Повертаються старі часи Кучми, – Винничук про позов Колесніченка

  • 23.03.13, 22:57
19-03-13 12:45   





 




Вчора з’явилося повідомлення про те, що письменник Юрій Винничук отримав повістку про виклик до суду за позовною заявою народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка. 

 Чому Винничук не був на суді наприкінці лютого й чи з’явиться він 1 квітня? Як загалом ставиться до такого роду позовів і чи впливають вони на творчість Юрій Винничук поділився із журналістом сайту телеканалу новин "24".

За позовом нардепа Вадима Колесніченка Вас викликають до суду. Раніше, 27 лютого, на засіданні Вас не було. Чи з’явитеся до судової зали цього разу?

 Тепер, звісно, з’явлюся. Минулого разу мене не було тільки з тієї причини, що я не отримав жодного виклику до суду. Зараз його уже надіслали, тому 1 квітня я буду у суді.

День дурнів, 1 квітня, гадаєте, символічно?

 Думаю, що суддя проявила своє гарне почуття гумору і призначила суд саме на цю дату. Тому має бути весело (сміється, – "24").

На вашу думку, що найбільше могло образити чи зачепити честь та гідність пана Колесніченка?

 Я про нього дуже багато писав: оскільки він говорить багато різних дурниць, то я часто реагую. Сьогодні у нього є конкретні претензії до мене. Зараз усе важко висловити, бо це – величезна тирада, яка стосується моїх суджень про те, що він говорив. Колесніченко мав на увазі одне, я ж у його словах побачив інше. Це скоріше не судова справа, а суперечка.

Причина усьому ваші статті, зокрема, на Пост-поступі, чи все ж скандальний вірш "Убий пі…раса"?

 Можливо, той вірш вже трохи призабувся. А я щотижня пишу статті, де критикую владу, тому певно все ж вони й стали найбільшою причиною.

Чим уся така ситуація може обернутися для вас і для Вадима Колесніченка? Чим завершиться судова тяганина?

 Думаю, що нічим особливим. Він просто хоче, аби статтю зняли із сайту ТСН, де вона опублікована. Хоче спростування, мовляв, я помилився у своїх судженнях. Хоча я цього не зовсім розумію й важко уявляю, бо немає фактично ніякої образи. Такого давно вже у мене не було, ще із часів Кучми. Але тоді мене викликали до суду із дуже серйозних питань, а зараз – це щось дуже смішне.

Чи не побоюєтеся, що наступними позивачами можуть стати інші нардепи, наприклад, Бондаренко чи Богословська?

 Зараз таких речей можна чекати від будь-кого. Тим паче, днями Кузьмін (Ренат Кузьмін, заступник генпрокурора України, – "24") вирішив, що за наклеп повинна бути ще й кримінальна відповідальність. А наклепом сьогодні можна назвати будь-що, навіть якщо журналіст, наприклад, помилився з іменем людини, про яку пише. У мене свого часу був такий випадок: я сплутав імена, назвав сина позивача Остапом, а не Олегом. Як згодом виявилося, через цю помилку його синочок дуже страждав, його ображали у школі, у нього був стрес й таке інше. На мене подали до суду й виграли його. Але це було смішно! Що ж, бачимо, що таким чином сьогодні повертаються старі часи Кучми.

Загалом, оцей скандал навколо вашої творчості вплинув на її подальшу долю: тематику, спрямування?

 У мене дві лінії творчості: перша – це мої неполітичні книжки й інша – мої політичні статті. Вони не перехрещуються, бо у книжках я пишу про вічне, а не проминальне, статті ж пишу на актуальні теми.


 Розмовляла Ірина Вовк,
 Телеканал новин "24"

Авіаперевізник з "Межигір'я" отримав у 2012 році 6 мільйонів.

Державне авіаційне підприємство "Україна" протягом 2012 року сплатило ТОВ "Центравіа" за надані послуги з авіаперевезення президента України 6 343 406,87 гривень.

 
Віктор Янукович


Фірма "Центравіа", пов'язана з власниками "Межигір'я", у минулому році отримала понад 6 мільйонів гривень за перельоти президента Віктора Януковича.

Цифра була озвучена у відповіді адміністрації президента на запит "Української правди".

"За інформацією Державного управління справами, Державне авіаційне підприємство "Україна" протягом 2012 року сплатило ТОВ "Центравіа" за надані послуги з авіаперевезення президента України 6 343 406,87 гривень", - сказано у відповіді.

Як відомо, ТОВ "Центравіа" надає для перевезення Януковича вертоліт Agusta-139 і реактивний літак Falcon-900.

За даними "Української правди", головним засновником ТОВ "Центравіа" виступила фірма BLYTHE Associates Inc., якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії.

Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні - на Британських Віргінських островах.

Згідно з комерційним реєстром підприємств Австрії, ця ж фірма BLYTHE Associates Inc. була акціонером української фірми "Танталіт", якій номінально належить резиденція "Межигір'я", де проживає президент Янукович.

У 2011 оренда для Януковича вертольота Agusta-139 і повітряного судна Falcon-900 обійшлася бюджету в удвічі меншу суму - 3,5 мільйона гривень.

19.03.13 11:04 Драка в ВР: "Свобода" бьет ПР и коммунистов.

19.03.13 11:04
 Драка в ВР: "Свобода" бьет ПР и коммунистов. Эксклюзивное ВИДЕО 
"Регионалы" пытались сорвать выступление Олега Тягнибока, но депутаты от "Свободы" не позволили этого сделать .

Об этом сообщает Цензор.НЕТ. Во время выступления с трибуны Олега Тягнибока* в парламенте 
началась драка.



Смотрите также: Ефремов поблагодарил "неофашистов" за звуковое сопровождение. ВИДЕО

Це справедливо?

Добрый день,

Ваша заметка в дневнике "Плач кацапа-москаля на крымском форуме." была удалена за нарушение пользовательского соглашения http://help.i.ua/agreement/ п.3.7 Ваш рейтинг на портале также был уменьшен.

Спасибо за понимание.

--
С уважением,
служба поддержки I.UA

Кацапи про свій славний рід.


Не пам'ятаю де це знайшов, але от нещодавно перечитав і просто падав під стіл. ))
-------------------------------------------------------------------
*** Как известно, сначала кацапи были язычниками. На каждый вид деятельности им полагалось по богу. Так, известен бог аппетита Жор, бог сна Масса и бог питья Поехали. Чтобы задобрить своих богов, кацапи приносили им в жертву труд. 
*** Вооружение воина того времени составляли копье и лапти. Лаптями воин пинался, а за копье держался. Удар такого воина мог свалить с ног любого, кто повернулся к нему спиной. А такой зверь, как кошка, мог даже подлететь от подобного удара на высоту до трех метров. 
*** Утварь того времени была нехитрой. Утварь в данном случае пишется слитно. И уже лет двести как не является ругательством. Основным предметом утвари у кацапив был горшок. Из него они днём ели, а ночью ставили его под кровать, чтобы утром ещё поесть. К горшку прилагалась ложка. Ею кацапи били по лбу тех, кто ночью неправильно использовал горшок. Больше у кацапив утвари не было. 
*** Все мы знаем выражение: "Семеро по лавкам". Это короткое и ёмкое описание древнего морга. После битв кацапив, которые не двигались, складывали на лавки. Если наутро на лавке никого не было, значит, кацап выздоровел и ушёл. А если не ушёл, то ждали ещё один день. Если и это ему не помогало, то тогда начинали лечить его отварами, пропущенными через марлю, и травами, пропущенными через корову. 
*** Вообще, медицина у кацапив была на очень высоком уровне, если верить количеству больничных листов, найденных на бересте. 
*** В году у кацапив было 364 праздника и Новый год. Интересно, что Новый год у кацапив начинался не первого января, а первого декабря. А кончался где-то ближе к марту. 
*** Любопытно, что в пищу кацапи употребляли всё, что не употребляли в питьё. 
*** Земледелие и скотоводство были кацапам хорошо известны, поэтому они ими не занимались. 
*** Торговать кацапи не умели, а тех, кто умел они били. 
*** Основным занятием кацапив была критика других народов, у которых всё ладилось за счет их бездуховности. 
*** Кацапи были бы прекрасные охотники, если бы охотились. 
*** Дом у типичного кацапа того времени был полная чаша и выглядел так же. 
*** Поскольку кацапи постоянно ожидали набегов, то в доме они не разувались, а в туалете не снимали штанов. 
*** Замуж кацапок выдавали рано. Или поздно. В зависимости от того, отдыхало племя или выпивало. 
*** Юные кацапки под одеждой носили оберег в виде трусов. Любопытно, что сами кацапи трусов не носили. Им их заменяла рубаха, как правило, вшитая в брюки. 
*** Свадьбу кацапи, как правило, играли до рождения первого ребенка. То есть дня три-четыре. После чего муж шел спать, а жена - рожать. 
*** Кацап выбирал себе жену на всю жизнь. Если же они не сходились характерами, то кацап ругал жену, жаловался друзьям и много пил. 
*** Кацапи были вольнолюбивым народом. Их часто угоняли в рабство, но и там они не работали. 
*** В неделе у кацапив было всего два дня. Они назывались Уик и Уэнд. А вместе v Уик-энд, что в переводе со кацапивского значило "неделя". Интересно, что выходных дней у кацапив не было, а вот месяцы - были. Выходным считался месяц Вересень. В переводе на современный календарь он продолжался с конца мая по середину октября. После чего наступал месяц Лютень. Это не совсем точное название. Правильнее называть его БеЛютень. В этот месяц все кацапи лечились. Причем лечились тем, чем в предыдущий месяц калечились. 
*** Интересно, что в древнюю Москву пускали всех, а вот в древнем Киеве требовалась регистрация. Особенно для половцев и печенегов. 
*** О наблюдательности кацапив свидетельствует хотя бы тот факт, что татарское иго они заметили сразу же, как только оно началось. И сразу же поднялась волна народно-освободительного ропота и предательств. 
*** В отличие от спартанцев, которые сбрасывали больных детей в пропасть, кацапи никого никуда не сбрасывали. Они просто говорили, где находится пропасть, а всё остальное делали сами дети. 
*** Воспитанием у кацапив занимались в основном старики. Или те, кто отслужил уже больше года в кацапах. 
*** Как таковой постоянной армии у кацапив не было. Зато была дружина. В нее входили друзья и родственники тех, у кого было оружие - лапти и копье. 
*** Князей кацапи призывали к себе со стороны. Любой человек, назвавшийся князем, мог править кацапами. А вот заставить их что-нибудь сделать не мог. Как правило, князьям кацапи давали меткие прозвища: Красно Солнышко (если князь был в прыщах), Мудрый (если строил туалет не слишком далеко от столовой или верил кацапивам на слово), Долгорукий (если фамилия князя была Коротконогий). 
*** При появлении врагов кацапи закрывали ворота в город и притворялись, что их нет. Если враги начинали лезть в город через стены, то кацапи поливали их матом и смолой. А когда те все-таки перелезали, то извинялись и показывали князя, который всё это придумал. 
*** Кацапи издревле гордились своей великой литературой. Стоит только вспомнить "Слово о полку Игореве", чтобы понять, что вспомнить больше нечего. 
*** Кацапи верили, что после смерти они попадают в деревянный ящик, в котором есть всё, чтобы из него не выйти.

Київ зробив крок назад від підписання Угоди про асоціацію з ЕС.

  • 06.03.13, 22:46
 
 

 

Яцек Протасевич Фото: interia.pl

Віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич заявляє, що, позбавивши Сергія Власенка депутатського мандата, Київ зробив ще один крок назад від підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"У Власенка відібрали депутатський мандат, не дивлячись на заклики міжнародного співтовариства. Я боюся, що це ще один крок назад від підписання Угоди про асоціацію", - такий запис зробив віце-президент Європарламенту на своїй сторінці в Twitter.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка.

Таке рішення суд ухвалив у середу, задовольнивши позов голови Верховної Ради України Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень Власенко.

Позов спікера парламенту в суді аргументувався суміщенням Власенко депутатських повноважень і адвокатською діяльністю. Він виступає захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко у кількох кримінальних справах.

Регіонал обматюкав журналістів.

  • 05.03.13, 21:05


Тільки 20 з 445 нині чинних депутатів погодилися оприлюднити інформацію про своїх помічників.

Відповідні звернення руху "Чесно" були надіслані всім депутатам.

У підсумку дані про помічників консультантів розкрили 12 народних депутатів від ВО "Батьківщина", 2 - від Партії регіонів, 2 - від партії УДАР і 3 позафракційних депутатів.

Водночас, деякі депутати відмовилися надати списки помічників, або надали інформацію не в повному обсязі, хоча оприлюднення цих відомостей не суперечить Закону України "Про захист персональних даних".

А депутат від Партії регіонів Олександр Волков у відповідь на таке прохання нахамив журналісту-представнику руху "Чесно".

"Тебе на... відразу послати, б... чи поступово", - відповів він на запитання про кількість помічників.
youtube.com/watch?v=qqNHXHkeQZM

Як депутати ВР заробляють десятки мільйонів доларів "на стороні"

  • 02.03.13, 23:25
Депутати Верховної Ради України заробляють десятки мільйонів доларів «ліваків», змінюючи політичну орієнтацію, створюючи депутатські запити, лобіюючи закони, а також контролюючи держзакупівлі.

В якості такого собі докази, як пише Фокус, може слугувати діяльність депутата Ігоря Рибакова, який за час минулого скликання заробив більше 100 тис. доларів, проте за цей час у нього з'явилися позашляховик BMW X5, рибальський катер Princecraft, а у власності родини - розкішне судно Four Wins.

Як депутат без бізнесу і його дружина, яка згідно з декларацією заробляє тільки дві тисячі в місяць, це все змогли накупити - секрет. Однак відповідь на запитання про фінансовий стан може критися в його біографії - у 2009-му він став одним з перших депутатів-перебіжчиків, які іменуються «тушками».

Саме політична гнучкість і є самим високооплачуваним «лівим» доходом депутатів - за такі зміни в поглядах платять до $ 10 млн.

Другий спосіб - субвенції та дотації, які виділяються в регіони, зокрема, на будівництво доріг і зведення державних об'єктів. Отримати матеріальну допомогу без зв'язків в уряді - майже нереально. Повинен бути налагоджений зв'язок з прем'єр-міністром, від якого залежить процес розподілу бюджетних коштів. На таких махінаціях депутат заробляє до 2 млн. доларів за субвенцію.

Третій варіант - депутатський запит. Це доля небагатьох парламентарів, за це вони отримують до 10 тисяч доларів. Супровід запиту виступом з трибуни коштує 5 тисяч, виїзд депутата на місце події - 10 тисяч.

Один з найприбутковіших варіантів «бізнесу» - держзакупівлі. Депутати отримують на них до 10 тисяч доларів за тендер. Однак, для цього потрібно мати зв'язки у виконавчій владі, Кабміні та мати сильний авторитет в регіоні.

Ще один спосіб - лобіювання законопроектів, вартість такої «послуги» - до 100 тисяч за один закон.

Останній варіант - найскромніший. Це банальна економія. Кожному депутату крім зарплати видаються гроші на урядові витрати, які ніким не контролюються. Два роки економії - можете йти в автосалон за Toyota Camry, три роки очікування винагороджується новим позашляховиком Lexus RX350.

Мета Росії заблокувати асоціацію України з ЄС.

Кремль поставив перед різними російськими відомствами завдання, щоб асоціації України і ЄС не було. Ніколи.

 
Кремль має намір виставити Україну безпомічною і ні на що не здатною країною


Росія проводить активні дії в країнах Європи щодо недопущення підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як свідчать джерела ZN.UA у кількох країнах ЄС, Кремль поставив перед різними російськими відомствами завдання - "за будь-яку ціну не допустити підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, причому, ніколи; всіма способами задушити ідею і вбити можливості перетворення України на "сланцевий Клондайк", а також відсунути нашу країну від придністровського процесу і дискредитувати українське головування в ОБСЄ, виставивши Україну на міжнародній арені безпорадною, безглуздою і ні на що не здатною країною".

Нагадаємо, що 29 січня 2009 року, виступаючи на розширеному засіданні Федеральної служби безпеки Росії, тодішній президент Російської Федерації Дмитро Медвєдєв подякував спецслужбам за недопущення надання Україні і Грузії Плану дій щодо членства у НАТО.

"У низці сусідніх держав зберігалася нестабільна соціально-політична ситуація, не припинялися спроби розширення НАТО, в тому числі і за рахунок т.зв. прискореного вступу до альянсу Грузії і України. Все це, зрозуміло, вимагає чіткої і злагодженої роботи всіх спеціальних силових структур, правоохоронних органів і досить високого рівня координації їхньої діяльності. Повинен відразу сказати, що Федеральна служба безпеки в цілому успішно виконала завдання, поставлені перед нею", - заявив в січні 2009-го Дмитро Медвєдєв.

Докладніше читайте в матеріалі Тетяни Сіліної "За півгодини до весни" у свіжому номері "Дзеркала тижня", який вийде в суботу, 2 березня.

Виконавча служба не знайшла в Симоненка майна на 14 грн.

  • 27.02.13, 22:20
Виконавча служба не знайшла в лідера КПУ Петра Симоненка майна на суму 14,5 грн для стягнення судових витрат. Про це повідомили діти командира УПА Романа Шухевича, які в суді оскаржили слова лідера КПУ про отримання Шухевичем нагород з рук Гітлера.

Після того, як в 2007 році тодішній президент Віктор Ющенко підписав указ про відзначення 100–річного ювілею командира УПА Романа Шухевича, лідер Компартії Петро Симоненко з трибуни ВР заявив, що Україна не повинна вшановувати пам’ять людини, яка одержала з рук Гітлера два «Залізні хрести».

Діти Шухевича - Юрій та Марія,  подали позов до суду проти Петра Симоненко з вимогою спростувати цю заяву.

Печерський районний суд Києва ухвалив: «визнати інформацію, поширену на пленарному засіданні Верховної Ради Петром Симоненком про одержання Романом Шухевичем двох «Залізних хрестів» із рук Гітлера такою, що є недостовірною, принижує честь і гідність дітей Шухевича...» Окрім того, суд постановив зобов’язати першого секретаря КПУ на найближчому пленарному засіданні парламенту спростувати оприлюднену заяву та стягнути з Симоненка судові витрати в сумі 14 грн 50 коп.

Однак лідер КПУ досі з трибуни ВР своїх слів не спростував. «Одразу після першого рішення суду, який зобов’язав Симоненка спростувати свої слова, він сказав, що ніколи цього не зробить. Це було зрозуміло й так. Комуніст є комуніст. Їхня ідеологія завжди будувалася на брехні. І Симоненко цей факт лише підтверджує», — сказала  Марія Трильовська–Шухевич. 

Нещодавно позивачі отримали лист  від виконавчої служби  в якому вказано, що «...майна боржника, на яке можливо звернути стягнення, не виявлено». 

«Це вже просто смішно і безглуздо. Адже для стягнення цієї символічної суми достатньо подати виконавчий лист до Верховної Ради, й ті гроші вирахують із зарплати, як це роблять із присудженими аліментами. Вочевидь із Симоненком ніхто не хоче зв’язуватися. Але є ж рішення суду, і його потрібно виконувати» , — сказав Юрій Шухевич.

Син і дочка командира УПА подали чергову апеляцію на рішення виконавчої служби.