хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Суддя Кірєєв займався п’яницями та вкраденими велосипедами

До Тимошенко суддя Кірєєв займався п’яницями та вкраденими велосипедами

31-річний суддя Кірєєв зробив фантастичну кар`єру всього за 3 роки роботи.

Для Родіона Кірєєва літо 2011 року може стати вершиною суддівської кар'єри — не часто суддям випадає шанс судити колишнього прем'єр-міністра, за справою якого слідкує весь світ.

Кар’єру 31-річного судді Кірєєва можна назвати фантастичною. Призначений суддею у травні 2009 року і маючи досвід суддівства у Березані, де проживає менше 17 тисяч людей, він стрімко піднявся із "хуліганки" до головної судової справи країни.

До того, як взятися за газову справу колишнього Юлії Тимошенко, доля була менш схильною до Кірєєва. Здебільшого, вона підкидала йому незначні справи у Березанському міському суді  Київської області, де він присуджував штрафи від 51 до 85 гривень чоловікам, що били своїх дружин і виганяли з дому матерів, а також засудив до штрафу нетверезого вантажника, який "образливо чіплявся до перехожих громадян, висловлювався на їхню адресу грубою нецензурною лайкою".

Такі дані про діяльність Кірєєва містяться у матеріалах його судових справ на порталі Єдиного державного реєстру судових рішень. Загалом у цьому реєстрі можна знайти кілька сот рішень Кірєєва.

Згідно із матеріалами його справ, Кірєєв має також досвід у справах про порушення Правил дорожнього руху та аліменти, він також засуджував за викрадення велосипеду та стягував штрафи за несплату комунальних послуг.

Незважаючи на такі дрібні справи масштабу маленького містечка, суддя Кірєєв став досить забезпеченою, за українськими мірками, людиною. Так, згідно із його декларацією про доходи за 2010 рік, за рік він заробив 61,560 тисяч гривень. У власності судді квартира у Києві площею 56,76  квадратних метрів та два автомобіля - ВАЗ та Hyundai Tucson. Також у нього є банківський вклад на 55,866 гривен.

Кірєєв має певний досвід у справах про порушення Правил дорожнього руху та аліменти, він також засуджував за викрадення велосипеду та стягував штрафи за несплату комунальних послуг тощо.

З кар'єрою також почало щастити: у кінці квітня цього року Кірєєва раптом переводять суддею до головного політичного суду країни – Печерського у місті Києві. 

Це стається всього за два місяці до початку судового розгляду справи Тимошенко. Її звинувачують у незаконному підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році. Друга справа, про нецільове використання коштів від продажу квот по Кіотському протоколу та  придбання машин “швидкої допомоги”, ще очікує на передачу в суд.

За два місяці до справи Тимошенко Кірєєв у Печерському суді встиг розглянути 63 інші справи. Кілька він відправив на розгляд до Генеральної прокуратури, багато інших стосувались питань типу надання банкам дозволу на розкриття банківської таємниці про певних юридичних осіб.

Зараз, крім справи Тимошенко, Кірєєв також веде іншу резонансну справу – активістки Ганни Сінькової , яка провела три місяці в СІЗО через те, що смажила яйця на вічному вогні в київському Парку слави. За цей вчинок Сіньковій і ще чотирьом активістам загрожує до 5 років тюрми.

Ці справи багато хто в Україні та за її межами вважає політично мотивованими. В Україні діє система електронного жеребкування, за якою справи автоматично розподіляються в кожному суді між його суддями. Судді, у свою чергу, можуть взяти вмотивований самовідвід. Брак досвіду може бути мотивацією для самовідводу, там само як і мотивацією для звернення обвинувачуваного про відвід судді.

Тимошенко та її представники неодноразово намагалися скористатися цією можливість замінити суддю, але без результату.

В адвокатсько-судівських колах розводять руками. Опитані Kyiv Post адвокати кажуть, що ніколи не чули про Кірєєва, в жеребкування не вірять та гадають, хто ж "просуває" молодого суддю.

Версії щодо “покровителів” молодого судді ходять найрізноманітніші: від родинних зв'язків з колишнім головою Податкової адміністрації Олександра Кірєєва до дружби з високопосадовцем з Адміністрації президента.

"Він обов’язково чийсь близкий друг, коханець, чи просто "шістка". Тому що просто так такі хлопчики в Печерський суд не потрапляють. Ніякої репутації в судівсько-адвокатських колах в нього немає. Безглуздо обговорювати сокиру, якою тобі будуть відрубувати голову, треба обговорювати руку, яка цю сокиру тримає", - каже адвокат Тетяна Монтян, відома не тільки своїми справами але й епатажними заявами.

Версії щодо “покровителів” молодого судді ходять найрізноманітніші: від родинних зв'язків з колишнім головою Податкової адміністрації Олександра Кірєєва до дружби з високопосадовцем з Адміністрації президента.

В Печерському суді кажуть – всі справи розподіляються суддям виключно методом електронного жеребкування. А те, що молодий суддя отримав таку резонансну справу – доказ неупередженості суду.

Але представники опозиції не погоджуються. "Його досвід як судді критично низький. Судді, з якими я спілкуюся, дуже незадоволені і кажуть, що він компроментує всю судову систему", - каже  адвокат та народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Святослав Олійник.

"Тимошенко з нього просто робить котлету. Рано чи пізно велика кількість людей почне відчувати жалість до нього – мовляв, молодий суддя, виконує свій обов’язок, а Тимошенко з нього знущається. Можливо це частина інформаційної технології", - припускає Олійник.

7 июля 2011 13:14
Світлана Тучинська
KyivPost Прикольно, нашу "Жанну д'Арк" судят как мелкую воровку и она полностью соответствует поведению такой воровки...lol
   Если предположить, что С.Олейник высказал правдоподобную версию причины назначения судьей Р. Киреева, то Юля  сама помогает власти уничтожить себя, показывая на деле, что ей чихать на любого маленького украинца, который просто пытается честно исполнять свои служебные обязанности. Да и лозунги о совковом менталитете 31 - летнего судьи, получившего своё образование в Независимой Украине здесь не проходят, ведь сама она употребляет типично совковые методы давления на судей (времён застоя), когда высшие комсомольско-коммунист.  чиновники и их родственники были недоступны советскому правосудию...    Кстати, опытный адвокат имеет значительно больше шансов выиграть в суде у неопытного судьи..., потому все истерики ЮВТ действительно говорят или о её неспособности адекватно оценивать существующие реалии..., или о том, что обвинительный приговор неопытного судьи нельзя будет оправдать перед общественностью недостаточной квалификацией её адвокатов...    В любом случае,  я действительно сочувствую Родиону Кирееву, но, как говорится, - овчинка стоит выделки...
8

Коментарі

17.07.11, 21:15

Фраза "адвокаты не знают этого судью" обнадёживает. Т.к. в наших реалиях в устах адвоката "знать судью" подразумевает "знать сколько дать судье".

    Гість: Комендор

    27.07.11, 21:38

    Можно предполагать разные варианты причини назначения этого судьи. 1. Именно политически "чистый" и не заангажированный никакой политической силой. 2. Подчеркнуть рангом судьи статус подсудимой, ожидавшей судейского асса. Однако ПРОЦЕДУРУ суда знает каждый судья, а ЮТ начала с самого начала хамить ПРОЦЕДУРЕ.

      37.07.11, 21:54

      Какой все таки олигарх этот Киреев: пять тысяч грн. в месяц согласно декларации- это же и Абрамовичу не снилось!!!! Больше прицепиться не к чему? Я понимаю, зарплата это очень и очень неплохая, но не такая, чтобы преподносить ее с якобы коррупционным оттенком.
      ...Держись, Родик!

        48.07.11, 08:53Відповідь на 1 від eksi

        Фраза "адвокаты не знают этого судью" обнадёживает. Т.к. в наших реалиях в устах адвоката "знать судью" подразумевает "знать сколько дать судье".Вся защита у Юли сводится к компромату против судьи, любого. Включая элементарную клевету, в т.ч. типа обвинения бывшего главы МВФ в изнасиловании горничной из отеля. Потому ни один незапятнанный судья ей не подойдёт, сценарий "А судьи кто?" - это её единственный шанс затянуть процесс хотя бы до очередных парламентских выборов... Однако, к тому времени можно будет принять закон, запрещающий подследственным баллотироваться в любой государственный орган, потому, надеюсь, ей такая тактика не поможет. Нужно ей напомнить как она сама с помощью тестя в 31 год стала успешной бизнес-леди, а в 35 лет правой рукой Лазоренко...

          58.07.11, 09:12Відповідь на 2 від Гість: Комендор

          Можно предполагать разные варианты причини назначения этого судьи. 1. Именно политически "чистый" и не заангажированный никакой политической силой. 2. Подчеркнуть рангом судьи статус подсудимой, ожидавшей судейского асса. Однако ПРОЦЕДУРУ суда знает каждый судья, а ЮТ начала с самого начала хамить ПРОЦЕДУРЕ.Потому Юля и "копает" под судью, и льёт на него помои... Шантаж, угрозы, клевета - все эти методы были для неё основным средством достижения цели, пока сама не нарывалась на более сильного противника, таких как Лазоренко и ВВП. Потому правоохранит. органам нужно поминутно отследить всю её биографию за годы Независимости и постоянно возбуждать угол. дела на отдельные эпизоды из этапов её пути. По другому с ней не справиться...

            68.07.11, 09:17Відповідь на 3 від Динна

            Какой все таки олигарх этот Киреев: пять тысяч грн. в месяц согласно декларации- это же и Абрамовичу не снилось!!!! Больше прицепиться не к чему? Я понимаю, зарплата это очень и очень неплохая, но не такая, чтобы преподносить ее с якобы коррупционным оттенком.
            ...Держись, Родик!
            Кстати, в свои 31 Юля зарабатывала намного больше, как хозяйка видеосалонов, которые она скупила по дешёвке благодаря тестю, в ведении которого и были все культурно-массовые учреждения г. Днепропетровска. Неплохо было бы Прокуратуре отследить и этот эпизод из её биографии...

              78.07.11, 12:00

              Между прочим, это самое натуральное неуважение к почтенной публике. Люди собрались лицезреть на высококласную показательную порку, заняли лучшие места, ознакомились с программой выступления, с меню в буфете. И что в итоге? Им подсунули палача недоучку, который дергает глазом и работает под фанеру, более того, до этого он только резал кур. Возмутительно!

                88.07.11, 13:59Відповідь на 6 від ГалинаВ

                Об этом опер сказал не писать

                  98.07.11, 14:02Відповідь на 7 від Aндpey*

                  Подтанцовка у Юли тоже не справляется с ролью, её адвоката увезла скорая... Интересно, сколько адвокатов она угробит, прежде, чем услышит приговор?

                    109.07.11, 09:26

                    Звыняйте, в коментах 5 и 6, конечно, свёкр...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна