Але Міхо – це ракетний двигун біля пошарпаного вітчизняними дорогами і ментальними страхами українського "Богдана". І тут або "Богдана" треба нагально готувати до злету, або не чіпляти того клятого двигуна. Бо Болівар не винесе двох протилежностей…

Віктор Мороз, для УП

москалі не були б москалями, коли б не брехали

Британський канал опублікував сюжет про спецназівців РФ, можливо, загиблих на ДонбасіЧетвер, 11 червня 2015, 02:04
Британський телеканал Sky News провів власне розслідування загибелі трьох російських спецназівців з 16-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ МО РФ: Антона Савельєва, Тимура Мамаюсупова та Івана Кардаполова.



Розслідування було опубліковано на сайті телеканалу в середу, 10 

 червня, передає "Дождь".

Савельєв, Мамаюсупов і Кардаполов загинули 5 травня 2015 року.

Як зазначає Sky News, в 16-й бригаді спецназу в розмові з журналістами заперечували, що чули про яких-небудь із загиблих. Команда телеканалу вирушила в села в центральній і південній частині Росії, щоб знайти їх могили.

Могилу Савельєва журналісти знайшли на маленькому кладовищі в Тамбовській області, в декількох кілометрах від місця, де дислокується 16-та бригада. Савельєв помер за тиждень до свого 21-го дня народження. На обрамленій фотографії він носить форму російського десантника, таку ж, як носять в 16-й бригаді.

На його могилі був вінок, адресований "Захиснику Вітчизни, від Міністерства Оборони Російської Федерації". Інші квіти були підписані: "Від товаришів" і "Від командування частини".

Жінка, знайома з родиною Савельєва, сказала, що він "загинув героїчно", але попросила не називати її ім'я, побоюючись наслідків висловлювання.

"Їх відправили в Ростов і в Україну. В Україні все робиться тихо ... Ми не знаємо, де саме, але десь там ... Це, звичайно, вина України в тому, що він помер. Це ганьба, що ми вмираємо не за нашу батьківщину", - заявила вона.

Потім журналісти Sky News вирушили в Татарстан, де жив Тимур Мамаюсупов. На його могилі журналісти виявили такі ж вінки і ту ж дату смерті.

Sky News знайшов у соціальних мережах фотографії, на яких Мамаюсупов позував з прапором спецназу і медаллю "За повернення Криму". Також були фотографії, на яких він стояв з прапором самопроголошеної "Луганської народної республіки" на тлі бронетранспортера.

Мати загиблого розповіла журналістам, що вона отримала повідомлення про смерть від військових, в якому було сказано, що її син помер "на Північному Кавказі", але конкретне місце смерті вказано не було.

Відзначається, що російські ЗМІ не повідомляли про жертви серед військових близько 5 травня. Таких повідомлень не надходило і від місцевих груп бойовиків, "для яких смерть російського солдата була б потужним інструментом пропаганди".

Гузель Мамаюсупова зазначила, що вона переживала, що її сина могли відправити в Україну, і він сказав їй, що він відправиться, якщо його попросять.

"Коли він був у відпустці, я сказала йому: "Якщо тебе відправлять в Україну, дай мені знати". Він сказав: "Мам, якщо вони відправлять мене в Україну, я поїду, я не буду відмовлятися, але я попереджу тебе про це". Він мене не попереджав", - розповіла жінка.

Третій загиблий, Іван Кардаполов, був похований у селі поруч з російсько-казахстанським кордоном. І на його могилі були ті ж вінки і та ж дата смерті.

Місцевий житель, який вирішив провести власне розслідування, стверджує, що брат загиблого розповів йому, що на похоронах були офіцери Федеральної служби безпеки, які просили скорботних зняти їх парадну уніформу. Але ті відмовилися і віддали свій останній борг у військовій формі.

Родині Кардаполова також повідомили, що спецназівець загинув на Північному Кавказі, але не назвали конкретного місця смерті.

Деякі друзі загиблого з села розповіли, що він помер в Україні.

"Його племінниця сказала, що він був в Україні, там він помер... Повідомлення про смерть прийшло, офіцер вербування приніс його особисто", - заявив чоловік.

Інший чоловік сказав, що Кардаполов помер в Донбасі. За його словами, на похоронах були десантники, але сам Іван "був спецназ".

Журналісти Sky News зв'язалися з російським блогером Русланом Левієвим, який також розслідував смерті трьох спецназівців. За його словами, багато родичів Кардаполова і Мамаюсупова писали в соціальних мережах, що вони померли на війні.

"Ми всі знаємо, що немає війни на Північному Кавказі, зараз там немає антитерористичних операцій. Є тільки одна війна, і вона на сході України", - зазначив Левієв.

Блогер розповів журналістам, що йому погрожують вбивством, і показав фотографію похоронного вінка з його ім'ям. Однак він рішуче налаштований продовжувати своє розслідування.

Британські журналісти відправили запити про цих спецназівців в міністерство оборони Росії і ФСБ, але відповіді поки не отримали.

Після перших публікацій, де згадувалися прізвища Кардаполова, Мамаюсупова і Савельєва президент Росії Володимир Путін підписав указ, який відносить до державної таємниці відомості про військових, загиблих при спецопераціях в мирний час.

Олексій Арестович вважає...

В ближайшее время боевики пойдут в наступление

Об этoм зaявил вoeнный экcпepт Алeкceй Аpecтoвич.


"99,9 % дaю, чтo в ближaйшee вpeмя бoeвики пoйдут в нacтуплeниe. 5 - 6 июня кoмaндиpы "ДНР" и "ЛНР" oткpыли ceкpeтныe пaкeты c плaнaми, cдeлaнными в Мocквe. 7 июня вeчepoм oни дoлжны были oтчитывaтьcя o гoтoвнocти к нacтуплeнию. В тoт жe дeнь нaчaлcя caммит Бoльшoй ceмepки, гдe peшaлcя вoпpoc уcилeния caнкций пpoтив Рoccии. Бoeвики пoпытaлиcь нacтупaть пoд Мapьинкoй, пoлучили oтпop и уcпoкoилиcь. Сaммит Сeмepки был нe в пoльзу Рoccии, пoэтoму ceйчac бoeвики пoпpут нa нaши пoзиции, a мы будeм их paccтpeливaть, кaк зaйчикoв в Мapьинкe", - cкaзaл Аpecтoвич.

Экcпepт cчитaeт, чтo Рoccия нacтoлькo pacкaтилa вoeнную мaшину, чтo ee ужe нe ocтaнoвить.

"Я нe знaю, чтo дoлжнo пpoизoйти, чтoбы нacтуплeниe бoeвикoв нe cocтoялocь. Сaм Путин нe знaeт, кoгдa eму зaхoчeтcя oтдaть пpикaз. Нo тo, чтo этo пpoизoйдeт в ближaйшee вpeмя, oчeвиднo. Зaявлeниe Зaхapчeнкo o нacтуплeнии - этo и ecть пoлитичecки-инфopмaциoннoe oбecпeчeниe этoгo нacтуплeния", - cчитaeт вoeнный aнaлитик.

Нaпoмним, чтo 10 июня глaвapь бoeвикoв "ДНР" Алeкcaндp Зaхapчeнкo пpигpoзил Киeву, чтo тeppopиcты нaчнут нacтуплeниe нa вcю тeppитopию Дoнeцкoй oблacти.

Більдербержський клуб - таємний уряд планети

Бильдербергский клуб: кто приехал на секретную встречу
Джастин ПаркинсонБи-би-си
  • 59 минут назад
Поделиться
Охрана места проведения встречиВстреча Бильдербергского клуба проходит в обстановке повышеных мер безопасности

В четверг открывается очередная ежегодная встреча членов Бильдербергского клуба – собрание одних из самых могущественных и влиятельных людей в мире. Кто в списке гостей в этом году?

Критики называют этот клуб зловещим заговором сильных мира сего, стремящихся загнать всю планету в свою капиталистическую кабалу. Участники этих встреч говорят, что это всего лишь неформальный способ лучше узнать, как функционирует мир, и поделиться своими знаниями и опытом в том, как сделать его лучше.

Какова бы ни была на сей счет точка зрения, приглашение на четырехдневное заседание Бильдербергского клуба означает, что вы - либо большой политик, либо ведущий бизнесмен, либо крупный руководитель, либо просто важный человек, к чьему мнению в этом мире прислушиваются.

Принцесса БеатриксОтец принцессы Беатрикс был сооснователем Бильдербергского клуба

Среди 133 гостей, собравшихся на этой неделе в австрийском городке Тельфс-Бюхен, 21 политик. В их числе – министр финансов Великобритании Джородж Осборн и бывший министр финансов британского теневого кабинета министров лейборист Эд Боллс.

Боллс потерял свое депутатское место в парламенте на майских выборах, но тем не менее считается по прежнему достаточно влиятельным, чтобы получить приглашение в Австрию. Впрочем причина может быть в том, что одна из тем встречи – Соединенное Королевство и состояние его экономики.

Среди участников конференции – советник президента США Барака Обамы по вопросам финансов и экономики Лоуренс Бун, премьер-министр Дании Марк Рютте и президент Австрии Хайнц Фишер.

Подозрительно отсутствие главы Международного валютного фонда Кристин Лагард, которая была на прошлогодней встрече. Несколько политиков, посещавших клуб, ушли из большой политики на заслуженный отдых. Среди них – бывший премьер-министр Италии Марио Монти и бывший президент Европейской комиссии Жозе Баррозу.

Плакат дамонстранта Каждое собрание Билдербергского клуба встречают демонстранты

Технологические компании представлены шестью специалистами. Среди них - председатель совета директоров Google Эрик Шмидт и два других члена руководства этой компании. Столь широкое представительство Google объясняется тем, что в повестке обсуждения на встрече – искусственный интеллект. Но детальной повести дня этой неформальной встречи не существует, и никаких голосований и резолюций по итогам обсуждения не проводится и не принимается.

"Благодаря частному характеру этой конференции участники не связывают себя какими-либо обязательствами или предварительными договоренностями, - сообщил представитель клуба . – Поэтому они могут провести свое время, просто слушая, размышляя и собирая идеи".

Критики клуба говорят, что цель таких встреч более зловеща, и по этому поводу существует множество конспирологических теорий.

Организаторы говорят, что состав участников в этом году очень разнообразен. Однако среди приглашенных – лишь 27 женщин. В их числе – председатель правления банка "Сантандер" Ана Ботин, председатель правления траста Би-би-си Рона Фэйрхед и главный редактор журнала Economist Занни Минтон Беддоус. Две последние представляют СМИ, таких участников на этой встрече - 18.

График представительства женщин

Исследовательские центры и лоббистские группы направили на встречу 14 человек. Столько же в списке Бильдерберга и представителей академической среды.

Единственная представительница монарших семей – принцесса Беатрикс из Нидерландов. Ее отец принц Бернард Липпе-Бистерфельдский был одним из основателей клуба, первое заседание которого состоялось в 1954 году в голландском городе Остербек. Его заявленной целью тогда было "содействие диалогу между Европой и Северной Америкой".

Среди тем, которые, как ожидается, будут обсуждаться в этот раз – вопросы безопасности, в том числе распространение химического оружия, Ближний Восток, Иран, терроризм, НАТО и кибербезопасность.

Отставной генерал армии США и бывший директор ЦРУ Дэвид Петреус, получивший два года условно и оштрафованный за утечку секретной информации, которой он поделился со своей любовницей, также будет в Тельфс-Бюхене. Сейчас он работает в частной компании.

График представительства по странам

Будет на встрече и бывший премьер-министр Франции Ален Жюппе, которого в 2004 году отстранили на год от политики после скандала с незаконным финансированием его партии. Его часто называют вероятным будущим президентом Франции.

Мир финансов представляет 31 человек, промышленность и транспорт – 18. Большинство имен этой категори не знакомы широкой публике, но среди них есть и колоритная фигура – глава бюджетной авиакомпании Ryanair Майкл О'Лири, знаменитый своими откровенными публичными заявлениями.

К сожалению для него, О'Лири не сможет обсуждать с прессой происходящее на встрече. Ее проведение жестко регламентируется так называемым "Правилом Chatham House": журналисты и другие наблюдатели могут пользоваться полученной ими информацией, но не могут называть ни имена, ни то, какие организации и структуры представляют выступающие и другие участники.

Генри КиссинджерГенри Киссинджер впервые заседал в Билдербергском клубе еще в 1950-е годыСергей ГуриевВо встрече Билдербергского клуба принимает участие один россиянин - экономист Сергей Гуриев

В клуб возвращается Генри Киссинджер, впервые принявший участие в его заседании еще в 1950-х годах. США представлены на встрече 33 гостями. От Великобритании на ней будет присутствовать 12, от Франции - 10, от Австрии – 9 человек. Всего на встречу приедут гости из 22 стран.

Во встрече Бильдербергского клуба примет участие лишь один россиянин – это экономист Сергей Гуриев, бывший ректор Российской экономической школы. После эмиграции во Францию он работает профессором экономики парижской Школы политических наук.

Полный список участников встречи Бильдербергского клуба опубликован на его официальном сайте.

Важность Билдербергского клуба подчеркнула газета Guardian, которая считает его более влиятельным собранием, чем встреча "Большой семерки". Встреча Бильдербергского клуба может быть секретной, но уж точно она не будет скучной в этом году.

График по сферам деятельности

Це було б смішно, якби не було сумно

Як "злидар" Мельничук зробив з прокурорів клоунівСьогоднішнє засідання Печерського суду щодо обрання запобіжного заходу нардепа Сергія Мельничука перетворилося на фарс. І хто тут більш винуватий – Генеральна прокуратура чи Верховна Рада – сказати складно
Як "злидар" Мельничук зробив з прокурорів клоунів

Здавалося б, після втечі Сергія Клюєва уявити собі більшу ганьбу для наших силовиків та Верховної Ради було б складно. Але сьогодні знизу знову постукали. Черговим цвяхом у кришку труни інституту недоторканості народних депутатів, став сьогоднішній суд над Сергієм Мельничуком, на якому ухвалювалося рішення щодо обрання йому запобіжного заходу.

Варто нагадати, що минулого тижня, знявши депутатську недоторканість з Сергія Клюєва та Сергія Мельничука, Верховна Рада так і не надала дозвіл на арешт Мельничука, вочевидь, через відсутність аналогічного подання з боку ГПУ відносно Клюєва. В результаті, все це скінчилося зникненням Клюєва. Суд над Мельничуком міг би стати хоч невеликою сатисфакцією для осоромлених ГПУ та Верховної Ради. Але не став...

Під час засідання суду виявилося, що захист Мельничука фактично відмовився платити заставу. Так, адвокат Мельничука Ігор Мельник продемонстрував журналістам клопотання Генеральної прокуратури про обрання запобіжного заходу Мельничуку, надане слідчим. Мова йшла про заставу у кількасот тисяч гривень. "Звертаю увагу на те, що Мельничук є командиром батальйону "Айдар", а не бізнесменом. А сьогодні Верховною Радою видано документ про доходи Мельничука, що він за півроку отримав 38 тис. 676 грн і сплатив з цієї суми податок 5 тис. 447 грн. Тому ми будемо клопотати, якщо прокуратура захоче заставу, щоб застава була в межах його доходів", - сказав Мельник.

Анекдотичність полягає у тому, що змінюючи розмір застави ГПУ підставляється під звинувачення у тому, що обирала суму застави "зі стелі". У свою чергу, у Мельничука вирішили знущатися з прокурорів, розуміючи: якщо він відмовиться платити заставу, йому абсолютно нічого не загрожує. Відсутність рішення Верховної Ради щодо арешту заганяє слідчих в глухий кут. Навіть порушивши рішення суду і не заплативши кошти, Мельничук жодним чином не ризикує. І зможе спокійно працювати у Верховній Раді й далі.

Хто відповість за цю втечу?

Геращенко не исключает, что Клюев уже в России
10 июня 2015, 21:27.  
 
Народный депутат Антон Геращенко допускает, что Сергей Клюев может быть уже в России. 

Об этом член коллегии МВД заявил в эфире одного из телеканалов.

"Я не исключаю, что он (Клюев. - Ред.) может быть уже в России", - отметил Геращенко.

По его словам, официально Клюев за территорию Украины не выезжал.

"Если он уехал, нарушив требования о пересечении границы, значит, он совершил еще одно преступление", - сказал Геращенко.

Напомним, Клюев подозревается в совершении преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 364 Уголовного кодекса (злоупотребление властью или служебным положением). Депутат исчез из поля зрения украинских правоохранителей 4 июня, не явившись на допрос в Генеральной прокуратуре. После этого он был объявлен в розыск. Местонахождение Клюева до сих пор неизвестно.

Источник: Укринформ

Ще через років 10 національно-визвольну війну так і назвуть

Україна офіційно повідомила Страсбург про окупацію територій РосієюСереда, 10 червня 2015, 19:19



В офіційному зверненні до Ради Європи про призупинення виконання низки статей Європейської конвенції з прав людини Україна вперше документально визнала на міжнародному рівні окупацію "зони АТО" Російською Федерацією.

Текст відповідного звернення України розміщений на сайті Ради Європи.

Київ неодноразово заявляв на міжнародному рівні, що Крим та Севастополь є територію, тимчасово окупованою РФ в результаті збройної агресії Росії проти України.

У листі за підписом глави МЗС Павла Клімкіна підкреслюється, що цей статус мають також окремі території Луганської та Донецької областей.

"З огляду на агресію Російської федерації проти України, яка відбувалася за участі регулярних (підрозділів) Збройних сил РФ та незаконних збройних формувань, які спрямовуються, керуються та фінансуються  Російською Федерацією, проводиться антитерористична операція..." - йдеться у заяві.

"Російська Федерація, яка насправді окупувала певні території Донецької та Луганської областей та здійснює управління ними, є повністю відповідальною за повагу та захист прав людини на цих територіях відповідно до міжнародного гуманітарного права  та міжнародно встановлених прав людини", - зазначається в документі.

Таким чином, Київ покладає на РФ всю відповідальність за порушенні будь-яких статей Європейської конвенції з прав людини в зоні АТО.

Як повідомлялося, окрім цього Україна припинила дію деяких статей конвенції щодо осіб, підозрюваних у терористичній діальності.

Європейська правда