Вчора в районі Мар'їнки

Вчора вдень в районі Мар'їнки троє хлопців отримали поранення. Двоє - легкі (стрілкотня). Один - тяжкий, підірвався на "МОН-50". Дуже сильно пошкоджена нога.

Командир одного з батальйонів каже: "Ми поламали плани сєпарам".

Показує папірець з чітко прописаним планом, координатами, завданнями. Сєпари хотіли штурмонуть кілька наших позицій, але завдяки тому, що в комбата опинилися ці папірці з розписаними діями, він зміг протистояти. Ворог чітко зрозумів - сунеться на ці ділянки - збиратиме себе по частинкам.

Комбат говорить, що особовий склад російських офіцерів, яких підтягнули для здійснення цього плану, відвели. Щоправда, техніка залишилася близько до лінії розмежування.

Нашим "на руку" зрив сєпарських планів. Наші зрозуміли, що ворог "пробив" собі інформацію про те, де ми дамо відповідь, і про те, де ми занадто слабкі. Зрозуміло, куди би він бив одразу.

Поки плани зірвані, у наших є можливість підтягнути сили, залатати дірки в обороні. Та й морально налаштуватися на те, що росіяни відхекаються і навряд чи відступлять від запланованого.

Я питаю в комбата: "А не боїтесь, що вони тепер ретельніше приховуватимуть свої наміри і ви їх десь прогавите?".
Комбат усміхається в говорить: "Ми все одно знатимемо їхні плани".

Добре, що він такий впевнений, я от, зразу панікую. Хочеться, щоб вони знали наперед всі-всі задуми тих ненормальних. А ми, до речі, можемо у цьому допомогти.

Вчора ми писали про комплекс прослуховування радіочастот, який хотіли б закупити для деяких підрозділів на передовій. Він складатиметься з ноутбука, в якому буде встановлене спеціальне програмне забезпечення, сканеру частот та двох антен. За допомогою цього комплексу військові зможуть прослуховувати рації зі скрамблером і деякі цифрові. Головною перевагою є висока чутливість і вибірковість.

Коштує один такий комплекс 28 тисяч гривень. Нам би хотілося придбати хоча б п'ять, для того, щоб убезпечити тих, кому це найбільше потрібно на передовій лінії.

Так, ми можемо вірити комбату і видихати, бо він впевнено заявляє, що у ворога мало шансів обхитрити наших військових. Але ж краще бути впевненим у тому, що наша армія чує плани противника, а не збирає чутки про них.

Дар`я Бура

Проект «Повернись живим»
Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

Більше новин читайте на нашій сторінці в 19 годині, а зараз про нагальні потреби на фронті. http://www.savelife.in.ua/

Новини з війни

Красногорівку обстріляли з танку. Бойовики цілили не по військовим, а по цивільним будинкам. Влучили у 5-поверхівку на околиці міста. Снаряд танку пошкодив кілька квартир. Постраждала місцева жителька. Ймовірно, кажуть військові, стріляли з шахти Трудівської, що в Донецьку. По самим солдатам до першої ночі били зі стрілецької зброї, РПГ і БМП.
Під Мар’їнкою наша розвідка повідомляє про скупчення техніки ворога.
В одному з районів Зайцевого вже другу ніч насторожлива відносна тиша. До цього ночами там тривали 5-годинні бої. На іншій околиці села, між Зайцевим і Майорськом, протягом півгодини противник спробував обстріляти наші позиції з БМП. Але їх охолодила відповідь наших військових. Почувши мотори наших БМП, ворог притих.
За даними горлівських партизан, протягом 3 днів в морги міста приїхало 12 убитих сепарів. Ще близько 20 з пораненнями в лікарнях.
На Світлодарській дузі кілька ночей ворог посилив обстріли. Вночі вздовж всієї дуги били зі 122 мм мінометів та з самохідних артустановок - 152 мм. Наші військові пов’язують це з ротацією, яка відбувається у росіян. Новачки пристрілюються по нашим і промацують слабкі місця. До того ж, у них вистачає і снарядів, і техніки для цього.
В Авдіївці під обстрілами, як завжди, промислова зона. Понад 50 мін 82 мм калібру і понад 25 – 120 мм прилетіли на наші позиції. Вдень на промзоні не припинялася стрілкотня.
В Опитному і на шахті «Бутівка» минула ніч пройшла відносно спокійно. Військові кажуть, що така тиша насторожує. Вони очікують як противник діятиме далі.
Притихли росіяни і на Маріупольському напрямку. Вночі не обійшлося без стрілкотні, але вдень спокійно.

Дар'я Бура
Проект «Повернись живим»
Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
Всі реквізити і контакти тут:
http://www.savelife.in.ua/

Перевалять в Миколаїв: BUNGE показало, на що витратило $180 млн

  • 16.06.16, 08:28

У Миколаївському морському торговельному порту відкрито виробничо-перевантажувальний комплекс транснаціональної групи компаній BUNGE. З введенням його в експлуатацію потужності перевалки сільгосппродукції України зросли на 1,75 млн т щорічно.

http://agravery.com/uk/posts/show/perevalat-v-mikolaiv-bunge-pokazalo-na-so-vitratilo-180-mln

Новини з війни…

Авдіївка. Вчора ввечері на промзоні один наш боєць отримав поранення. Легке, в руку. Минулої ночі, починаючи з 20:00 по промисловій зоні працювали з 82мм мінометів. З боку Ясинуватоі у бік міста стріляли трасерами з зенітної установки. Трохи пізніше підключили РПГ, самохідні артустановки і міномети 120мм калібру.

Наші військові володіють інформацією, що з дня на день противник здійснить наступ на саме місто Авдіївка. В місті і на околицях дуже посилилися артобстріли. В основному стріляють зі Спартака, Макіївки, центру Донецька. Таким чином ворог пристрілюється. Про це повідомляють навіть місцеві мешканці Окупованого Донецька, і просять ЗСУ не стріляти по місту у відповідь. 
Кілька разів за ніч район Авдіївки обстріляли з танку, який вивозили в районі донецького аеропорту.

В район Коксохімічного заводу з боку Спартака прилетіло кілька снарядів, швидше за все з самохідних артустановок. Одна з мін впала на територію заводу, інша з боку дороги.
В районі 20:00 зі 120 мм мінометів обстріляли Зеніт.

Сьогодні, близько 11:00 шахту "Бутівку" і опорні пункти навколо Авдіївки почали обстрілювати з автоматів, ВОГів і РПГ. Протягом дня стрілкотня не припинялася. Працюють також і міномети.

В Зайцевому на одних з позицій вперше за кілька місяців ніч була спокійна. Тиша насторожує військових. За даними нашої розвідки, ворог стягнув зброю. Також, отримав "добро" на наступ на Майорськ.

На інших позиціях Зайцевого сепаратисти зав'язали стрілковий бій, який підкріпили обстрілами з підствольних гранатометів. Серед наших троє бійців отримали поранення. Також вночі по селу працювали самохідні артустановки.

На Маріупольському напрямку в районі села Павлопіль ворог почав артобстріл, під час якого на наш опорний пункт висунулась ДРГ. В результаті бою, серед наших бійців двоє загиблих і один поранений.

В Мар'їнці вночі відбувся вогневий контакт. Там наші позиції обстріляли з мінометів. 4 військових отримали поранення. Хлопці в різному стані.

В Красногорівці було спокійно. Стрілкотня, але не критично.

Дар`я Бура 
Проект «Повернись живим»
Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій
Всі реквізити і контакти тут: http://www.savelife.in.ua/partners.html

В ожидании мессии, или страна "бальзаковского возраста"

Общественное мнение украинцев часто напоминает поведение женщины «бальзаковского возраста», у которой не сложилась личная жизнь. Возраст у нее уже берет свое и популярность среди мужчин не та, но она по-прежнему ждет принца. Каждый проходящий мимо сантехник легко становится объектом желаний и чаяний. Она готова, после непродолжительных прелюдий, упасть в его мохнатые руки и признаваться в любви. Сантехники не всегда понимают, что с ней не так. Но – не упускают возможности использовать такой шанс и вынести из ее однокомнатной гостинки что-нибудь, например, из бытовой техники, попутно получив немного невыразительных удовольствий.

Подробности читайте на УНИАН: http://www.unian.net/society/1374002-v-ojidanii-messii-ili-strana-balzakovskogo-vozrasta.html

Революційний метод утилізації поліетилену

  • 13.06.16, 12:28

Учениця маріупольського технічного ліцею Катерина Малкіна запропонувала вирішення проблеми утилізації пластикових відходів за допомогою личинок жуків.

Дівчина стала срібним призером восьмої Всесвітньої олімпіади з екології в Нідерландах, представивши свій науковий проект, що вирішує проблему утилізації поліетилену та збереження природних ресурсів.

Серед 200 учасників з 49-ти країн світу саме ідея 14-річної українки привернула увагу суддів і вчених: «У нас новий метод утилізація пластикового сміття. Ми вирішуємо дуже масштабну проблему, але просто за допомогою личинок. Ми зараз отримуємо патент, тому подробиці не оголошуємо. Ці личинки дуже поширені, їх використовують як корм для рептилій, а ми спрямує його в ще одне русло. Цей метод дасть змогу зробити світ чистішим. За 9 місяців 20 личинок можуть з’їсти один пакет», – розповідає науковий керівник юної дослідниці.

http://pedpresa.ua/161256-14-richna-ukrayinka-predstavyla-u-niderlandah-revolyutsijnyj-metod-utylizatsiyi-polietylenu.html