хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Бій під Крутами: дослідження військових істориків 1ч.

   До розміщення цього матеріалу спонукала не лише річниця подвигу української молоді. А й численні інтерпретації з використанням неправдивих фактів стосовно тих далеких подій. Подібне властиве як для відомих політиків, так і для багатьох, хто бере участь в заходах, присвячених Крутам.    Отже, до вашої уваги деякі документи та їх обговорення фахівцями з військової історії, що вивчають період Українських визвольних змагань 1917 - 1921рр. Подається частково і у вигляді обговорення на різних профільних форумах останніх років, з 2007 по 2011 роки. http://photo.i.ua/user/3871267/297556/8576951/         Кілька фото з планом бою під Крутами і документами Спогади Гончаренка А ще в ніч з 26 на 27 січня я мав розмову по прямому дроту з Муравйовим. Його вимога в формі наказу звучала так: \"Прігатовіться к встречє пабєданоснай краснай армії, прігатовіть абєд. Заблуждєнія юнкєроф пращаю, а афіцероф всьо равно расстрєляю\". Я відповів, що до зустрічі все готове.

Вчасним ранком червоні розпочали свій наступ в зімкнутих кольонах; виглядало так, якби йшли на параду, занедбуючи найпримітивншіі засоби безпеки. Релієф місцевости маскував нас і щойно зближення на віддаль стрілу могло нас уявнити. Передні частини червоних, йдучи в зімкнутих кольонах, очевидне, були певні нашої втечі, а зі станційної служби по апарату на їхні виклики ніхто їм не відповідав. Тільки-но червоні зблизились на віддаль стрілу, ми їх привітали сильним огнем 4 сотень і 16 кулеметів. Щойно під прямими стрілами переходили вони до розстрілень, поносячи великі втрати в своїх рядах. Наступні відділи уже з потягу приймали бойовий порядок. Таким чином москалі зайняли по фронту лінію до 5 кільометрів, маючи за собою все надїзжаючі свіжі резерви й прихильно настроєне населення.

\"ДОНЕСЕНИЕ М. А. МУРАВЬЕВА В СОВЕТ НАРОДНЫХ КОМИССАРОВ И В. А. АНТОНОВУ-ОВСЕЕНКО О РАЗГРОМЕ ВОЙСК ЦЕНТРАЛЬНОЙ РАДЫ ПОД ст. КРУТЫ 17 января 1918 г. 1 час. 45 мин. После двухдневного боя 1 революционная армия Егорова при поддержке 2 армии Берзина у ст. Круты разбила контрреволюционные войска рады, предводимые самим Петлюрой. Петроградская Красная гвардия, выборгская и московская гвардия вынесли почти одни весь бой на своих плечах.Войска Петлюры во время боя насильно пустили поезд с безоружными солдатами с фронта навстречу наступавшим революционным войскам и открыли по несчастным артиллерийский огонь. Войска рады состояли из батальонов офицеров, юнкеров и студентов, которые, помимо сделанного зверства с возвращающимися с фронта солдатами, избивали сестер милосердия, попавших во время боя к ним в руки. Иду на Киев. Крестьяне восторженно встречают революционные войска. Главнокомандующий фронтом Муравьев\"

Продовження в частині 2.

14

Коментарі

129.01.12, 00:23

Чим далі від того подвигу, тим більше коментаторів і інтрепретацій з'являється Вічна пам'ять героям!

    229.01.12, 00:41

    і сміх і гріх: Крестьяне восторженно встречают революционные войска.
    мдя.

      329.01.12, 00:44Відповідь на 1 від Strannik777

      Чим далі від того подвигу, тим більше коментаторів і інтрепретацій з'являється Вічна пам'ять героям!Саме тому і розміщую дослідження тих. хто намагається докопатись до правди на підставі різних документів тої доби.

        429.01.12, 00:46Відповідь на 2 від Пробіотик

        і сміх і гріх: Крестьяне восторженно встречают революционные войска.мдя.Там більший прикол в намаганні Муравйова показати, що він розгромив...особисто Петлюру. Якого під Крутами і близько не було.

          529.01.12, 00:53Відповідь на 4 від Росомон

          і сміх і гріх: Крестьяне восторженно встречают революционные войска.мдя.Там більший прикол в намаганні Муравйова показати, що він розгромив...особисто Петлюру. Якого під Крутами і близько не було.та я зрозумів. брехня - це засіб спілкування камуняк-бальшевикоф

            629.01.12, 00:59Відповідь на 5 від Пробіотик

            і сміх і гріх: Крестьяне восторженно встречают революционные войска.мдя.Там більший прикол в намаганні Муравйова показати, що він розгромив...особисто Петлюру. Якого під Крутами і близько не було.та я зрозумів. брехня - це засіб спілкування камуняк-бальшевикофЯкби ж то тільки їх. Замаскованих теж вистачає.

              729.01.12, 01:01Відповідь на 6 від Росомон

              і сміх і гріх: Крестьяне восторженно встречают революционные войска.мдя.Там більший прикол в намаганні Муравйова показати, що він розгромив...особисто Петлюру. Якого під Крутами і близько не було.та я зрозумів. брехня - це засіб спілкування камуняк-бальшевикофЯкби ж то тільки їх. Замаскованих теж вистачає.співчуваючих савецкай власти? теж лайно

                829.01.12, 01:02Відповідь на 6 від Росомон

                піду вже, на добраніч

                  929.01.12, 01:07Відповідь на 7 від Пробіотик

                  Замаскованих теж вистачає.співчуваючих савецкай власти? теж лайноНі, то якраз очевидне...От тих, що рядяться під *світоглядних*, але чомусь в захопленні від лише таких *діячів української політики*, що лише...програють та бездарно керують.

                    1029.01.12, 01:08Відповідь на 8 від Пробіотик

                    піду вже, на добранічДобраніч.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна