Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

_R

_R

Про мобілізацію

  • 07.01.24, 05:49
Тепер модно щось писати про мобілізацію. Всякі недоумки кажуть, що її треба проводити, як лотерею. Ну ми вже президента так обрали. І що? Так можна і з випадкових людей на вулиці обирати хірургів, водіїв, космонавтів та людей інших важливих професій. Думаю, що це була б катастрофа, хоча після всіх подій в освіті, науці і профільному міністерстві за останні роки ковіду, війни і "слуг", кидати жереб прямо серед вулиці, щоб вибрати собі хірурга для проведення операції на серці - не така вже й безумна ідея.


Чи потрібна Україні мобілізація? Потрібна!
На мою скромну думку потрібно мобілізувати тих, хто може принести найбільше користі, хто найбільш вмотивований, має найкращу підготовку, а не просто робити з захисту країни лотерею.

МОТИВАЦІЯ
Найбільш вмотивовані - це ті, хто готовий в додатковий час працювати на Україну, на своє місто чи село або регіон і притому робити це навіть безоплатно. Таким людям непотрібно пояснювати, що Україна в небезпеці, що є ризик втрати держави. Якщо Ви думаєте, що таких людей дуже мало, то ви помиляєтесь. Таких людей багато. Це депутати місцевих рад, які на добровільних засадах безоплатно в позаробочий час працюють непокладаючи рук на свій регіон, місто чи село. Їм не потрібна навіть заробітна плата. Крім депутатів в цей список найбільш свідомих і вмотивованих людей можна внести кандидатів в депутати, які приймали участь у всіх попередніх виборах, а таких ще більше. Вони усвідомлюючи, що мають йти на безоплатну роботу, горіли, а може навіть палали розумінням, що можуть принести користь країні, ставши депутатами. Хто, як не вони, найбільш патріотичні, свідомі та вмотивовані принести користь країні у важкий для неї час? Багато з них вміє промовляти запальні промови, мотивувати виборців проголосувати за них, повести за собою, переконати йти на виборчу дільницю і віддати голос саме за них. Чи це не ті люди, які зможуть сміливо піти в бій, повести за собою, надихнувши сенсом боротьбу? Пропоную в першу чергу мобілізувати за списком всіх слуг народу, а це повний список кандидатів в депутати різного рівня, які навіть партію назвали "слуга народу". Кому, як не їм, служити цьому народу, цій країні? В кого ще є більший рівень мотивації і свідомості?

ПІДГОТОВКА
Найбільш підготовлені це ті, хто вміє тримати в руках зброю. Це допоможе зберегти патрони на підготовку і на саму війну, що є вкрай важливо. Серед таких людей є теперішні і колишні працівники силових структур. Вони давали присягу,, знають що таке субординація і виконання наказів, вони свідомо йшли на роботу пов'язану з захистом країни. Вони регулярно проходили навчання зі стрільби, знайомі з різними засобами, які можуть пригодитися на війні, мають непогану фізичну підготовку, регулярно проходять медичні огляди і тому зі здоров'ям в них теж не так погано. Тих, хто трохи старші за 40 і вийшли на пенсію, то їх можна брати без жодних застережень. А ті, які зараз на службі, то їх також треба відправляти на війну, щоб вони бачили і розуміли, якою ціною дається Україні її виживання і їхня служба в тилу. Декілька місяців на рік їх можна відправляти на передову. Ще серед частково підготовлених є мисливці. Люди, які з азартом полюють на тварин. Хто, як не вони, вміють користуватися зброєю? Це люди, які вміють з азартом полювати на звіра в польових умовах, люди спостережливі, вміють читати знаки і бачити ситуацію ширше, ніж її бачать звичайні пересічні громадяни. Кому, як не їм полювати на звіра, який прийшов зі сходу? Полювання на цього звіра більш благородне і має вищий сенс, ніж полювання на бідолашних беззахисних тваринок.

НАЙБІЛЬШ КОРИСНІ
Найбільш корисні - це ті, хто вміє все рахувати, прораховувати, хто на державній службі із невеликими зарплатами досягнули неабияких фінансових результатів. Це люди, які з нічого можуть зробити щось. Це люди, які дорого цінять навіть курячі яйця. Уявіть собі на скільки вони цінять яйця, якщо купляють їх по 17 грн. Уявили? То на скільки більше вони будуть цінувати людське життя? Людське життя безцінне і хто, як не вони знають про це? Принаймні держава оцінила його в 15 млн грн, а це лише трохи менше мільйона курячих яєць. А мільйон яєць - це ОГОГО. Невдале порівняння, але... Все ж такі люди пригодились би на фронті, їм обов'язково треба взнати ціну кожного і свого життя і ціну яйця по 17 грн. В них є що захищати, їм є що втрачати і тому є мотивація це захищати в бою на передовій.


Звичайно, що до моєї думки ніхто не прислухається...
9

Коментарі

17.01.24, 08:35

Оплата праці-відповідно вкладу,дезкоштовних вкладів не повинно бути.То в радянські часи,дід розповідав,ходили в атаки щ однією гвинтівкою на 7 бійців.В наші часи і автомата не достатньо.Хтось і зараз не розуміє-цінність країни в землі та людях.

    27.01.24, 08:52

    На мою думку. проблеми не в мобілізації. Проблема в рациональному використані тих рисурсів які маємо.

      37.01.24, 08:52Відповідь на 1 від nebosklon

      Оплата праці-відповідно вкладу,дезкоштовних вкладів не повинно бути.То в радянські часи,дід розповідав,ходили в атаки щ однією гвинтівкою на 7 бійців.В наші часи і автомата не достатньо.Хтось і зараз не розуміє-цінність країни в землі та людях.

        47.01.24, 10:00

        Прокурор - бронь на весь період війни. Податківець - бронь на весь період війни. Чиновник з сільської ради (навіть не голова, хоча і голова теж) - бронь на весь період війни. Токар чи фрезерувальник з заводу що ВИРОБЛЯЄ ЗБРОЮ - бронь на шість місяців. У мене про мотивацію все.

          57.01.24, 10:16

          Напрашивается пародия на известную песенку:
          Всем сразу стало ясно
          Что слабая ужасно
          Была мобилизация
          В четырнаЦ-том году...

            67.01.24, 12:44Відповідь на 1 від nebosklon

            Велику оплату праці може дозволити собі країна, в якої багато міцних грошей і не дуже велика армія.

            В нас може статися так, що "велика" оплата праці великої за чисельністю армії призведе до того, що друкарські верстати, які друкують гроші, не витримають навантаження і зламаються. Я вже не кажу про інфляцію. Тоді всі зароблені гроші перетворяться в макулатуру. Тому ідейні і вмотивовані люди цінніші за гроші.

              77.01.24, 12:47Відповідь на 2 від Kanivskyi

              На мою думку. проблеми не в мобілізації. Проблема в рациональному використані тих рисурсів які маємо.Так я ж про це і пишу. Треба раціонально використовувати чи то застосовувати ресурс. Тут в мене є підказки щодо ресурсу.

                87.01.24, 12:53Відповідь на 4 від rutzit

                Якщо у Вас немає мотивації, то і користі з Вас не буде. Я ж пишу про тих, в кого є хоч якась мотивація. Бійці без мотивації обернуться збитками: втратою позицій, втратою територій, втратою їхнього життя і 15 мільйонною фінансовою витратою для держави. Ну а люди, в яких була хоч якась мотивація, опиняться в окупації і будуть призвані в ворожу армію, яка ймовірніше за все, піде походом на захід Європи.

                  97.01.24, 12:56Відповідь на 5 від The Martian

                  Напрашивается пародия на известную песенку:
                  Всем сразу стало ясно
                  Что слабая ужасно
                  Была мобилизация
                  В четырнаЦ-том году...
                  Не страшних мобілізацій і війн не буває. Це якби аксіома.

                    107.01.24, 14:14

                    В сёлах выгребают мужиков пачками. В маленьких городках также. Не верите? Пройдитесь по улицам, по магазинам, кого вы там встретите? 99% это люди не мобилизационного ресурса. Чтобы сохранить специалистов на производстве, управляющие оных идут на разные ухищрения, чтобы их производство не кануло в Лето без профессионалов.
                    Говорят всех мужчин на фронт, а женщины пусть замещают их на производстве. Только есть специальности где женщины не смогут их заменить ( тяжести таскать не подъёмная задача). А вот мужчины полицейские могут идти на фронт, женщины смогут их заменить.
                    А вообще нужно в первую очередь мобилизовать всег депутатов пусть своим примером покажут какие на самом деле они патриоты и как они любят нэньку.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна