Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Оперативність вражаюча!!!

Штаб АТО на півроку спізнився з інформацією
13 июля 2015, 16:127.7т

9 липня 2015 року заступник керівника штабу антитерористичної операції Сергій Галушко повідомив про те,що українські військові на території Російської Федерації в місті Міллерово (Ростовська область) виявили великі скупчення російських військ і військовий табір підготовки бойовиків.

"Це найманці з Росії та інших країн. На протязі декількох місяців вони проходять там підготовку", - сказав Галушко.

Можна тільки порадіти такій поінформованості заступника керівника штабу антитерористичної операції.Українські військові наочно продемонстрували,що мають повну оперативну інформацію не тільки з місць бойових дій,але й в курсі подій,що відбуваються на території держави-агресора.

А для того щоби п.Галушко мав більш детальну картину того, що відбувається на території РФ,зокрема в районі м Міллерово,я процитую йому повідомлення розвідгруп ГІ"Права Справа",яке було опубліковано в ЗМІ ще 17 грудня 2014 року.

В повідомленні йшлося про наступне:" Поблизу військового аеродрому, розташованого в 5 км на північний захід міста Міллерово (Ростовська область, РФ) зосереджені підрозділи 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ МО РФ (в \ ч44917), 76-й гвардійської десантно-штурмової дивізії (Псков), 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Суворова, Кутузова, Невського танкової бригади (місце постійної дислокації - Чебаркуль, Челябінська обл), 79-й гвардійської реактивної артилерійської бригади (місце постійної дислокації - Тверь), 92-ї окремої радіотехнічної бригади ОСП ГРУ (в \ ч 64845, 682351, с.Сисоївка, Приморський край) .Крім того, 6 і 7 грудня була проведена планова ротація російських військовослужбовців з Челябінська, Пскова і Мурманська, а в ніч з 8 на 9 грудня в Донецьк (Україна) увійшла колона псковських десантників."

   На жаль, цей приклад не виняток з правіл,а швидше усталена практика, коли офіційні представники силового блоку через півроку, з розумними обличчями, повідомляють інформацію, яку розвідгрупи ГІ"Права Справа" опублікували ще півроку тому.

Нагадаю, 8 червня 2015 року, заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Олександр Литвиненко в ході засідання міжпарламентської ради "Україна-НАТО" поширив інформацію про присутність на Донбасі російських комплексів радіоелектронної боротьби "Ртуть", яку я оприлюднив ще 14 грудня 2014 року.

Панове речники,радники,очільники і просто небайдужі співробітники спеціальних служб. Звертаюся до вас з проханням хоча би раз на тиждень заходити до мене на сторінку в ФБ щоби моніторити ситуацію і мати неупереджене джерело інформації безпосередньо з місця подій. Витрачені хвилини дадуть можливість оперативно, а не через півроку, реагувати на ситуацію в зоні конфлікту.

Отакої...Не можеш перемогти їх, приєднуйся до них

Лідер «Правого сектору» Ярош може стати губернатором Закарпаття
Саша Казимирский 13 липня 2015, 16:37
 1596  1
Лідер «Правого сектору» Ярош може стати губернатором Закарпаття


Після усіх резонансних подій в місті Мукачеве, що в Закарпатській області, де досі не закінчилася історія зі збройною сутичкою бійців «Правого сектору» та міліціонерами цієї області, в адміністрації Президента України обговорюється варіант звільнення голови Закарпатської обласної державної адміністрації Василя Губаля і призначення замість нього лідера вищевказаної політичної сили, народного депутата України Дмитра Яроша.


Про таку новину повідомляє «Преса України» з посиланням на свої власні джерела у Верховній Раді України.

Також, за інформацією одного народного депутата, у разі прийнятті такого рішення, яке зараз активно обговорюється в адміністрації Президента Порошенка, Ярошу буде виданий точно такий же «карт-бланш» у прийнятті кадрових рішень на Закарпатті, як у Міхаїла Саакашвілі в Одеській області.

Очевидно, що таким, м’яко кажучи, несподіваним кадровим рішенням з призначенням Яроша головою Закарпатської ОДА в адміністрації президента України Порошенка можуть нівелювати усі іміджеві втрати центральної та регіональної влади з триваючим досі збройним конфліктом вже в околицях Мукачевого між «Правим сектором» та МВС України.

Нагадаємо читачам «Преси України», що прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк через нещодавній скандал з контрабандою у Мукачевому, який переріс в збройний конфлікт,доручив звільнити всіх працівників Закарпатської митниці.

«Арсен Аваков має провести має провести розслідування фактів контрабанди та зловживань на Закарпатській митниці та за його результатами порушити кримінальні провадження» - заявив сьогодні прем’єр-міністр Яценюк
.

Широкино... таки здають

Підтвердилася інформація про відвід сил АТО з Широкиного
Оля Гузенко 13 липня 2015, 17:10
 
Підтвердилася інформація про відвід сил АТО з Широкиного


Новину повідомляють місцеві ЗМІ, передає «Преса України».Сили АТО дійсно готуються покинути позиції в районі Широкиного. Вони будуть відведені на меншу відстань, ніж російсько-терористичні сили, але все ж стратегічно важливу висоту «У маяка» покинуть. Інформацію підтвердив прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний.

Ярослав Чепурний заявив, що сили АТО готуються покинути «крайні позиції бойової охорони» і відсунутися до «основних позиціяй бойової охорони». При цьому стратегічно важлива позиція в Широкино під назвою «У маяка» буде залишена підрозділами ЗСУ.

На яку саме відстань відійдуть українські війська, Чепурний поки не може сказати, але переконує, що вона буде меншою, ніж та, на яку відійшли бойовики - тобто менше двох кілометрів. Сили АТО ж відійдуть на коротку відстань, щоб відразу зайняти колишні позиції, якщо в так званій «ДНР» вирішать піти в атаку в цьому районі.

Що стосується капонірів ЗСУ, то Чепурний наголосив, що ніякого відношення до батальйону «Донбас» вони не мають, а є частиною фортифікаційних робіт по зміцненню обороноздатності міста. 

Нагадаємо, бійців батальйону «Донбас» готують до виведення з першої лінії в Широкино. Захисники припускають, що керівництво планує здати окупантам чергову територію. Про це повідомив командир батальйону спецпризначення НГУ «Донбас» Анатолій Віногродський.

Береза має рацію, не знищимо корупцію, вона знищить Україну

Береза прогнозує чергове повстання у разі подальшого свавілля влади
Аня Бондар 13 липня 2015, 11:10
 2307
Береза прогнозує чергове повстання у разі подальшого свавілля влади


Про це нардеп написав у соціальній мережі. Новину повідомляє «Преса України».
Народний депутат Борислав Береза наголосив на необхідності викорінення корупції та незаконної торгівлі в Україні. Політик розповів про злочинні схеми, які вийшли на поверхню внаслідок мукачівського конфлікту, а також про їхнє існування і в інших регіонах країни.

Як зазначає Береза, на поверхню мукачівського конфлікту вийшла контрабанда сигарет, з якою наразі всі пообіцяли боротися. 

«А раніше про неї ніхто не знав? Ні керівництво області, ні голови закарпатської прокуратури, СБУ та міліції? Навіть керівництво місцевої митниці про це не знало? І звичайно ніхто з покровителів у Києві про це не знав! А зараз на всіх знайшло масове прозріння. Ок! Раз знайшло масове прозріння, то може пора визнати і те, що в регіоні все про все знали, були задіяні у злочинних схемах і отримували з цього дивіденди?» - зазначає народний депутат.

Він наголошує, що в інших областях України відбувається аналогічна ситуація і відрізняються злочинні схеми лише місцевою специфікою. А тому зараз повинна пройти масова чистка у всіх структурах Закарпаття. 

«Я часто повторюю чиновникам, що у влади і суспільства є паритетний договір - влада зобов'язана дотримуватися законів і дбати про комфорт проживання, а суспільство підпорядковується владі. Якщо ж влада не виконує свої зобов'язання перед товариством і сам порушує закони, то суспільство має право розірвати цей договір і змінити владу», - розповідає політик.

Береза зазначає, що на даний момент владі вже не довіряють, але не можна перетворювати Україну на Дикий Захід, де верховенство права відходить перед революційною доцільністю, а панує «закон Лінча». 

«Керівництво держави повинно перейти від обіцянок і словесних тирад до фактичних справ. А значить влада зобов'язана припинити розмовляти про боротьбу з корупцією з задобрювання місцевої влади і повинна перейти до наведення порядку, припинення тотального беззаконня», - наголошує народний депутат.

За його словами, пора припинити призначати на керівні місця з принципу особистої відданості київської влади і місцевим князькам, а керуватися принципами професіоналізму. 

«Необхідно відновити монополію на насильство, відновити довіру до судів та припинити дерибанити Україну. Без цього недовіра до влади переросте у чергове повстання, яке не переживе ні владу, ні Україна», - вважає Береза.

Також політик нагадав, що ми всі у відповідальні за Україну, яку отримали після втечі Януковича. 

«Відповідальність за майбутнє нашої держави вище будь-яких особистих амбіцій. Пора припинити внутрішню війну всіх проти всіх і перейти до наведення порядку і усунення всього того, що розриває нашу державу. Україну необхідно зберегти!» - резюмує Береза.

Нагадаємо, керівництво «ЛНР» заробляє на торгівлі російськими продуктами на території самопроголошеної республіки. Перевезення продовольчих товарів із Росії здійснюється через Луганськ і контролюється «особистою гвардією» глави терористичної організації Ігоря Плотницького.

Читайте також:

Під шумок Мукачево влада здає Широкино

Командування наказало бійцям покинути звільнені позиції у Широкиному 13.07.2015 17:28 Сили АТО дійсно готуються покинути позиції в районі Широкиного. Вони будуть відведені на меншу відстань, ніж російсько-терористичні сили, але все ж стратегічно важливу висоту «У маяка» покинуть. Інформацію підтвердив прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний. Новину повідомляють місцеві ЗМІ, передає «Преса України». Ярослав Чепурний заявив, що сили АТО готуються покинути «крайні позиції бойової охорони» і відсунутися до «основних позиціяй бойової охорони». При цьому стратегічно важлива позиція в Широкино під назвою «У маяка» буде залишена підрозділами ЗСУ. На яку саме відстань відійдуть українські війська, Чепурний поки не може сказати, але переконує, що вона буде меншою, ніж та, на яку відійшли бойовики - тобто менше двох кілометрів. Сили АТО ж відійдуть на коротку відстань, щоб відразу зайняти колишні позиції, якщо в так званій «ДНР» вирішать піти в атаку в цьому районі. Що стосується капонірів ЗСУ, то Чепурний наголосив, що ніякого відношення до батальйону «Донбас» вони не мають, а є частиною фортифікаційних робіт по зміцненню обороноздатності міста. Нагадаємо, бійців батальйону «Донбас» готують до виведення з першої лінії в Широкино. Захисники припускають, що керівництво планує здати окупантам чергову територію. Про це повідомив командир батальйону спецпризначення НГУ «Донбас» Анатолій Віногродський. Експрес онлайн
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/07/13/143329-komanduvannya-nakazalo-biycyam-pokynuty-zvilneni-pozyciyi-shyrokynomu

Аваков, - українські патріоти це бандити

Наливайченко заступився за «Правий сектор»: неприпустимо називати патріотів терористами та розгортати проти них АТО
Наталія Світанок 13 липня 2015, 07:15
 1295  1
Наливайченко заступився за «Правий сектор»: неприпустимо називати патріотів терористами та розгортати проти них АТО

Ситуація в Мукачевому є наслідком бездіяльності влади у розв’язанні нагальних проблем людей, імітації боротьби з корупцією та невирішеності питань добровольчих батальйонів. А називати патріотів терористами – неприпустимо, тим більше розгортати проти них антитерористичну операцію.

Про це заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, новину повідомляє «Преса України».

Колишній очільник СБУ вважає, що ситуація в Мукачевому є наслідком бездіяльності влади у розв’язанні нагальних проблем людей, імітації боротьби з корупцією та невирішеності питань добровольчих батальйонів.

«Люди і в Києві, і на місцях обурені брехнею, якою влада намагається прикрити свою байдужість і бездіяльність, зрощенням влади і криміналітету, «процвітанням» корупційних схем», - говорить Наливайченко. 

Екс-глава СБУ переконаний, що конфлікт у Мукачевому має бути негайно вирішений виключно мирним шляхом.

«Неприпустимим є підганяти ситуацію під лекала Януковича-Якименка, визнаючи патріотів терористами, розгортаючи проти них антитерористичну операцію», - наголошує Валентин Наливайченко.

Також колишній очільник СБУ зазначає, що влада має негайно надати результати розслідування протиправної діяльності депутатів, місцевої влади та їхніх "патронів" у Києві. У зв’язку з цим Наливайченко закликає в понеділок, 13 липня, негайно провести спеціальне засідання Верховної Ради України та прийняти рішення про позбавлення депутатської недоторканості депутатів, які можуть обґрунтовано підозрюватися у здійсненні злочинної діяльності, зокрема «кришуванні» злочинності в регіоні. 

«Це гарантія, яка дасть можливість провести об'єктивне розслідування та притягнути винних, хто б це не був, до відповідальності», - стверджує екс-глава СБУ.

Окрім того Наливайченко вважає, що необхідно надати можливість Проводу стабілізувати ситуацію в «Правому секторі» під відповідні гарантії Верховної Ради України та за результатами розслідування.

Зазначимо, міністер внутрішніх справ України Арсен Аваков коментуючи події в Мукачевому називає представників «Правого сектору» бандитами, а Президент Петро Порошенко – злочинцями, при цьому про іншу сторону конфлікту – людей нардепа Михайла Ланьо, як один, так і інший подібно не називають.

Нагадаємо, спікер 13-го запасного батальйону ДУК «Правий сектор» Олексій Бик повідомив, що глава міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков наказав знищити представників ДУК «Правого сектора», які брали участь у перестрілці з силовиками в Мукачевому.

Влада бореться із добровольцями а не окупантами і корупціонерами

Батальйон «Донбас» дав свою оцінку подіям в Мукачевому
Володя Костик 13 липня 2015, 04:02
 2308
Батальйон «Донбас» дав свою оцінку подіям в Мукачевому


Про це сказано в заяві батальйону "Донбас", новину передає "Преса України".
Причина того, що сталося в Мукачевому - це нездатність і не бажання влади почати реальну боротьбу з корупцією, і спроба дискредитувати український добровольчий рух.

Зокрема в заяві батальйону вказується, що події, які відбулися в Мукачевому не можуть бути відокремлені від загальної політичної та військової ситуації в країні. Причина того, що в Мукачевому почалася стрілянина стала нездатність влади навести порядок в країні і побороти корупцію в Україні, і всі спроби силовим способом вирішити ситуацію - це бажання дискредитувати добровольческое рух в країні.

"Нині держава не виконує своїх функцій по боротьбі з корупцією і забезпечення захисту і правосуддя для всіх. І в цьому ми бачимо основну причину подій у Мукачевому, (Закарпатської. - Ред.) області, де контрабанда і знищення лісів стали проблемою національного масштабу і джерелом збагачення для кримінальних угруповань", - сказано в повідомленні.

Також в "Донбасі" заявили, що готові допомогти в вирішенні ситуації та відправити "своїх представників з числа ветеранів і депутатів ВР від батальйону" в регіон,щоб стати посередниками між сторонами.

Нагадаємо, раніше Віктор Балога заявив, що глава "Правого сектора" Дмитро Ярош має намір зняти напруження, яке виникло після перестрілки в Мукачевому.

Читайте також:

Суд, прокуратура, МВС, СБУ будуть реформовані тільки під тиском

СБУ домовилася з "Правим сектором" навести порядок в Україні - А.Тетерук

КИЇВ. 13 липня. УНН. Очільник СБУ Василь Грицак і лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош домовилися, що бійці ДУК допомагатимуть наводити порядок в Україні.Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів заступник голови фракції партії "Народний фронт" у Верховній раді Андрій Тетерук, передає УНН.

"Василь Грицак, новий керівник Служби безпеки України, скажімо так, я не знаю - підписано або просто обговорено на особистому рівні з Дмитром Ярошем ... уклали, скажімо так, угоду, що "Правий сектор" допомагатиме за можливості СБУ наводити той порядок, якого так чекають в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, переговори щодо конфлікту з "Правим сектором" тривають. Лідер ПС Дмитро Ярош намагається домовитися про вихід побратимів з лісу, де вони переховуються після стрілянини на території спорткомплексу "Антарес".

Як повідомила колишній прес-секретар київської прокуратури Альона Яхно, "Правий сектор" відступив з Мукачевого.

Тим часом, Президент Петро Порошенко скликає Військовий кабінет через бійню в Мукачеві.

Стрілянину в Мукачевому оголосили провокацією проти Закарпаття. Генпрокуратура почала розслідування як теракт.


Україна не жертовне ягня для ножа ху*ла1

Принуждение к миру. Почему Украину заставляют в одностороннем порядке выполнять минские соглашения
Принуждение к миру. Почему Украину заставляют в одностороннем порядке выполнять минские соглашения
Фото: rbc.ua

Изменения в Конституцию, которые предложил президент Петр Порошенко, позволят предоставить Донбассу особый статус. Однако, это может быть невыгодно стране

Генеральный секретарь Совета Европы Турбьерн Ягланд в интервью Deutsche Welle заявил, что Украине нужно законодательно закрепить особый статус Донбасса. По его словам, речь идёт только о рекомендациях, но если Украина собирается имплементировать договоренности, достигнутые во время второй встречи в Минске, придётся внести изменения в Конституцию.

Бывший заместитель главы Администрации президента, а ныне  посол Украины в США Валерий Чалый в интервью "Зеркалу недели. Украина" признал корректность информации о дипломатическом давлении Евросоюза для одностороннего исполнения минских соглашений со стороны Украины.

По его словам, Киев будет придерживаться логики минских договоренностей. Нынешние действия по определению особенностей местного самоуправления в отдельных районах Донецкой и Луганской областей, а также выполнения обязательств по децентрализации и конституционной реформы Чалый назвал "подготовительными шагами", которые делает украинская сторона.

"Но для нас абсолютно неприемлемо, чтобы Украина пошла на все политические решения, и при этом на выборах в Донбассе стояли люди с автоматами и "обеспечивали" избирательный процесс", - отметил посол.

Украинские политические эксперты отмечают, что изменения в Конституцию, которые предложил президент Петр Порошенко, позволят предоставить Донбассу особый статус. Правда, это может быть невыгодно стране.

Константин Матвиенко

политический эксперт

- Говорить о минских соглашениях не приходится. Их не выполняют Российская Федерация и террористы. Эти соглашения не должны присутствовать в дискурсе, ни в конституционном, ни в любом другом. Никаких оснований – ни юридических, ни политических, ни, тем более, экономических – для особого статуса Донбасса нет. Речь идёт о том, чтобы Украина не вступила в НАТО.

"Фактически, РФ пытается привить Украине раковую клетку"

У нас есть прецедент Крыма. В соответствии с Конституцией, он имел особый статус – автономии со специальным статусом управления. Это же касалось и Севастополя. Правила НАТО заключаются в том, что референдум, который проводится относительно вступления в Альянс, должен дать позитивный ответ во всех субъектах. У нас таким субъектом был Крым, понятно, что полуостров и Севастополь никогда бы не проголосовали за это. Теперь Россия Крым забрала и, чтобы не пустить Украину в НАТО, навязывает новую территорию с особым статусом, которая в случае референдума проголосует против. Поэтому нам не нужно закреплять за ними никакого особого статуса. Фактически, РФ пытается привить Украине раковую клетку.

Глядя на проект Конституции, который мы сейчас получили в качестве законодательной инициативы президента, именно это и может произойти. Если президент вносит такой проект Конституции, то, по меньшей мере, его фракция за это проголосует. Фракция премьер-министра, который чем дальше, тем больше зависит от президента из-за утраты доверия граждан, тоже будет "за". Понятно, что за это проголосует Оппозиционный блок и независимые депутаты, а также группа "Возрождение". То есть, мы имеем под триста голосов в парламенте, соответственно, есть опасность, подчёркиваю, опасность принятия такой Конституции.

Виктор Таран

руководитель Центра политический студий и аналитики

- Если мы внимательно почитаем изменения в Конституцию, касающиеся децентрализации, то увидим, что возможность предоставления особого статуса Донбассу там уже предусмотрена. Регулирование в этих регионах может осуществляться отдельными законами. Это означает, что при возникновении форс-мажорной ситуации – это не только вопрос войны на Востоке, это может быть чрезвычайное положение, экологическая катастрофа, может касаться каких-то экономических преференций – будут приняты соответствующие законы. И это абсолютно нормальная норма, которая будет прописана в Конституции. Поэтому препятствий нет.

Мы должны понимать, что Донбасс – это территория Украины. Нужно понимать, каким образом восстанавливать экономику региона, какие преференции предоставлять. Нас ждёт колоссальная работа по восстановлению инфраструктуры.

Когда мы говорим о специальном статусе Донбасса, мы должны чётко разводить: есть территории, которые контролируются украинскими войсками. И если возникает вопрос, что им нужно дать экономические преференции для восстановления региона или других целей, то, однозначно, общество это поддержит. Что касается территорий, которые находятся под контролем российских войск и террористических организаций, то на них не действуют украинские законы. Конкретный пример: мы хотим провести местные выборы 25 октября, а Александр Захарченко (главарь боевиков "ДНР" - ред.) говорит, что у них выборы будут 14 октября.


100%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Чому СБУ не діяла так само у Донецьку та Луганську

Влада діє проти «Правого сектору» жорсткіше, ніж проти Гіркіна й Безлера (ВІДЕО) – журналіст
Денис Марценко 12 липня 2015, 20:28
 811
Влада діє проти «Правого сектору» жорсткіше, ніж проти Гіркіна й Безлера (ВІДЕО) – журналіст


Про це у соцмережі повідомив журналіст Денис Казанський, передає новину «Преса України». 
Громадяни, які підтримують бійців ДУК «Правий сектор» у конфлікті з нардепом Михайлом Ланьо, палять  шини на шляху бронетехніки, що рухається в бік Мукачевого. У місті тривають переговори щодо збройного конфлікту, який стався напередодні.

«Дежа вю. Перед колоною бронетехніки, яка рухається на Мукачево, люди ставлять барикади з покришок. Як ніби в минулу весну повернувся. Хіба що прапорів немає.

Але є і одна істотна відмінність. На цей раз влада реагує набагато оперативніше і жорсткіше. У зв'язку з чим виникає тільки одне питання - а в минулому році не можна було діяти так само проти Гіркіна і Безлера? Чому стріляти в бійців «Правого сектора» стали відразу, а в 2014 чекали півтора місяці до кінця квітня?», - написав Казанський.

Нагадаємо, в Мукачевому напередодні спалахнув збройний конфлікт, внаслідок якого поранено 11 і вбито 3 осіб, зокрема два бійця ДУК «ПС».

За останньою інформацією, «Правий сектор» відмовляється складати зброю, а спецслужби перебувають у готовності до штурму. Тривають переговори за участю Дмитра Ярошапри участии Дмитрия Яроша.