Фальсифікатор історії Віктор Поліщук

Ось тут розбираються фальсифікації псевдоісторика Віктора Поліщука.
http://w-poliszczuk.livejournal.com/

Напад на Нові Стрілища

18 грудня 1944 р. під час ліквідації радянського гарнізону райцентру Нові Стрілища загинув відомий командир, сотник УПА (посмертно) Дмитро Карпенко - "Яструб", командир сотні "Сіроманці", колишній ст. лейтенант Червоної Армії (родом із Полтавщини) , перший старшина УПА, що був нагороджений Золотим Хрестом Бойової заслуги 1-го класу - найвищою нагородою УПА.

Акція з ліквідації гарнізону почалась о 23 год. і тривала до 3-ої. Штурм райцентру був вдалим для повстанців: здобуто саме містечко, зруйновано приміщення райвідділу НКВД, партком, в’язницю, звідки визволили 60 в’язнів. У бою було вбито 40 більшовиків в тому числі нач. НКВД і нач. НКГБ.

Проте «Яструб» уже не радів перемозі – бо більшовицька куля перервала нитку його героїчного і повного посвяти боротьбі за УССД життя. Поховали Дмитра Карпенка на хуторі Кам’янка. Заслуги Дмитра Карпенка-«Яструба» гідно оцінило вище командування УПА: навесні 1945 року він був посмертно нагороджений найвищою відзнакою в УПА, як Лицар Золотого Хреста бойової заслуги І класу."


В центрі Володимир Якубовський- "Бондаренко" , справа Дмитро Карпенко-"Яструб"

Так описує останній бій "Яструба" повстанський звіт:


сотня "Сіроманці". в білому кожусі Дмитро Карпенко - "Яструб"

"17 грудня було вислано розвідку в райцентр Стрілиська Нові. Заданими розвідки сили большевиків в райцентрі були невеликі і тому рішено розбити райцентр і визволити в'язнів.


Повстанські старшини.У білому кожусі сотник Дмитро Карпенко ("Яструб").

18 грудня перед вечером дві сотні "Сіроманці" і "Полтавці" рушили лісами в напрямі району. Ніч застала обі сотні на вихідних становищах. Сотня "Полтавці" зробила заставу на шляху Стрілиська Нові-Бібрка, мала завдання перетяти телефонічне сполучення і здержати всяку допомогу з Бібрки.


сотня "Сіроманці". Звітує Дмитро Карпенко-"Яструб" приймає звіт Володимир Якубовький- "Бондаренко"

Сотня "Сіроманці", розділившись по чотам, виконувала акцію в місті. Перша чота під командуванням чот. Сокири оперувала на відтинку тюрма - будинок НКВД. Друга чота під командуванням чот. Соловейка обложила станицю стрибків. Трета чота під командуванням чот. Романа мала вдертися в будинок НКГБ. Четверта чота під командуванням чот. Грабка держала заставу на шляху Стрілиська Нові-Рогатин.

Акція почалася о год. 23-ій і тривала до год. 3-ої. В часі акції знищено приміщення НКВД, НКГБ, райпарткому і інші районні установи. Вбито 40 большевиків, в тому нач. НКВД і нач. НКГБ. З тюрми випущено 60 в'язнів. На заставу сотні "Полтавці" наїхала вантажними автами большевицька поміч з Бібрки. їх здержано кулеметним вогнем, від якого впало 20 вбитих большевиків. Дальше вони не посувалися і на становищах лежали до ранку.

Повстанці втратили малі, але болючі жертви. Впало 5 вбитих, між якими був вбитий к-р Яструб. Командний пункт знаходився під костелом і звідси керував акцією. На початку акції попри костел втікало кількох большевиків і пустили одну чергу з кулемета по костелі. Всі кулі задержалися в мурі, лише одна влучила в долішню щоку к-ра Яструба і перервала раз на все нитку його героїчного і повного посвяти життя".
...
ГДА СБ України, ф. 13, спр. 372, т. 48, арк. 184-202.

Пам’ятний знак «Хрест Заслуги» командиру сотні "Сіроманці" Д.Карпенку-"Яструбу". Встановлено Товариством пошуку жертв війни "Пам’ять". Установлено 6 травня 2012 року в селищі Нові Стрілища Львівської області .

http://urb-a.livejournal.com/5058997.html#t122709173

Вольтер



Ми в Європі знаємо одну Русь - Київську, останнім королем якої був Данило Галицький
.
                                                                   з листа Вольтера Катерині ІІ

За Україну !

Ось такі Беркути заслуговують на пошану, а не залізноголові пітухи, що гамселять студентів і пенсіонерів:

70 років тому - 13 грудня 1943 р. в перестрілці із гестапівцями в м. Львові загинув член крайового проводу Юнацтва ОУН Осип Білобрам - "Беркут"

http://urb-a.livejournal.com/4975373.html#