Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

А, Ваша думка з приводу цього інтерв"ю

Виктор Балога: Стрельба в Мукачево - это четко спланированная провокация по дискредитации "Правого сектора" и возможность свести счеты со мной лично 


Возможно, хотя бы сейчас, когда советник Авакова цитирует Ланя, как ценного свидетеля по делу о стрельбе в Мукачево, люди поймут, что все это была четко спланированная провокация по дискредитации "Правого сектора".А за одно - возможность свести счеты со мной лично. Об этом заявил лидер Единого Центра, народный депутат Украины Виктор Балога.

Политик надеется, что возможно, люди поймут, что слишком подозрительно, когда МВД бросает столько личного состава и техники на поиски нескольких "правосеков", но всеми силами выгораживает вооруженных фанатов марки Adidas.

«Они действуют настолько цинично, насколько себе не мог позволить даже Янукович в свои лучшие времена.Они не стесняются строить версии относительно моей дискредитации на словах человека, у которого уже были проблемы с законом.Они уже рассчитались высокой должностью с бывшим руководителем милиции Закарпатья, которыйудачно подставил нескольких отморозков, что бросило тень на репутацию всего "Правого сектора".

И чем больше говорят такие, как Аваков и его советники, тем больше люди понимают, что это не борьба с контрабандой. Это борьба с "Правым сектором", который всем мешает, и с Балогой, чьи рейтинги в Закарпатье перед местными выборами многим не дают покоя", - считает политик.

Виктор Балога отметил, что всегда помогал закарпатцам, которые защищают нашу страну на Востоке, и будет помогать до тех пор, пока будет такая возможность.

"Когда 128-я бригада ехала на передовую, мы закупили им все, начиная с туалетной бумаги, заканчивая принтерами и тепловизорами. Потому что чиновники были заняты дерибаном бюджета. Я помогал и помогаю военным из Крыма, которые не изменили присяге и которых направили нести службу в Закарпатье. Я помогал и буду помогать тем, кто вернулся с фронта с ранениями, и на кого забило государство", - подчеркнул политик.

По его словам он действительно помогал "Правому сектору" год назад, как помогал им каждый, кто хотел перемен к лучшему.

"Когда Майдан был в двойном кольце, я привез людям больше 1000 касок и противогазов.Если это спасло хотя бы одну жизнь, значит я уже не зря хожу по этой земле.И я это делал тогда, когда Аваков и ему подобные слезали со сцены, и не могли даже подвезти дрова", - напомнил депутат.

По его мнению, сейчас эти лузеры развернули против него широкомасштабную кампанию по дискредитации. Но они не первые.

"Янукович боролся со мной два года.У нас отбирали мандаты, нас заставляли вступить в Партию регионов. Но поломали зубы. Закарпатье было единственным в Украине, где "регионалы" не чувствовали себя в комфорте.И это был тот период, который Аваков спокойно провел в Италии. Но мы не ушли, мы остались здесь и защищали каждого закарпатца", - подчеркнул Виктор Балога.

"Из тех людей, которые тогда работали против нас, один сейчас в Ростове, или где он там, другой - в Москве.Они тоже думали, что поймали Бога за бороду, но время все расставило на свои места.И если взяточники и предатели ставят мне палки в колеса - это еще одно подтверждение того, что я на правильном пути.Главное, чтобы пока я его пройду, они полностью не потеряли страну.Я из Мукачево никогда никуда не уезжал.Я здесь жил и буду жить.А у них маршруты уже давно просчитаны", - подытожил политик.

кацапстан готує новий наступ?

Сили АТО знайшли потужні бази техніки бойовиків: готується атака
Наталія Світанок 20 липня 2015, 05:54
 1487
Сили АТО знайшли потужні бази техніки бойовиків: готується атака


Читайте також:
Українські розвідники зафіксували, як російсько-терористичні формування упродовж останніх тижнів створюють потужні військові бази. Це відбувається вздовж всієї лінії фронту. Ймовірно, бойовики готуються до приходу потужного підкріплення у вигляді регулярних російських військ.


Про це повідомляє ТСН, новину передає «Преса України».

«Ми постійно бачимо техніку, концентрують, а ми нічого зробити не можемо у відповідь», - розповідає стрілок 72-ї бригади з позивним «Білий».

За словами бійця, безпілотники їх бригади зафіксували десятки одиниць важкої техніки в селищі Комсомольське, де знаходиться штаб так званої "першої слов'янської бригади" "ДНР". Вся техніка туди заїжджає з Росії. Проте, бронекулаки формуються не лише в Комсомольському. Це відбувається вздовж всієї лінії фронту. Розвідники вважають, що противник створює військові бази, на які повинні зайти регулярні російські війська.

«За тиждень можна забезпечити всю техніку. Техніка тут розташована, піхоту можна завезти дуже швидко і при бажанні – провести наступ», - зазначає розвідник «Маклауд».

На думку військових, однією з найбільш ймовірних цілей противника може стати шахта Путилівська. Тут бойовики розташувалися з трьох сторін, а з четвертої - знаходиться Авдіївський Коксохім і пряма дорога в український тил. Тут терористи щодня застосовують артилерію та руйнують споруди.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що ситуацію в районі Донецька виходить із під контролю й існує загроза виникнення серйозного збройного конфлікту.

Відмітати зерно від полови


Сергій Лещенко
Не бути Ципрасом. Про "зради" та "перемоги" Верховної Ради20 липня 2015, 02:41

Минулого тижня сталося три голосування, які впливатимуть багато років на життя України.

Парламент проголосував за направлення до Конститиційного суду змін до Конституції в частині децентралізації та виконання Мінських домовленостей. Ця подія сколихнула інтернет, що стало наслідком пересмикування, вчиненого руками політиків.

Парламент не голосував за зміни до Конституції, а лише за процедурне рішення. При цьому немає гарантій що ті, хто зараз тиснули кнопку "за", віддадуть голос у другому читанні. Але вже зараз це голосування дає Україні додатковий простір для маневру на міжнародній арені.

Фракції коаліції зіграли на почуттях людей, які досі вірять, що життя колись повернеться в становище "до 21 лютого 2014 року". Це велика ілюзія. І цього ніколи більше не буде.

Тому особливо неочікуванною була санкція, накладена фракцією "Самопоміч" на Ганну Гопко – єдиного депутата, який проголосував за це процедурне рішення. Її вирішили відкликати з посади голови комітету Верховної Ради в закордонних справах.

Рішення тим більш дивне, оскільки Гопко була першим номером списку на виборах, і частина депутатів фракції, які голосували за це стягнення, мали би їй завдячувати своїм мандатом. Тим більше Гопко не могла вчинити інакше, бо очолює профільний комітет парламенту – тобто перебуває в постійному контакті з європейськими та американськими дипломатами, а, відповідно, знає про реальну вагу такого голосування для посилення української переговорної позиції.

Водночас у мене є своє пояснення, чому "Самопоміч" настільки підняла градус дискусії щодо формального рішення. Партія Андрія Садового буде прагнути використати це як маркер свого позиціонування. Річ у тім, що рік перебування у владі не минається дарма. "Самопоміч", будучи частиною коаліції, несе відповідальність за події в державі. Брендування "молоді" та "незаплямовані" вигорає на політичному сонці. Тому вони шукають спосіб заявити про себе як про "інших", і знаходять цю "точку неповернення" в голосуванні за направлення до Конституційного суду.

При цьому в розмовах про "зраду" ніхто не вникає в суть змін до Конституції. В рамках виконання мінських угод Україна вводить до перехідних положень Конституції пункт про те, що особливості місцевого самоврядування окупованих на сьогодні територій визначаються законом. По-перше, такий закон вже є – і "Самопоміч" голосувала за нього. По-друге, в Києві особливості самоврядування також визначаються законом.

План Путіна був зовсім інший – "Боснізація" України, коли один суб'єкт – окуповані території – накладають вето на розвиток решти України. Формула, що зробила Боснію failed state, яке не здатне розвиватися, оскільки одна частина країни залежить від рішення іншої, і кожна з частин федерації має право вето на розвиток всієї держави. Цього точно немає в конституційних змінах.

Закон про вибори

Окрім того, парламент минулого тижня проголосував за закон про вибори – в другому читанні та в цілому. Тут ризиків набагато більше, хоча публічний ажіотаж навколо цього голосування несправедливо менший. При чому це рішення вже набуває законної сили. Моє пояснення – великі партії та особливо їхні лідери не зацікавлені у тому, щоб суспільство зрозуміло справжній підтекст закону, схваленого всіма фракціями коаліції – і БПП, і Народним фронтом, і Самопоміччю, і Ляшком, і Батьківщиною.

Чому я не голосував у вівторок закон про місцеві вибори? Не кажу навіть, що це робилося без остаточної редакції на руках.

Отже, перше. Аплодуючи запровадженню гендерних квот (за недотримання яких немає покарання!), ми втратили з фокусу уваги головне – цей закон не є ніякими "відкритими списками". Виборець не матиме права обрати з кількох кандидатів від партії одного, якого він делегує в раду. Відповідно, в межах округу не буде контролю депутатів від однієї партії один за одним.

Друге. Все ще гірше ніж ми думаємо – закон закріплює імперативний мандат. Тобто керівництво партій може відкликати депутатів рад усіх рівнів за надуманими підставами. Поводишся не так, як хоче Порошенко, Тимошенко чи Садовий – все, до побачення. Для цього достатньо зібрати мінімальну кількість підписів у окрузі.

Третє – закон про вибори консервує нинішню політичну еліту. Бо молодій партії, щоб обратися на виборах, треба виставити сильних кандидатів у всіх округах та скрізь набирати пристойний результат. Тоді як зазвичай молоді партії мають в резерві лише декілька кандидатів. Які втратили можливість обратися за мажоритаркою – і не потраплять тепер до місцевих рад.

Четверте. Закон про вибори порушує Конституцію в частині рівності всіх кандидатів – оскільки перший номер в партії, яка подолає бар'єр, зможе обратися до ради незалежно від результату. Інші мають вкалувати, але будуть суперкандидати, які зайдуть на привілейованих засадах.

Ось за таке проголосувала Рада, в тому числі фракції, які зараз намагаються постати головними поборниками української демократії та незалежності.

Закон про фінансування партій

Також минулого тижня парламент проголосував у першому читанні закон про запобігання політичній корупції. Це особливо важливо для мене, оскільки я був головою робочої групи з підготовки законопроекту та витратив чимало зусиль на його просування – спочатку підготовку, а потім на переговори з урядом, аби вони відкликали свій проект та дали дорогу депутатському.

Фінансування партій з бюджету – це те, що прийнято називати "інституційними змінами", тобто наслідки від запровадження цієї практики відчуватимуться на покоління вперед.

Цей законопроект входить до пакету Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму, а також з 2011 року є складовою вимог ГРЕКО (Групи держав Ради Європи проти корупції), а також рекомендацій Україні в рамках Стамбульського плану дій з боротьби проти корупції Організації економічної співпраці та розвитку.

Державне фінансування партії з бюджету – це та сама норма, яка діє у всіх європейських країнах (окрім України, Молдови, Латвії, Кіпру та Мальти), і яка дозволить партіям отримати альтернативне фінансування від коштів олігархів.

Пропонується, що гроші щорічно з 2017 року будуть виділятися для партій, які на останніх виборах подолали тривідсотковий бар'єр – тобто парламентським силам, а також тим, які мають перспективи для проходження. Але передумовами для державного фінансування є тотальна прозорість партій, які будуть зобов'язані щоквартально звітувати про всі приватні внески, які вони будуть отримувати.

В пакеті з цим іде обмеження на фінансування партій з боку фізичних та юридичних осіб – для "фізиків" ліміт приблизно складатиме 100 тисяч гривень, а для юридичних осіб – трохи більше 400 тисяч гривень.

Важливо не те, що партії отримають джерело коштів, альтернативне до олігархічного. І не те, що закон зобов'яже політиків до прозорості своїх надходжень та видатків.

Фінансування партій з бюджету в довшій перспективі має призвести до зламу суспільної свідомості. Коли громадяни почнуть по-справжньому цікавитися політичним життям, адже політики будуть утримуватися їхнім коштом. Коли контролювати партійні каси будуть десятки журналістів по всій країні, що, в свою чергу, змушуватиме партії відповідально ставитися до стосунків з олігархами. Коли будь-яке зловживання з партійними коштами буде кримінально карним діянням та обертатиметься катастрофою для рейтингів. Коли правила європейської політики нарешті запрацюють в Україні.

Патріот залишиться паріотм, бандит - бандитом

У нас ніхто не забере право на останній бій, – ЯрошПровідник «Правого сектору» Дмитро Ярош заявив про те, що у бійців, які наразі знаходяться на Закарпатті, ніхто не забере право на останній бій.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Як сказали хлопці з лісу, ніхто не забере у нас право на останній бій… Закликаю всіх своїх Братів по зброї із ЗСУ, Добробатів, Нацгвардії, СБУ, МВС, Погранслужби не виконувати злочинних наказів владних бариг. У той час, коли ми проливаємо свою кров захищаючи Батьківщину, вони наживають собі мільярдні статки і роблять все, щоб ця війна тривала якомога довше. Разом зупинимо зрадників з високих кабінетів на Банковій, які хочуть дестабілізувати ситуацію в тилу, здати ворогу наші території, знищити добровольчий і волонтерський рухи…», – написав він.

Крім того Ярош анонсував Всеукраїнське віче в Києві на Майдані Незалежності, яке відбудеться 21 липня об 19.00.

Мінські угоди у дії

Сектор «Б» в очікуванні наступу – Дейдей
Лина Демчук 18 липня 2015, 19:50
 2099
Сектор «Б» в очікуванні наступу – Дейдей


Про це Дейдей повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину читачам передає «Преса України».
Народний депутат та координатор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей заявив, що сектор «Б» в очікуванні наступу. Крім того, за його словами, ситуація загострюється.

Він також додав, що бойовики закрили блок-пост в Олександрівці та не пропускають людей у бік Мар’їнки.

При цьому, за даними розвідувальної групи, у цей район активно стягується ворожа важка техніка, а також найманці. 

«Концентрація арти і танків на квадратний метр зашкалює. Все в повній бойовій готовності. Ворог не пройде!!! Мар’їнка – це Україна!» – наголосив Дейдей.

Нагадаємо, раніше координатор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей висловив думку, що через страх втратити владу Порошенко забув про війну.

Штрих до портрету нинішньої влади

Екс-начальника УМВС Закарпаття підвищили і переводять у Київ
Наталія Світанок 18 липня 2015, 18:00
 1163  2
Екс-начальника УМВС Закарпаття підвищили і переводять у Київ


Читайте також:
Екс-начальник УМВС Закарпаття Сергій Шаранич отримав підвищення по службі та переводиться до столиці. Тепер він працюватиме в Центральному апараті УМВС на посаді першого заступника начальника управління карного розшуку кримінальної міліції.


Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, новину передає «Преса України».

Сьогодні, 18-го липня, під час представлення нового начальника закарпатської міліції Сергія Князєва, Арсен Аваков розповів, що попередній начальник закарпатської міліції Сергій Шаранич отримав підвищення і переводиться в Київ до Центрального апарату УМВС на посаду першого заступника начальника управління карного розшуку кримінальної міліції.

Такий розвиток подій шокував політичного експерта Юрія Палійчука, котрий не стримався від коментаря:

«Маски скинуті. Ще не завершилося офіційне розслідування бійні в Мукачеві, а екс-начальник міліції Закарпаття, який фактично є однією зі сторін конфлікту, уже пішов на підвищення. За що такий бонус? Значить поставлене йому завдання було виконано на 5 балів», - зазначає експерт.

Юрій Палійчук припускає, що події у Мукачевому були спланованими задля провокації.
«Після цього важко не повірити у версію, що це все була добре спланована провокація. Призначення Шаранича - тому підтвердження», - говорить політичний експерт.

«До речі, вітаю Віктора Медведчука. Тепер у нього буде своя людина у центральному апараті МВС», - додав Юрій.

Зазначимо, днями стало відомо про ліквідацію нарколабораторії на Закарпатті. Проте виявили її ще у травні місяці. Зробили це не міліціонери під керівництвом тодішнього начальника УМВС у Закарпатській області Сергія Шаранича, а київські СБУшники. Інформація про цю надзвичайну подію упродовж майже двох місяців чомусь не оприлюднювалася.

Нагадаємо, правоохоронці затримали п’ятьох осіб, причетних до закарпатської нарколабораторії. Проте підозрювані внесли заставу і наразі перебувають на волі.

Немає нічого такого таємного, що не стало б явним

США визнали, що між Порошенком і Путіним існує таємна угода
Денис Марценко 18 липня 2015, 14:26
 3662
США визнали, що між Порошенком і Путіним існує таємна угода


Це відбулося на прес-конференції у Парижі після зустрічі Керрі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає новину «Преса України».
Держсекретар США Джон Керрі заявив, що між президентами України та Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним існує угода, яка доповнює Мінські домовленості. У ній зокрема йдеться про «певні терміни», сказав Керрі.

«Є угода, яка доповнює мінські домовленості. Вона досягнута на подальших переговорах між президентом Порошенком і президентом Путіним, в якій вони домовилися про певні терміни щодо деяких речей», - зазначив Керрі.

За словами Керрі, ці домовленості зокрема стосуються термінів припинення режиму вогню.

Як відомо, нині російські найманці активізували бойові дії на Донбасі.

Терористи «ДНР» заявляють, що Україна вийде з мінського процесу, прийнявши пропоновані Порошенком зміни до Конституції України.

Олексій Мочанов

Я правильно понимаю, что АТО официально закончилась?
Я правильно понимаю, что АТО официально закончилась?

Вчера, в 22:55

Я правильно понимаю, что АТО официально закончилась? С принятием закона об особом статусе и статье третьей, в соответствии с которой всем участникам событий гарантируются персональные мир, покой и никаких преследований? Ни уголовных, ни даже административных.

То есть с участников вооружённого конфликта на Донбассе даже штраф взять нельзя.

Я правильно понял, что теперь если любая область или часть административной территории Украины захочет автономии, децентрализации, федерализации (называйте эту самостоятельность как хотите и понимаете) -

достаточно собрать банду-кодлу, порезать "федералов", как 22 мая перед выборами в Волновахе, беспредельничать на территории, на которую положил глаз и точил зуб, кошмарить и мародёрить и местных, и приезжих, договориться с Пу про выездной военторг (не обязательно с Пу, Буковина например может скооперироваться с Молдавией или Румынией, как о том раньше глаголила наша национальная военная доктрина) - и выторговать себе такой особый статус, как сейчас Луганск и Донецк?

Я правильно понимаю, что закон проголосовала новая парламентская антивоенная коалиция в составе оппо-регионалов Януковича-Азарова, П_зжителей королевства нынешнего однотурового и убедительного Властителя плюс люди "Вицына" из этой знаменитой тройки про Приключения Шурика (в нашем случае скорее Вовика) - парламентского приложения к "кабмину камикадзе" Арсения Яценюка, у которых все самолёты в отличие от самараев заправлены в оба конца и ещё резервный бак чтобы слетать на перекур в Штаты. А чо... Бойко - Никулин. Порошенко - Моргунов. Яценюк - Вицын. Саакашвили - Мкртчян, Этуш - Шокин. Грибаускайте - Варлей. Путин - Шурик. В пору снимать сиквел...

Я хочу спросить глядя в глаза тех, кто голосовал за эти политические рептилии украинского террариума единомышленников: вы ждали именно таких результатов и развития событий? Такого якобы окончания якобы ато?

При том что у наших строжайший приказ НЕ ОТВЕЧАТЬ НИ НА КАКИЕ СЕПАРСКИЕ ВЫПАДЫ И ОБСТРЕЛЫ, а это амнистированное Регионалами, солидарянами и (смешно блядь!!!) ФРОНТОВИКАМИ иноземное говно кошмарит ту же Авдеевку неделю без передыху, не даёт нашим там приподнять головы над срезаной травой - но мы молчим. Не отвечаем.

У нас с ними - перемирие.

Договор.Няк.

Возможно, я всё неправильно прочитал и понял и меня сейчас умные продвинутые законознавцы успокоят, переубедят, сориентируют.

Я убеждён, что все до единого, кто голосовал за этот Закон - бляди.

Дешёвая панельная печерская блядурва.

Вне зависимости от того, знакомы мы были в прошлой жизни лично или нет. Похер. Политические проститутки, насравшие на страну и народ.

Чем бы вы ни руководствовались - вы натворили глупость.

Мерзость. Преступление.

Слабоволие. Слабоумие.

Я в вас не сомневался - вы же перед выборами обращали свои посылы и обещания не к убитому вами же среднему классу, не к работодателям, а к работобрателям.

К вами же воспроизведённой несчастной нищете. Нищете с правом голоса. Проверенной первыми Космонавтами.

К тем, кто ведётся на ваши невыполнимые и дешёвые обещания, к тем кто раскрыв рты ждёт, чтобы его наебали, но подкинули в обмен на будущее страны пригоршню крупы, как новоявленный корбатый маршал Гречка с берегов около моенного Днепра.

Чтобы закончить войну на Донбассе, войну с Россией, с Совком, с Бурятией и Казачеством, войну России с США на нашей Территории - безусловно придётся договариваться.

Кому и с кем - вопрос.

О чём и на каких принципах, с каких стартовых, политических и военных позиций - тоже.

Для того, чтобы понятьэто - есть единственное рабочее решение. Конституционный Конвент. Новый общественный договор.

Огромный объём работы, который придётся сделать, сцепив зубы и засучив рукава, включив все способности к коммуникации и иногда засунув амбиции себе же в задницу. Глубоко.

При всловии, что к этому готовы и так себя поведут все стороны переговорного и консультационного процесса. Народы, населяющие территорию Украины, никогда не были ривлечены к обсуждению и участию общественного договора. Мы были аморфны - и этим пользовались натуральные каталы, шулеры и напёрсточники, выдавая свои якобы конституционные литературно-юридические опыты за Глас и Волю простых людей.

А простым людям была глубоко до сраки та Конституция, потому что в наших широтах знают: как ни крути, а паны холопов всё равно наебут и вдуют. По самое Междужопье.

Потому что были Паны.

И были Холопы. Хотя почему "были"???

Разве они все куда-то делись? Куда-то переехали? Нет, все участвуют в меру своей распущенности и беспринципности в избирательном процессе.

С той либо другой стороны.

Ужас ещё и в том, что некоторые особо хитрожопые холопы со временем сиогли сами стать Панами.

И это самое отвратительное явление столичного Печерска.

Мерзавцы, долго лизавшие попередникам зад. На самом деле они не просто лизали. А смазывали.

И как только позволили карты - сыграли в очко.

И забрали его себе.

Какой разные люди, населяющие нашу страну, хотят видеть Украину?

Вместе? По частям?

Соборную? Унитарную? Светскую? Советскую? Федеральную? Единую! Или поделённую на разные образования?

Кем здесь является власть? Менеджментом? Сервисом? Высшей силой? Безбожной карой? Аццкой императрией?

Вопросов много.

Но если мы не соберёмся и не начнём говорить и слушать, слушать и говорить - Украине торба. Ещё бОльшая, чем сейчас.

Если мы допустим фэйковое изменение конституции нынешним сбродом парламента и проведение выборов осенью по нынешним правилам - Украине торба.

Нас раздерёт на междуусобные войны и на лоскуты, с которыми по отдельности легко и не напрягаясь справятся пираньи и с северо-востока, и с Запада,

и с Дикого Запада.

Легализуются сепарские ватажки. На местном уровне. Потом потребуют довыбрать из их числа недостающие кресла в Парламенте.

Потом кто-!то "третий", как и на Майдане, ёбнет в Мариинском или возле дома пару ныне амнистированных "государственных мужей и жён" с Востока - и Запад с Центром обвинят в экстремизме, правосектризме, срыве договорённостей - и чсё стартанёт с новой силой.

Только уже не на Востоке. А в центре и на Западе, на Севере и Юге.

Потому что как говорил кремлёвский глашатай Соловьёв - Москве и Царю всех советских неславян мало Донбасса. Им нужна ВСЯ ТЕРРИТОРИЯ УКРАИНЫ. И свой вассал здесь, в хохляцкой губернии российской федерации.

Подумайте, за кого голосовали, и как быть дальше. Многие из тех, за кого вы по разным причинам отдали свои голоса - не имеют права не то что заседать в парламенте и голосовать законы, а даже иметь пропуск в здание главного законодательного органа страны.

Закон нам попытаются представить "венцом тяжелейшей работы ради мира и прекращения войны".

Войны, которую они так и не назвали войной.

Посчитайте, сколько раз вас уже наебали?

Эти. Не учитывая папирэдников.

Сколько и чего обещали вам? - И сколько и чего в итоге нацарювали себе.

Себе, родне, кумовьям, корешам, блатным и ситуативным друзьям.

Вы считаете, что ещё раз не наебут и теперь всё будет открыто, объяснимо и по честному?

Тогда реально нужно думать об эммиграции.

Если Большинство настолько управляемо, безответственно и неуважительно по отношению к принципиальному меньшинству и даже не готово выслушать и проанализировать мысли, посылы и аргументы -

этой стране в этом виде на этой территории осталось существовать совсем недолго. А жаль.

Потому что это - и Моя Страна тоже. Моя Родина. Батькивщина. И я не по воскресеньям заглядывал на Майдан на вече. И на войне по защите нашей территориальной целостности терял ребят прямо на передовой, рядом, и не катался за сэлфи на хозяйственные блок-посты в глубоком тылу.

Это и моя Украина - тоже.

Я не хочу больше воевать.

Но я её никому не продам, не подарю и ни на что не поменяю.

Никогда, ни на что

и ни за что.

А вы?

Источник: Facebook

До роковин жахливого злочину рашистських окупантів

Плачь, Голландия,плачь
И Малайзия тоже,
Этот шок так горяч
- До озноба на коже. 

Есть на свете страна
Под названием Раша,
Для которой война
Мирных праздников краше.

Плачь, Голландия, плачь,
И Малайзия тоже -
Мир пока что незряч,
Всем свой берег дороже.

Так очнись же, Земля,
Видишь, горькая тризна...
- Это почерк Кремля!
Торжество терроризма!

Не переграти б Україну

Танці, вірші і пісні з КонституцієюМарія Жартовська, УП _ П'ятниця, 17 липня 2015, 11:32

Фото Юрія Луценка
Нарада в кабінеті голови ВР з приводу змін до Конституції 16 липня. Петро Порошенко (сидить спиною). За його спиною стоять Арсеній Яценюк (ліворуч) Володимир Гройсман (праворуч). За столом - керівники фракцій

Вранці четверга 16 липня під будівлею парламенту – десятки припаркованих авто з дипломатичними номерами.

Посли різних країн, представники Ради Європи, члени Венеціанської комісії приїхали в Раду спостерігати за тим, як депутати голосуватимуть за президентській проект постанови, який передбачає включення до порядку денного законопроекту "Про внесення змін до Конституції" і про його направлення до Конституційного Суду.

Вже за кілька годин під пильним поглядом Держсекретаря США Вікторії Нуланд і посла США Джефрі Пайєтта за проект постанови проголосували 288 нардепів, 58 – висловилися проти.

Порошенко: Перемогти і повернути окупований Донбас в Україну ми зможемо виключно політико-дипломатичним шляхом. Фото: АПУ

Цьому голосуванню передували і вірші з трибуни, і виконання Гімну України, і згадування присяги нардепа. Але це – лише верхівка айсбергу, найцікавіше як завжди відбувалося за лаштунками – багатогодинні дискусії і наради з вищим керівництвом держави і усіма керівниками фракцій, телефонне право та збір голосів для вирішального голосування нинішньої сесії.

На початку шляху

Третього березня президент Петро Порошенко створив Конституційну Комісію, яка напрацьовувала проект змін до Основного закону. У червні він пройшов експертизу Венеціанської комісії, а вже 1 липня президент вніс проект змін на розгляд депутатів.

За день до вчорашнього голосування віце-спікер Оксана Сироїд у своєму Facebook написала, що на депутатів " здійснюється шалений тиск з боку міжнародної спільноти для того, щоб "ДНР" і "ЛНР" отримали особливий статус в нашій Конституції. Аргументують необхідністю "продемонструвати виконання Мінських домовленостей".

А вже вночі, напередодні голосування "Українській правді" з власних джерел стало відомо, що президент перевніс до парламенту законопроект "Про внесення змін до Конституції".

Норма про те, що "особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом" була перенесена з перехідних положень закону, яким вносились зміни у Конституцію, до 18 пункту перехідних положень самої Конституції. Тобто в тіло Основного закону.

Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" парламент ухвалив ще восени минулого року за закритими дверима і вимкненим табло.

У березні депутати внесли до нього доповнення, яке визначило, що закон вступить в силу лише після проведення в цих районах виборів за українськими законами.

Що ж сталося насправді і чому президенту довелося йти на такі маніпуляції з Основним законом?

Ще наприкінці липня один із членів Конституційної Комісії Віктор Мусіяка заявляв, що вона має намір закріпити норму про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей в перехідних положеннях Основного закону.

"Питання, пов'язане з 11-м пунктом так званих Мінських угод про особливий режим місцевого самоврядування – це буде передбачено в перехідних положеннях", – сказав тоді Мусіяка.

11 пункт Мінських угод передбачає проведення конституційної реформи в Україні з набуттям чинності до кінця 2015 року нової Конституції. Її ключовий елемент – децентралізація (з урахуванням особливостей районів Донецької та Луганської областей, погоджених з представниками цих районів), а також ухвалення постійного законодавства "Про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей" відповідно до заходів, вказаних у примітках.

У примітках МД мова йде про те, що держава, наприклад, має надавати соціально-економічну підтримку економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей.

Там також йдеться про створення окремих загонів народної міліції. Участь органів місцевого самоврядування глав органів прокуратури і судів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

За даними Сергія Рахманіна, оглядача видання "Дзеркало тижня" 11 пункт МД готував особисто помічник Путіна Владислав Сурков.

Українська влада весь час наголошує на необхідності виконання Мінських домовленостей, що фактично є папером, який не має юридичної сили.

Закріпивши норму про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей в перехідних положеннях Основного закону, вона фактично надає їм юридичної сили.

За даними співрозмовників "Української правди"  ідея Банкової полягала в тому, щоб не закріпляти норму про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей в перехідних положеннях Конституції, а лише зв перехідних положеннях законопроекту.

Проте напередодні голосування у вівторок Гройсману особисто зателефонували президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель, після чого норма і була переміщена з законопроекту безпосередньо в тіло Конституції.

Без коаліції

О дев’ятій ранку 16 липня Гройсман прийшов на засідання фракції "Народний фронт", де заявив, що децентралізація – це те, заради чого він прийшов у політику. І він гарантує, що ці зміни не несуть загроз для унітарності країни.

– А ще сказав, що бере на себе повну відповідальність. І додав: гарантую своїм мандатом, готовий його скласти, якщо хтось у змінах до Констистуції знайде федералізацію, - переповідає суть розмови зі спікером парламенту один з депутатів від "НФ".

Фракція Яценюка Гройсмана почула, і вирішила голосувати за президентський проект постанови. Утрималися лише кілька осіб.

Гройсман спілкувався і з фракцією БПП, від якої розраховував приблизно на 120-130 голосів за президентську постанову. До зали, де проходило засідання фракції, він зайшов якраз в момент розгляду питання про Конституцію, яке депутатам пояснював Юрій Луценко. Гройсман тихенько підійшов до Наталі Новак, Світлани Заліщук і Сергія Лещенка.

– Ви хотіли щось сказати? - звернувся до Гройсмана Луценко

– Я? Сказати? – не очікував той. Після чого повторив всі тези, озвучені фронтовикам і БПП.

За кілька хвилин до початку засідання парламенту БПП і НФ попросили про перерву. Як виявилося, мав приїхати президент. Приїхав не тільки він, а й прем’єр Арсеній Яценюк, міністр МВД Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, голова АП Борис Ложкін.

Усі вони зібралися в кабінеті у Гройсмана разом із керівниками усіх фракцій і депутатських груп. "Самопоміч" та "Радикальна партія" заявили, що голосувати за постанову не збираються.

– Нам треба поборотися за РПЛ і "Самопоміч", – почав Порошенко після чого озвучив депутатам майже те саме, що прозвучало пізніше у його виступі з трибуни Ради. Що зміни не передбачають особливого статусу Донбасу, що необхідно виконувати Мінські домовленості, що є загроза вторгнення Росії і що треба бути відповідальними.

– Ми на цих нарадах вже давно не довіряємо один одному, тож відвертих речей там не звучить, там звучить майже те, що потім і чутно з трибуни, – говорить один із керівників фракції, який був присутнім під час наради.

Після президента слово взяв Турчинов, який сказав, що голосувати необхідно, адже це не подобається Росії, а значить – добра справа.

РПЛ та "Самопоміч" намагалися пояснити свою позицію. Ляшко сказав, що для нього поганий знак, що за постанову готовий голосувати "Опозиційний блок" і тому його фракція не голосуватиме.

"Самопоміч" була максимально дипломатичною.

 Єгор Соболєв, який був присутнім разом із Олегом Березюком під час наради, сказав, що фракція високо цінує дипломатичний талант президента і його якості і підшуку кадрів – Сакварелідзе, Саакашвілі, Згуладзе і сказав, що був би радий, якби "Самопоміч" помилилася у голосуванні "проти" за Василя Грицака, який очолив СБУ.

Він також вчергове нагадав про вимогу "Самопомочі" щодо відставки силового блоку. Це прийшлося не до душі Авакову, який ображено глянув на нардепа.

Але отримати прихильності фракції Садового в питанні Конституції Порошенко теж не вдалося. За дискусією стоячи в кутку мовчки спостерігав Ложкін.

 

На результати наради у президента і голосування очікували Нуланд і Пайєтт. Вони хоч і виходили в кулуари, але не хотіли спілкуватися з журналистами, а трохи пізніше взагалі пішли прогулятися до Маріїнського парку і оглядового майданчика, звідки добре проглядається шикарний вертолітний майданчик колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

У кулуарах робили прогнози щодо кількості депутатів, які готові голосувати. 266 – говорив нардеп від БПП Олексій Гончаренко в інтерв’ю одному з українських телеканалів і майже не помилився – 288 згодом з урахуванням голосів депутатів "Воля народу", "Відродження" і "Опозиційного блоку".

Остання фракція рідко голосує за провладні ініціативи, а тут проголосувала навіть картка одного з керівників фракції і ідеолога Сергія Льовочкіна.

– Чому ми голосували? Так це нарешті відкриває шлях до миру, – говорить нардеп від ОБ Юрій Воропаєв, наголошуючи, що на Донбасі хоч і є російські громадяни, але це, мовляв, громадянська війна в Україні.

На питання чи звертався хтось з української влади до ОБ за голосами відповідає ствердно.

– Так. Йшла робота керівництва фракції ОБ з вищим керівництвом держави. Хто саме – озвучувати не хочу. У нас була вимога щоб норма в перехідних положеннях Конституції звучала так: особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом з урахуванням Мінських домовленостей. Але тут нам на поступки не пішли, – каже Воропаєв.

Раніше депутати від ОБ розповідали УП, що з ними в контакті знаходиться голова АП Борис Ложкін. Зокрема саме він вмовляв депутатів голосувати за призначення генпрокурора Віктора Шокіна.

Вдалося отримати голоси "Відродження", що близька до Ігоря Коломойського і "Воля народу" Ігоря Єремеєва, яка вже давно підтримує президентські законопроекти. Джерела "Української правди" повідомляють, що Єремеєв веде переговори щодо голосування особисто із президентом.

– Ми голосували за зміни в Конституцію тому що група – за виконання Мінських домовленостей і проведення децентралізації, але документ потребує доопрацювання і особливо в частині можливих повноважень префектів. Рішення про остаточне голосування групою буде ухвалене після розгляду проекту КС, - розповів УП співголова групи "Відродження" Віталій Хомутинник.

Поки одні пояснювали чому голосують, інші з трибуни Ради – чому ні. Причому нардепи вирішили проявити креативність, нібито намагалися вразити Нуланд, що спостерігала за процесом голосування з балкону.

Після голосування в Раді сталася бійка. Володимир Парасюк накинувся на Романа Насирова (нині - голова Державної фіскальної служби), за те, що той голосував за включення до порядку денного проекту змін до Конституції. Нардепа обурив той факт, що Насиров досі не склав свій мандат. Фото РБК

"Доля. Ти не лукавила зо мною, и другом, братом і сестрою. Сіромі стала." І сьогодні цей сірома стоїть перед тобою разом зі своїми колегами. І в його руках доля не тільки його особисто і тих людей, доля народу і країни.

На превеликий жаль, ці зміни, які сьогодні запропоновані, шановні колеги, ми там не побачили, не проглядається децентралізація. І є ймовірність загрози суверенітету України, – читав з трибуни вірші Тараса Шевченка голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

Ляшко цитував слова Вінстона Черчіля "Нам пропонують вибір між ганьбою і війною. Якщо ми виберемо ганьбу, у підсумку ми отримаємо і війну, і ганьбу", а після – заспівав гімн України.

Події, що відбувалися в Раді аж ніяк не нагадували законодавчий, а швидше змагання пафосу і вміння гарно говорити.

Запал депутатів трохи остудив Луценко, який вийшов на трибуну і жорстко обрубив – жодного особливого статусу для певних регіонів тут немає.

А потім додав:

Я – батько солдата, який стояв весь свій відведений термін у Донецькому аеропорту, і тому кажу: хватить торгувати чужою кров'ю! Досить посилати на смерть чужих дітей! Голосуєте проти – завтра на фронт! В першу шеренгу і атакуйте Донбас

Порошенко слухав це зі злим виразом обличчя, а потім підсумував.

– Перемогти і повернути окупований Донбас в Україну ми зможемо виключно політико-дипломатичним шляхом, тут я підтримую голову моєї фракції Юрія Луценка, - сказав він.

Ввечері Вікторія Нуланд дала в Києві прес-конференцію, де сказала, що Києву тепер можна говорити, що Україна виконала зобов’язання щодо Мінських угод. Тепер ваша черга (Росії – ред..)

Попереду розгляд проекту Конституційним судом, а потім – розгляд Радою, який, скоріш за все, буде теж дуже непростим.

Очевидно, що на цьому етапі українській владі було важливо показати західним партнерам виконання Україною Мінських угод і підтвердити це юридично закинувши м’яча на поле РФ. Попереду ще багато розглядів і дискусій.

Головне, вирішуючи конфлікт політико-дипломатичним шляхом не переграти самого себе.

Марія Жартовська, УП