Запрацював екокомплекс вторинної переробки сміття

Про це журналістам повідомив голова Харківської ОДА Ігор Райнін, повідомляє «Укрінформ».

"Цей комплекс стане прототипом 11 комплексів, які з'являться у Харківській області відповідно до нашої екологічної стратегії. За розрахунками фахівців, ці комплекси повністю забезпечать область сучасними методами збору, утилізації та переробки ТПВ", - зазначив Райнін.

За його словами, вирішувати проблему сміття можна тільки системно і комплексно.

"У подальших планах - передача новозбудованих сучасних полігонів у концесію компаніям, готовим налагоджувати роздільний збір сміття і закуповувати необхідне для цього обладнання", - додав Райнін.

http://vgolos.com.ua/news/v_ukraini_zapratsyuvav_pershyy_ekokompleks_vtorynnoi_pererobky_smittya_218331.html

Високомобільні десантні війська ЗС України.

Десантники запустили інформаційний ресурс про Високомобільні десантні війська ЗС України.
На сайті в зручній для читача формі викладена найактуальніша інформація про життєдіяльність воїнів-десантників, бойові будні в зоні АТО, бойовий вишкіл в ході навчань та інша корисна інформація. 
Сайт vdvua.net орієнтований на широкий загал читачів. 
Зауваження, побажання, власні матеріали, фото-відео можна надсилати на електронну пошту [email protected]
http://www.vdvua.net/

Шаблі в АТО

Ще дві дистанційні бойові модулі (турелі) "Шабля" встановили в тамтешній промзоні. Вони не лише стріляють, вони дійсно РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ солдатів. Як - дізнаєтесь нижче. А бійці кажуть, що турелі вже змінили ситуацію на фронті. Там, де наші захисники тримають оборону з "Шаблями", російсько-терористичні диверсанти й розвідники бояться навіть висунутись! І це після тривалих запеклих боїв, про які ми вам регулярно розповідаємо у фейсбуці та на Нашому сайті.

Тож, розробки наших інженерів-волонтерів, яким ВИ допомагаєте своїми внесками та підтримкою у фейсбуці, МАЮТЬ ВЕЛИЧЕЗНУ ВАГУ НА ФРОНТІ! Але, друзі, ворог не спить. Він шукає шляхи обійти все це. Тому маємо продовжувати підтримку хлопців на фронті. Згодні?

Отже, дистанційний бойовий модуль “ШАбля” – це поворотна платформа, на яку можна встановити будь-яку легку протипіхотну та навіть ПРОТИТАНКОВУ зброю. Окрім того, турель обладнана відеокамерою. Камера дозволяє НА ВІДСТАНІ керувати роботою зброї. Тож, завдяки системі дистанційного керування зброєю, встановленій на турелі, рівень безпеки життя бійців ЗСУ суттєво підвищується. Наші інженери працюють майже цілодобово, щоб зробити якнайбільше таких пристроїв.
ДОСИТЬ СМЕРТЕЙ!

Ми продовжуємо збір ваших пожертв на Оперативне Реагування. Зібрано лише 68% від потреб солдатів. 
Ми розповімо більше, ніж телевізор. Дякуємо, що ви з нами.

Разом переможемо! Слава Україні!

Ваші волонтери www"Крапка"peoplesproject"Крапка"com


О «дерусификации» в Казахстане

Несмотря на то, что там Таможенный союз и любовь с Путиным навек, параллельно в Казахстане давно уже идет не просто декоммунизация, а настоящая дерусификация.

Казахи избавляются от русских топонимов, даже в том случае, если это исторические названия, а не советские. И официальная Россия по этому поводу молчит в тряпочку. Да и неофициальная тоже в основном молчит, потому что не было команды подавать голос.

Город Актобе, где произошли теракты, раньше назывался Актюбинск. Атырау в прошлом был Гурьевым. Нынешний Семей - это Семипалатинск. Столица Астана раньше называлась Акмолинск и Целиноград. Это не говоря уже о тысячах измененных названий более мелких населенных пунктов, улиц, поселков, районов и т.д.

При этом город Кызылорда так и сохранил свое название, не смотря на то, что это советский топоним. Кызыл орда - по казахски Красная армия. Но поскольку название на казахском, его менять не стали.

Вот кстати типичный пример двойных стандартов во внешней политике РФ. В Украине декоммунизация - это фашизм и русофобия, а в Казахстане дерусификацию игнорируют и стараются не замечать. Но это только до тех пор, пока у власти находится лояльный Кремлю руководитель. Как только там появится кто-то, кто не будет устраивать Москву, вспомнят казахам и Семей и Астану.

Ще два тепловізори і два тепловізійних приціли.

Якщо починати понеділок з приємної новини, то за минулий тиждень в 56 ОМБр поїхало ще два тепловізори і два тепловізійних приціли.

Ця допомога коштує 282,500 гривень. І придбана вона завдяки всім, хто пам'ятає, що в країні війна і військовим необхідна нічна оптика. Тепер батальйони, які захищають південну частину фронту стали краще озброєними.

Маріупольський напрямок протягом останнього місяця занадто "оживився". В основному там працюють розвідувальні групи противника. Вони складаються з кадрових російських військових, тому їхні дії чіткі і впевнені. А ще в них є ціль, завдання і вимоги, і вони точно знають як виконати їх. Минулої доби в районі села Павлопіль росіяни були надто активними. Окрім роботи розвідки і обстрілів, які військові вже називають звичними, по ним випустили ще кілька снарядів з мінометів. Звичайно, тепловізійна оптика не врятує від мін, але під час обстрілу ДРГ пробирається ближче до наших позицій. А тут вже справа за бійцем з тепловізором. А тепловізор це, на жаль, досі справа звичайних людей.

56 ОМБр потрібно допомогти ще з кількома тепловізорами. Для того, щоб наша розвідка йшла на завдання і знала, що попереду себе в разі чого, помітить противника, кожна з наших розвідгруп повинна мати хоча б по одному тепловізору. А також така техніка потрібна тим розвідникам, які працюють на спостережних пунктах. Без нічноі оптики іхня робота просто беззмістовна.

Один тепловізор Pulsar Quantum XD38 коштує 2500$.

Так, небезпечний фронт у всіх його частинах. І минулої ночі не було спокійно ані в Авдіївці, ані в Зайцевому, ані в районі Луганського. Лише за ці вихідні восьмеро хлопців опинилися в лікарні в Дніпрі з тяжкими пораненнями, які отримали під час мінометного обстрілу. 
Ми допомагаємо всім бригадам і підрозділам на цих напрямках. А можемо допомагати лише, якщо ви з нами.

Спокійного і вдалого тижня всім, і не забувайте про хлопців на передовій. Адже це чиїсь рідні. І на їхньому місці завжди може бути хтось з ваших.

Дар`я Бура

Проект «Повернись живим»
Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій 
Всі реквізити і контакти тут : http://www.savelife.in.ua/

https://www.facebook.com/daria.bura.35

 

Побоявшись убить несколько десятков украинцев,мы погубили тысячи

585 тепловизоров. Более 250 приборов ночного видения. Почти 500 раций. Более 100 купленных или отремонтированных транспортных средств. Аппараты внешней фиксации при переломах практически во всех прифронтовых госпиталях. Более 200 профессионально подготовленных саперов. 85 миллионов гривен, собранных на помощь армии. Около 90 тысяч индивидуальных пожертвований. Развернутая по всей зоне АТО система управления огнем ГИС "Арта". Все это – проект "Повернись живим" в цифрах. Все это – результат двухлетней работы небольшой сравнительно группы единомышленников. Все это – спасенные жизни. Как бы пафосно это ни звучало.

В мае "Повернись живим" отмечал свой день рождения – момент, с которого все началось. О том, как изменился проект за прошедшее время, о влиянии волонтеров на ключевые вопросы жизни государства, о маленьких и больших победах и промахах, о реформах в армии, а также о том, что происходит с волонтерством как явлением в сегодняшней Украине, "Обозреватель" поговорил с основателем проекта "Повернись живим" Виталием Дейнегой.

Интервью: http://obozrevatel.com/society/90357-vitalij-dejnega-poboyavshis-ubit-neskolko-desyatkov-ukraintsev-myi-v-rezultate-pogubili-tyisyachi.htm