Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

шокіна пішли, маємо вірити що й інших корупціонерів із ГПУ також

Профільний комітет рекомендував Раді відправити Шокіна у відставкуСереда, 15 липня 2015, 16:53

Парламентський комітет з питань боротьби з корупцією прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді висловити недовіру Генеральному прокурору Віктору Шокіну.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, рішення було прийнято дев'ятьма голосами "За".

При цьому четверо членів комітету: Віктор Чумак, Іван Мельничук, Степан Барна та Юрій Дерев'янко - утрималися.

Як відомо, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

У вівторок стало відомо, що Шокін і його заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Ввечері вівторка прес-служба президента поширила прес-реліз про його зустріч з Шокіним і Сакварелідзе, у якому всі сторони запевнили, що конфлікту немає.

Про деталі конфлікту читайте у статті "Української правди".

Українська правда

Брехун, брехливіший і найбрехливіший

Бійці батальйону «СІЧ» розповіли хто має відповісти за мукачівський конфлікт
Даша Павлова 15 липня 2015, 16:52
 170
Бійці батальйону «СІЧ» розповіли хто має відповісти за мукачівський конфлікт


Бійці батальйону особливого призначення МВС України «СІЧ» дали оцінку мукачівським подіям і спростували інформацію про те, що підтримали заяву начальника Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС Юрія Покіньбороди проти відставки Авакова і не уповноважували нікого робити подібні заяви. Про це 15 липня вони повідомили на офіційній сторінці організації.


Новину передає «Преса України».

«Ми, бійці батальйону «СІЧ», що наразі перебуваємо на передових позиціях російсько-української війни в м. Авдіївка, заявляємо, що нікого не уповноважували робити подібні заяви від нашого імені. Натомість ми переконані, що відповідальність за ситуацію, яка склалася, мають нести перш за все керівники правоохоронних органів, що зрослися з криміналітетом та покривають контрабандистів»- сказано в заяві.

У той же час, як вважають вони, ніхто не в праві використовувати зброю, якої так не вистачає на фронті, в мирних містах.

«Ми вимагаємо притягнення до відповідальності як безпосередніх учасників конфлікту, незалежно від статусу та політичної приналежності, так і керівництво правоохоронних органів, яке своєю бездіяльністю та сприянням мафіозним структурам спричинили ці трагічні події», - заявили вони.

Як повідомлялося раніше, добровольчі батальйони спецпризначення МВС заявили про відданість Міністру внутрішніх справ і виступили проти відставки Арсена Авакова. Про це на брифінгу сказав начальник Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС Юрій Покіньборода
.

Надіюся це не останній

В Ужгороді згорів джип прокурора (ФОТО) (ВІДЕО)
Лина Демчук 15 липня 2015, 10:59
 1828
В Ужгороді згорів джип прокурора (ФОТО) (ВІДЕО)


Про цей випадок на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив член Громадської ради при Ужгородській міськраді Микола Пастухов. Новину читачам  передає «Преса України»
В Ужгороді вночі згоріло дві машини, серед яких і джип прокурора обласної прокуратури. 

«Свободи, 29. У дворі підпалили автомобіль «Mitsubishi Pajero» – належить прокурору обласної прокуратури Голубу», – йдеться у повідомленні.

Очевидці розповідають, що вогонь перекинувся на інше авто «Chevrolet Lacetti», яке  було припарковане поруч. Крім того, вони стверджують, що чули вибухи.

Зазначимо, що напередодні під час перестрілці в Мукачевому було пошкоджено 7 автомобілів.

Нагадаємо також, раніше повідомлялося, що у Сумах вщент згоріло маршрутне таксі.

До цього йде...

Олена Білозерська: люди ще не готові відстрілювати бандюків і ментів, але вже серйозно над цим замислились
Олена Ярмолюк 15 липня 2015, 00:27
 871
Олена Білозерська: люди ще не готові відстрілювати бандюків і ментів, але вже серйозно над цим замислились


Інцидент місцевих еліт з представниками «Правого сектора» на Закарпатті підняв серйозну проблему, яка потребує термінового вирішення. Люди, втомлені від мафіозного свавілля, підтримують бійців ПС, однак у більшої частини суспільства зберігається табу на насильство щодо представників держави та закону. Це пояснює настрій суспільства, але не вирішує ситуацію і якщо її залишити в такому стані, то завтра подібні перестрілки можуть виникнути в інших регіонах України. 


Про це пише у соцмережі журналіст, снайпер ДУК «Правого Сектора» Олена Білозерська, новину передає «Преса України».

Деякі думки з приводу подій на Закарпатті. Виношувала їх з першої хвилини конфлікту, але не наважувалась написати.

Ситуація - більш ніж резонансна. Члени і прихильники ПС, усі бажаючі «довести революцію до кінця» і просто люди, втомлені від мафіозного бєспрєдєлу, одвічної спайки (не лише на Закарпатті) бандитів і силовиків - однозначно на боці бійців ПС. Але є ще й інша частина суспільства - безумовно, на сьогодні це більша частина - яка шокована самим фактом стрілянини у мирному місті і наявності за багато кілометрів від лінії фронту людей зі зброєю. Безумовно, бандити жили у Мукачевому мало не споконвіку, і зброя у них з'явилася теж не вчора. Але поки не виник збройний конфлікт між бандитами і ПС, пересічні громадяни її не бачили і жили собі спокійно.

Я пильно спостерігаю за реакцією громадськості. Минуло три доби, перший шок минувся, і люди звернули увагу на серйозну, ніким досі не вирішувану проблему, яку, свідомо чи ні, підняли хлопці з ПС, втягнувшись у збройний конфлікт з місцевим криміналом. Люди ще не готові сказати однозначно й безкомпромісно, що бандюків і кришуючих їх ментів треба відстрілювати, але вже серйозно замислились, що з ними таки щось треба робити.

Всі ці дні у мене в голові аналогія: події 1 грудня на Банковій, коли після побиття студентів, у перший день справжнього, багатотисячного, але ще цілком мирного Майдану молоді націоналісти спробували перевести ситуацію у силову площину. Тоді від них відмежувалися і обізвали провокаторами не лише політики (які завжди відмежовуються від будь-яких радикальних дій), а й переважна більшість майданівців. Проблема назріла, люди це розуміли, але були готові виключно до мирних шляхів її розв'язання. Трохи більше ніж через півтора місяці, коли усі побачили, що мирне стояння на морозі і розмахування ліхтариками призвело лише до прийняття законів про заборону великих шапок, а політики, офіційні лідери протестів, ніякої альтернативи не пропонують - ті самі хлопці почали робити те саме, що робили 1 грудня на Банковій. Але цього разу їх усі підтримали. І ми перемогли.

У свідомості переважної більшості людей - табу на силові дії серйозніші за легкий мордобій, а особливо - на насильство по відношенню до представників держави і закону. Але табу на канібалізм ще сильніше - але й воно часто зникає, якщо альтернативою для людини є голодна смерть.

Коротше кажучи, якщо зараз усі зусилля кинути - не на те, щоб упіймати кількох ПСівців, а на те, щоб розв'язати проблему, зруйнувавши спайку між державними органами і мафіозними кланами (почати можна з Мукачевого, але обмежуватись ним не можна), то ситуація розрядиться, ескалації насильства не буде. Якщо ж цього не зробити - не виключено, що за півтора-два місяці «Мукачівський ексцес» охопить інші українські міста, а двоє загиблих 11 липня у бою з бандитами і ментами ПСівців, імен яких я наразі навіть не знаю, будуть на устах суспільства, як Нігоян і Жизневський.

Наступна теза - спеціально для тих, хто вважає, що хлопцями або їхніми командирами керував фінансовий інтерес - бажання самим отримувати прибутки від контрабанди. Особисто я так не вважаю, але з огляду на популярність цієї думки, зупинюся і на ній.

Люди, ви погано знаєте історію. Усі народні герої, від Робін Гуда і Кармелюка починаючи, з якого боку не поглянь, були розбійниками. Так, Робін Гуд грабував «поганих» і допомагав «хорошим». А в кого стріляли бійці ПС - в дрібних беззахисних сиріток? І на що витрачаються усі, в тому числі фінансові, ресурси ПС - хіба не на перемогу у Визвольній війні? Втім, навіщо нам давні, легендарні часи? Чи не всі відомі історичні діячі минулого століття, одними з яких захоплюємось ми, іншими - наші вороги, починали з речей, які можна кваліфікувати як звичайнісінький бандитизм. Сталін та інші більшовики до того, як прийшли до влади, грабували банки і займалися «ексами». ОУНівці Білас і Данилишин, оспівані Ольжичем і Телігою, були повішені за те, що вчинили збройний наліт на пошту, щоб дістати для ОУН гроші. Нагадаю, що під час таких акцій під загрозу передусім потрапляли зовсім не озброєні бандити та їхня «криша», а звичайні мирні громадяни - поштарі, касири, випадкові відвідувачі. А знаєте, хто з відомих добував гроші на свою діяльність виключно легальними шляхами? - Адольф Гітлер. Він не грабував банки і пошти, не рекетирив багатіїв. Він брав гроші у спонсорів. У заможних людей, що співчували його ідеям.

Ви переконані, що згодом він проявив себе принципово кращим, ніж згадані вище «політичні розбійники»? Думаю, тих, хто так вважає - принаймні, не більшість.

Подумайте, які колосальні гроші потрібні на те, щоб зламати систему - байдуже навіть, якими шляхами зламати. І чи дозволить система своїм конкурентам здобути ці гроші - теж байдуже, якими шляхами здобути.

Не піддавайтеся на загальну істерику. Думайте власним розумом
.

Коли своїх функцій не виконує держава, їх виконує суспільство

Меморіальна дошка Бузині у Києві провисіла менше доби
Саша Казимирский 14 липня 2015, 17:31
 804
Меморіальна дошка Бузині у Києві провисіла менше доби


У Києві з будинку, де проживав один з найвідоміших українофобів України Олесь Бузина, не провисівши і доби, було демонтовано меморіальну посмертну табличку в його честь.


Про таку новину повідомляє «Преса України».

Меморіально-пам’ятна дошка Бузині була демонтована сьогодні українськими патріотами Юрієм Ходарєвим, Максимом Баженовим та Артемом Захарченком, про що останній і повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Щойно ми з Yuriy Khodariev та Maxim Bazhenov демонтували незаконно встановлену дошку Бузині на Дегтярівській, 58», - повідомив громадський діяч та журналіст Артем Захарченко

Нагадаємо читачам «Преси України», що 13 липня 2015 року на будинку, де мешкав убитий проросійський діяч Олесь Бузина, встановили меморіальну дошку на його честь. 

Проукраїнські активісти стверджують, що дошка встановлена незаконно, тобто без узгодження з КМДА і вже тоді погрожували знести пам’ятний знак українофобу. 

13 липня Бузині виповнилося б 46 років. Його вбили 16 квітня 2015 року у дворі своєї багатоповерхівки.

«Відомий історик, письменник журналіст. Загинув за правду», - написано на дошці. Уночі біля будинку навіть чергували кілька осіб, щоб не допустити її знищення. 

Також нагадаємо, у вбивстві Бузини підозрюють Дениса Поліщука, Андрія Медведька та третього співучасника, якого затримали нещодавно.
 

Стар-хер дійсно з глузду з"їхав

Волох про Шокіна: старий зірвався з ланцюга
Олена Ярмолюк 14 липня 2015, 17:24
 1107
Волох про Шокіна: старий зірвався з ланцюга


Президент Петро Порошенко повинен звільнити від займаної посади генпрокурора Віктора Шокіна і його заступника Володимира Гузыря у зв'язку з фактичною війною, яку вони оголосили прокурорам, що проводили обшуки у чиновників-корупціонерів. Однак нинішню відсутність реакції президента можна розцінити як розрахунок на вдалий «вихід» до громадськості, під час якого і буде оголошено президентське рішення щодо дій Генпрокурора.


Таку думку висловив у соцмережі блогер і активіст, член громадської ради з питань люстрації Карл Волох, новину передає «Преса України».

«Я абсолютно не уявляю ситуації, при якій президент в нинішніх умовах зможе зберегти Шокіна - старий зірвався з ланцюга. Хоча ще вчора можна було пожертвувати тільки Гузирем (якщо позбавлення від явного та неприкритого лайна можна вважати жертвою). І якщо це так (а президент розклад напевно розуміє), то чого він чекає? Або ж, чим довша пауза, тим ефектніше вихід героя в білому?», - дивується Волох.

Раніше ми повідомляли: Генпрокурор Віктор Шокін разом з заступником здійснює «в чистому вигляді» держпереворот – він почав справжню війну проти співробітників прокуратури, які проводять роботу з очищення влади від продажних чиновників в країні. Проти заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе і його колег, відкриті кримінальні справи. Заступник глави ГПУ Юрій Столярчук має намір отримати дозвіл і провести обшуки у всіх слідчих і інших офіційних осіб, які причетні до обшуків у кабінетах прокурора Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця
.

Знай наших

Український "Шквал" здатний знищити будь-який танк у світі

3 березня 2015, 22:30

1115

У війська до кінця року має надійти БМП з новітнім бойовим модулем.
 
Виробництво нової машини налагоджено на «Житомирському бронетанковому заводі», де робітники вже приступили до переоснащення БМП-1 новим озброєнням.
 
На фото із заводу, опублікованому прес-службою «Укроборонпрому», зображена бойова машина з бойовим модулем «Шквал». Саме цей модуль вже використовується для озброєння БТР-4 і показав свою високу ефективність на Донбасі, повідомляє УКРОП.
 
Головну вогневу міць «Шквал» забезпечує протитанковий комплекс «Бар'єр» з ракетами «РК-2С», які використовуються в протитанковому комплексі «Скіф». Це зброя здатна знищити будь-який танк у світі, включаючи новітні російські Т-72Б3 і Т-90. Як повідомляє виробник КБ «Луч», вражати цілі з «Бар'єру» можна на дистанції в 5 кілометрів. Це в два рази перевищує можливості розрекламованого американського Javelin. Особливістю української розробки стала система наведення на ціль по лазерному променю, який опромінює противника тільки в останні миті польоту.
 
Час опромінення настільки мало, що навіть у новітніх танків не встигає спрацювати система запуску перешкод.
 
Українська розробка пробиває 800 міліметрів танкової броні. При цьому динамічний захист танка ігнорується завдяки тандемом боєприпасів.
 
Для знищення легкоброньованої техніки і піхоти бойовий модуль «Шквал» озброєний 30-мілімметровой автоматичною гарматою. Вона здатна вести вогонь на 4 кілометри, за хвилини з неї вилітає 400 снарядів. Крім того, у розпорядженні навідника є й автоматичний гранатомет АГС-17.
 
Високу ефективність бойового модуля забезпечує і його тепловізійний приціл, а також комп'ютеризована система ведення вогню. Так оператор бойового модуля сидить перед монітором, на якому в будь-який час доби прекрасно видно не тільки мета, але і вся необхідна інформація для її знищення, яка розрахована комп'ютером.
 
Варто зазначити, що використання вже існуючого бойового модуля "Шквал" значно здешевило розробку нової модифікації і скоротило витрати на випуск нових БМП.
 
Машина може перевозити десант, зберегла маневреність і прохідність, а також здатність плавати.

Лайно у ГПУ прикривали Мукачево, здається, невдалося

Шокін намагається "замнути" справу прокурорів-хабарників – активістиВівторок, 14 липня 2015, 12:45 
оновлено
Версія для друкуКоментарі17

Генпрокурор Віктор Шокін у Печерському райсуді Києва особисто намагається отримати дозвіл на обшук у молодих прокурорів ГПУ, які затримували корупціонерів з ГПУ та прокуратури Київської області.

Про це сказано у заяві "Центру протидії корупції", наданій "Українській правді".

Крім Шокіна, за даними активістів, тиск здійснюють його заступники Володимир Гузир і Юрій Столярчук. Останній також є керівником Головного слідчого управління – саме його заступника впіймали на хабарі 5 липня.

Факти тиску підтвердив і заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Керівництво ГПУ продовжує тиснути на команду слідчих та прокурорів. Лунають погрози звільнення процесуального прокурора, який давав дозволи на всі арешти та обшуки", – заявив він.

За словами Каська, минулого тижня у слідства вилучили справу без дозволу прокурорів і повернули тільки в понеділок.

"Заступник генпрокурора Юрій Столярчук, безпосередньо під керівництвом Гузиря, проводить паралельне розслідування законності дій процесуальних керівників та слідчих, збирають про них інформацію. Я можу розцінити цей тиск як спробу розвалити всю доказову базу по справі прокурорів-хабарників, намагання дискредитувати команду слідчих та прокурорів, що повстали проти системи", – додав він.

У повідомленні "Центру протидії корупції" на Facebook активісти також додали, що про тиск заявив і заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, який керував операцією з затримання корупційних прокурорів.

У свою чергу депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм озвучив цю ситуацію у Верховній Раді і закликав парламент викликати Шокіна в залу засідань для пояснень.

На своїй сторінці у Facebook Найєм додав, що Столярчук в Печерському суді вимагає дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих Давида Сакварелідзе, а Шокін в Апеляційному суді особисто вимагає визнати незаконними обшуки у затриманих прокурорів.

У свою чергу депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що проти слідчих і прокурорів, підпорядкованих Сакварелідзе і Касько, відкрито кримінальне розслідування за звинуваченням у внесення недостовірних фактів матеріали кримінального провадження.

"У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Касько вважає це спробою розвалити справу проти людей Гузыря", – повідомив він.

За даними депутата, президент Петро Порошенко вже в курсі цієї ситуації і від його рішення буде залежати її результат.

У зв'язку з цією ситуацією у вівторок під Генпрокуратурою пройшов пікет, учасники якого вимагали відставки Гузиря та Шокіна.

Як відомо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Тоді ж стало відомо, що Гузира це розлютило і він навіть наказав відкрити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе, однак пізніше він це заперечив.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

Ця сума обурила заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, який заявив, що для таких корупціонерів вона є надто низькою і повинна складати не менше 20 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов на волю під заставу.

Українська правда

А судді, (прокурори, МВС, СБУ)...хто?

Все найкраще - дітям. Прокурора ГузиряМатвій Нікітін, Яніна Корнієнко, Федір Попадюк, УП _ Вівторок, 14 липня 2015, 11:08
Версія для друкуКоментарі7

Недавняя попытка первого заместителя Генерального прокурора Украины Владимира Гузыря помешать следствию в деле прокуроров-взяточников, послужила поводом проанализировать коммерческие интересы и структуру доходов самого господина Гузыря.

Самым богатым в семье оказался его зять Илья Рафаловский – совладелец достаточно спорных активов, таких как участок заповедника или земля детского садика на Печерске.

В борьбе за присвоение новых объектов, компании, имеющие отношение к господину Рафаловскому, конфликтуют и даже судятся с прокуратурой, выигрывая суды. Бизнесмен утверждает, что имеет лишь опосредованное отношение к ним – он просто управляет их ценными бумагами, и не вмешивается в их бизнес.

14 июля у здания Генеральной прокуратуры Украины состоялся митинг общественной организации "Автомайдан" и Центра Противодействия Коррупции под лозунгом "Гузыря – на нары, а не на Канары".

Митинг был вызван недавним вмешательством Владимира Гузыря в расследование деятельности БРСМ, и якобы давлением со стороны первого замгенпрокурора на следствие по делу прокуроров-взяточников.

Митингующие требовали отставки Владимира Гузыря, обвиняя его в покрывательстве коррупции в ГПУ.

 "Украинская правда" изучила вероятность сокрытия прибылей первого замгенпрокурора, проанализировав доходы его семьи.

СКРОМНЫЙ ПРОКУРОР

Первый заместитель Генерального прокурора Украины Владимир Гузырь работает в органах прокуратуры с 1983 года. Не считая перерыва – с 2011 по 2014 года, когда он вел частную адвокатскую деятельность, –   полных 29 лет.

Гузырь – лицо не публичное, в СМИ упоминаются всего несколько громких дел с его участием.

Чаще всего – один из первых политических процессов, организованный против банкираБориса Фельдмана и банка "Славянский".

Тогда Владимир Гузырь прославился фразой: "Угрозы подсудимого Фельдмана и адвоката Федура обратиться в Европейский суд, в порядочном обществе оскорбительны и вообще неуместны".

Последняя декларация  за 2013 год  выдает в господине Гузыре человека порядочного, даже скромного: заработав вместе с женой чуть больше 300 тысяч гривен, он продолжает ездить на старенькой Toyota Camry

Собственно, единственный публичный скандал, связанный с Владимиром Гузырем случился в 2010 году.

Тогда его сын Дмитрий на своей  BMW 318 врезался в Lanos, в котором ехала семья: 40-летний Владимир Ларченков, его жена и пятилетняя дочь.

Жену с дочерью увезла скорая, а Ларченков остался на месте аварии, чтобы подписать протокол.

В документе четко указано, что водитель Lanos во время удара сзади просто двигался в своей полосе, не совершая никаких маневров.

Поэтому Владимир Ларченков наверняка был удивлен, получив спустя некоторое время решение суда, гласившее, что он виновен в ДТП и должен возместить Дмитрию Гузырю 160 тысяч гривен, в том числе 20 тысяч гривен моральной компенсации.

 

Объясняя свою позицию в комментарии одной из газет, Дмитрий Гузырь тогда заявил, что в результате аварии "вынужден был ездить на общественном транспорте": "Это создавало неудобства, к тому же я потер обувь".

После инцидента Дмитрий Гузырь купил себе   Toyota Land Cruiser 2011 года выпуска, о чем указал в декларации за 2013 год. На тот момент  он работал прокурором прокуратуры Соломенского района Киева. В той же декларации указан его годовой доход – 76 тысяч гривен.

Учитывая, что Land Cruiser стоит от 45 тысяч евро, работать на него Дмитрию Гузырю при его зарплате пришлось бы 14 лет.

Чтобы разобраться в этой нестыковке, корреспондент  "Украинской правды" позвонил на домашний номер по месту прописки прокурора, но на звонок ответила его мать Нина Гузырь, и попросила не беспокоить сына: "Он в отпуске и у него отключен телефон".

Относительно покупки сыном  дорогого автомобиля госпожа Гузырь пояснила: "Помог отец. Он зарабатывает, разумеется, поддерживает сына. Ребенок ничего плохого не делал".

В первых числах июля Владимир Гузырь сообщил, что его сын теперь тоже работает в Генеральной прокуратуре, в международном отделе. На вопрос, помог ли он сыну трудоустроиться, господин Гузырь ответил: "Только оплатой за хорошее образование и качественным воспитанием".

НИЧЕГО ЛИЧНОГО. ТОЛЬКО БИЗНЕС

Неосторожное вождение сына до сих пор служит поводом для возмущения общественности. Зато в ее поле зрения никогда не попадала дочь Владимира Гузыря Ирина и ее муж - бизнесмен Илья Рафаловский.

 Бизнесмен Илья Рафаловский - зять Владимира Гузыря

Интерес к семье Рафаловских и правда можно было бы считать вмешательством в личную жизнь, если бы не конфликты коммерческих интересов Ильи Рафаловского с государством в лице прокуратуры.

 В них государство занимает пассивную, если не сказать болезненно-слабую позицию.

Так, бывший начальник управления ценных бумаг банка беглого бизнесмена Сергея Курченко "Брокбизнесбанка" Илья Рафаловский – один из бенефициаров ООО "КУА"Современные финансовые инструменты"" (уставной капитал 7,5 млн грн, взнос Ильи Рафаловского – 26%).

Эта компания, в свою очередь, владеет 100% акций ООО "Курортиндустрия", планирующего строить курортно-оздоровительный комплекс на территории лесного заказника "Ворзельский".  То есть, фактически в заповеднике.

В 2013 году с заявлением против "Курортиндустрии" в суд обратился заместитель прокурора Киевской области.

Но, на первый взгляд, простое дело (строить на территории заповедника прямо запрещено законом), прокуратура проиграла уже в первой инстанции. Государство  же, в интересах которого затевался суд, выплатило "Курортиндустрии" 29 тысяч гривен, чтобы компенсировать затраты на экспертизу.

Дело дошло и до Высшего хозяйственного суда. Последнее рассмотрение состоялось 13 марта текущего года. Владимир Гузырь  на тот момент уже был назначен заместителем Генпрокурора.

С интересами государства  суд церемонился еще меньше, и постановил: вернуть кассационную жалобу истцу без рассмотрения.

Еще один объект, к которому имеет отношение Илья Рафаловский – жилищно-офисный комплекс, строящийся между домами №9-А и №11 по улице Мечникова в Киеве, –  тоже конфликтный, а позиция прокуратуры в конфликте тоже пассивная.

Соучредителем и конечным бенефициаром ООО "Георгий", компании, взявшей в аренду указанный участок, является американская фирма "АДД Коммодитиз Л.Л.С.".

Она же входит в состав учредителей сразу двух компаний, созданных ООО "КУА "Современные финансовые инструменты"".

Поскольку стройка спровоцировала оседание и трещины в прилегающих домах, их жильцы в 2011 году добились от Киевсовета расторжения договора аренды с компанией "Георгий". Впрочем, в 2013 году Киевсовет изменил свое решение, и отдал застройщику участок на ближайшие десять лет.

 Стройка спровоцировала оседание и трещины в прилегающих домах

Жители домов, расположенных на склоне над строительной площадкой, продемонстрировали корреспонденту "Украинской правды" трещины в стенах, с трудом открывающиеся, из-за оседания зданий, входные двери, осыпавшиеся потолки, и рассказали, что регулярно просят прокуратуру провести проверку законности стройки, но в ответ "приходят отписки".

"Очевидно, этой стройкой занимаются непростые люди, –  делает вывод жительница соседнего со стройкой дома, представившаяся Татьяной Георгиевной.

Стройка на улице Мечникова 

Одна  из компаний, основанная "Современные финансовые инструменты"" в партнерстве с "АДД Коммодитиз Л.Л.С." –  ООО "Строительный союз" (уставный фонд 55,6 млн гривен).

В 2003 году эта компания беспрепятственно купила детский садик №101 по улице Лейпцигская, 3-А в Печерском районе Киева вместе с прилегающим земельным участком, площадью больше гектара.

До этого садиком ведала обувная фабрика "Киев". Сейчас в здании по Лейпцигской, 3-А расположены офисы нескольких компаний-арендаторов: ООО "Киевподзембуд", ООО "Новый Дим Плюс", ООО "Элит Буд Шти".

Этот же адрес указан, как юридический адрес компании "КУА"Современные финансовые инструменты"".

  Детский садик №101 
Территория детского садика 

В своем решении от 25 сентября 2003 года Киевсовет, возглавляемый в то время Александром Омельченко, разрешил  компании "Строительный союз" аренду на 25 лет, и строительство офисного центра.

Статус детского сада, как образовательного учреждения, там просто-напросто не упомянут – решение принято "в связи с переходом права собственности на нежилое помещение".

Правоохранительные органы сделкой не заинтересовались. Впрочем, винить в этом Владимира Гузыря нельзя – в 2003 году он работал прокурором совсем другого – Днепровского района Киева.

Да и вообще бездеятельность прокуратуры в упомянутых делах может быть не подозрительным совпадением, а системным проявлением обычного непрофессионализма или халатности.

Например, Илья Рафаловский категорически отрицает помощь Владимира Гузыря в конфликтах его бизнеса с властью и правоохранительными органами.

"Не помогает, и никогда не помогал, потому что мой бизнес никогда не был связан с такими вопросами. – объясняет господин Рафаловский. – "Современные Финансовые Инструменты" – это компания по управлению активами, мы занимаемся торговлей облигациями".

Говоря о компаниях "Курортиндустрия" и "Строительный союз", бизнесмен просил подчеркнуть, что не контролирует эти предприятия.

"Мы просто управляем их фондом за комиссию, а лично я вообще не принимаю участия в операционной части, – объясняет Рафаловский. –Может я и хотел бы, чтобы меня где-то защищал мой дорогой тесть, но получается, что я кроме проблем от него ничего не имею за 15 лет совместной жизни с его дочкой".

С Владимиром Гузырем лично связаться не удалось,  с 14 июля у него начался отпуск.

Матвей Никитин, Янина Корниенко, Федор Попадюк, У

Блиск і злидні нинішньої влади

Виктор Небоженко: Конфликт в Мукачево показал, что децентрализация развалит Украину
Виктор Небоженко

Виктор Небоженко

Чем бы не закончилась Мукачевская история, власть сумела отвлечь внимание общественности от провала борьбы с высокопоставленными работниками Генеральной прокуратуры Украины, которые попались на взятках.

Обратите внимание, что прибывший из отпуска генеральный прокурор Шокин не подал в отставку от стыда за своих прокуроров- коррупционеров с бриллиантами и даже не уволил их с работы. И как ни в чем не бывало, бодро создал рабочую группу по расследованию мукачевских событий, а расследования собственной коррупции в следственном управлении ГПУ. А шустрые журналисты – депутаты (Найем и Лещенко), стыдливо молчавшие во время прокурорского скандала, вдруг проявили завидную прыть и первыми оповещают стану, что творится в Мукачево. Раньше, чем СНБО ,МВД и СБУ. И если коррупционеры — прокуроры торговали шантажом и бриллиантами, то по официальной версии, мукачевские бандиты торговали сигаретами. Как говорится,- почувствуйте разницу.

Сейчас, все, кому не лень, будут использовать Мукачевскую историю. Но главное достигнуто — общество очень быстро забыло о чудовищной коррупции в Генпрокуратуре и с интересом ждет продолжения мукачевского сериала.

Кроме того, Мукачевская история позволяет власти отвести внимание общественности от другой страшной истории, которая стремительно разворачивается на другом конце Украины – в зоне АТО и Лунгадонии. Резкий поворот к теме — мукачевской сигаретной контрабанде связано с желанием киевской власти отвлечь внимание украинского общества от огромной проблемы — гигантской контрабанде, которой происходит в зоне АТО. Сейчас, сепаратистские образования- Лунгадон вместе с зоной АТО превратились в крупнейший в Европе контрабандистский хаб ,через который нелегально проходят товары, сырье, органы, оружие ,наркотики на десятки миллионы евро в день. Со стороны Украины и России в эту разрушительную работу вовлечены большие силы.. Последний раз в Европе такой огромный контрабандистский хаб превратилась бывшая Югославия. и продорлжался он около 10 лет!

Более того, сейчас, именно огромная масштабная контрабанда в зоне АТО и Лунгадонии является главным стимулом продолжения «странной войны» и позорных Минских соглашений. Мукачевские контрабандисты выглядят мелочью по сравнению с тем, что происходит сейчас в зоне АТО и Лунгадании.

Что касается мукачевского шумного конфликта. То он быстро утихнет- контрабанда не любит шума и требует непрерывности.

Зато Мукачево ясно показало, что Украина не готова к порошенковской авантюрной децентрализации. Если местная мафия, бизнес и чиновник, еще не получив в свое распоряжение местных бюджетов, полномочий, привилегий и ресурсов , и так ожесточенно воюют друг с другом, то как они начнут конфликтовать после новой конституции…

Для украинского общества становится ясным несвоевременность и уровень безответственности предложения президента Порошенко о децентрализации, в стране во время войны с сепаратизмом , в стране полной оружия, и где местная мафия, милиция и бизнес представляет еще большую опасность для местного населения, чем центральная власть Киева. Мукачевский конфликт показал, что региональные полит-экономические структуры еще не готовы к получению дополнительных полномочий и быстро развалят страну.

А Правому сектору как перспективной политической силе, предстоит сделать своевременные и мучительные выводы о будущем своей организации. И не брать пример у нашей власти — разделять полученную власть и силу от своей ответственности перед Украиной и ее гражданами.

Рекомендуем статьи «Хвилі» по теме «Шесть плохих последствий для Украины и Петра Порошенко после событий в Мукачево«, Какие уроки должны вынести Ярош и Правый сектор из столкновения в МукачевоСтрілянина в Мукачево: Чого не розуміють в Правому секторі?Мукачево как пролог штурма БанковойИли Украина введёт добровольцев в легальные рамки, или добровольцы уничтожат Украину

Facebook автора