хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Мисяки – вартові короля Данила

  • 15.03.11, 15:33

Мирослав Петрович Мисяк – однин з провідних діячів української громади в Ялті (Крим). Очолює Всесвітньо-українське Патріотичне об’єднання «Корона». яке проводить діяльність з відродження пам‘яті  історично-політичних заслуг  короля Данила Галицького в українській історії.

            Сьогодні Мирослав Петрович спрямовує свою діяльність на відродження музею Михайла Коцюбинського в Сімеїзі (Ялта, Крим).            У пропонованій статті Мирослава Петровича подаються цікаві факти з вітчизняної історії, зокрема окремі  важливі аспекти діяльності короля Данила ГалицькогоА також висвітлює деякі сторінки свого славного роду.

(Вадим Оліфіренко, кандидат педагогічних наук, літературний критик, член Національної Спілки письменників України) 

Мисяки – вартові короля Данила

7 жовтня 1253 року, за успішні дії в часи визволення Батьківщини від монголо-татарських завойовників – Золотої Орди, правнук великого князя Київської Русі Володимира Мономаха Данило Романович (Галицький) був коронований християнською церквою, і став першим королем Русі – України. 31 травня 1223 року молодий Волинський князь Данило Романович перший із князів Київської Русі віч-на-віч зустрівся з монголо-татарськими завойовниками в битві на річці Калці, що недалеко від міста Донецька. Князь Данило Романович під час битви був поранений в груди, але поле битви не покинув. Донецька земля омита кров’ю князя-короля Данила Романовича(Галицького) . В цій битві ні одна зі сторін не отримала перемогу, після битви монголо-татарські завойовники повернули свої «тумени» на схід, в Монголію. Битва на річці Калці, 31 травня 1223 року має велике ідеологічне значення: 1. Київська Русь похоронила міф про непереможність монголо-татар. 2. Київська Русь не дала монголо-татарам виконати наказ Чінгіз-хана, завоювати всю Європу. 3. Київська Русь спасла Європу від монголо-татарського рабства. В 2001 році Україна відзначала 800-річчя князя-короля ДанилаРомановича і 26 жовтня того ж року Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах відкрив у Львові пам’ятник королю Данилові. На прес-конференції, автор цих рядків, як голова Всесвітньо-українського патріотичного об’єднання «Корона» запропонував побудувати на місці першої битви Київської Русі з монголо-татарськими завойовниками, на річці Калці, меморіал з пам’ятником молодому князю Данилові Романовичу. Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах підтримав цю ідею, але як показало життя тільки на словах. Про це писала газета «За Вільну Україну» 2-3 листопада 2001 року м. Львів, стаття «Державний муж Король Данило», автор Мирослав Паранчак. Ксерокопію даної статті, я, 9 січня 2003 року вислав прем’єр-міністру України Віктору Януковичу, і нагадав, що 31 травня 2003 року минає 780 років першої битви Київської Русі з монголо-татарськими завойовниками на річці Калці, сучасна Донецька область. Надіявся, що прем’єр-міністр України Віктор Янукович, як донеччанин, виконає те, що підтримав його попередник Анатолій Кінах. Замість конкретного діла прем’єр-міністр України отримав листа від Міністерства культури і мистецтва України, від 02.04.2003 року, № 19-1994/18, в якому говориться: «Щиро вдячні Вам за лист з інформацією, щодо першої битви Київської Русі з монголо-татарськими завойовниками на річці Калці. Водночас повідомляємо, що Міністерство культури і мистецтв України не отримувало доручення Кабінету Міністрів України щодо спорудження пам’ятника Данилові Галицькому на місці битви на річці Калці (Донецька область).  Відповідно, це питання управліннями і відділами Міністерства не опрацьовувалися. З повагою, Перший заступник Державного секретаря В.Г.Романчишин». Ось, так! Меморіали, пам’ятники ворогам України будуємо,

10

Коментарі

анонім

115.03.11, 16:19

та певне, татарва з ханом Ахмєтом буде пам'ятники українським князям ставити

    215.03.11, 20:44

    Дякую, дуже цікаво

      316.03.11, 02:46Відповідь на 2 від Танк_

      Це точно. Іноді здається, що вже про багато що знаєш і практично про все хоч щось чув... а ні!

        416.03.11, 03:26Відповідь на 3 від Perovdupu