Концепція аполітичності пермогла на Євромайдані ... і це помилка

Концепция аполитичности победила на Евромайдане, и это политическая ошибка, которая может дискредитировать Евромайдан и протестное движение.

 

Ничего трагичного, конечно, не произошло, но эту ошибку стоит исправить.

 

Уважаемые друзья! Меня всегда раздражали майданарбайтеры от политических партий с флагами, которых нередко привлекала оппозиция, и это действительно неприемлемо. Да, я тоже критикую оппозицию, да она нередко действует смешно и беспомощно, и даже в противоречии с заявленными принципами НО!

 

Но запрещать партийную символику ведущих политических сил, которые последовательно голосуют за ВСЕ евроинтеграционные законы - это абсурд и неблагодарность. Запретом Батькивщине, Свободе и Удару демонстрировать флаги, гражданское общество ставит ЗНАК РАВЕНСТВА между всеми политическими силами - в том числе теми, кто провалил ключевые евроинтеграционные законопроекты.

 

Есть ли в этом логика? Никакой. Гражданское общество вышло на массовую акцию протеста не потому, что кто-то из 200 тысяч демонстрантов читал текст соглашения об Ассоциации!

 

Евроинтеграция - это объединяющая идеология и побудительный мотив для политического протеста против действующих методов правления! Уважаемые друзья - гражданские активисты! Вам есть за что не доверять оппозиционным партиям, я прекрасно понимаю, что управление Евромайданом логичней держать в руках не партий, а тех инициативных ребят, которые не дожидаясь заседаний партийных штабов бросили все и рванули ночью в четверг на Майдан, не зная страха, когда их могли задержать и разогнать силой.

 

Но пожалуйста, подумайте без эмоций - а что дальше? Как вы будете вести борьбу дальше? Ну в том случае, если чуда не произойдет и соглашение об ассоциации не подпишут, вероятность чего составляет 99,99%? Вам в любом случае потребуется поддержка народных депутатов оппозиции, которые либо будут давать политический ход вашим инициативам, либо прикрывать акции протеста от «Беркута». Потому что у любого государственного решения должны быть свои проводники - это политические партии. Гражданское общество может выйти на протест.

 

Может что-то осаждать или штурмовать. Но пока общество признает и подчиняется институтам власти, ему нужна система реализации своих наказов - в виде партий, которые это общество избрало. Альтернатива ошибочным действиям власти в плоскости евроинтеграции должна быть конструктивной - на ближайших выборах, на которые пойдут те, кто выходил на демонстрации.

 

Поэтому я призываю организаторов Евромайдана немного подумать о будущем. Чтобы прекрасный порыв сотен тысяч людей, и надежда на изменения не были омрачены неспособностью выстроить стратегию действий, неспособностью находить компромиссы. Евромайдан не должен умереть 29-го при любом исходе саммита в Вильнюсе. Он должен стать основой не только для ИСКРЕННЕГО, но, что не менее важно - ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО построения гражданского общества. давайте не повторять Майдан-2004 - давайте создадим механизм взаимодействия гражданских общественных структур и политических партий - понятный для обеих сторон.

 

Для этого надо трезво взвесить свои возможности, наметить дальнейший план действий - совместно с политическими партиями. Идея сия гораздо выше спора за лидерство. И об этом самое время подумать.

 

 

Юрий БУТУСОВ


Ось вам ще один холуй москальський

Кармазін: Не виходьте на Євромайдан! Ви зриваєте євроінтеграцію!
Четвер, 11:16, 28/11

Друзі, прошу, не виходьте на євромітинги. Це ускладнює переговорний процес між Президентом України та ЄС.

Йдуть дуже важливі переговори, в тому числі, й фінансові. Будь-який тиск працюватиме на шкоду. У кожного є своя робота - студенти мають навчатися, а дорослі працювати. Досить політичних шоу.

Треба думати, де Україні вигідніше. З Митним союзом нас пов'язує не лише економіка, а й десятилітня дружба. Щодо ЄС я такого сказати не можу. 

Європа це модне сучасне слово, але нам туди ще рано йти. Більше того, ми не можемо допустити спаду економіки, який неминучий у разі інтеграції до ЄС. Питання Вільнюського саміту не на часі, треба економіку країни рятувати. 

Що цікавить людей? Переконаний, у в селах більше цікавлять пенсії та безробіття, а не перспектива туманного Альбіону. 


Юрій Кармазін,
кандидат по 94 виборчому округу

як не повторити помилок Помаранчевої революції

Євромайдан: Як не повторити помилок Помаранчевої революції, - Олег Соскін  
28 ноября 2013

 В Україні склалася революційна ситуація. На вулиці виходять мільйони українців, прагнучи змін у країні, яка під владою Януковича та його кліки остаточно усталилась, як держава стаціонарного бандита. Тому сьогодні дуже важливо не повторити тих помилок, які були допущені у 2004 році під час Помаранчевої революції.

Одна із серйозних помилок періоду Помаранчевої революції, яку не можна повторювати сьогодні під час Євромайдану, це те, що не була здійснена блокада найбільш агресивних міністерств – Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Міністерства транспорту (тепер – Міністерства інфраструктури). Тоді не були розміщені блокадні пости навколо цих міністерств.
Тому сьогодні не можна ще раз наступати на ті самі граблі і повторювати старі помилки. Ці три найбільш агресивні міністерства необхідно зараз взяти в облогу. Потрібно розмістити навколо цих структур блок-пости у кількості 2-3 тисяч людей. І тим особам, які там працюють, створити таку моральну атмосферу, щоб вони відчували себе зрадниками, виконуючи незаконні та антиконституційні розпорядження. В такому випадку вони мають зрозуміти, що працюють на найбільш бандитські частини правлячого режиму, і усвідомлювати, що за відання і виконання завідомо незаконних розпоряджень і наказів Конституцією України передбачена юридична відповідальність.
Отже, біля цих трьох міністерств потрібно розмістити по 3 тисячі добровольців, там же розмістити інформаційні пункти, які постійно даватимуть звідти інформацію. Навколо цих будівель треба постійно роздавати листівки, показувати, хто такий Табачник, Захарченко, Козак. Що міліція сьогодні, як виглядає, покриває наркоторгівлю, торгівлю органами, постачає наших дівчат в борделі Туреччини, Ізраїлю, Єгипту. Що Табачник довів освіту до повної руїни, і ми займаємо 47 місце у Болонському процесі, що наші дипломи сьогодні нікому не потрібні. Що за часів Козака інфраструктура України практично знищена, у нас розбиті дороги, допотопні потяги, всюди руїна і розруха.
І немає чого на цьому Майдані всім сидіти. Треба формувати загони, брати намети, ставати навколо міністерств і розпочинають їх блокування, як найбільш агресивних, ударних пунктів режиму, які очолюють найбільші україножери, такі, як Табачник. Треба ворога атакувати в його лігвищі. Вони виводять проти людей «Беркут», ходять по університетам, щоб студенти не повставали, не продають залізничні квитки на Київ. Тому необхідно, щоб повсталий народ ішов у їхні гнізда.
Олег Соскін, директор Інституту трансформації суспільства
Помаранчевої революції

Боротьбу з окупантами потрібно продовжувати

Євромайдан не можна розпускати після саміту у Вільнюсі, - Олег Соскін  
28 ноября 2013

 У Вільнюсі розпочався саміт Східного партнерства, який завершить свою роботу 29 листопада. Чимало активістів Євромайдану, який зібрався у Києві і десятках інших міст України, вагаються, чи потрібно продовжувати акції протесту після 29 листопада, чи розпустити Євромайдан.

Зокрема, запропонував розпустити Євромайдан колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. «Після проголошення результату треба розійтися, а потім вирішувати це більшими силами, щоб був не тільки майдан, і студентський страйк, який нині є частковим, а й страйк бізнесменів, перекриті дороги і заблокований парламент», - сказав він в інтерв’ю Zahid.net.
Однак, зрозуміло, що якщо зараз розпустити Євромайдан, то тоді вже ніхто нікого не підніме. висловлювання Юрія Луценка– це провокація. В історії уже був піп Гапон, який водночас був священиком і провокатором, агентом царської охранки. Але відомо, чим закінчив Гапон – його повісили, коли йому було 36 років.
Отже, якщо розпустити зараз Євромайдан, то потім всіх найбільш активних учасників Євромайдану дома виловлять і схоплять поодинці. Тому розпускатися після саміту у Вільнюсі не можна, натомість треба переходити до формування єдиного страйкового комітету. Необхідно, щоб найбільш активні представники Євромайдану утворили постійну діючу робочу раду. І зараз, як ми вже підкреслювали, необхідно  посилювати тиск на режим стаціонарного бандита. В першу чергу треба здійснити блокаду найбільш агресивних міністерств – Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Міністерства інфраструктури, розставивши біля кожного з них блокпости по 2-3 тисяч добровольців.
Олег Соскін, професор, директор Інституту трансформації суспільства

Нехай не тішить вас ця інформація

Кличко впритул наблизився до Януковича у президентському рейтингуЧетвер, 28 листопада 2013, 15:59 


Рейтинг серед виборців чинного президента Віктора Януковича та опозиціонера Віталія Кличка  фактично зрівнялись.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнароднимінститутом соціології (КМІС).

Якби президентські вибори проходили у середині листопада цього року, і в бюлетень для голосування не була включена Юлія Тимошенко, то за Віктора Януковича проголосували б 17% виборців, а за Віталія Кличка –  16%.

Арсеній Яценюк отримав би 8% голосів, Петро Симоненко – 6%, а Олег Тягнибок – 4%.

КМІС пише, що "різниця між рейтингами В.Януковича і В.Кличка статистично незначуща".

Якби у другий тур президентських виборів вийшли Віктор Янукович та Віталій Кличко, їх готові були підтримати, відповідно, 22% та 35% виборців;

Янукович та Яценюк – 23% та 27%;

Янукович та Тягнибок – 25% та 19%.

Опитування проводилось протягом 9–20 листопада 2013 року методом інтерв'ю. Опитано 2011 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Українська правда

План дій патріотів України

Соцмережами шириться план дій Євромайдану на випадок непідписання угоди про асоціацію
27.11.2013 20:53
Обличчя Євромайдану

У соцмережі Вконтакте поширено проект плану для Євромайдану на випадок провалу підписання угоди про асоціацію України з ЄС у Вільнюсі.

Проект передбачає конкретні дії протягом трьох днів -- 28-30 листопада.

План на випадок провалу асоціації

Події в Україні та по всьому світі свідчать про піднесення. Суспільство прокидається і у нас є всі шанси перемоги.
Спочатку стихійний вихід на Майдан Незалежності 21 листопада. Потім ми гідно відсвяткували День Свободи, згадали події 9-річної давності 22-23 листопада.

24 листопада, вперше за багато років опозиція спромоглася не тільки організовано вийти, але й дати продовження. І хоч багато хто критику опозицію за бездіяльність, але все ж таки перший крок зроблено - зайнято ще одну площу, цього разу Європейську. Це символічно.

Робочий тиждень 25 листопада почався теж позитивно. Попри репресії влади, активісти не здаються, розгони майданів нічого не дали. Люди не тільки не злякалися, а навіть розпочалися студентські протести, які мають всі шанси перерости в страйки.

Людей більшає, занепокоєння суспільства зростає. Всіх турбує одне запитання: ЩО ДАЛІ ? ЯКЩО 29 ЛИСТОПАДА ПІДПИСАННЯ У ВІЛЬНЮСІ НЕ БУДЕ?

Ми повинні підготуватися до найгірших умов, а це наступні:
а) підписання не буде;
б) влада почне справжню жорстку зачистку;
в) тв-ящик почне новорічно-ялинкову істерію, намагаючись достроково відправити країну на новорічні канікули.
План влади зрозумілий ? Чудово, а тепер наш план.

#Євромайдан нам всім показав, що ми можемо діяти. І не тільки домогтися підписання угоди про асоціацію з ЄС. Відмова від підписання Януковичем асоціації дає нам шанс достроково позбутися знахабнілої влади вже зараз або в 2015 році. Зауважу, що якби угода про асоціацію була підписана, то зміна влади відбулася не раніше 2015 року або навіть пізніше, адже Янукович в очах суспільства був би "великим євроінтегратором".

Не чекаймо наказів, гетьманів та ватажків, прийшов час організовуватися та діяти. Для перемоги нам потрібно підготуватися. Не тільки виходити на майдани наших міст, але і діяти. Отже:

КРОК ПЕРШИЙ:

27-28 листопада, середа-четвер, всі їдемо на Київ. Нам потрібно мобілізувати Київ та вийти на європейський марш, сто тисяч це була тільки перша ластівка. Нас може бути значно більше. Робоча назва - #Євромарш.

КРОК ДРУГИЙ:

29 листопада, п'ятниця, виходимо на #Євромарш з державними та європейськими. Якщо для когось це принципово, то беріть той партійний прапор, який вам до вподоби. Головне інше - беріть з собою друзів, родину, знайомих та всіх небайдужих.

В той час студентський страйком переростає в національний страйковий комітет. До страйку готується вся країна!

КРОК ТРЕТІЙ:

29-30 листопада, п'ятниця-субота, блокуємо урядовий квартал, бо така влада нам не потрібна. Оголошуємо дострокову зміну владу, уряд йде у відставку. Якщо нас підтримає опозиція, то пропонуємо їй визначитися всередині себе. Хай публічно, в нашій присутності та за нашої підтримки, нарешті визначаться, хто з них президент, хто прем'єр, а хто спікер, і тоді можна робити повну перезагрузку. Якщо ні, тоді діємо самостійно! Не розходимося, займаємо позиції. Ми нікуди більше не підемо !

КРОК ЧЕТВЕРТИЙ:
30 листопада - 1 грудня, субота-неділя, до повсталого Києва приєднуються всі регіони. 1 грудня на #Євромарш виходять всі обласні центри України. Це символічний день, адже 1 грудня 1991 року, Україна здобула справжню незалежність на всеукраїнському референдумі.

КРОК П'ЯТИЙ:

2 грудня, понеділок - розпочинається всеукраїнський страйк, це початок нової революції, нашої відповіді на провал асоціації! Ми не будемо чекати коли з Межигір'я в заблокований квартал їхатиме Янукович. Ми підемо до нього в гості багатотисячним мітингом. Думаю там ми його не застанемо, при такому розвитку подій він просто втече. Але це треба буде перевірити! :)

Отже, сьогодні майбутнє України справді в наших руках. Це не пафос, і не гасла, це жорстка реальність! Прості кроки до перемоги, ми всі справді можемо їх зробити.

На мою думку нам потрібен саме такий план.

Крок нульовий - обговорюємо та поширюємо його далі, а потім діємо. ЗГОДНІ?


Олексій Гарань "Зливним бачкам" не місце серед порядних людей!


Олексій ГараньІсторик-міжнародник, політолог, політконсультант, учасник багатьох "авантюрних" проектів, що стали успішними
Етика і моральність – проти "зливних бачків" псевдоекспертів27 листопада 2013, 18:01

Справедливо зазначає колега Березовець, що "зі зламаних сторінок почали поширюватися фейкові заяви та новини. Для того, аби зрозуміти ницість таких атак, кожному скептику варто уявити себе на місці Віталія Кличка. Проти нього влада застосувала ще й додатковий інструмент – контрольованих "експертів", які почали обсмоктувати брудні подробиці роботи хакерів. Медіа та експертна спільнота має негайно прийняти цей виклик, адже організатори цієї війни складати зброю наміру не мають".

Не вперше, і не тільки проти Кличка. Згадати хоча б відео через шпарину з камери Тимошенко. Появу на ток-шоу як "рояля з кущів" колишньої дружини Власенка Окунської. Зламані мейли, аккаунти, прослушки і псевдопрослушки мобільників,а потім вилитий бруд із провладних ЗМІ і журналістів.

На це треба відповісти професійній спільноті. Пам'ятаю, як колись журналісти оголосили бойкот Чечетову. На жаль, цієї принциповості надовго не вистачило.

І от ми бачимо як шанований канал запрошує на обговорення свободи слова в день зникнення Гії Гонгадзе (!) чаленків і бузин. Знову легітимізовані на телебаченні і на сторінках респектабельних видань джангірови, корчинські, піховшеки. Я гадав, що 2004 рік чомусь Піховшека навчив. Не навчив. От тільки не певен – це його особиста вигадка прати чужу білизну у брудній воді чи це рішення приймається на нарадах на Банковій.

Під час кампанії 1999 р. кандидатами у президенти було прийнято рішення не опускатися до брудних атак на членів їхніх сімей. Це підтверджує тодішній кандидат і член "канівської четвірки" Володимир Олійник – нині один із рупорів Банкової.

Але нинішня влада геть аморальна.Що робити?

Колись було "руконеподавання". Не можна садити поруч на телеекрані Мирослава Поповича і провокатора корчинського. Я був свідком, як на одній із телепередач Євген Сверстюк сказав, що залишить студію, якщо там буде такий собі пономарчук. І того попросили прийти іншим разом.

"Зливним бачкам" не місце серед порядних людей!

Що це?

Євромайдан: сповідь хлопців по інший бік барикад
"Я контрактник, добу стою тут, а коли у мене вихідний виходжу сюди на майдан до людей і підтримую інтеграцію"
Ті, кого Україна вже сім днів називає силовиками, беркутівцями, ментами - звичайні молоді хлопці, які стали заручниками строкової служби. Там, за металевим парканом, вони тужаться, холонуть і мовчки зціплюють зуби за своє європейське майбутнє. Більшість із них мріють опинитися з іншого боку барикад.
Фото: Olha Harbovska/facebook.comФото: Olha Harbovska/facebook.com


Вони не звірі, як дехто вважає. Вони не беркут, що б’є людей чи працівники міліції, що забирають у відділки просто так та ще й знущаються. Вони – наші родичі, друзі, знайомі, брати, яких забрали на службу минулої весни, а зараз як "адмінресурс" виставили "оберігати йолку". 
Вчора мені хотілося плакати. Не через гордість за українців, що зібралися на Майдані, не через владу, що розрушує та продає державу, а через молодих парубків, що стоять на майдані по ту сторону барикад за металевою огорожею.

Усі до кого я підходила з великою охотою розказували про свої переживання та ділилися враженнями. Я не почула жодного хамства чи різкої відмови.

"7 місяців одслужив… і не думав, що тут буду…"

Першим моїм співрозмовником був 20 річний хлопчина з Херсонщини. Спочатку я просто стояла впершись об металевий поручень за яким зразу ж стояла металева огорожа за якою молодий "боєць". Час від часу чула важке його дихання і не витримала. Обернулася аби спитатися чи часто їх підмінюють. Відповів, що буває по різному. Інколи 45 хв. стоять, інколи 2 або 3 години. Пройшло десь з 10 хв. Поки я наважилася і у мене була можливість задавати наступні запитання, оскільки неподалік, по заду хлопчини появилося, як він пізніше сказав "начальство".

Як тільки "начальство" пішло ми продовжили розмову.

- Вас хоч тепло оділи? – питаю.

- Та, так собі. Не дуже зручний одяг. Та ще й мокрий.

Я і не встигла задати наступне запитання як хлопчину понесло:

- 7 місяців одслужив… і не думав, що тут буду. Це не те чого хочу і на що сподівався. Ви думаєте я проти людей на майдані. Ні. Мене тут просто поставили і я не можу зараз нічого зробити. Я ще на службі.

Питаю як його батьки ставляться до того, що відбувається і до того, що він мусить тут стояти.

Боєць опускає очі, а тоді зі слізьми випалює: 

- А, що батьки, переживають! Вони як і усі тут, хочуть аби краще жилося. Не хочуть аби я тут стояв, але розуміють. Мама кожного дня плаче і дзвонить у сльозах і каже, що вже не може дождатися коли я повернуся.

- А як до вас люди ставляться, ображають? – питаю.

- Та по різному буває, хтось плює, мало, що не в очі. Хтось словесно ображає, а хтось і сміттям кидається, європейці! А ось недавно, підійшла жінка і почала кричати на мене і питати, яка ж то у мене мама, що такого народила. 

І тут я почула як боєць почав шморгати носом і сльози покотилися рясно. 

Хлопчина, що стояв поруч з моїм співрозмовником додав поки той витирав сльози:

- Ми усі тут такі, мусимо терпіти, ми ж навіть не мєнти. Зігнали і пригрозили! Нам бардак теж надоїв. І на гражданських не піду якщо будуть заставлять. Просто стояти буду, але не хочу!

Чим саме пригрозили, хлопці сказати відмовилися.

"Дай Боже щоб у вас та ваших родних було все хорошо…"

З іншими трьома парубками я спілкувалася десь з годину часу. За цей час до нас підійшло з десяток майданівців з агресивними погрозами та не дуже приємними побажаннями.

Бойці ж у відповідь посміхалися і ввічливо відповідали, що не є проти народу.

Один з парубків у формі, нахилився до мене і запитав:

- А хочете відверто щось розкажу?

Я кивнула головою.

- Я контрактник, добу стою тут, а коли у мене вихідний виходжу сюди на майдан до людей і підтримую інтеграцію. Не можу дивитися як мої батьки лікарі місяцями без зарплати сидять, як друзі та родичі по закордонах їздять аби хоч якихось грошей заробити.

Питаюся у них чи не важко їм морально.

- Важко, дуже важко. Намагаємося до серця близько не брати і просто посміхатися. Спочатку, очі опускали, і якщо відверто, плакати хотілося. А зараз намагаємося один одного підтримувати і сподіваємося, що ситуація у якій ми зараз, зміниться. Хочемо бути по той бік цієї огорожі! 

- Було дуже приємно, коли дівчата нам чай, печиво та квіти носили. Взяти ми нічого не можемо, казали, що ситі, - поділився хлопчина з Одещини.

- Батьки нас по 5 каналі бачили. Дзвонили і казали, що дуже переживають. Тато хоче їхати сюди, до людей на майдан. А я не знаю як себе поводити, що робити. Хоч і батько розуміє мою ситуацію, а в очі дивитися буде стидно, - сказав та опустив очі.

Певно аби змінити тему, один із трійці каже:

- А ще підходять і чемні люди. Цікавляться чи не померзли. Закликають приєднатися. Агресії ноль. Це дуже приємно, настрій піднімається. Бо просто стояти мовчки важко, а так інколи, поки "начальство" не бачить спілкуємося з людьми.

Ще декілька хвилини я постояла, поговорили і вже збиралася йти як один з парубків каже:

- Дай Боже щоб у вас та ваших родних було все хорошо… і щоб в стране все було хорошо!

Я ж їм бажаю терпіння і щоб скоро підмінили, бо бідолахи вже третю годину нерухомо стоять. А ще бажаю аби у них була можливість бути зі своїм народом по одну сторону барикад.

Оригінал: facebook.com/olha.harbovska


14%, 9 голосів

14%, 9 голосів

71%, 45 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Окупаційна влада готує криваву бійню

В больницах Киева срочно освобождают кровати
Submitted by Ольга Кихтенко on Wed, 2013-11-27 11:13
Украина

В больницах Киева срочно особождают кровати, для того, чтобы свозить туда людей, в случае массовыхакций протеста после саммита. Местная власть дала распоряжение в каждой больнице Киева подготовить по 50 коек в субботу, 30 ноября, - заявляют в партии «УДАР».

"Из больниц поступает информация, что им дано указание немедленно освободить по 50 коек до субботы», - отмечают в «УДАРе». В партии отмечают, что, очевидно, власти таким образом готовятся к массовым акциям протеста в Киеве после саммита в Вильнюсе в случае неподписания Соглашения об ассоциации между Украиной и Евросоюзом. «В «УДАРе» не исключают, что власть прибегнет к силовому сценарию для того, чтобы разогнать участников мирной акции протеста. А места в больницах освобождают для того, чтобы потом туда свозить травмированных людей», - говорится в заявлении партии.

Читайте также: Руководители трех оппозиционных фракций пытаются попасть на заседание Кабмина

Сообщает: 
 
Пресс-служба партии "УДАР"