Інформаційний бюлетень

Випуск №13 від 12 липня 2011 року



Один з райсудів Києва відбілює Юру Єнакієвського.

Недостовірною визнав інформацію про кримінальне минуле відомого мафіозі Юри Єнакіївського Дарницький районний суд Києва. Історію Юри Єнакіївського, відомого також як народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, розповів Інтернет-сайт ord-ua.com У відповідь адвокати народного обранця подали позов до журналіста Станіслава Рачинського з вимогою спростувати оприлюднену інформацію.

Конкретніше, позивач вимагав спростувати статтю під назвою "В окружении президента Украины главную роль играют олигархи с уголовным прошлым – Фирташ и Иванющенко".

В самому матеріалі журналіст наводить копію довідки від 16 листопада 2006 року, складеної начальником Головного розвідувального управління Росії для Президента РФ Володимира Путіна. За оперативною інформацією групою народного депутата України Юрія Іванющенка було скоєно понад 40 замовних убивств.

Відтепер Дарницький суд Києва визнав цю інформацію недостовірною і зажадав її спростування на сторінках Інтернет-видання.

Більше про цю новину читайте: http://censor.net.ua/ru/news/view/174769/darnitskiyi_sud_demonstrativno_otbelil_yuru_enakievskogo



Трансляція суду Тимошенко вже не може бути зупинена.

«Перекрити» трансляцію суду над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко вже неможливо. Таку точку зору висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов в ефірі «5 каналу».

«Якщо влада думала, що літо - це такий період, коли спадає інформаційна активність, то навпаки - чим менше буде інших подій, парламентських, позапарламентських, тим більше увага буде прикута до цього процесу», - сказав він.

При цьому Карасьов підкреслив, що перекрити пряму трансляцію процесу над Тимошенко вже неможливо. «Завжди можна буде говорити про те, що влада злякалася. Поки «козир» влади перед західними партнерами в тому, що процес відкритий. А якщо сьогодні перекрити пряму трансляцію, зрозуміло, що влада щось хоче приховати», - додав він.

У той же час експерт підкреслив, що процес над Тимошенко послаблює Україну, що має і так чимало «глухих кутів» у зовнішній політиці.

Більше про цю новину читайте: http://www.golosua.com/ua/main/article/politika/20110712_perekryit-translyatsiyu-suda-nad-timoshenko-uje-nevozmojno-politolog



Юлія Тимошенко оскаржила у Європейському суді свій невдалий арешт.

Екс-прем'єр-міністр і лідер БЮТ Юлія Тимошенко оскаржуватиме у Європейському суді з прав людини спробу арешту під час допиту в ГПУ.

Про це йдеться в позовній заяві Тимошенко до Європейського суду з прав людини, копія якої є в розпорядженні "Української правди".

У рамках позову лідер БЮТ вимагає визнати, що 24 травня цього року її право на свободу та недоторканність, яке гарантується статтею 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, було порушене.

Згідно з позовом, адвокати лідера БЮТ стверджують, що загалом Юлії Тимошенко перебувала тоді під вартою 8 годин - з 10 ранку до 6 вечора.

У позові Тимошенко стверджує, що обмеження її свободи пересування і утримання під вартою було спрямоване на позбавлення її особисто та її партії "Батьківщина" будь-якої можливості для вираження політичних переконань, які відрізняється від політичних поглядів правлячої політичної партії.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/07/12/6378800/



На Facebook організована група боротьби з осатанілим мажорством.

Такою стала реакція громадськості на останній скандал з сином народного депутата від ПР Володимира Ландіка, Романом Ландіком, який звіряче при свідках побив дівчину у одному з ресторанів Луганська.

Ініціатор створення групи, журналіст та громадський діяч Андрій Дехтяренко, переконаний: випадок із Романом Ландіком демонструє безкарність людей, причетних до влади. Змінити ситуацію, вважає Дехтяренко, можна, якщо викладати в Інтернет відео та фотоматеріали подій за участю того чи іншого, як він каже, «мажора».

Правозахисник Ярослав Мінкін, який сьогодні влаштовує у Луганську акцію протесту проти свавілля «мажорів», пропонує радикальніший спосіб досягти рівності усіх перед законом: люди мають отримати право на володіння вогнепальною зброєю, вважає він.

Скандали за участю дітей політиків в Україні виникають не вперше.

У 2004 році журналісти оприлюднили інформацію, що cкомпрометувала Андрія Ющенка, сина тодішнього Президента України. Зокрема, син глави держави неодноразово порушував правила дорожнього руху, на що не реагували працівники ДАІ. А в цьому році в поле зору ЗМІ потрапив син нинішнього Президента України – народний депутат від Партії регіонів Віктор Янукович. Його звинувачують у порушенні Конституції, голосуючи у парламенті за інших депутатів. Крім того, ім'я Олександра Януковича пов'язують із скандалом навколо будівництва на місці донецького готелю «Дружба». Під час конфлікту постраждали люди.

Більше про цю новину читайте: http://www.radiosvoboda.org/content/article/24262622.html



Ця розсилка виконана у відповідності з ст. 34 Конституції України ст. 18-19 Міжнародного пакту о громадянських та політичних правах, ст. 5 Закона про інформацію.
Якщо цей лист Ви отримали випадково просимо прийняти наші вибачення.

Троллінг в реалі

 Оце недавно, в дворі свого дому, натрапив на таку ситуацію: жінка, сусідка пенсійного віку, сварилася на дітей, які гралися на дитячому майданчику, та вимагала, щоб вони йшли гратися до свого дому. Я звичайно зробив її зауваження, на що отримав жорсткий супротив, та  брудну лаку.І нічого в цій ситуації не було б не звичайного, як би її лайка не була, як слоєний пиріг  перемазана фразами на кшталт "скоро цю суку посадять, то настане на кінець порядок".

   Ми всі мешканці інтернету просто звикли до нових комунікацій, ми проінформовані, а тому в реалі (зловив вчора себе на думці) здається, що всі люди, навкруги, в курсі справ і що вони мають мислити приблизно так, як і всі користувачі нету. Трохи пізніше по-гугливши я знайшов інформацію, що виявляється незабаром на одного працюючого в Україні буде припадати три пенсіонера.Виходячи з цього я прийшов до висновку, що рушійна сила нашого суспільства це якраз категорія людей пенсійного та передпенсійного віку.Саме ці люди будуть вирішувати долю нашої країни, по банальній причині - їх більшість. Основна частина цих людей  не має доступу в інтернет, а основні канали інформації це телевізор та газети.  А так, як я практично не спілкуюсь з такою категорією людей, то  мені  стало цікаво, я захотів побачити   різницю між викривленим простором Інтернету, та простором створеним в мізках людей за допомогою медіа та телебачення.  

 

[ Читати далі ]

Інформаційний бюлетень

Випуск №11 від 07 липня 2011 року



Тимошенко: Янукович створює тюремну атмосферу в країні.

Юлія Тимошенко стверджує, що президент Янукович створює "тюремну атмосферу" в Україні. "Видалили з суду. Будуть судити заочно", - написала вона в своєму Twitter.

Вона також прокоментувала конфлікт між депутатами та представниками спецпідрозділу в приміщенні Печерського райсуду Києва у середу.

"Кучма колись називав "своїх хлопців", які вбивали Гію Гонгадзе - орлами. У Януковича тепер "грифони" - падальщики на службі у падальщика", - заявила вона.

Перед цим у суді намагалися видалити за порушення порядку двох соратників Тимошенко – народних депутатів Михайла Косіва та Євгена Суслова, які є недоторканними. Дійшло до конфлікту. Врешті-решт вони пішли самі: Косів, бо йому стало зле, Суслов – щоб не штовхали інших.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/07/6/6362379/



Суддя Кіреєв на гачку через наркоманів.

Юлія Тимошенко вважає, що Адміністрація президента "тримає на гачку" суддю Печерського райсуду Києва Родіона Кіреєва.

За словами Тимошенко, за півтора дні вивчення попередньої діяльності судді Кіреєва, її адвокат встановив, що суддя закрив 20 із 32 справ проти людей, які виготовляли та збували наркотики.

"Я думаю, він брав за це хабарі. І не лише ми це помітили. Цей суддя – не вільна людина", - заявила екс-прем'єр.

На думку Тимошенко, суддя спеціально спровокував конфлікти з народними депутатами, щоб не дати її адвокату зачитати цю інформацію в ефірі.

Тимошенко сказала, що не бачить необхідності ходити у суд. "Він видалив мене із зали суду, бо у них вироки написані задовго до того, як розпочався суд", - стверджує вона.

Тимошенко подякувала своїм прихильникам за підтримку і закликала їх прийти сюди ж у четвер, на мітинг проти пенсійної реформи. За її сливами, мітинг почнеться біля Печерського суду, а потім перейде під Верховну Раду.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/07/6/6361948/



Пенсійний вік збільшать, а пенсії уріжуть – голоси у них є.

У Верховній раді достатньо голосів для прийняття урядового проекту Пенсійної реформи. Таку думку висловив народний депутат Павло Жебрівський. Він переконаний, що якщо не 100%, то 99% регіоналів проголосують за реформу. За підрахунками Жебрівського за реформу віддасть свої голоси і партія спікера Литвина, депутатська група «тушок» «Реформи заради майбутнього», частина Єдиного центру Балоги і люди Давида Жванії, що формально входять у Народну самооборону.

Єдина фракція, яка у повному складі не голосуватиме за реформу – «БЮТ-Батьківщина». На завтра Юлія Тимошенко та її соратники закликають громадян до мирних акцій протесту, що розпочнуться біля Печерського суду о 9:00, а потім перейдуть до стін Верховної Ради.

Більше про цю новину читайте: http://ubr.ua/ukraine-and-world/power/mnenie-pensionnuu-reformu-podderjit-260-270-deputatov-96218



Депутатський синок побив дівчину. Ніхто не втрутився.

Депутат Луганської міськради Роман Ландик, син народного депутата України від ПР Володимира Ландинка і племінник нардепа від ПР Валентина Ландика на очах у свідків побив дівчину у луганському ресторані «Баккара».

Факт побиття підтвердила начальник відділу зв»язків з громадськістю МВС у Луганській області Тетяна Погукай.

Очевидці інциденту розповіли, що в ніч з 4 на 5 липня Роман Ландик посварився з з дівчиною за сусіднім столиком через невдалу спробу флірту. Коли Ландик бив дівчину, персонал і охорона ресторану не зробили навіть спроби її захистити. Серед очевидців захисників також не знайшлося, хоч багато з них фільмували бійку на мобільні телефони.

Наразі дівчина знаходиться у невралгічному відділені однієї з лікарень. Повідомляють, що вона має черепно-мізкову травму і струс мозку. Коментуючи інцидент Роман Ландик заявив, що насправді жертвою є він, а не дівчина.

Більше про цю новину читайте: http://obkom.net.ua/news/2011-07-06/1355.shtml



Ця розсилка виконана у відповідності з ст. 34 Конституції України ст. 18-19 Міжнародного пакту о громадянських та політичних правах, ст. 5 Закона про інформацію.
Якщо цей лист Ви отримали випадково просимо прийняти наші вибачення.

Інформаційний бюлетень

Випуск №9 вiд 4 липня 2011 року



Тимошенко: Є докази політичної умотивованості процесу.

Юлія Тимошенко нагадала, що дві американські компанії підготували незалежний аудит щодо закупівель автомобілів для сільської медицини та використання кіотських коштів. "Сергію Власенку довелося на запрошення компанії Covington & Burling LLP та BDO виїхати для того, щоб взяти докази моїй невинуватості в цьому судовому процесі по природному газу", - повідомила Юлія Тимошенко сьогодні журналістам після судового засідання. " Власенко повернеться через тиждень і він привезе беззаперечні докази того, що цей судовий процес є політичними репресіями", - додала Юлія Тимошенко.

Як відомо, одна з провідних американських юридичних фірм Covington & Burling LLP та одна з найбільших аудиторських компаній в світі BDO в Національному прес-клубі (Вашингтон, США) оприлюднили результати своєї попередньої доповіді стосовно фактів, за якими влада України розпочала кримінальне переслідування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Компанії Covington & Burling LLP та BDO дійшли висновку, що звинувачення проти Юлії Тимошенко є політично-вмотивованими.

Більше про цю новину читайте: http://www.tymoshenko.ua/uk/article/yulia_tymoshenko_4_7_9



7 липня українці боротимуться проти пенсійної реформи під Печерським судом.

Незважаючи на те, що формально рішення про схвалення Пенсійної реформи буде прийняте за помахом руки Чечетова у Верховній Раді, боротися проти антинародних дій влади найефективніше біля стін Печерського суду Києва, - вирішили у партії Батьківщина. І пояснили, що тільки опозиція та її лідер можуть організувати справжній спротив цьому режиму і примусити його рахуватися з думкою більшості українців.

Тому 7 липня партія «Батьківщина» та інші партії, які усвідомлюють важливість демократичного устрою в нашій державі, збирають людей на підтримку Юлії Тимошенко. Акція розпочнеться у четвер, о 9:00, за адресою: вул. Хрещатик, 42а.

Більше про цю новину читайте: http://byut.com.ua/direct_language/6768.html



Пенсійна реформа Януковича призвела до протестів у Донецьку.

Вперше з часів обрання Януковича на його батьківщині відбувся численний мітинг протесту проти політики його уряду. Близько тисячі представників 43 галузевих профспілок мітингували у центрі міста під гаслами: «Реформа боляче б'є!», «Краще б пенсію підняли, наша пенсія - фігня!"

На мітингу була прийнята резолюція, в якій підкреслюється, що "пенсійна реформа, запропонована урядом, значно погіршує умови пенсійного забезпечення громадян України, знижує розміри пенсій, суперечить Конституції і проводиться на догоду вимогам МВФ".

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/07/4/6356289/



Уряд Азарова спробував проштовхнути закон, щоб поставити Інтернет під свій контроль.

Урядовий законопроект №6603, який був запланований на завтра, примушує будь-якого блогера у мережі негайно пройти реєстрацію у якості інформаційного агентства. Як розповів голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, проти законопроекту одноголосно виступили всі члени комітету від влади до опозиції.

Найбільшу небезпеку цей закон несе для тих, хто полюбляє Фейсбук та інші соціальні мережі. У випадку бажання, кожного учасника можна оштрафувати на кілька тисяч гривень за не пройдену реєстрацію, а в перспективі і примусити платити податки, як ЗМІ.

За поки-що нез`ясованих обставин, законопроект таємниче зник з порядку денного ввечері того дня, як там опинився за рішенням погоджувальної ради і Литвина.

Більше про цю новину читайте: http://obkom.net.ua/news/2011-07-04/1850.shtml



Ця розсилка виконана у відповідності з ст. 34 Конституції України ст. 18-19 Міжнародного пакту о громадянських та політичних правах, ст. 5 Закона про інформацію.
Якщо цей лист Ви отримали випадково просимо прийняти наші вибачення.
 

Росія не буде струшувати пил з справи проти Тимошенко

Російські експерти переконані, що в Росії немає зацікавленості у поновленні кримінальної справи проти Юлії ТИМОШЕНКО.

Інститут Горшеніна провів опитування серед російських експертів про те, наскільки можливий варіант відновлення розслідування з боку Росії у раніше закритих кримінальних справах проти Ю.ТИМОШЕНКО, повідомляє LB.ua.

Нагадаємо, днями лідер фракції Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ, коментуючи інформацію, що з`явилася в ЗМІ, про те, що прокуратура України нібито запропонувала прокуратурі Росії поновити розслідування у раніше закритих кримінальних справах проти Ю.ТИМОШЕНКО, заявив, що не виключає такої можливості.

У той же час, директор Київського філіалу Інституту країн СНД Володимир КОРНІЛОВ упевнений, що у Росії немає зацікавленості у відновленні кримінальної справи.

У свою чергу, депутат Державної Думи Російської Федерації, член Комітету з безпеки Олександр ГУРОВ вважає, що такі заяви робляться виключно в політичних цілях.

«І ніяк я до цього не ставлюся, адже в нас розмов ніде на цю тему немає. Я думаю, це заява під собою має не дуже вагомі підстави. Колись, кілька років тому, були якісь звинувачення на її адресу, але це все минуло. І в нас, можливо, помиляюся, можливо, чогось не знаю, але ніяких кримінальних справ, які б виводили на Україну, зокрема, на Ю.ТИМОШЕНКО, не чув, немає. Це я можу сказати як законодавець», - сказав О.ГУРОВ. За словами депутата, «ця тема нас не цікавить. З погляду юридичного, ця справа не цікавить Росію. Якщо відкриються знову якісь обставини – тоді вона може бути порушена. А так який сенс порушувати? Абсолютно немає ніякого сенсу, на мій погляд, у Росії порушувати проти неї (Ю.ТИМОШЕНКО) справу», - заявив депутат.

На думку депутата Московської міської думи, керівника асоціації ветеранів спецпідрозділу «Альфа» Сергія ГОНЧАРОВА, кримінальні справи вкотре закінчаться нічим.

«В Україні триває боротьба нанайських хлопчиків – то одні порушують кримінальні справи, то другі. Проти Ю.ТИМОШЕНКО вже, здається, не раз порушували кримінальні справи, і закінчувалися вони нічим. Отож, у будь-якому разі, і ці кримінальні справи, які будуть порушені проти ТИМОШЕНКО та її команду, закінчаться так само нічим, адже нічого кримінального немає, є тільки певні політичні, як то кажуть, ігри, які продовжуються вже багато років», - сказав депутат.

Він також упевнений, що Росії нічого підтримувати українську владу в такому питанні.

«А Росії навіщо відновлювати або підігравати? Я думаю, що ніякої гри тут Росія не веде і ніякої вигоди від цього не має. Тому для Росії все це глибоко не цікаво», - резюмував С.ГОНЧАРОВ.

Акція «Листи на Схід»

Акція «Листи на Схід», ініційована Львівською «Батьківщиною», переросла у всеукраїнську. Понад 50 тисяч листів мешканців Львівщини уже розповсюджуються в 5 східних областях України, а досвід львів’ян використають партійці Волині. Про це на прес-конференції 23 червня повідомив лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик.

«У Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Луганській та Запорізкій областях, активісти «Батьківщини» розповсюджують листи львів’ян серед місцевих мешканців. У цих листах – щирі та добрі слова, підтвердження намірів галичан жити в єдиній, соборній Україні», - сказав Роман Ілик.

За його словами, така акція є надзвичайно актуальна як відповідь на події 9 травня, які мали місце у Львові. «Ми хочемо показати усій Україні, що Львові – толерантне, європейське місто. І львів’яни насправді не підтримують радикальних дій. Партія ж «Батьківщина» вкотре засвідчує, що її головними засадами є політика єдності. Ми не підтримуємо жодних агресивних, радикальних дій, які призводять іноді навіть до кровопролиття».

Роман Ілик повідомив, що листівки для мешканців Сходу підписали чимало авторитетних галичан: «Ці листи окремо буде передано для не менш знакових постатей на Сході України», - зазначив він.

Довідка

Акція «Листи на Схід» проходила по всій Львівській області з 28 травня по 5 червня 2011 року. У ці дні, у наметах «Батьківщини» у всіх районах Львова та області, кожен небайдужий мав змогу написати лист українцям на Сході, щоб розвіяти міфи про вороже ставлення до мешканців східних областей.

МВС розпочало «захоплення» Печерського суду

   Міністерство внутрішніх справ розпочало блокування приміщення та території, прилеглої до Печерського районного суду Києва, де у п’ятницю зранку розпочинається судилище над Юлією Тимошенко.

Навколо входу до суду міліція виставляє паркани.

На самому ж подвір’ї суду знаходяться особи у цивільному, які блокують територію – очевидно для того, щоб зранку здати її «найманцям» з Партії регіонів, які традиційно в такий спосіб блокують будь-які акції опозиції.

Як вже повідомляла сьогодні прес-служба «Батьківщини», у гуртожитках Києва Партією регіонів ведеться мобілізація студентів для участі в акціях під Печерським районним судом. Крім того, з низки вишів надходила інформація, що відомство міністра освіти Табачника спонукає молодь до участі в акції проти Юлії Тимошенко - або під загрозою нездачі сесії, або ж навпаки обіцянками ліквідації будь-яких хвостів.

Нарешті, увечері стало відомо, що для участі в подіях під Печерським судом влада намагається також залучити в очевидних цілях працівників приватних охоронних структур.

Прес-служба „Батьківщини”
МВС розпочало «захоплення» Печерського суду

Інформаційний бюлетень

Випуск №5 від 23 червня 2011 року



Юлія Тимошенко звертається до європейського суду з прав людини.

"Ми звернулися до Європейського суду з прав людини і подали скаргу, де виклали нашу позицію і повністю обґрунтували наявність політичних репресій в Україні, - розповіла Тимошенко.

"Якщо Європейський суд задовольніть скаргу, то це означатиме, що Європейський суд визнає, що справи проти Тимошенко не мають нічого спільного з кримінальним переслідуванням, а є політично вмотивованими та сфальсифікованими, - підкреслив адвокат Сергій Власенко.

Більше про цю новину читайте: http://www.tymoshenko.ua/uk/article/yulia_tymoshenko_22_6_1



Посольство України пробувало тиснути на членів ПАРЄ. Захід обурений забороною виїзду закордон для лідера української опозиції

Дипломатичний скандал вибухнув сьогодні після відвідин Страсбургу Віктором Януковичем. Депутат ПАРЄ від Франції Франсуа Рошбулан заявив про двінок з українського посольства, де цікавились чи не буде він ставити незручні питання українському президенту.

«Мені телефонували тричі, щоби дізнатися яким буде питання,» - обурено розповів він, - «Я був здивований, бо це трохи ненормально, вперше мене запитували про питання, яке я хотів задати».

Того ж дня група народних депутатів від опозиції зустрілася з Комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммабергом і розповіла йому про політичні переслідування в Україні. Депутати передали йому звернення підписане правозахисниками, митцями та політиками з України та інших країн Європи.

Водночас Великобританія заявила, що заборона виїзду закордон для Юлії Тимошенко є неадекватним заходом. "Ми чітко пояснили представникам української влади, що будь-яке враження про вибірковість та непропорційність застосування правових заходів може значно й надовго пошкодити репутації Україні, - заявив Посол Великобританії в Україні Лі Тернер.

Більше про цю новину читайте: http://rus.4post.com.ua/politics/177501.html
http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/22/6321987/



Щоб побудувати пару десятків кілометрів залізниці Україна влазить в борг на 15 років.

Як повідомляють в уряді, розпочато процедуру закупівлі послуг з надання кредиту на організацію залізничного пасажирського сполучення Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Кошти в розмірі 26,349 мільярдів гривень Україні надасть Експортно-імпортний банк Китаю. Термін кредитування - 180 календарних місяців (15 років). Про процентну ставку не повідомляється.

Раніше Віктор Янукович заявляв, що за орієнтовними підрахунками, «фінансовий вимір контрактів, підписаних за результатами візиту керівника КНР в Україну, становить 3,5 мільярдів доларів».

Якщо всі кошти прийдуть як кредити під відсотки, то КНР перетвориться для нас на новий «МВФ», але з значно вищими процентними ставками, а за будівництво залізниці в аеропорт гроші повертатимуть ще багато років після відставки Віктора Януковича.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/22/6322236/



Лист про борг ЄЕСУ міноборони Росії може виявитись фальшивкою.

Міністр оборони Росії не має права звертатись до прем'єр-міністра України.Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Пашинський в ефірі 5 каналу.

"Міністр оборони Російської Федерації не має навіть права звертатись до прем'єр-міністра України", - зазначив він. "Міністр оборони Росії не є суб'єктом міжнародного права, на відміну від прем'єр-міністра України", - додав депутат.

"Я офіційно, як народний депутат, подав звернення: яким чином цей лист потрапив взагалі в Кабінет міністрів України. Я не отримав відповіді. Не здивуюся, якщо мені відмовляться розказувати, яким чином взагалі цей лист з'явився в інформпросторі", - розповідає Пашинський.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/22/6322556/



  

Інформаційний бюлетень

Випуск №4 від 22 червня 2011 року У п`ятницю біля Печерського суду Києва мирно мітингуватимуть тисячі громадян. Партія «Батьківщина» закликає людей зібратися на мирний мітинг у п'ятницю, 24 червня, під стінами Печерського районного суду столиці (вул. Хрещатик, 42а), де о 9.00 розпочнеться судове засідання у «газовій» справі проти Юлії Тимошенко. «24 червня Янукович розпочинає судилище над Юлією Тимошенко. Він хоче усунути перешкоди на шляху до диктатури. Демократія потребує захисту», - йдеться у партійній заяві. «Щойно сьогодні вони приберуть Тимошенко, як вже завтра встановлять в Україні режим повного «беспредєлу». Прийти 24 червня під стіни сумновідомого Печерського «суду» в Києві - це значить більше, ніж підтримати Тимошенко. Це означає прийти і захистити себе, своє майбутнє і майбутнє своїх дітей», - закликають українців у «Батьківщині». У партії переконані, що судилище над Юлією Тимошенко заплановано провести в режимі бліц-кригу, за тиждень-два. Більше про цю новину читайте: http://byut.com.ua/news/6588.html http://www.tymoshenko.ua/uk/article/2n6ns7nm Позоротись до Страсбургу разом з Януковичем полетіли ще 200 його блюдолизів. «Мені доволі складно зрозуміти навіщо з Януковичем до Страсбургу полетіла настільки багаточисельна свита придворних?» - заявив народний депутат від БЮТ-Батьківщини Остап Семерак в ефірі 5 каналу. «Там були і депутати і взагалі невідомі мені люди, ними був забитий весь президентський літак, який вміщує до 200 людей», - розповідає Остап Семерак, - «На парківці в аеропорту Бориспіль стояли до 50 автомобілів». За інформацією народного депутата, олігарх (а за сумісництвом голова СБУ) Валерій Хорошковський замовив найдорожчий ресторан, куди запросив європейських депутатів. Втім, сумнівно, щоб вони відгукнулися, адже за словами іншого свідка Страсбурзької ганьби, народного депутата Володимира Ар`єва, зал ПАРЄ зустрів Януковича не оплесками, а гробовою тишею. Більше про цю новину читайте: http://nbnews.com.ua/exc/3905/ Рабин України Яков Дов Блейх не знає жодну єврейську організацію, яка поїхала бешкетувати до Львова. Розпалюванням міжнаціональної ворожнечі слід вважати провокацію «єврейських організацій», які сьогодні поїхали до Львова відзначати початок нападу Німеччини на СРСР. Відомий рабин України Яков Дов Блейх заявляє, що йому не відомі такі «єврейські» організації у Одесі і вказує на можливий російський слід. «В Одесі таких немає, але є сили в Росії, які хочуть спровокувати проблеми. Я думаю, що нам 22 червня (особливо після подій 9 травня) потрібно зосередитися на спокійних заходах, щоб вшанувати пам`ять тих, хто загинув на фронті і не на фронті, і євреїв і нєєврєїв. Не повинно бути місця провокаціям. Тим більше це неприпустимо, коли йдеться про зовнішнє фінансування провокацій. Це - аморально. Це неправильно. Так не повинно бути.», - заявляє Яков Дов Блейх. Як відомо, 9 травня цього року вперше в історії України у Львові відбулися міжнаціональні сутички, що свідчить про повну відсутність зваженої міжнаціональної політики за часів президентства Віктора Януковича. Більше про цю новину читайте: http://www.maidan.org.ua/static/news/2011/1308671883.html Президент Янукович заявив, що пенсійна реформа лише початок, а восени Україну чекає «шокова терапія». Як відомо, в результаті прийнятої у ВР «реформи» пенсійний вік жінок зростає до 65 років, а чоловіків-педагогів до 62 років.

Більше про цю новину читайте: http://durdom.in.ua/uk/main/photo/photo_id/24858/person_id/1.phtml

Заява БЮТ

24 червня Янукович розпочинає судилище над Юлією Тимошенко. Він хоче усунути перешкоди на шляху до диктатури. Демократія потребує захисту.

Формально Юлію Тимошенко «судитимуть» за те, що під час кризи виплатила пенсії - нібито за рахунок «екологічних» грошей. За те, що закупила автомобілі для сільської медицини, які вже врятували тисячі життів там, куди раніше медики не могли вчасно дістатися до своїх пацієнтів. «Судитимуть» за те, що під час спровокованої міжнародною газовою мафією загальноєвропейської газової кризи взяла на себе відповідальність і відновила газопостачання в Україну, врятувала людей від замерзання посеред лютої зими.

Але ж насправді причини судилища над Тимошенко зовсім інші. Янукович хоче за будь-яку ціну прибрати Тимошенко, тому що саме її вважає головною перешкодою на шляху до тотальної і безповоротної кримінальної окупації України своїм кланом. Він боїться її через те, що твердо знає: вона його не боїться! Янукович переконався, що він ніколи не зможе домовитись з Тимошенко, що він не здатен її залякати, що йому не по силах її зламати. Залишилось одне – кинувши її за грати, захиститися від неї мурами в’язниці.

Лише за півтора роки президентства Януковича його родина увійшла до сотні найбагатших людей в Україні. В кілька разів збільшилася кількість мільярдерів із партквитком Партії регіонів. Розплачуватися за їхнє красиве життя, яке «покращилося вже сьогодні», доводиться кожній українській родині: галопуючою інфляцією, шаленими цінами на житлово-комунальні послуги, підвищенням пенсійного віку, безробіттям, беззаконням, зубожінням, соціальною несправедливістю, приниженням мови і української національної ідентичності.

За півтора роки їхнього урядування від них відвернулися навіть найзатятіші прихильники. На жодних чесних виборах народ більше не довірить їм владу. Саме тому вони будують політичну систему, в якій доля Януковича не повинна залежати від волі людей. Саме тому в Україні згортається демократія, йде тотальний наступ на права і свободи людей, зокрема, свободу слова. Саме тому розгортаються політичні репресії.

Саме тому поставлено завдання №1 – знищити Юлію Тимошенко як головного політичного опонента, як головну перешкоду для Януковича на його шляху до тривалого панування в Україні, до приниження соціальних прав кожного громадянина України і національної гідності народу в цілому.

Саме Юлію Тимошенко доля поставила на вістря спротиву кримінальному окупаційному режиму Януковича. Прийти 24 червня під стіни сумновідомого Печерського «суду» в Києві - це значить більше, ніж підтримати Тимошенко. Це означає прийти і захистити себе, своє майбутнє і майбутнє своїх дітей. Щойносьогодні вони приберуть Тимошенко, як вже завтра встановлять в Україні режим повного «беспредєлу». Буде негайно згорнуто навіть залишки демократії, а політичні репресії набудуть значно ширших масштабів. Переслідуватимуть кожного, хто матиме сміливість демонструвати невдоволення режимом Януковича.

Судилище над Юлією Тимошенко вони хочуть провести в режимі бліц-кригу, за тиждень-два. Вирок вже написано і затверджено Януковичем. Зірвати їхній план зможете лише ви, якщо не залишитесь байдужими, якщо прийдете до Печерського суду захистити не Тимошенко, а своє майбутнє.

Судилище розпочинається 24 червня, о 9-00, в стінах одіозного Печерського суду столиці за адресою: Хрещатик, 42-а (станція метро «Хрещатик»).

«Батьківщина» запрошує Вас до участі в мирному мітингу біля приміщення суду на захист демократії, проти перемоги диктатури в Україні.