Погребище – місто лебедів

  • 08.02.17, 18:50

Огляд небагатого на архітектурні пам’ятки (але все одно цікавого) Погребища для мене почався з прогулянки понад річкою. Чому б ні? Це ж живописна Рось, одна з колисок східного слов’янства. Та ще й тут справді чимало цих прекрасних птахів.


 

[ Читати і дивитись далі ]

Круподеринці

  • 04.02.17, 19:54

Як ви думаєте, що могло б пов’язувати Цусімську битву, незалежність Болгарії та Зелений Клин? Правильно – село в дикій подільській глушині.


[ Читати і дивитись далі ]

Криваві води пустельного Криму

  • 31.01.17, 18:17

Цією дорогою їхав будь-хто, хто хоч раз у житті добирався із Сімферополя в Євпаторію. По ліву руку майже весь час видно море, а по праву… хтозна, мабуть, степ. А насправді там, за вузькою піщаною смужкою, сховалось найбільше озеро Криму. Це була іще одна із вилазок, про які тепер можна згадати у контексті «добре, що встиг».


[ Читати і дивитись далі ]

Найстаріше місто України

  • 27.01.17, 19:13

Є вчинки, про які можна жалкувати все життя. А є – навпаки, про котрі думаєш – як добре, що колись так зробив.

Як добре, що свого часу відвідав Керч, поки ще була така можливість. Як погано, що лише на один день. Із-за цього так і залишились для мене незвіданими форт Тотлебен, Аршинцево, міські парки та багато чого… Хоча і побачити устиг теж немало.

Почну з Єнікале.


[ Керч ]

Черкаси-2. Скульптури і стріт-арт

  • 23.01.17, 19:12

Черкаське настінне мистецтво виявилось неочікувано багатим і різноманітним. Поповнювати свою фотоколекцію вуличних картин я почав одразу ж від автостанції.


 

[ Читати і дивитись далі ]

Черкаси-1. Архітектура і природа

  • 19.01.17, 18:58


Ви, напевно, ніколи не були в Черкасах? І навіть не розглядали їх як варіант, куди б можна поїхати на день-два? А може, ще й вичитали десь, що там нема чого дивитись, сама промзона і совкові будинки-коробки…

І дарма так, скажу я вам, ой дарма… Черкаси не просто сподобались – це чарівне і комфортне місто з його безмежними парками, історичною архітектурою і, звісно, «морем» стало для мене одним із найприємніших відкриттів року, що минув. А коробки-панельки є навіть у тих же Кам’янці і Львові.

А почну я розповідь про місто з того, чого взагалі не очікуєш надибати в центральній Україні – розкішного піщаного пляжу.

[ Читати і дивитись далі ]

Івано-Франківськ, Різдво і собачий холод. ч. 2

  • 16.01.17, 19:11

Другу частину різдвяної подорожі Івано-Франківськом хотілось би присвятити цікавинкам за межами центру.

Для початку зазирнемо в Микитинці, які адміністративно окреме село, а фактично окраїна, яка зрослась з містом. Тут знаходиться одна із франківських автостанцій, ходить міський транспорт. У селі є церква святого Микити (логічно ж) 1924 року.


[ Читати і дивитись далі ]

Івано-Франківськ, Різдво і собачий холод. ч. 1

  • 13.01.17, 19:23

Ну і що, що обіцяли аномальні морози і снігопади? Раз заплановано, треба з’їздитиsmile У першій частині хочу поділитись враженнями про саме серце міста – площу Ринок та її околиці.

Ратуша у місті конструктивістська, зведена у 1928-39 рр. Звісно, вона не перша, але її попередниці з тих чи інших причин не дожили до наших днів. Перед нею – фонтан із яйцем (за іншою версією, пророслою зерниною). Ні, це не пам’ятник тому яйцю, яким кинули в ЯнукОвоча, він давніший. Але як версія для туристів, зійдеsmile


[ Читати і дивитись далі ]

Мошни і Білозір’я

  • 09.01.17, 20:13

Село Мошни знаходиться недалеко від Черкас, по дорозі на Канів. Словом, дістатись сюди нескладно. І першим, що ви побачите, зійшовши на зупинці, буде церква, яка зламає всі ваші уявлення про архітектуру православних храмів.


[ Читати і дивитись далі ]