хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Об’єднання України починається з культури

  • 03.09.17, 09:13

Об’єднання України починається з культури

Коли на сцені Успенівського сільського клубу запалюється світло рамп – там оживає своя маленька історія. Різнобарвмо квітнуть піснею українські сади, вирують веселі і трішечки сумні родинні історії,  завжди вибухова і запальна, в своїй вірі в майбутнє, молодь.  Коли знаходишся в глядацькому залі, то година вистави пролітає як одна мить. Поволі ловиш себе на думці, що починаєш підспівувати або сміятись разом з артистами забуваючи про те, що вони не є професіоналами цієї роботи.

Звичайно, все це не виникло само собою і не тримається у порожнечі. Душею та втіленням ідей ту є дві невгамовно-запальних жіночки завідувач клубом Марія Іващенко та керівник народного ансамблю «Надія» Лариса Лук’яненко. Разом вони придумують нові проекти, шиють костюми, шукають можливості для ремонту клубу. Все це не так легко. Адже кожен з артистів, що приходить на репетицію крім власної роботи має ще і домашню господарку – город, кури, корови . Все це потребує рук і догляду. Та на репетиції жіночки збираються радо! Так само з задоволенням дають концерти. Їх творча працелюбність дала свої результати – пройшовши вкритий тереном шлях цей творчий колектив таки отримав звання «народного». Це дало нового розвитку сільської культури у вигляді трішки більшого фінансування, і можливості відкрити додаткову вакансію.

Крім цього в клубі займається близько трьох десятків дітей з навколишніх сіл, що об’єднані у три творчих колективи. Діти не лише корисно проводять свій час. Але розвиваються фізично, та привчаються до прекрасної української культури. Бо репертуар артистів з народу не складається з простого копіювання популярних сучасних пісень чи мемів. Вони ставлять на сцені і національну класику, і часто виконують власні твори.

Є у клуба свої проблеми.  Але творчі, робітничі люди шукають можливості їх долати. І першочергово роблять це своїми виступами. Зараз в їх планах знайти контакти з подібними колективами центральної та західної України. Бо саме в культурі у українців найбільше точок перетину. І українцям зі сходу, так само як і українцям з заходу вартувало б частіше їздити один до одного в гості.

Тарас Грень. 

5

Коментарі

13.09.17, 17:10

Цілком погоджуюсь: культурна місія є основою для об'єднання народу України по всіх регіонах в єдиний і неподільний український народ.

    23.09.17, 17:11

    Прохання вказувати область і район, щоб було ясно де це і що це за важлива робота.

      33.09.17, 17:13

      Не зрозумів!
      Тараскін, ти хочеш сказати, що сьогодні уся Україна роз'єднана і об'єднання ще попереду?
      З глузду зїхав!

      Вам хоч це не загрожує: немає з чого з'їхати

        Гість: сонный

        44.09.17, 06:13