Мобілізація, мобілізація, мобілізація, мобілізація, мобілізація

Янукович перетворив Україну на бананово-бурякову республіку, де повністю узурповано владу. Це вже навіть не повторення білоруського сценарію, а силове встановлення режиму диктатури.

Про це заявив очільник Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час прес-конференції лідерів опозиції, яка відбулася в Києві 30 листопада 2013 року.

«Сьогодні вночі було арештовано 34 учасників Євромайдану, семеро з яких госпіталізовано з тяжкими травмами. Окрім того, кинуто за ґрати трьох свободівців, які брали участь в акціях протесту на підтримку европейської інтеграції. Режим бачить застосування сили й переслідування людей чи не останнім способом утримання влади.

У відповідь на дії влади опозиція створює Штаб національного спротиву. Також ми оголошуємо повну мобілізацію українців на 12:00 1 грудня. Закликаємо всіх прийти у парк Шевченка, аби показати, хто є справжнім господарем в українській державі! Ми беремо на себе повну відповідальність за боротьбу проти бандитського режиму Януковича» – заявив Олег Тягнибок.

Революція! Революція! Революція! Революція! Революція! Революція


Олексій ГараньІсторик-міжнародник, політолог, політконсультант, учасник багатьох "авантюрних" проектів, що стали успішними
''Бацька'' Янукович діє за кремлівським сценарієм?30 листопада 2013, 10.00

Спочатку – провал у Вільнюсі. Гадаю, що не в останню чергу завдяки "лякалкам", які клалися на стіл Януковичу: щодо економічних втрат, Тимошенко, поразки у 2015 р. Тепер – абсолютно безглуздий розгон мирного Євромайдану, якому новоявлений "батько" (чи "бацька"?) ще два дні тому "аплодував". Демонстрації протесту. Подальше протистояння, можливі провокації і застосування сили. Засудження Заходом, можлива ізоляція і розворот Януковича до Росії.

Чим не подарунок під кремлівську ялинку?

Важливо: 

Продовжувати діяти ненасильницькими методами. Режим уже програв, бо першим застосував силу проти мирних людей. Вони – бояться.

Не блокувати парламент, бо це – трибуна і єдиний орган, непідконтрольний Януковичу.

Чіткі і досяжні вимоги. Зокрема, покарання силовиків, винних у тому що відбулося. Насамперед, Захарченка. Його відставка і початок карної справи проти нього.

Наївне (?) прохання до світової спільноти. Чому не зробити Захарченка нев'ізїним? Зрозуміло, що він діяв за наказом Януковича. Але треба, щоб силовики задумалися. Треба розпочати процес показового замороження рахунків бодай одного з діячів режиму. Це те, чого вони реально бояться (крім Майдану). Пора надіслати "чорну мітку".

PS Написав цей пост, і розумію, що ситуація радикалізується. Треба вимагати відставки президента. Але все залежить від того, скільки завтра вийде людей!!!!!!

Вставай Україно!

В Україні треба перейти до загального страйку, - Олег Соскін  
29 ноября 2013
Сьогодні точиться багато розмов про те, чи варто продовжувати Євромайдан, чи слід його розпустити. Олег Соскін, голова Української Національної Консервативної партії, вважає, що Євромайдан не можна розпускати.
«В Україні треба розпочати створення загальнонаціонального страйкового комітету і перейти до загального страйку. Мають зупинитися підприємства, залізниці, аеропорти у зв’язку з тим, що Янукович і Партія регіонів зрадили український народ, українську націю та українську державу. Тому потрібне негайне усунення їх від влади, адже в Україні почалась національна катастрофа», - вважає Олег Соскін.
«В протилежному випадку в Україні може розпочатися національна руїна, як це було у 1666 році, 1918-1921 роках, коли владу в Україні захопили більшовицькі бандити, у 1933 році під час Голодомору, у 1941 році, у 1775 році, коли кат українського народу Катерина Друга зруйнувала Запорізьку Січ, у 1863 і 1876 роках, коли було видано Валуєвський циркуляр та Емський указ. Все це дати національної руїни. І зараз Янукович теж фактично відкриває скриньку Пандори, він готує нам національну війну. Тому сьогодні потрібна не лише відставка уряду Азарова, але й негайне усунення Януковича від влади. Інакше на нас чекає національний крах», - підкреслив експерт.
«Однак, ще раз наголосимо, що перевертні не мають права виступати від імені народу. Єдине, що вони можуть зробити – це дати грошей, яких вони накрали під час Помаранчевої революції, на революційну справу. Щоб їх не погнали разом з Януковичем і Партією регіонів», - підсумував Олег Соскін.  

Мобілізація, мобілізація, мобілізація, мобілізація, мобілізація


Увага! Мобілізація!  Украина  Сегодня, 10:53


#ЄвроМайдан.
Юрій Андреєв ,
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.



Всі збираємось сьогодні на Майдані Незалежності, щоб почати нарешті змінювати країну і скидати нахрін Януковича. Досить вже соплі жувати! Не підписав - на йух! 
Починаючи з 15:00 - повна мобілізація. О 18:00-19:00 на Майдані вже будуть лідери опозиції і оголосять наш спільний план дій.
Цікаво, що саме на 15:00 влада збирає проплачену масовку для альтернативного мітингу на Європейській площі. Сцена вже змонтована, стоїть потужна озвучка, щоб спробувати заглушити ЄвроМайдан.  Окремо регіонали готують сотні спортсменів, щоб відправити їх на Майдан Незалежності для провокацій. 
Бандити. Вони зараз кидають всі сили, бо чудово розуміють, що це їх остання битва. Якщо вони нас сьогодні нагнуть - родина Януковичів залишиться при владі на довгі десятиліття і ніяких вже виборів 2015 не буде! 
Джерела в силових структурах повідомляють, що масово готують кримінальні справи на активістів. Якщо раптом у нас не стане духу і люди розійдуться з Майдану - за гратами опиняться десятки громадських лідерів.  
Сподіваюся, що у лідерів опозиції вистачить сили та розуму виправити помилки і негайно поставити на Майдані Незалежності ту сцену, яка була демонтована з Європейської. Негайно забезпечити ЄвроМайдан надійною охороною для запобігання провокацій. Негайно назвати імена і публічно вигнати зі сцени тих, хто реально заважає справі та очевидно отримав на Банковій гроші, щоб "злити" народний протест. Сподіваюся, що у лідерів опозиції вистачить сили та розуму не чекати до неділі, а вже ввечері оголосити план дій та негайно взяти в облогу урядовий квартал. Не штурмувати адміністративні будівлі, а саме взяти в облогу і не дати чиновникам змоги працювати. 
До-речі, за інформацією з надійних джерел, охороняти будівлі Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів буде вже не міліція і не столичний "беркут", а приватна охоронна фірма. Янукович небезпідставно боїться, що співробітники силових структур у найвідповідальніший момент перейдуть на сторону народу. 
Сподіваюся, що на Майдані Незалежності буде не сто тисяч, а мінімум в два-три рази більше. В ідеалі - пів мільйона українців. Лише тоді зможемо діяти ефективно і контролювати урядовий квартал. Лише тоді буде можливість заблокувати Межигір'я та змусити Януковича піти геть. Наголошую - тільки мирний протест, тільки блокування, а не штурм. Штурм потрібен владі, щоб пролилася кров і можна було ввести надзвичайний стан, розігнавши при цьому Майдан та кинувши до вязниці тих, кто так заважає режиму. Такий сценарій був в Білорусії успішно реалізований і сьогодні там вже нема ніякої опозиції, а Лукашенко сміливо готує на трон свого синочка. 
А для того, щоб ЄвроМайдан завершився справжньою перемогою, треба комусь взяти на себе відповідальність і повести народ за собою, ставши попереду. Сьогодні обов'язково буде ця людина - людина, якій вже нічого втрачати. Якщо з лідерів опозиції цього ніхто не зробить, то це просто зробить хтось з народу. 
Люди так просто додому вже не поїдуть. Від сьогодні наша мета - повалення Януковича. Все. Крапка. Жодних компромісів. Жодних амністій рецидивістам!
Отже. Побачимось вже сьогодні. Зустрінемось на барикадах, які нам все одно доведеться будувати.
І нехай допоможе нам Господь.
                        

Громадянська війна на порозі України

Україну хочуть залити кров’ю! – Олег Соскін  
29 ноября 2013

 У Києві лунають версії про те, що серед присутніх в центрі міста «ті тушок» є не лише так звані спортсмени із секцій, яких привезли із Кривого Рогу та інших міст, але спеціальні загони «зеків», яких готували в колоніях.

Якщо ця інформація відповідає дійсності, то тоді, схоже, Янукович, повністю втратив відчуття реальності, хоче залити Україну кров’ю.
Тому негайно мають втрутитись в ситуацію західні країни. Потрібно терміново відрядити до України спеціальну місію, бо може початись громадянська війна. Чому мовчать мери міст? Де голова Асоціації міст України Вілкул? Чи він думає, що його не знайдуть потім?
Всі причетні до організації загонів «ті тушок» в центрі Києва мають знати, що в Україні не буде другої Білорусії, коли  19 грудня 2010 року Лукашенко залив кров’ю акцію протесту і тисячі людей запроторив у буцегарні. І нової Болотоної площі, як у Росії, не буде. І розстрілу мирних демонстрацій, як в Казахстані, в Жанаозені не буде. Хоча, складається враження, що зараз відбувається змова чотирьох диктаторів – Путіна, Лукашенка, Назрбаєва і Януковича. Але у них нічого не вийде, Україна – це не Росія, не Білорусія і не Казахстан.
Якщо вони хочуть громадянської війни, то вона прийде до них. Але Україну ці чорні сили не зупинять, не вистачить у них сил. Ще є час, і ще можна зупинити громадянську війну в Україні.
 Олег Соскін, професор, директор Інституту трансформації суспільства

Тепер або ніколи

Євромайдан: потрібно переходити до активних, рішучих дій, - Олег Соскін  
29 листопада 2013

 До Києва за повідомленнями ЗМІ звезені тисячі так званих «тітушок», найманих бойовиків, які вже двічі за п’ятницю напали на журналістів, при чому на очах у міліціонерів, які нічим не змогли допомогти.

Але чому ж в такому випадку не сформовані загони з числа активістів, які виступають за європейський вибір України, які б реагували на провокації «тітушків»? Невже немає спортивних хлопців, колишніх офіцерів, які могли би дати відсіч цим бандитам, почали на них полювати? Де взагалі Майдан? Чи тільки танцювати під музику можуть? Треба негайно знайти цих осіб, якщо вони поховалися. Якщо міліція не хоче цього робити, то люди самі повинні почати нейтралізовувати цих «ті тушок».
Потрібно переходити до активних рішучих дій, і формувати відповідні дружини для нейтралізації бандитів. Скільки можна це терпіти? Нехай шукають, фотографують, знімають їх на відео і з’ясовують, звідки вони, хто вони, де живуть, де їхні батьки. Що це за люди, звідки вони взялись? Потрібно почати за ними полювання. А якщо міліція не хоче захищати народ, то навіщо така міліція? Тоді потрібно встановлювати блок-пост  5 тисяч людей біля Міністерства внутрішніх справ,  а також біля Міністерства освіти, яке не дає студентам долучитися до страйку, біля Міністерства інфраструктури, яке не дає українцям із різних регіонів дістатися до Києва.
Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства
OSP-UA.INFO

Мусоргани захищають тітушок

У центрі Києва "тітушки" побили не тільки журналістів, а й міліціонерівП'ятниця, 29 листопада 2013, 12:42

Журналісти, які постраждали біля Маріїнського палацу, кажуть що "тітушки" побили також двох міліціонерів.

Про розповів побитий журналіст Дмитро Гнап в ефірі "Громадського телебачення".

Він і оператор Яков Любчич поділилися подробицями інциденту:

"Перед президентським палацом величезна група "тітушок", готових йти на Майдан. Коли ми запитали, що ви тут робите, відповіді не було".

"Вони стоять колонами – вся площа перед Маріїнським палацом. Ми багато чого бачили, але це справило враження", - каже Гнап.

"Їхні ватажки крикнули: "Вали их на землю, забирай камеру". Нападало близько 20-30. Решта 3-4 тисячі оточили нас и спостерігали", - розповів журналіст.

 Дмитро Гнап

За словами представників ЗМІ, поблизу не було видно міліції. Гнапп каже, що вони знайшли двох міліціонерів, яких попросили допомогти. Але, коли вони підійшли до Маріїнського палацу, "тітушки" побили й цих міліціонерів.

Крім того міліційне керівництво, яке потім розшукали журналісти, пообіцяло побитим міліціонерам... звільнення. Тому що їх, мовляв, попереджали не чіпати "тітушків".

Гнапп у прямому ефірі звернувся до міністра МВС з вимогою негайно розібратися в ситуації і повернути правохоронні органи до виконання їхніх обов'язків.

Після ефіру його забрала карета "швидкої допомоги". Зараз йому накладають шви на обличчя.

Українська правда

Відео - Mytiok1980

Ви, йому вірите?

Повалити владу Януковича можуть триста тисяч демонстрантів - Гриценко


Повалити владу Януковича можуть триста тисяч демонстрантів - Гриценко

Змінити владу мирним шляхом можуть триста тисяч людей, які готові стояти на Печерських пагорбах 10-15 днів, з них мінімум сто тисяч повинні бути готові стояти вночі.

Про це заявив в ефірі "Радіо Свобода" депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Це вимагає організації харчування, обігріву, охорони, медичної допомоги, інформаційних та багато інших питань потрібно вирішити. Якщо говорити про харчування, то не можна розраховувати, що хтось принесе, це буде коштувати з десяток мільйонів гривень кожен день", - зазначив він .

На думку Гриценка, прем'єр Микола Азаров не мав юридичного права зупиняти підготовку до підписання угоди про асоціацію, тому що повноваження уряду обмежувалися парафуванням цього документа.

А президент Віктор Янукович міг підписати угоду всупереч рішенню уряду, говорить Гриценко. Тому аргумент, що дії президента у Вільнюсі продиктовані українським законодавством, не мають під собою підстав, зазначив депутат.

29 листопада Україна не підписала на саміті у Вільнюсі угоду про асоціацію з ЄС.

Люди, які зібралися на площі Незалежності в Києві зустріли це повідомлення вигуками "Ганьба!".

Партія регіонів влаштувала альтернативний мітинг на Європейській площі - на підтримку курсу президента і уряду. Біля Маріїнського палацу зібралися кілька тисяч "молодчиків спортивної зовнішності".

Окупаційно-кримінальна влада vs України і українців

Біля Маріїнського палацу побили журналістів - міліція каже, що безсилаП'ятниця, 29 листопада 2013, 11:19 
фото, доповнено о 12.23

Біля Маріїнського палацу журналістам Громадського телебачення Дмитрові Гнапу і Якову Любчичу розбили камеру і побили.

Про це повідомляється на сторінці "Громадського" у Facebook.

У журналістів також забрали флешку.

 

За словами журналістки Катерини Аврамчук, міліціонери біля Верховної Ради зазначили, що нічим не зможуть допомогти і порадили обходити "тітушків" десятою дорогою.

 скрін-шот з Твіттера

Побитий журналіст Дмитро Гнапп прийшов на ефір "Громадського телебачення" і розповів, що біля Маріїнського палацу знаходяться 5 тисяч "тітушків".

 

Як повідомлялося, на Європейську площу стікаються люди, звезені регіоналами на мітинг на підтримку курсу президента й уряду.

В той же час, 28 листопада у Житомирі банда невідомих молодиків жорстоко побила головного редактора газети "20 хвилин" Влада Пучича, який є одним з організаторів Житомирського Євромайдану.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Напад стався під офісом "ДемАльянсу", де активісти планували поїздку до Києва. Як тільки вони вийшли з офісу, до них підбігла група з 8-10 "тітушок" з битами.

Внаслідок нападу, журналіст Влад Пучич отримав травми голови, та його забрала швидка. За його словами, йому накладено два шви на потилицю, він отримав струс мозку. Інші активісти теж отримали ушкодження. Активістам вдалося затримати одного з нападників, особу якого зараз встановлюють правоохоронці.

Це вже другий напад на Пучича за останній тиждень. 23 листопада на нього напали невідомі молодики у під'їзді. Напад стався, коли журналіст повертався додому.